Pomimo tego że są wakację chciałam zapytać czy w waszych klasach są tzw Kozły ofiarne które się tępi wyzywa itd. ??? Jeśli są to napiszcie dlaczego ... Czekam na odpowiedzi
_________________ "Kochaj i szalej, nie pytaj co dalej, baw się i grzesz - miłością się ciesz ... "
u mnie w klasie byl (bo ta klasa juz nieistnieje, teraz ide do liceum) taki chlopak, ktory od najmlodszych lat byl przez meska czesc klasy wyzywany bit i nie powiem co jeszcz.e a w ostatniej klasie w koncu sprawa trafila na policje i teraz paru chlopakow ma proces w sadzie.
czemu tak sie dzieje? czesto na takie kozly ofiarne sa wybierane dzieci niesmiale, moze troche nieudolne, ciche, spokojne, pozostajace na uboczu. moim zdaniem to straszne, ze w prawie wszystkich klasa sa tak traktowane osoby:/ eh :/
_________________ bądź przy mnie blisko
bo tylko wtedy
nie jest mi zimno
H. Poświatowska
Fajny temat. Ja tu dużo pisała nie będe. Wystarczy tylko tyle, ze w naszej klasie takim kozłem ofiarnymna zmiane raz jestem ja a drugi raz moja kolezanka. Na szczęscie nie jesteśmy tepione przez całą klasę, zas jedynie przez jej częśc tzn grupę 7 osob dobrze ze sobą zwiazanych.
_________________ Kto myśli, że życie jest dobre ??
- Ta osoba jest w błędzie
praktycznie każda klasa ma 'taką' osobę. U mnie tez.Kiedys nikt nie lubił jednej dziewczyny...każdy sie z Niej śmiał, ale dzisiaj jest juz całkiem inaczej: ]
Tak, to prawda - w każdej klasie jest jakiś "kozioł ofiarny". W mojej byłej klasie taką osobą był pewien chłopak, po którym widać było, że w domu się nie przelewa. Chłopcy to wykorzystali i zaczęli się nabijać z jego ubrań itd. Chłopak zamknął się w sobie, aż w końcu sprawę poruszyła szkolna pedagog i sytuacja jakoś z czasem się unormowała.
hmm ja bylam takim koziolkiem w mojej bylej klasie. A czemu? bo nie slucham techno ani HH,zadawalam sie z pewnym panem starzysta i wszyscy posadzali mnie ze z nim krece ; ) wogole u mnie na dzielnicy jestem takim koziolkiem bo to jest tak jak nie trzymasz z grupa trzymajaca wladze to mozesz sie nie pokazywac na ulicy. a ze ja sie tym nie przejmuje to normalnie robie to co chce i nie patrze na uwagi innych : )
Zwykła rzecz, dzieciaki muszą się na kimś wyrzyć, a przeca nie wystartują sami do siebie, wiec znajdują sobie kogoś, z kogo w spokoju można się ponabijać. Grunt to dobrze ustawić się w szkole, i problem znika. Ewentualnie można komuś po mordzie dać : )
hmm ja bylam takim koziolkiem w mojej bylej klasie. A czemu? bo nie slucham techno ani HH,zadawalam sie z pewnym panem starzysta i wszyscy posadzali mnie ze z nim krece ; ) wogole u mnie na dzielnicy jestem takim koziolkiem bo to jest tak jak nie trzymasz z grupa trzymajaca wladze to mozesz sie nie pokazywac na ulicy. a ze ja sie tym nie przejmuje to normalnie robie to co chce i nie patrze na uwagi innych : )
Pewnie prowokujesz
hmmm prowokuje dobrze wiedziec. Ja poprostu jestem soba.
Sami nauczyciele to przyznaja. W mojej klasie jest pewna Kasia S. niedosc, ze brzydka jak smierc, glupia, wszystkich wydaje po kolei, to jeszcze wszystkich wkurza swoim "Ę", "Ą"
Laki - Dorośniesz, spojrzysz na to co napisałeś i powiesz "Ale ze mne de bil (Oddzielone ze względu na cenzurę, a nie ma to Cię obrazić)" Załapiesz że podpasowywanie się pod publikę jest najgorszą rzeczą jaką można zrobić, ale póki co jesteś jaki jesteś - jak to w szkole.
W prostych słowach:
"Kiedyś zrozumiesz, że konformizm jest zły."
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer