Oh Lepperze nasz wspaniały!
Na Twe ręce lud wsi cały
Składa Ci dary wdzięczności,
Żeś nam dał tyle radości.
Oh gdyby nie twoje blokady
To byśmy nie dali rady.
Rolnik musi pobiadolić,
Czasem komuś [cenzura]ć.
Ty to wodzu zrozumiałeś
Do rebelii nas wezwałeś.
Po co na polu pracować
Kiedy można postrajkować?
To za Ciebie kosynierze
Przy wódce mówim pacierze,
Zaś gdyś Ty skuty w kajdany
Na sercu rolniczym rany,
Zaś gdyś w pięknym garniturze
Śpiewamy o Tobie w chórze.
Chłopskie zrobim znów powstanie
I znów Polska w korku stanie!
Powiedz Messer tylko słowo,
A znów będzie kolorowo.
Chłop potęgą jest i basta
On ze skały, mieszczuch z ciasta.
Tylko Ty piękny na pysku
Wyzwolisz nas od wyzysku
Od tych co każą pracować
I chcą wieś nam reformować.
Z tobą krzyczą wszystkie chłopy:
MY NIE CHCEMY DO EUROPY!
Kolejna próba ośmieszenia Leppera. Tak wlaściwie, to co od niego chcecie? Polityk jak każdy, ma po prostu swoje dość specyficzne poglądy. Ale przeca w Polsce jest demokracja (wolność wyrażania poglądów) a nie totalitaryzm!
_________________ Zapraszam na moje nowe Forum: kolej, podróżni, Mazowsze. (adres w przycisku www)
a mnie to rozśmieszylo w ogóle nie lubie polityków !!!!!!! i nie chce do Europy !!!!!!! w końcu w niej jestem (moje zdanie jak kogoś urazilam to sory - no bo ktoś może lubić polityków
Cze
Politycy jacy sa tacy są ... mnie tez to nie rozsmieszyło ...a wogóle to nie napisałes autora ani źródła. Wszyscy coś mają do polityków, policjantów, lekarzy ... heh ... a zresztą to juz jest na dyskusję na zupełnie inny temat ... nie jakiejś głupiej rymowanki.
Jeśli zaś chodzi w ogóle o Samoobronę to mam promującą ją kapitalną piosenkę z poprzednich wyborów parlamentarnych! Miodzio! Mogę przeslac jak ktoś chce...
_________________ Zapraszam na moje nowe Forum: kolej, podróżni, Mazowsze. (adres w przycisku www)
Bo prawda jest taka że Ci co myślą ... " A ci politycy wogule nic nie robią" " Są do [cenzura]" itp... to myslą ze to takie proste.. Ciekawe jakby oni się wykazali...
Weronika Gość
Wysłany: Nie 24 Paź, 2004 08:46
A ja coś wiem.
NIE PODAM jest poprostu dizeckiem i nie rozumie słowa polityka.....