| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Mam pytanie...
Autor Wiadomość
milusia Płeć:Kobieta

PostWysłany: Sob 09 Kwi, 2005 15:13    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Tylko ze je sie bym cholernie bala zalozyc tampon!!!A wogole mozna go zakladac od razu podczas pierwszej miesiaczki?
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
blackLady
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 09 Kwi, 2005 15:15   

Pewnie że można :-) Nie ma obawy,że przebijesz nim sobie błone(która podczas okresu i tak jest elastyczniejsza), bo czułabys wtedy duży ból, i w pore sie zorientowała :-) Możesz kupić sobie także tampony z aplikatorem , łatwiej założyć, i zawsze na dobrą głębokość
EDIT: na stronie www.dorastam.pl znajdziesz dokładną instrukcje jak założyć tampon Wink
Poza tym wydaje mi sie,ze nie ma co panikować, bo skoro nie masz śluzu, to okres nie przyjdzie tak nagle, dziś czy jutro Wink
Powrót do góry

PostWysłany: Sob 09 Kwi, 2005 15:31    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

oki dzięki, to mnie berdzo uspokoiłas:)A zawsze przed okresem jest ten śluz?
Powrót do góry
BamBI Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Sob 09 Kwi, 2005 15:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Raczej zawsze, jak śluz pojawi sie, to oznacza, że niedługo (ok.14dni przed) dostaniesz pierwszą miesiączkę, ale czasem to może trawać nawet 2 lata!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
blackLady
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 09 Kwi, 2005 15:47   

Bambi, poprawie Cie troche Razz Śluz występuje najczęściej pół roku do dwóch lat przed pierwszym okresem, ale może pojawić sie np. tak jak napisałaś 2 tyg. przed okresem lub nawet do 3 lat, ale to rzadkość Wink
Powrót do góry
kradziejka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 09 Kwi, 2005 16:21   

można dawać po dwa punkty pomógł mi w jednym dziale???
Powrót do góry
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 09 Kwi, 2005 16:46    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Po pierwsze musisz zorientowac sie,kiedy mniej wiecej możesz dostac okres. To,że Twoja mama dostała w 1 klasie gimnazjum nie znaczy,że u Ciebie też tak będzie(to się zazwyczaj sprawdza,ale nie zawsze). Mogłaś geny pod wzgledem dojrzewania otrzymac po ojcu i jeśli twój ojciec dojrzewał później to u Ciebie tez tak moze być. A mogłaś tak samo w ogole po kims z dalszej rodziny. Na razie nie musisz sie przejmować,do ok. 16 roku zycia. Przed pierwszą meisiaczką zaobserwujesz u siebie wydzielinę śluzową na majtkach-może mieć kolor biały,żołty lub przezroczysty. Jeśli jednak występuje jakis dziwny kolor(ciemnozolty,pomaranczowy,zielony) do tego pieczenie i swedzenie miejsc intymnych to nie należy tego lekceważyć. Koniecznie powied zo tym komus bliskiemu. Wracajac do wlasciwej wydzieliny sluzowej-pojawia sie ona na ok. miesiac-do paru lat przed pierwsza miesiaczka. Zazwyczaj jest to rok. Tak jak juz mowily dziewczyny-bardzo duzym zbiegiem okolicznosci byłoby,gdybyś dostała okres an basenie. Jeśli jedziesz na tą wycieczkę(nieważne na jak długo) weź ze sobą na wszelki wypadek paczkę podpasek.
kradziejka napisał/a:
można dawać po dwa punkty pomógł mi w jednym dziale???

No właśnie też mne to zdziwiło Razz Może Milusia uważa,że każdy w tym dziale jej pomogl :p

Ostatnio zmieniony przez mroweczka dnia Sob 09 Kwi, 2005 16:52, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
kradziejka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 09 Kwi, 2005 16:52   

no patrz ja niedostałam:P pozatym teraz też powinnam i ty też...Smile
Powrót do góry
Chesterka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 09 Kwi, 2005 18:07    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

milusia napisał/a:
Tylko ze je sie bym cholernie bala zalozyc tampon!!!A wogole mozna go zakladac od razu podczas pierwszej miesiaczki?

Moja przyjaciółka też się bała, ale w końcu założyła i wsztstko było ok, więc nie masz się czego bać ;] Tak jak powiedziała już Lady na www.dorastam.pl masz informacje jak założyć tampon i dokładnie wyjaśnione "procesy" dorastania. Jeśli wyjeżdżasz nie teraz, tylko trochę później możesz sobie też z tej strony zamówić darmowe próbki tamponów. Dochodzą w ciągu bodajże 3tyg ;]

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
3687193
blackLady
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 09 Kwi, 2005 18:15   

Chesterka napisał/a:

Moja przyjaciółka też się bała, ale w końcu założyła i wsztstko było ok, więc nie masz się czego bać ;] Tak jak powiedziała już Lady na www.dorastam.pl masz informacje jak założyć tampon i dokładnie wyjaśnione "procesy" dorastania. Jeśli wyjeżdżasz nie teraz, tylko trochę później możesz sobie też z tej strony zamówić darmowe próbki tamponów. Dochodzą w ciągu bodajże 3tyg ;]

Moja koleżanka czekała ponad miesiąc na tą próbke,ale to zależy od ilości zamówień Wink Poza tym, tampony to nie jest jakiś wielki wydatek, więc myśle, że możesz sobie kupić jedno opakowanie, a ja nie przyda Ci sie teraz, to za pare miesięcy Smile
Powrót do góry

PostWysłany: Sob 09 Kwi, 2005 20:23    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Bardzo wam dziękuje:)Bardzo mi pomoglscie:)
Powrót do góry
Christine fan
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 10 Kwi, 2005 00:11   

A ja tez nie mam okresu Crying or Very sad Pomozcie mi,mam juz 14 lat.Co robic?? Crying or Very sad Ratujcie mnie!!!
Nie bede mial okresu,to nie bede modny! Crying or Very sad Crying or Very sad Pomocy... Crying or Very sad
Powrót do góry
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Nie 10 Kwi, 2005 12:06    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

(te Christine, nie oddam Tupaca Amaru : > toż to piosenka Włochatego równeiż jest Wink hehe)
a co dot ematu, grrr dostalam dzisiaj okres =/ [cenzura] totalna, ale mam to w dupie, ide n basen po poludniu Wink.

Numer Gadu-Gadu
2891618
Gabra
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 10 Kwi, 2005 12:12   Re: Mam pytanie...

milusia napisał/a:
Cipke mam już dosyć owłosioną!

Wiem ze jestes tym bardzo podekscytowana,ale to nie znaczy,zeby sie źle wyrazac :]
Powrót do góry
Kinga Płeć:Kobieta
Aktywista
^ ^
Aktywista

Pomogła: 29 razy
PostWysłany: Nie 10 Kwi, 2005 12:27   Re: Mam pytanie... Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Gabra napisał/a:
milusia napisał/a:
Cipke mam już dosyć owłosioną!

Wiem ze jestes tym bardzo podekscytowana,ale to nie znaczy,zeby sie źle wyrazac :]

Rotfl to mnie zgięło biggrin HEheheheh no dobre Gabra dobre biggrin

Fan nie przejmuj sie a brak okresu moze byc spowodowany ciażą ty lepiej zobacz czy jakiś guzkow w kolanie nie masz zcy gdzies bo to moze byc ciąza pozamaciczna !! :>

Na moj shizowy post prosze nie zwracac uwagi :> jak cos mozna go usunąc :>
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2568294
Strona 2 z 3 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi