| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Testy na beaglach
Autor Wiadomość
kradziejka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 07 Mar, 2005 21:49   

niemam
Przejdź na dół
Iśka Płeć:Kobieta
Aktywista
zmiana
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Pon 07 Mar, 2005 21:51    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

kradziejka napisał/a:
terefere terefere a zaraz pójdziesz i będziesz używać rzeczy testowanych na zwierzętach i nic cie nie będzie obchodzić bo nawet nie będziesz o tym wiedzieć ale do ochrony praw pierwsza
to jest dobijające bo każdy mocny w gębie a nikt nic nie robi gadać wszyscy gadają prepagują tu teges mówią a potem idą potrzebują coś za czymś szaleją i nie patrzą już na to czy testowane na zwierzętach:/ znam mase takich ludzi i zaczynają mnie denerwować:/

Oczywiście że kupię produkty testowane na zwierzetach, bo wystarczy spojrzec na liste Agnieszki, testuja na zwierzetach slawne firmy, fa, loreal, adidas i wiele innych. Tak na prawdę bardzo trudno natrafić na produkt nie testowany na zwierzetach. Chdzo mi o to, że napisalas, ze beagli nie powinno byc zal. Nie powinno ? A to niby czemu? [odezwalo sie we mnie serce hodowcy, i tak sobie spojrzalam na moja sliczna sunie, ktora wasnie spi... i musze Ci wybic z glowy, że beagle NIE sa sztuczna rasa bo inaczej nie bede mogla spac! Razz]
Poza tym wbij sobie moja droga do głowy że to jest rasa czystej krwi, która nie została "stworzona", jak Ty to nazwalas, na potrzeby laboratoryjne!

Ostatnio zmieniony przez Iśka dnia Pon 07 Mar, 2005 21:55, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Ant0n
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 07 Mar, 2005 21:52   

Agnieszko, gdy bedziesz cierpiec na chorobe, ktora w przeszlosci byla nieuleczalna, to docenisz role zwierzat w doswiadczeniach. Bo jezeli nie na nich, to na kim testowac?

Nie mowie, ze jestem zwolennikiem, ale lepsze przeciez to, niz zdychac w cierpieniach z byle powodu.
Powrót do góry
nidhogg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Pon 07 Mar, 2005 21:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Iśka napisał/a:
Poza tym wbij sobie moja droga do głowy że to jest rasa czystej krwi, która nie została "stworzona", jak Ty to nazwalas, na potrzeby laboratoryjne!

dla scislosci kazda rasa zostala w jakis tam sposob stworzona - wszak bigiel z zadnej strony wilka nie przypomina, a poniekad psy od wilka pochadza, czyli w pewnym sensie zostal stworzony przez kojarzenie psow w tym samym typie Wink
ale fakt faktem jest, ze to stara rasa, bynajmniej nie laboratoryjna, a swoja droga to nawet nie wiem czmu akurat one sa wykorzystywane.

kosmetyki nie musza, ael zastanawia mnie adidas - karza psom w adidasach chodzic ? bo jakos nie czaje etstowania odzierzy na zwierzetach, chyba, ze jakis skaldnikow chemicznych w danym produkcie - a wtedy to juz porownywalne do kosmetykow, czyli przedmiotow zbytku.
co do lekarstw trzeba sie zgodzic, ze na dzien dzisiejszy innej mozliwosci nie ma, natomiast jesli chodzi o inne sprawy to teraz i tak ejst dosyc silny nacisk opini publicznej i zaczyna sie odchodzic od testowania na zwierzetach - jest cal;y projekt jak to ma przebiegac, typu czytanie publikacji, przeprowadzanie doswiadczen na hodowlach komorkowych, od prob biologicznych zaczyna se odchodzic, wiec jest szansa, ze za lat nascie bac dziesiat calkowicie sie odejdzie.

It`s not that gold
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Agnieszka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 07 Mar, 2005 22:02   

egoisci! zwierzeta to sobie moga zdychac a ludzie nie!!1 ja to rozumiem ale sa metody komputerowe !

ok leki dobra... ale nie kosmetyki itp.

Sa perfumy adidasa.

Ostatnio zmieniony przez nidhogg dnia Pon 07 Mar, 2005 22:04, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Gladiatorpl Płeć:Mężczyzna
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Pon 07 Mar, 2005 22:04    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

lol nie ma produktu chemicznego ktory nie zostal przetestowany albo na czlowieku albo na zwierzeciu, jezeli jakas firma nie robi badan to nie znaczy ze produkty nie sa testowane, czesto mniejsze firmy wykypuja gotowe projekty od zachodznich koncernow, co jest juz przetestowane i drugi raz nie trzeba, zaden produkt chemiczny nie jest wpuszczany na rynek bez przetestowania i potwierdzenia ze jest bezpieczny dla zdrowia itp, to akurat wiem na 100% bo znam ludzi ktorzy sie tym zajmuja.

Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4217189
Agnieszka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 07 Mar, 2005 22:06   

ale ja mam wymienione najsławniejsze firmy. Sa firmy ktore uzywaja metod komputerowych.
Powrót do góry
nidhogg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Pon 07 Mar, 2005 22:07    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

aaaaa faktycznie kosmetyki sa.
na dzien dzisiejszy komputery nie sa w stanie przeprowadzac tego typu symulacji,
egoisci ? nic nowego, caly swiat sie kreci wokol czlowieka (niestety)

edit: tak metod kompyuterowych, jesli chodzi o rzeczy kiedys juz przetstowane biologicznie, ktorych nie ma potzreby jeszce raz testowac.

It`s not that gold
Powrót do góry
Ant0n
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 07 Mar, 2005 22:24   

Agnieszka napisał/a:
egoisci! zwierzeta to sobie moga zdychac a ludzie nie!!1 ja to rozumiem ale sa metody komputerowe !

Jezeli te produkty sa testowane na zwierzetach, to wynika z tego, ze koputerowe badania nie sa satysfakcjonujace?
Czy jezeli wilk zabije zajaca, to placzesz, ze mogl zrec trawe?
Powrót do góry
Agnieszka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 07 Mar, 2005 23:38   

Takie są prawa przyrody. A testy można zmienić.
Powrót do góry
Ant0n
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 08 Mar, 2005 09:49   

Jak?
Powrót do góry
Nikita Płeć:Kobieta
Nina
Moderator globalny

Pomogła: 45 razy
PostWysłany: Wto 08 Mar, 2005 12:42    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Juz dano chciałam to zrobić...Utworzę taką listę w Moda,Uroda,Wygląd i Psy i Koty, żeby każdy wiedział jakie firmy testują swoje produkty na zwierzętach Wink Ago, chyba skorzystam z twego podpisu Smile
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
7894138
Gladiatorpl Płeć:Mężczyzna
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Wto 08 Mar, 2005 18:58    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

lol komputerowo? hmm czy cos przespalem? gdzie slyszalas o komputerowych? jak ktos takie cos stworzy to dostanie nagrode nobla, ale to nie jest mozliwe przed najblizsze 50lat az zrobia roboty ktore maja wszystkie cechy czlowieka, ale nawet jak beda mogli za 50lat takich robic co wynika z badan to rzad USA na to nie pozwoli, aby maszyna mogla sama myslec bez kontroli czlowieka.
Najpierw produkt jest testowany na zwierzeciu lub chetnym czlowieku a dopiero pozniej gdy stwierdza ze jest bezpieczny, to komputerowo saprawdzja czy w kazydm produkcie jest odpowiednia ilosc wszelkich skladnikow (produkt pierwszy sprawdzony pozniej produkcja nastepnych identycznych) i to tyle!!!!!!!!! i jakis smutow nie wciskajcie Razz

Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4217189
Agnieszka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 08 Mar, 2005 20:32   

http://www.ok.jawsieci.pl/pl-faq/ - Gladiator wejdz na tą strone a przekonasz się ze sa sposoby testowania kosmetykow komputerowo.
Powrót do góry
Ant0n
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 08 Mar, 2005 21:41   

Gdyby mozna bylo testowac kosmetyki komputerowo, to tak by czyniono, ze wzgledu na czas i na finansowa czesc tego przedsiewziecia :\.

Ciekawe, czy nikt nie finansuje tej stronki.. ;]
Powrót do góry
Strona 2 z 4 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Odpowiedz do tematu