pytalska napisał/a: |
Po pierwsze z przytulaniem w szkole.. |
Niech powiedzmy będzie taki zakaz że do szkoły nie można ubierać jakiś bluzek do pępka czy spódniczek do pół tyłka |
Monik napisał/a: |
Ale reszta - zagorzałe fanki takiego stroju - nie. No i co im dyra zrobi? |
Słupek napisał/a: |
ochroniarz zrobi mi rewizję przed wejściem, czy jak? |
nasty_girl napisał/a: |
traktują błahe rzeczy, jak nie wiadomo co, zamiast zająć się prawdziwymi problemami. |
Laki napisał/a: | ||
A gdzie mają zdobywać poparcie ?? ![]() |
Laki napisał/a: |
lub wpisze uwagę.. |
Może im kazać wracać do domu |
Tylko, że tam co innego się szuka. |
no i właśnie to jest nienormalne. traktują błahe rzeczy, jak nie wiadomo co, zamiast zająć się prawdziwymi problemami. |
Z tego to się mogą ucieszyć. Wink |
Ta.......cały semestr nie chodzić do szkoły....oczywiście.... |
Nie jestem przeciwna wprowadzeniu zakazu komórek, ponieważ sama czasem musze zadzwonić że wrócę później czy coś |
opętana napisał/a: |
do koszyka...e no nie wiem...i kto ma tego pilnowac? |
Tak olewka, ale 5 klasa, a liceum...wybacz jest różnica... |
Twierdzisz, że im niższa klasa, tym większa olewka? Czy na odwrót? Bo nie "zaczaiłam bazy"... |
o....nie pójdę do szkoły...super i wymigują się jak mogą!!! |
Spróbuje Ci to inaczej potem wytłumaczyć |
Nie jestem dzieckiem specjalnej troski ;> |
Bosh.....czy ja coś mówię, że jesteś głupsza/głupia, nie bierzmy różnicy wieku, bo poziomem mnie przewyższasz. Skoro chcesz, aby tobie nic "nie podpowiadać" to będę pisał tobie w dwóch słowach... |
bo poziomem mnie przewyższasz. |
To chyba sarkazm? No raczej na pewno, bo żebym ja Cię przewyższała poziomem to chyba byś przesadził ;> |
Shaunri napisał/a: |
Widzę że o polityce macie tak duże pojęcie, że Giertych to dno <prycha> - Ustalmy - Giertych to nie jest dno, dnem było wszystko przed Giertychem. |
Rzeczy tak błahe jak komórki, strój, szeroko pojęta wolność w szkole wpływają na podejście dzieci/młodzieży do szkoły, za czym idzie ich zachowanie - Mimo że młodzież w ogóle nie różniła się 20-30 lat temu, jak i dziś, to podejście do szkoły było inne. To samo tyczy się bezsensowności gimnazjów - Mimo że na te słowa każde z was się uśmiechnie to - 1-klasy nie mają z kogo brać przykładu, więc biorą z naładowanych chormonami 3-klasistów, którzy... Powinni brać przykład z klas starszych, ale tych nie ma. Dno - To jest dno. |
Ustalacie sobie tu kary jakie nauczyciel mógłby wymierzyć uczniowi - Srutututu, uwaga? Dobre sobie, przy takim podejściu do szkoły to uwagę możnaby między bajki włożyć. Linijką przez łeb - To jest to, i nic tego nie zastąpi. Ból fizyczny działa idealnie. |
już samo to, że pisać będzie się jednen poziom jest bezsensowne |
Następna rzecz, która była wielką głupotą była amnestia maturalna. |
wyrosną kolejni kryminaliści, dorastający w złym środowkisku |
Cytat: |
Robi więcej, ale niekoniecznie mądrze. Według Ciebie pogarszanie systemu jest lepsze od zachowania go takim jakim jest, według mnie nie. |
Ubiorę się w gajerek, zostawię komórkę w domu i będę innym człowiekiem? Pieprzenie. Imbecyle się tylko bardziej sfrustrują i tyle.
