| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
okrucienstwo
Autor Wiadomość
Agnieszka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 01 Lip, 2005 22:33   okrucienstwo

http://www.strasbourgcurieux.com/fourrure/
wejdzcie tutaj i obejzyjcie ten filmik.. to jest poprostu straszne co ludzie robia dla futra....
serce sie kraja....
Przejdź na dół
Stokrotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 01 Lip, 2005 22:40   

Boshe to jest okropne ;/
Nigdy nie nosiłam futra i nie zamierzam, nie mam nawet przy kołnierzu lub przy kapturze futra w kurtce...
Powrót do góry
Agnieszka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 01 Lip, 2005 22:50   

Nie wiem to jest jakis obled... tych ludzi powinno sie zamknac.
Chetnie zrobilabym im to co oni robia borsukom.
Powrót do góry
kradziejka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 01 Lip, 2005 23:00   

i co zrobisz? nic, nie wyciągniesz ręki nie pójdziesz ich zatrzymać, ja nie mówie konkretnie o tobie, ale najgorsze jest takie bezsensowne gadanie, ile ludzi sie z tym niezgadza? a ile robi cokolwiek? no własnie, tak to jets okrutne ale co z tego że ja to powiem? przestanie tak być?...
Powrót do góry
Otwieracz
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 02 Lip, 2005 00:23   

Moja matka nosi zimą futro i powiem szczerze, że [cenzura] mnie to wasze gadanie. Człowiek ma prawo ubierać się jak zechce. Lepsze wszak futro niż dresik.
Powrót do góry
frigg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 13 razy
PostWysłany: Sob 02 Lip, 2005 01:53    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja wole moja matke w dresie niz w futrze......kazda babe wole w dresie niz w futrze...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Tsej
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 02 Lip, 2005 09:45   

człowiek powinen nosić na sobie to co sam upolował i wygarbowął, ale mam na mysli tu tylko ubrania pochodzenia zwierzęcego
Powrót do góry
Shaleniec Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 02 Lip, 2005 10:09    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

a jak świnie zabijaja zeby je zjesc to tez jest okrucienstwo?Razz przeciez czlwoiek nie musi koniecnzie jesc swini, moze jesc zieleninke ^^

H. Poświatowska
Powrót do góry
Elun Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Sob 02 Lip, 2005 10:46    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

obejrzalam caly film i szczena mi odpada.
qwa jak mozna obcinal lapy i zdzierac skore zywcem????
przeciez nawet bez skory zwierzeta na wozie jeszcze zyly i sie meczyly grrrrrrrrr
gdyby ci ludzie umieli najpierw myslec, a pozniej cos robic, to uspili by wszystkie zwierzeta, a pozniej zdzierali by skore.

Powrót do góry
Elly Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Pomogła: 2 razy
PostWysłany: Sob 02 Lip, 2005 10:50    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Amazonka podziwiem cei , ja oszłam do monentu jak walili tymi żywymi zwierzakami o ziemie , bo mi sie już wtedy zrobiło nei dobrze ...

Powini tym ludzią zrobić tak samo ... skopac ich najpierw na ziemi , potem poodcinac wszystkie nogi i ręce itd...
To ejst okrutne i pozbawieone wszelkich skrupułów Confused

Numer Gadu-Gadu
6519354
Agnieszka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 02 Lip, 2005 11:16   

Kradziejka, ja nie mam zamiaru sie klocic ale podalam ten film zeby ktos zobaczyl jak niektorzy sa okrutni az do obrzydliwosci.
Znalazłam tez organizacje ktora zajmuje sie obrona wlasnie takich zwierzat i napisalam maila.
Powrót do góry
Otwieracz
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 02 Lip, 2005 11:24   

"Niektórzy" nie znaczy "wszyscy".

Moim zdaniem zimą powinna kobita chodzić w futrze bo po pierwsze- ciepło, po drugie- lepiej wygląda.

Nie gadajcie mi tylko proszę o sztucznych futrach, bo ich produkcja zatruwa środowisko.
Zamiast jęczeć, pozostawcie wszystko wolnemu rynkowi, a będzie dobrze.
Powrót do góry
kradziejka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 02 Lip, 2005 12:22   

Otwieracz napisał/a:

Moim zdaniem zimą powinna kobita chodzić w futrze bo po pierwsze- ciepło, po drugie- lepiej wygląda.

chciałam tylko zauważyć że porównaj sobie ilość kobiet w futrze a ilość kobiet w płaszczu / kurtce i zapewniam cie że jest im tak samo ciepło, a to że chcą wyglądać ładniej kosztem zwierząt to nie moja sprawa, i nie mówie tego abyś mi odpowiadał zbulwersowany, bo nie chce jakiegoś kolejnego sporu ani docinków pozatym nie zarządam od twojej mamy aby owe futro zdjęła, poprostu uważam to za głupotę [noszenie futer, nie mamę]
Powrót do góry
Otwieracz
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 02 Lip, 2005 12:27   

kradziejka napisał/a:
Otwieracz napisał/a:

chciałam tylko zauważyć że porównaj sobie ilość kobiet w futrze a ilość kobiet w płaszczu / kurtce i zapewniam cie że jest im tak samo ciepło, a to że chcą wyglądać ładniej kosztem zwierząt to nie moja sprawa, i nie mówie tego abyś mi odpowiadał zbulwersowany, bo nie chce jakiegoś kolejnego sporu ani docinków pozatym nie zarządam od twojej mamy aby owe futro zdjęła, poprostu uważam to za głupotę [noszenie futer, nie mamę]

Dlaczego za głupotę?

Co do porównania płaszczy i futer- nie wiem, jak jest w futrze, ale mogęcię zapewnić, że kożuch jest dużo cieplejszy od kurtki czy też płaszcza.
Poza tym jeśli mam zrezygnować z futra, to może jeszcze ze skórzanych butów i zasuwać w synym plastiku, w którym się giry pocą?
Pasek też nie może być skórzany?
Jeszcze trochę i będziecie wymagać od ludzi chodzenia na golasa.
Powrót do góry
Ant0n
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 02 Lip, 2005 12:32   

nie jestem za futrami, bo w sumie ani ladne nie sa, ani nie maja jakis wyjatkowych wlasciwosci ;]. Pieprzy mnie zatruwanie srodowiska, huh ;]
Powrót do góry
Strona 1 z 5 Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi