Składniki:
1 kapusta pekińska
3-4 marchewki(obrane)
1 duże jabłko
Kapuste posiekać,marchewkę i jabłko zetrzeć na tartce.Wrzucić to do miski i wymierzać z sosem winegre.
SoS Winegre:
3/4 szklanki oliwy z oliwek,1 łyżeczka cukru,1 drobnio posiekany ząbek czosnku,1/2 szklanki musztardy,2 łyżki białego octu winnego,2 łyżki zmieszanych ziół np. pietruszka,szczypiorek,tymianek,mięta,bazylia oraz sół,pieprz,kwasek cytrynowy do smaku.Wszystki składniki umieścić w szklance i energincznie wymierzać,aż sos nabierze jednolitej konsynstencji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach