Moja matka jest nienormalna , ponieważ nie pozwala mi jeździć na rowerze.Uważa że zrobie sobie krzywdę.Pozwala mi jedynie jeździć po mojej wąskiej i krótkiej uliczce.Co mam zrobić żeby móc jeździć gdze chcę? :x
Słuchaj zależy ile masz lat.
Jeżli mało to mama ma racje pozwalając jeździć ci tylko po uliczce.
Zależy tez w jakim mieście mieszkacie jezeli w duzym ruchliwym jak np.Warszawa czy Wrocław, mama moze się bać puścić ciebie samego.
Jeżeli jestes juz starszy sprubuj wytłumaczyc mamie że nie jestes juz małym dzickiem i nie musi się o ciebie bać.
I twoja matka nie jest nie nienormalna po prostu się o ciebie martwi.
no tak, stały problem z nadopiekunczosciom rodziców, jeszcze sam pamietam jak miałem ze 10 lat i pojechałem na reksiu zbyt dlaeko, później była niezła kara. ale rozmowa z rodzicami powinna pomóc.
Może spróbuj powiedzieć mamie, że będziesz w kasku jeździł (jeśli boi się, że się przewrócisz itp). Nie masz kasku? Niech Ci kupi
A jeśli boi się, że nie poradzisz sobie na drodze, weź ze sobą kogoś starszego (ojca, wujka itp) - niech jeździ z Tobą i opowie mamie, że potrafisz jeździć.
ale karta rowerowa to zaden argument dla matki. co z tego ze umiesz to czy tamto skoro jak juz wspomniałaś moze ja dopasc pedofil. i wetdy co? obroni sie kartą rowerowa?
albo może jest to spowodowane tym że masz nowy albo drogi rower w takim przypadku polecam sobie kupić jakiś gaz czy coś (żeby mamcia się nie martwiła że jesteś bezronny)
Ja kiedy miałem 11-lat jeździłem po całym mieście, oczywiście matka nie wiedziala o tym .
A mogłes napisać w jakiej miejscowosci.
Bo np. na wsi jest niebezpiecznie ciągle samochody jeżdżą.
Może pujć z tym do ojca poproś go zeby wytłumaczył matce że mozesz juz sam jeździc po mieście.
Ja z tym tekstem się niezgadzam ja mam rower u dziadka w nawsi jedyne zagroze nie to są krzykopy koło ulicy ciągle jeżdzą samochody może się z stym zgodze jeśli 1 smaochudz na 15min to duzo , a może chciałeś napisać tak:
Bo np.lw mieście jest niebezpiecznie ciągle samochody jeżdżą.
Moja matka jest nienormalna , ponieważ nie pozwala mi jeździć na rowerze.Uważa że zrobie sobie krzywdę.Pozwala mi jedynie jeździć po mojej wąskiej i krótkiej uliczce.Co mam zrobić żeby móc jeździć gdze chcę?
moze jestes za młoda? wiedz ze rodzicom zalezy na twoim bezpieczenstwu, nie ma co sie dziwic ze czasem wariują na tym punkcie. spróbuj pogadać z nimi. ( o ekspresach do kawy za 2tys dolarów )