Inne działy - Kukurydza Anonymous - Sro 27 Lip, 2005 19:19 Temat postu: Kukurydza
Powiedzcie mi jak sie gotuje kukurydze. Bo mam takiego smaka od pewnego czasu i juz nawet kupilam tylko ze niewiem jak sie ja gotuje... Akacja12 - Sro 27 Lip, 2005 19:33 Temat postu:
taką kolbe zwykłą ? wrzucasz do osolonej i lekko posłodzonej wody, i gotujesz do miękkości czyli około godziny. Proste Anonymous - Sro 27 Lip, 2005 19:37 Temat postu:
hehe dzieki masz odemnie punkcik Nikita - Sro 27 Lip, 2005 21:09 Temat postu:
Smacznego! A ja dziisaj mam ochotę na kiełbaskę Anonymous - Czw 28 Lip, 2005 17:31 Temat postu:
A powiedzcie mi jeszcze ja ja mam wrzocic do gotujacej sie wody czy odrazu??
I gotowac pod przykryciem czy bez?? Sebo - Czw 28 Lip, 2005 18:52 Temat postu:
odrazu i można pod przykryciem wtedy lepiej się ugotuje
Akacja może się zdecyduj czy ta woda ma być posłododzna czy osolona
wg mnie tylko sie soli Tremere - Czw 28 Lip, 2005 20:00 Temat postu:
Oj, nie. Takie nagłe wrzucenie do gorącej wody może spowodować pękanie tych nasionek ;] Pod przykryciem. Najlepiej jest włożyć do zimnej wody, i gotować stopniowo. Posolić po kilku minutach.
Ja dodaję 7-8 kropel cytryny, wtedy ziarna są dalej złociste a i smak lepszy.
ps - sól powoduje twardnięcie nasion, więc możesz dodać cukier i 2 łyżki stołowe mleka [tak jak pisali powyżej] Anonymous - Czw 28 Lip, 2005 20:06 Temat postu:
a ja odrazu wrzucilam i posolila bedzie jeszcze cos z tego?? Tremere - Czw 28 Lip, 2005 20:14 Temat postu:
Będzie Wyjdzie, wyjdzie, ale napęcznieje i będzie twarda :] Anonymous - Czw 28 Lip, 2005 20:16 Temat postu:
jabym chciala zeby byla taka jak z KFC mmmmmmmmmmmm Tremere - Czw 28 Lip, 2005 20:17 Temat postu:
W KFC najpierw ją gotują a potem duszą w takim wędzonym shicie. W rezultacie jesz coś smacznego, ale sztucznego jak czort.
W ogóle ich kukurydze są za wielkie jak na przeciętą polską. Anonymous - Czw 28 Lip, 2005 20:20 Temat postu:
ja zawszemam taka mala Tremere - Czw 28 Lip, 2005 20:21 Temat postu:
Jak ci się ta domowa ugotuje, to porównaj ją do tej z KFC. Różnią się
Na przyszłość, pamiętaj jak ją się gotuje xD Jakby co zawsze służę pomocą. 'Moderatorze' Anonymous - Czw 28 Lip, 2005 20:24 Temat postu:
hehe
wiem ze one sie roznia wielkascia,kolorem i smakiem....a ile musze czekac na ta domowa??Bo juz ten piekny zapach rozchodzi sie na cale mieszkanie....mmmmmmmmmm kofam to Tremere - Czw 28 Lip, 2005 20:35 Temat postu:
e... gotuje się ją koło 15 minut xD Anonymous - Czw 28 Lip, 2005 20:36 Temat postu:
ja juz gotuje ok 30,40 min... Tremere - Czw 28 Lip, 2005 21:01 Temat postu:
Połamiesz zęby ._. Akacja12 - Czw 28 Lip, 2005 21:01 Temat postu:
Sebo - ja też kiedyś myślałam że słone i słodkie to przeciwieństwa zupełne, w rezultacie coś może być i słone i słodkie. (Myślałam tak mając około 6 lat, po zjedzeniu jajka posolonego z dodatkiem cukru zmieniłam zdanie )
EDIT - do wyżej - moja mama gotuje około godziny, i dziwne bo jest miękkie = = Sebo - Czw 28 Lip, 2005 21:31 Temat postu:
przecież im dłużej gotujesz tym nie będzie twardsze , a długość gotowania samemu się dopiero poprzez sprawdzanie twardości co jakiś czas Tremere - Czw 28 Lip, 2005 22:56 Temat postu:
Akacja12 napisał/a:
EDIT - do wyżej - moja mama gotuje około godziny, i dziwne bo jest miękkie = =
O ile sypie mało soli, to tak. I może bez ironii, koleżanko, bo 'i dziwne' że ją stosujesz --' nasty_girl - Czw 28 Lip, 2005 23:22 Temat postu:
ja proponuje jescze do cukru i soli dodac pieprzu i wegety.. i jak kto woli moze czegos jescze.. Nikita - Pią 29 Lip, 2005 17:09 Temat postu:
KC, i jaaak? Było coś z tej kukurydzy ? =)) Anonymous - Pią 29 Lip, 2005 18:06 Temat postu:
i co i gowienko twarda jak cholera ale zjadlam bo bylam za cholere glodna i pozniej okazalo sie ze tata ma mi przywiezc kurczaki (kubelek)z KFC nasty_girl - Pią 29 Lip, 2005 20:14 Temat postu:
a moja mama gotowala dzisiaj kukurydze, nie posolila, nie poslodzila nic nie dodala, ale zjesc sie dalo Sebo - Pią 29 Lip, 2005 20:30 Temat postu:
o gototowaniu twojej mamy się nie wypowiem ja lepiej gotuje:P na następny raz ja robie kukurydze zobaczymy jak wyjdzie nasty_girl - Pią 29 Lip, 2005 20:38 Temat postu:
wlasnie przed chwila placki spalila.. znaczy pierwszy i drugi raz przed chwila sie spalily <hahaha> czemia - Nie 20 Lis, 2005 16:37 Temat postu:
<hehe> Z tym spaleniem to niezłe Moja mama przypałiła tylko jeden raz A kukurydze to ja lubię czerwoną Anonymous - Pon 21 Lis, 2005 19:43 Temat postu:
Czerwona... a jest w ogóle taka? Łukasz - Sob 17 Lut, 2007 20:00 Temat postu:
uwielbiam gotowaną kukurydzę