nasty_girl napisał/a: |
jesli sie nie myle to ta masc nazywa sie trybiotyk.. powiesz pani w aptece ze masc na gojenie w takich malych saszetkach to bedzie wiedziala, ja jej uzywalam przy kolczyku w pepku |
potwora napisał/a: |
w prawym 2, w lewym 6 |
potwora napisał/a: |
9 dziurkami w uszach |
*Lenka* napisał/a: |
a ja przez lato szalałam i miałam 15 czy 16 dziurek w uszach, ale mi sie kolczyki pogubiły i dziurki sie zarosły(nie wszystkie) teraz mam 7 dziurek w lewym a w prawym 3 ![]() |
ajeczka11 napisał/a: |
ja mam 2 na jedym, a
na drugim 1! |
ajeczka11 napisał/a: |
ja mam 2 na jedym, a
na drugim 1! Mama pozowaliłam i zrobić w wakacje 3 ![]() |
Tsej napisał/a: |
obrzydlistów...
bez umiaru...bez kunsztu |
Cytat: |
dla mnie obrzydliwe sa panienki blond w rozowcyh koszulkach z biustem na wierzchu |
Tsej napisał/a: |
zakładając ze ludzkie ciało jest doskonałe ... to takie coś jak kolczyć kala jego doskonałość, ubrzydza, czyni je niepłynnym...ehh wogule brak mi słów, niedobrze mi jak o tym pisze a co dopiero to obaczyć czy dotknąć...odpychające(taki w uchu to to jeszcze można zdźierżyć-ale nie 6) |
Jest coś takiego jak WŁASNA OPINIA i WLASNE ZDANIE I WLASNY GUST |
ciekawe czy zareagowałbyś obrzydzeniem na moj widok (znaczy sie ze mam kolyczków) hm.. |
dla mnie ludzkie cialo nie jest idelane - nie bylo, nie jest i niegdy nie bedzie |
tsej napisał/a: |
powiedz to buddystom ze wschodu...albo chrześcijanom czyli według statystyk 2/3 świata(ale nie wiem z jakich lat te statystyki więc sie nie czepiać, podane dla ironii, wiem ze to nie prawda)
moje ciało z pewnością nie ejst idealne, jak i wielu ludzi...ale zamysł tego ciała mówi o jego pięknie, wymiary wpisywalne w okrąg, kształty postawa, funkcjonalność...ba możliwości pod wpływem siły woli, to piękno ciała nie potrzeba tego upiększać ozdobami których to ciało samo z siebie nie wyprodukowało...bo to część obca, a jednak niszczy na stałe...zostawia ślad. nawet jeżeli te ozdoby w ambitniejszy sposób drażnią łechtaczke, czy inne żołędzie(co kto lubi), nawet jeśli ktoś lubi ból, w momencie jak sobie zrobi kolczyk w pempku i ktoś jadąc autobusem bedzie tą osobę ze świerzym kolczykiem rozśmieszał, to tak szczerze...po co? po co komu więcej dziór niż natura dała |
hmm mysle ze opinia buddystow obchodzi mnie tyle co ich moja o idelanosci ciala tsej - po co przyklad ze swiata chrzescijana - ja nie nie jestem i nie bede...o wiele bardziej przemawia do mnie kultura ozdabiania ciala kolczykami czy tatuazami (kultury na wymarciu) niz kultra wlasnie niby- perfekcyjnego ciala rodem z fitnes clubu i solarium (kultura wspolczesna)..... |
trudno mi wytlumczyc czemu to lubie.....bo tak samo mnie nie wytlumaczysz dlaczego cialo bez kolczykow jest piekne....w kwestii subiektywnego odbioru - ja to slysze ale nie rozumiem, bo inaczej postrzegam ludzkie cialo....z ta roznica ze dla mnie ludzie (mezczyzni) bez takich ozdob nie sa skresleni...
|
tsej pytasz po co wiecej dziur niz natura dala...a po co protetyk do 3 zebow - kazdemu wypadaja bo tak natura chciala, po co fryzjerzy z tonami lakierow, po co kosmetyczki, ze nie wspomne o chirurgii plastycznej...po co? 90% tego co oferuje nam swiat nie jest nam potrzebne i nie jest naturalne.....z tym ze kolczyki, dredy, tatuaze sa o wiele bardziej znane ludzkosci niz silownia... |
tsej - i poraz kolejny pytasz sie o gust, a caly czas starasz sie udowdnic,ze twoj jest lepszy, zdyskretydowac inny gust (w tym przypadku moj) za pomoca zintelektualizowanego chamstwa...moze innym to pasuje - mnie nie, i to moj blad ze poraz kolejny wdalam sie z toba w pbezproduktywna rozmowe...coz.. mam nauczke... |
wiesz pewne rzeczy lubimy, podobaja sie nam bo tacy sie rodzimy, takimi nas ksztaltuja....ktos ci powie ze lubi tak czesto przytaczany juz roz bo mu pasuje do karnacji, mnie podobnie - kolce pasuja do mnie, tak postrzegam sibie, taka mam wizje swojego ciala
co do namowienia to nie tarfiles - bo bylam z mojego na owe czasy skromnego towarzystwa pierwsza, a moj swiat ograniczal sie wtedy do podworka i boiska szkolnego...nie wiem nawet czy mialam mtv wtedy...i nie znalam nikogo kto by to mial..wiec w moim przypadku to nie moda.... |
a i pytasz co ma jedno do drugiego - przeczytaj uwaznie jescze raz....bonusowe dziury(kolczyki) nie sa naturalne i ladne - tony lakierow uzywane przez fryzjerow tez nie sa i tez sa ochydne zwlaszcza na wlosach..... |
wybijasz w takim razie wiele starszysz kultur niz nasza - chrezscijanska - maorysi, polowa afryki, indianie....wiedzilam ze homofob z cibie.. |
powdy - poczytaj troche ksiazek o kulturze, dobre sa filmy na planet.... |
a to ciekawe z tym metrem - ja ci powiem ze jak ja wychodze z metra to widze wlasnie rozowo-solaryjne lub wrecz szare bydlo (jesli uzywamy okreslen rodem z masarni) |