| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Wymarzona szkoła
Autor Wiadomość
Marcia10 Płeć:Kobieta
Aktywista
Hate me, my friend...
Aktywista

PostWysłany: Pią 05 Maj, 2006 14:58   Wymarzona szkoła Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Tak sobie kiedyś siedzę na jednej z najbardziej nużących lekcji i myślę, że faajna byłaby szkoła, w której uczysz siem takich przedmiotów, które uznajesz, że przydadzą ci siem w życiu, albo ktore ciem interesują. Czy zgadzacie siem ze mna, że właśnie taka powinna być szkoła? a może macie jakieś inne pomysły? PISZCIE!!

P.S. Taka szkoła (ta co ją opisałam) jest tylko wtedy kiedy juz koniecznie musi byc.

Numer Gadu-Gadu
6482031
asiak1313 Płeć:Kobieta

PostWysłany: Pią 05 Maj, 2006 19:29    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

dlatego ja własnie idę do liceum do klasy mat-inf, moze kiedys zostane programistą Razz
kto wie...
w takich klasach sa rozszerzone przedmioty ktore nas moga interesowac...
ja bym chciala, zeby cos takiego bylo juz od gimnazjum Razz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Gdulcia Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 05 Maj, 2006 19:55    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

To by była bajka! Ja na samym początku wyeliminowałabym WF i wstawiła po 10 godzin języków obcych biggrin

A tak poza tym , to może w Niemczech istnieją takie szkoły , bo tak się składa , że Niemcy lubią takie dziwactwa Smile) Nauczycielka nam opowiadała , że tam jest taki rodzaj nauczania , gdzie np. przez cały tydzień uczysz się biologii , a prez nastepny tylko fizyki Razz Ja bym tak nie wytrzymała , uważam to za kiepski sposób nauczania Confused
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
8732892
Słupek Płeć:Mężczyzna
Aktywista
The Man Without Fear
Aktywista

PostWysłany: Pią 05 Maj, 2006 20:46    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Niektóre szkoły (licea) takie coś oferują. Chodzi tu o klasy MYP (z wykładowym angielskim) i niektóre szkoły prywatne. Przedmioty których nie chcemy ograniczone są do minimum. Zresztą ja takiego czegoś nie potrzebuję, jak na razie wystarczy mi, zebym się dostał do mat-inf. (ew. mat-fiz.) do jednej z moich dwóch wymarzonych szkół Razz

sami10 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 05 Maj, 2006 20:50    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Hmmmm... moja wymarzona szkoła to po prostu takiej której nie ma Laughing
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
7735521
Shaunri Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 05 Maj, 2006 21:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ty siem zapisz do szkoły humanistycznej...

... albo kup słownik poprawnej polszczyzny...
Powrót do góry
Aktywista
Hate me, my friend...
Aktywista

PostWysłany: Sob 06 Maj, 2006 12:38    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Sami, zgadzam sie z toba ale jak napisalam "to jest pomysl szkoły jesli koniecznie musialaby byc".

Wy tu piszecie o Liceach. wiekszosc wlasnie jest takich, ze wybiera sie przedmioty albo cos w tym rodzaju. A mnie chodzi o szkoły podstawowe.

P.S. Shaunri pisz na temat. Co ciebie obchodzi jak ja pisze?

Numer Gadu-Gadu
6482031
opętana Płeć:Kobieta
Aktywista
masochista
Aktywista

PostWysłany: Sob 06 Maj, 2006 15:07    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Obhodzi nas;p xD
Niektórych takie błedy irytują

szkoły podstawowe? po co mamy wymyslac szkoly podstawowe skoro wiekszość już jest w gimnazjum, badz wyzej

Aktywista
Hate me, my friend...
Aktywista

PostWysłany: Sob 06 Maj, 2006 20:26    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jesli was obchodzi, to niech was obchdzi ale nie zmieniajcie biegu tematu.

A czy ktos kaze tym z gimnazjum i wyzej tutaj pisac? Nie. No wiec wlasnie. Nie musicie sie odzywac. niech pisza ci z podstawowki

Numer Gadu-Gadu
6482031
Ant0n
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 07 Maj, 2006 11:45   

ja bym sie cieszyl na UŚ wydzial socjologii ; )
Powrót do góry
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

PostWysłany: Nie 07 Maj, 2006 19:06    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

moj znajomy wyjechal do kanady.. szkola w kanadzie, w usa jest jak dla mnie lepsza, nie meczy sie z czyms co sie kompletnie w zyciu nie przyda, owszem jakies podstawy niektorych nielubianych przedmiotow moga sie przydac, chociazby taka matma, ale trygonometria, funkcje itd itp mi sie na nic nie zda, zamiast tego moglo by byc wiecej tego co sie przyda, lepsze przygotowanie do matury..
Powrót do góry
Słupek Płeć:Mężczyzna
Aktywista
The Man Without Fear
Aktywista

PostWysłany: Pon 08 Maj, 2006 19:30    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Taa, a potem taki Amerykanin nie umie wskazać swojego państwa na mapie. To nie mój wymysł, tylko dość częsty fakt. Nie wiem jak sie sprawa ma z edukacją w Kanadzie. Zgadzam sie, ze program w polskich szkołach jest przeładowany często niepotrzebnymi informacjami, ale model amerykański to też nie dobra droga.

opętana Płeć:Kobieta
Aktywista
masochista
Aktywista

PostWysłany: Pon 08 Maj, 2006 20:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Marcia10 napisał/a:
Jesli was obchodzi, to niech was obchdzi ale nie zmieniajcie biegu tematu.

A czy ktos kaze tym z gimnazjum i wyzej tutaj pisac? Nie. No wiec wlasnie. Nie musicie sie odzywac. niech pisza ci z podstawowki

bez takiej agresji

Joel Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: Nie 21 Maj, 2006 18:19    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wymarzona szkoła, to taka w której nie ma dzwonków na lekcje, uczniowie sami decydują kiedy sie udac na lekcje. Nauczyciele mowia uczniom "dzień dobry" , nie pytaja nas, nie ma sprawdzianow, a oceny sa z zadan domowych i łatwych cwiczen. Nie ma maty, fizy, bioli, wuefu, gery, pokola, niemcola, angol moze byc...i muzyka i plastyka tez. I musiałyby w takiej szkole byc przyrządy do tego aby wiedzę sobie do głowy wpychac biggrin ehh...to by bylo...i w takiej szkole musi byc ATMOSFERKA Rolling Eyes to tyle,...pzdr for all Very Happy

Dandżer Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Pon 22 Maj, 2006 10:11    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Gdulcia napisał/a:
To by była bajka! Ja na samym początku wyeliminowałabym WF i wstawiła po 10 godzin języków obcych biggrin
Ja zrobił bym wręcz odwrotnie!!
Powrót do góry
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu