Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Sob 13 Gru, 2003 22:58
Ale tak od rau harcerzem nie bedziesz. Ja np. Jestem w 6 klasie i mam przydział od 10-13 lat. U mnie jest tak:
Najpierw sobie chodzi harcerz na zbiórki. Chodzi, chodzi aż druchna uzna, ze sobie zasłużył i CHCEprzede wszystkim zostać harcerzem. Wtedy otrzymuje Lilijkę. Potem jest tak zwana "próba na harcerza" . Drucha musi uznać, że ta osoba WIE co to znaczy byc harcerzem. Wtedy ta osoba przestaje być tak zwanym "biszkoptem" i staje się harcerzem( otrzymuje Krzyż Harcerski). I wtedy dopiero jest harcerzem
U nas w szkole jest harcerstwo( 10-13 lat) związane tak bardziej z tematyką Harrego Pottera ale też rozmawiamy o czymś innym na razie tylko pierwsza zbiórka byla o Harrym. Są też zuchy (1-3 klasa) które mają tematyke o Kubusiu Puchatku Więc miłego życzę Dobra, żartowałam. Ale według mnie zuch to jeszcze nic takiego ciekawego. Chodziliśmy w mundurach i pomarańczowych chustach CZASAMI jak mieliśmy ognisko bo zadnych zbiórek nie mieliśmy Ale oczywiście jak dobrze poszukasz, to znajdziesz takie, które odpowiada Twoim wymaganiom. POWODZENIA!
Czuj!
Dziękuję za ciekawy post, poruszył on kwestie "zostawania" harcerzem i wzorów przechodzenia od nowicjusza do pełnoprawnego członka organizacji harcerskiej. Warto, aby poruszyć ten temat w nowym wątku.
Daaaaaaaaaaawno mnie tu nie było, a było to spowodowane między innymi zamianami w mojej pracy zawodowej i większą ilością czasu, który musiałem poświęcić na zorganizowanie gromady zuchowej właśnie.
Gromada nazywa się "Dzikie Gęsi".
Jeszcze raz dziękuję.
Druh Paweł
_________________ gg 4385694
Farmer Joe zwany Who-yem Gość
Wysłany: Czw 29 Lip, 2004 12:26
Nie można pierdnąć, żeby ludzie nie CZULI.
CZUJ KLOCA! DOBRY KLOC CZUJ -CIE!!!
Otwieracz Gość
Wysłany: Pią 01 Paź, 2004 21:12
Kazda harcerka jest płaska jak derka.
Kazda harcerka jest gruba jak belka.
Otwieracz Gość
Wysłany: Pią 01 Paź, 2004 21:13
brykaj sie..nie uzylem vulgaris werben
volix Gość
Wysłany: Nie 21 Lis, 2004 20:53
Poziom dyskusji [b:]beznadziejny[/b:].
"Jeśli wolałabyś jednak inną organizację to