| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Ona wzywa POMOCY!
Autor Wiadomość
magda_ns
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 30 Sie, 2003 20:50    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jest na to paragraf: Znęcanie się nad dzieckiem i naduzywanie praw rodzicielskich można za to dostać 5 lat odsiadki

motylek
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Wto 14 Paź, 2003 14:09    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja bym zgłosiła to do zecznika praw dziecka lub na policje
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
1949624
@ngel 13 Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 14 Gru, 2003 21:38    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

gdyby mnie bili to chyba nie zglosilabym tego nikomu poniewaz balabym sie ze bedzie jeszcze gorzej... ale ty mozesz pojsc do pedagoga szkolnego i powiedziec ze bija twoja kolezanke (nie mow jej imienia) i co ona ma na to poradzic. takie jest moje zdanie

Numer Gadu-Gadu
1340718
Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 15 Gru, 2003 13:09   rodzina Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Zachowowanie rodziców twojej koleżanki jest okropne. Moi rodzice jak dostanę złą ocenę to mówią, że się nie nauczyłam i żebym następnym razem się bardziej przyłożyła...ale nie krzyczą (bardzo żadko jeśli już) a tym bardziej nie biją!! Twoja koleżanka powinna się zgłosić do psychologa lub poradni młodzieżowej...namów ja do tego, ale jakoś delikatnie żeby się nie obraziła. Porozmawiaj z nią szczeże i postaraj się ją zrozumiec. Powiedz, że nie możesz patrzec na to co sie dzieje. Możesz tez pójśc razem z nią do wychowawczyni i pomóc jej powiedzieć o tym. Niech od czasu do czasu zachaczy delikatnie o ten temat z rodzicami...ale delikatnie żeby znowu się nie wkurzyli. Np. kiedy twoja kolezanka ogląda telewizje i jakis rodzic wejdzie do pokoju moze przełaczyc specjalnie na jakis kanal gdzie akurat mówią o przemocy wobec dzieci itp..i oglądac to przy rodzicach...moze się zastanowią nad swoim zachowaniem...powodzenia

Numer Gadu-Gadu
730730
deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 16 Gru, 2003 00:58    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

KAŻDA osoba nad którą ktokolwiek się znęca (szczególnie rodzicie) może liczyć na pomoc. Wystarczy zadzwonić na Niebieską Linię. Więcej szczegółów na stronie http://www.niebieskalinia.pl/

Strona 2 z 2 Idź do strony Poprzedni  1, 2
Odpowiedz do tematu