Kiedyś jak 7-klasiści brali przykład z 8-klasistów to było lepiej? Sam uważam wprowadzenie gimnazjów za głupi pomysł, ale nie przesadzajmy. Nie miało to tak olbrzymiego skutku na zachowanie młodzieży, jak niektórzy sugerują. |
Już widzę, jak byczek na sterydach przejmuje się, że dostał linijką po łapie... |
oddzielne szkoły dla tych co się źle zachowują, dobre to będzie może i dla nas, bo nikt nie będzie zakłócał spokoju na lekcji, niebezpieczeństwo będzie mniejsze, ale pomyśl o tych, którzy wylądują w takiej szkole.. w szkole sami zdegenerowani, do tego mieszkanie w internacie, będą mieć zero kontaktu z ludzmi, normalnymi ludzmi, więc w jaki sposób mają się zresocjalizować. będzie to coś na wzór poprawczaków, a bądzmy szczerzy, ilu osobom takie ośrodki pomagają? to raczej wylęgarnia przestępców, i z ludzi, którzy popelnią pare głupot w szkole, wyrosną kolejni kryminaliści, dorastający w złym środowkisku. |
nie mówiąc już o glupotach jakie wymyśla z maturami, ja przynajmniej, boję się tego, co będzie z moją maturą, co znowu wymyśli w ostatniej chwili, już samo to, że pisać będzie się jednen poziom jest bezsensowne, po tym, jak co niektórzy przygotowywali się do matury, która miała wyglądać inaczej. |
a trybunał trybunałem, teraz obsadzą swoich ludzi, i nie będzie nikogo nad nimi. |
A kto powiedział że on go pogorszy? Chciał wrócić do tego co było - a było lepiej, wy zawzięcie prowadzicie waszymi genialnymi pomysłami (Których właściwie brak) do tego "gorzej". |
Byś się nie zdziwił - Tyle ode mnie. Nie nosiłęś gajerka, nie zostawiasz komórki - nie wiesz. |
Respekt, podejście - Czynią cuda. |
I tu myślisz jak większość naszego mądrego społeczeństwa - I tu się mylisz. |
Jednak, Giertych uznał że możnaby im dać inną szansę - Giertych uznał, że są ludzie którzy mogą mieć swobodę, a są tacy którzy potrzebują bata nad głową. On chciał im go dać. Taka szkoła wychowywałaby przyszłych żołnierzy, robotników, pracujących fizycznie - Ale nie kryminalistów. |
on jest wogóle jakiś [cenzura]*** . |
on jest wogóle jakiś [cenzura]*** . |
Voltres napisał/a: |
Jak mniemam to było o Giertychu... myślę, że wszyscy uważają, iż jest on beznadziejnym ministrem tylko dlatego, że wyrobił on sobie opinie polityka... |
ala Lepper, który to ze wsi przyleciał i krowy chce w miastach hodować. |
Nauczyciele z linijkami nie byliby niczym złym, jestem pewien, że działałoby to dobrze i przywróciło by autorytet niektórym nauczycielom, jednak pojawiły by się też nadużycia tej władzy... (lepiej aby nauczyciele nadużywali swojej władzy, niż uczniowie) |
moim zdaniem powinna być możliwość posiadania komórki w szkole, jednak wyłączonej na lekcji. W innym przypadku było by one rekwirowane i oddawane np. za tydzień. |
Jeżeli chodzi o mundurki... to mimo takiego oporu ze strony uczniów... uważam, że nie jest to taki zły pomysł. Tylko jest tu jeden warunek... taki mundurek musiał by odpowiednio wyglądać (tzn. tak aby nie wyglądało się w nim beznadziejnie i tak zarazem aby pokazywał z odpowiednim szacunkiem przynależność ucznia do szkoły). |
Podobno nauczyciel ma być autorytetem, czyli dawać przykład. Jeśli nauczyciel będzie stosować przemoc, to jego podopieczni mogą uwierzyć, ze przemoc jest dobrym rozwiązaniem problemów, czymś pożądanym. |
To może powiedz, co zmieni in plus nie noszenie komórki do szkoły. |
Bajki z tym biciem. Miałem w gimnazjum takich byczków i nie wierzę, by kary cielesne ich zmieniły. Natomiast właściwe podejście dyrektorki powodowało, że miała autorytet i faktycznie trochę ich temperowała. |
Większość społeczeństwa popiera wymysły Giertycha, podobnie jak karę śmierci. Ludzie lubią niestety stanowcze rozwiązania. |
Ja to widzę tak, że po zwykłej szkole chuligani zostaną drobnymi przestępcami, natomiast ośrodki Giertycha, gdzie kumulować się będzie patologia, zrobiłyby z nich prawdziwych degeneratów, morderców, gwałcicieli. |
Zwiększy respekt do miejsca w którym sie znajdują - Tak samo podziała noszenie mundurków. |
Będziesz miał dzieci, zobaczysz. |
tzn. tak aby nie wyglądało się w nim beznadziejnie |
Będziesz miał dzieci, zobaczysz. To po pierwsze. Po drugie - Respekt trzeba sobie wyrobić - I niestety ciężko wyrobić go dobrym słowem. Najłatwiej batogiem, i uważam że byłby to system bardzo dobry. |
Zwiększy respekt do miejsca w którym sie znajdują - Tak samo podziała noszenie mundurków. |
Ty znasz model szkoły w której nauczyciel równy jest uczniowi, czyli model bardzo zły - Nikt nie mówi że kiedyś takich byczków nie było. Jednak żaden z nich nie śmiał podnieść ręki na nauczyciela (Wyjątki siekier w plecy pomijamy, bo i takie się zdarzały : ) ). |
Dane satystyczne : )? |
W szkole Giertycha ludzie którzy potrzebują bata nad głową mieliby ten bat, a w przyszłości mieliby doświadczenie, wykształcenie i chęci do normalnej pracy - Bo do tego miałaby kształcić ich "Szkoła Giertycha". Ale nie ciągnijmy tematu - Nikt nikogo nie przekona. |
To po pierwsze. Po drugie - Respekt trzeba sobie wyrobić - I niestety ciężko wyrobić go dobrym słowem. Najłatwiej batogiem, i uważam że byłby to system bardzo dobry.
|
Cytat: | ||
Respekt czy niechęć? |
Jeszcze się z czymś takim nie spotkałem w okolicy, żeby uczeń stosował przemoc wobec nauczyciela. Media nagłośniła bodajże 2 takie przypadki i powiedziały, że cielesne poniżanie nauczycieli to norma, a Ty uwierzyłeś. Co innego relacje uczeń-uczeń, ale to się często dzieje poza szkołą i nauczyciel o niczym się nie dowiaduje.
|
Wydaje mi się, że na początku na pewno była by niechęć... jednak z czasem, gdy już wszyscy przyjęliby do wiadomości, że mundurki muszą nosić i komórki zostawiać w domu... dało by to ten właśnie pożądany respekt. |
Na przynajmniej 3-4 lekcja w moim starym gimnazjum rzucaliśmy się papierkami, wyzywaliśmy itd. |
Mamy chyba pierwszego delikwenta do giertychowskiej szkoły specjalnej. |
W poprzednim poście chciałem wskazać na to, że ktoś kto mówi o respekcie do szkoły sam jej do niedawna nie respektował. Voltresie, czy gdybyś miał mundurek w gimnazjum, zachowywałbyś się lepiej?
|
jednak z czasem, gdy już wszyscy przyjęliby do wiadomości, że mundurki muszą nosić i komórki zostawiać w domu... dało by to ten właśnie pożądany respekt. |
Czy ja wiem... wydaje mi się, że nic by to nie zmieniło |
Jeśli różowa lala ubrana byłaby w mundurek to przestałaby być różową lalą |
nie zmienimy się w dzieci a'la uczniowie lat 60-tych. |
Mundurek ma służyć temu, aby wszyscy wyglądali tak samo, żeby poszczególne jednostki nie wyróżniały się. |
żeby poszczególne jednostki nie wyróżniały się. |
to jeden będzie miał buty za 300 zł, inny za 50, jeden będzie miał firmowy plecak, inny stary po starszym rodzeństwie, |
No a ja mówię, że to beznadziejny pomysł te mundurki... |
pozatym, nawet jeśli by mieli nosic te cholerne mundurki, to jeden będzie miał buty za 300 zł, inny za 50, jeden będzie miał firmowy plecak, inny stary po starszym rodzeństwie, równości tak czy siak nie będzie, tu trzeba postarać się zmienić tok myślenia ludzi, zastanowić się skąd ta nietolerancja, a nie próbować złudnie to zmienić. |
no nie mów, że to tylko wina rodziców, bo bieda dotyka nie tylko niewykształconych, ale także tych, którzy uczyli się, mają studia.. bezrobocie niestety jest u nas dość spore. |
Słupek napisał/a: |
Czy to tylko ich wina? |
Nie tylko bezrobotnym brakuje pieniędzy, ale również pracodawcom na utrzymanie tych robotnych. |
Dziewczyny noszą podobne marynarki |
ale sczerze nie każdego bym chciała w takiej oglądać |
a pozatym, przypomnij sobie temeratury zimą rok temu.. |
Dh Czarna napisał/a: |
Kazdy chlopak z farbowanymi wlosami wychodzil na srodek boiska i imiennie dostawal nagane i inne [cenzura]. na drugim apelu dawali nozyczki chlopaka i kazali obcinac |
dawali nozyczki chlopaka i kazali obcinac... |
bunt w szkole byl piekny i duza ilosc rodzicow wtedy w szkole wyladowala |
a gdzie wolność słowa |
dawali nozyczki chlopaka i kazali obcinac... bunt w szkole byl piekny i duza ilosc rodzicow wtedy w szkole wyladowala |
LaLa18 napisał/a: |
mialam okazje kiedys spotkac sie z giertychem [kolega taty] |
mialam okazje kiedys spotkac sie z giertychem [kolega taty] |
ehhhhhhh ,wiedzialam ze mi nie uwiezycie ale co tam ,ja wiem i tak swoje ,oo! |