Dzieci OnLine

Z życia szkoły... - PODANIA !! Aaaaa <panika>

Kinga - Pon 21 Mar, 2005 13:05
Temat postu: PODANIA !! Aaaaa <panika>
Dzidzaaaz ... jak ja sie dziś przeraziłam jak od kumpeli usłyszałam pytanie
"Czemu nie złozyłaś jeszcze podań do szkoły?"
Powiem ze mnie zamurowało i zdołałam powiedzieć tylko:
"Yyyy" miałam przy tym głupią minę oo w takim stylu Shocked albo bardziej takim Confused i moze takim Neutral

I wlaśnie ... Moj drodzy ... MOJE PYTANIE

DO kiedy nalezy złożyć podania do szkoł ??

Bo ja jestem w szarej kropce . bo nawet nie wiem gdzie pojde = =")

<loL> Taak na tym kończe moj <spanikowany> post :>
Gladiatorpl - Pon 21 Mar, 2005 13:23
Temat postu:
z tego co ja wiem to mozna jeszcze skladac spokojnie na koniec roku gdy juz sie bedzie mialo wynik testu, wtedy mniej wiecej wiesz gdzie mozesz sie dostac Razz, jak dostaniesz 5punktow to wiadomo ze do dobrego liceum isc nie bedziesz Razz
przynajmniej narazie tak bylo, moze sie w tym roku cos zmienilo ale watpie
Anonymous - Pon 21 Mar, 2005 13:40
Temat postu:
Za bardzo sie przerazilas. Pomysl w jakim kierunku moglabys sie ksztalcic bo w sumie juz w liceum przygotowuje sie do studiow. Mozesz wybrac np. profilowane ale lepsze sa ogolnoksztalcace, bo w profilowanych jest nizszy poziom tak slyszałam.
Kinga - Pon 21 Mar, 2005 13:42
Temat postu:
Aj pewnie pojde do ogolniaka Razz
Ale nie wiem jaka szkoła gdzie - -") Czy Wawa czy coś innego nawet Łódzka filmowka wchodzi w gre ... apodania moge zlozyc tylko 3 wiec Aaarghh !!!! < biega po pokoju zarzucając rekami i nogami jak w kreskowkach Razz >
Gladiatorpl - Pon 21 Mar, 2005 15:01
Temat postu:
najlepiej zlozyc do jednego bardzo dobrego, do sredniego i do jakiegos slabego wtedy masz pewnosc ze sie gdzies dostaniesz Razz, bo znam osoby ktore np zlozyly podania do 3najlepszych szkol i sie do rzadnej pozniej nie dostali Razz,
Jak chcesz w Warszawie do jednego z lepszych ogolniakow to szkola imienia Władysława IV (trudno sie tam dostac), w statystykach ma wysokie miejsca
Kinga - Pon 21 Mar, 2005 15:14
Temat postu:
A gdzie ona jest mniejwiecej ? ... Musze zobaczyc na wlasne oczy RazzP

<loL> Hheh ... nie no ale wiadomoze pozniej jeszcze sa pewne roszady ... Hymm
frigg - Pon 21 Mar, 2005 15:17
Temat postu:
to i tak macie dobrze ze mozecie do 3 szkol - jak ja mialam isc do l.o moglam wybrac tylko 1 szkole Smile
kinga a podania o przyjecie sklada sie w sekretariacie - ale piszesz sama podanie albo daja ci gotowy druczek, ktory wypelniasz...przynajmniej tak bylo jescze te kilka lat temu
ja moge polecic kazimierza wielkiego - poziom moze nie jest baaardzo wysoki ale za to fajni nauczyciele sa i wogole sympatyczna szkola
Anonymous - Pon 21 Mar, 2005 16:23
Temat postu:
Dowiedz sie jakie wogole masz szkoly w miescie, sa rozne informatory. Potem przemysl ktore odpadaja, a ktore nie. Nastepnie wybierz sie do nich po formularze. Nie spiesz sie, wszystko dokladnie przemysl, masz jeszcze duzo czasu ;]

Ja wybralem liceum profilowane [zarzadzanie informacja] i jestem bardzo zadowolony :].
ajeczka11 - Pon 21 Mar, 2005 16:25
Temat postu:
To chyba ok. wiosny sieskłada...

Moja siostra tak wlaśnie składa;))
Kinga - Pon 21 Mar, 2005 17:00
Temat postu:
Y w moim jak to nazwales "Miescie" jest tylko uwaga uwaga Zespół szkolno przedszkolny szkoł w XX z oddziałami integracyjnymi w XX ... i tam jest tylko przedszkole podstawowka i gimanzjum

A w obrzezach ... w sumie są sopoko szkoły tzn no ... ale ... Yyy ... No nic zobacze ... jednak obstawiam za wawą :> wiec jesli ktoś jeszcze ajkies spoko szkolki w wawie zna to plx :>
Anonymous - Pon 21 Mar, 2005 17:21
Temat postu:
liceum matematyczne imienia staszica chyba czy kogoś tam... profil matematyczny najleprze w warszawie 9 w polsce
Gladiatorpl - Pon 21 Mar, 2005 17:22
Temat postu:
Władysław IV - http://www.wladyslaw.edu.pl/
Jezeli sie tam dostaniesz to mozesz byc z siebie dumna Smile
Anonymous - Pon 21 Mar, 2005 17:54
Temat postu:
Podobno w Staszicu w mateksie jest matma na najwyższym poziomie w Polsce.
Anonymous - Pon 21 Mar, 2005 18:39
Temat postu:
O kurcze a ja myślałąm, ze od kwietnia się składa no ale cóż... nie boj się podania można skłądać czasem nawet do końca roku więc... nie ma się czego bać
Gladiatorpl - Pon 21 Mar, 2005 18:55
Temat postu:
idz do Władka - wysoki poziom, i dojazd bardzo dobry bo to blisko wilenskiego Razz
Ja bede chcial sie tam dostac w przyszlym roku kalendarzowym, ale watpie czy sie tam dostane bo tak uzdolniony to ja nie jestem, ale moze............. Razz
Miracle - Pon 21 Mar, 2005 19:16
Temat postu:
Heh... Wy to sie macie dobrze. Ja bede teraz skladac podanie ale... do gimnazjum. Ja sie tam na wawie nie znam wiec nie moge ci zbytnio pomoc, ale terminy sa rozne. Podam przyklad na gimnazjach chociaz to jest zupelnie inna sytuacja. Np. w najlepszym gimnazjum w naszym rejonie trzeba zlozyc do 31marca, natomiast do innego gdzie ja ide (mama w koncu sie zgodzila na to gimna gdzie chcialam pojsc) mozna skladac spokojnie do 31czerwca o ile sie nie myle. Pokopane to wszystko. Musisz sie chyba gdzies dowiediec.
Kinga - Pon 21 Mar, 2005 19:19
Temat postu:
No wlasnie widze - -")

Ale co ja mam skladać bez cenzury ? bez wynikow z egzamu ?

YY troche to dziwne Razz jak dla mnie biggrin
Anonymous - Pon 21 Mar, 2005 19:23
Temat postu:
Właśnie sobie uświadomiłam, ze muszę sobie zdjęcia zrobić... kurcze ja się zastanawiam nad 4-ma szkolami do tego do 3 to nie wiadomo jak z przyjęciem, moją pozostawiam jakby mnie do żadnej z tamtych nie przyjęli, bo tak niektórzy kombinuja bo i tak mnie wezmą, bo u nas na osiedlu jest zdeczka niski poziom
Anonymous - Pon 21 Mar, 2005 19:35
Temat postu:
Słuchajcie a Łódzka filmowka to chyba tylko studia co? czy tam jest tez liceum?
Kinga - Pon 21 Mar, 2005 20:11
Temat postu:
Y chyba studia biggrin ... ale wiesz pozniej :>

I myslałam zeby teraz sobie cos w Lodzi trachnąć biggrin zeby pozniej latwiej bylo
Anonymous - Pon 21 Mar, 2005 20:58
Temat postu:
Kinga to idziemy razem? ja tez chetnie bym do Łodzi gdzies do jakiejs klasy filmowej moze... a studia filmowe to marzenie biggrin
Gladiatorpl - Pon 21 Mar, 2005 21:39
Temat postu:
jak bedziesz chodzic do lodzi do liceum to wcale nie bedziec latwiej zdac na studia Razz, liczy sie wiedza i poziom liceum Razz jak masz blizej lodzi to spoko idz tam, a jak blizej Wawy to lepiej do Wawy, tylko musisz dokladniej sie dowiedziec co i jak bo jak chcesz na jakies studia filmowe, to pewnie interesuja cie przedmioty humanistyczne a nie scisle, a ja wiem tylko gdzie sa dobre licea matematyczne bo mam znajomych informatykow Razz
Anonymous - Pon 21 Mar, 2005 21:55
Temat postu:
Kinga napisał/a:
No wlasnie widze - -")

Ale co ja mam skladać bez cenzury ? bez wynikow z egzamu ?

YY troche to dziwne Razz jak dla mnie biggrin

Mozesz najpierw dac czesc papierow, a potem reszte doniesc. Ale tak naprawde, nie ma roznicy kiedy zlozysz ;p Najlepiej dac zaraz po tym, gdy dostaniesz wyniki egzaminu ;0
Kinga - Wto 22 Mar, 2005 16:51
Temat postu:
Gladiatorpl napisał/a:
jak bedziesz chodzic do lodzi do liceum to wcale nie bedziec latwiej zdac na studia Razz, liczy sie wiedza i poziom liceum Razz jak masz blizej lodzi to spoko idz tam, a jak blizej Wawy to lepiej do Wawy, tylko musisz dokladniej sie dowiedziec co i jak bo jak chcesz na jakies studia filmowe, to pewnie interesuja cie przedmioty humanistyczne a nie scisle, a ja wiem tylko gdzie sa dobre licea matematyczne bo mam znajomych informatykow Razz

A nie zrozumielismy sie ... chodizlo mi o to ze wogole ze tak powiem bede obeznana gdzie co i jak biggrin ... gdzie jakie sklepy czy co tam biggrin no ;D o to mi chodzilo biggrin

A ogólnie ... to qrna ...
Jak dla mnie luzik jest informatyka ... no poszlabym na informatyke gdyby nie to że MUSZE miec kontakt z ludzmi a wizja siedzenia samotnie Razz przy kompie i pisaniu jakis programow Yy ... byloby to dla mnei zbyt nudne ...

Lubie Matme bo ją rozumiem, geometra i algebra Smile ... pozatym Yy Chemia to tylko podstawy Razz bo dalej to sie gubię. Fizyka da sie zrozumieć ale czuje ze jakbym miala dalej w nią brnąć mogloby byc nieciekawie Smile no chyba ze np sama Astronomia Smile

Geografia ? ... spoko ... Bilogia też biggrin ...

Polski i Języki obce i WOS ... nawet bardzo spoko :>

Historia - nieszczęsne daty - - ... i nudzące mnie dzialy Yy ... niezbyt ...

Plastyka ... Muzyka :> Kocham biggrin alee raczej jako hobby wiec ... wiec biggrin

Ogolnie Razz to co bym chciala robic musi opiewać w kontakty z roznymi ludzmi :> i czestą zmianę miejsca biggrin ... sama ne wiem co wybiore biggrin najpeiwniej narazie Ogolniak jakiś bez profilu Smile
nidhogg - Wto 22 Mar, 2005 23:48
Temat postu:
hmmm Kinga a Cervantes? znajoma poszla w zeszlym roku i jest zachwycona...
EU07 - Sro 23 Mar, 2005 07:02
Temat postu:
Kinga napisał/a:
Gladiatorpl napisał/a:

A nie zrozumielismy sie ... chodizlo mi o to ze wogole ze tak powiem bede obeznana gdzie co i jak biggrin ... gdzie jakie sklepy czy co tam biggrin no ;D o to mi chodzilo biggrin

A ogólnie ... to qrna ...
Jak dla mnie luzik jest informatyka ... no poszlabym na informatyke gdyby nie to że MUSZE miec kontakt z ludzmi a wizja siedzenia samotnie Razz przy kompie i pisaniu jakis programow Yy ... byloby to dla mnei zbyt nudne ...

Lubie Matme bo ją rozumiem, geometra i algebra Smile ... pozatym Yy Chemia to tylko podstawy Razz bo dalej to sie gubię. Fizyka da sie zrozumieć ale czuje ze jakbym miala dalej w nią brnąć mogloby byc nieciekawie Smile no chyba ze np sama Astronomia Smile

Geografia ? ... spoko ... Bilogia też biggrin ...

Polski i Języki obce i WOS ... nawet bardzo spoko :>

Historia - nieszczęsne daty - - ... i nudzące mnie dzialy Yy ... niezbyt ...

Plastyka ... Muzyka :> Kocham biggrin alee raczej jako hobby wiec ... wiec biggrin

Ogolnie Razz to co bym chciala robic musi opiewać w kontakty z roznymi ludzmi :> i czestą zmianę miejsca biggrin ... sama ne wiem co wybiore biggrin najpeiwniej narazie Ogolniak jakiś bez profilu Smile

Moim zdaniem nie warto jest wybierać się do zwyklego ogólniaka, bez żadnego profilu. Tam wszystkie przedmioty masz na poziomie podstawowym, toteż chcąc zdawać coś na maturze na rozszerzonym musialabyś albo nadrobić samodzielnie, albo doksztalacac sie gdzies na korkach. Sam wybralem profil mat-fiz, obydwa ww. przedmioty mialem w zakresie rozszerzonym i teraz kiedy lada moment bede zdawal mature z matmy (rozszerzona) wydaje mi sie, ze mam sytuacje komfortowa. W przeciwienstwie do osob z klas ogolnych, ktore takze ta matme chca zdawac rozszerzona, a uczyli sie jedynie podstawowej. Profili w liceach jest bardzo dużo, każdy znajdzie coś związanego z zainteresowaniami. Można się o tym bylo przekonać chociażby na ubieglotygodniowych targach Perspektyw, gdzie na jednej z hal prezentowaly sie stoleczne licea, technika, itp. Wybor olbrzymi Smile
Anonymous - Sro 23 Mar, 2005 10:07
Temat postu:
co do plastyki i muzyki, to musiala bys isc na jakis artystyczny profil, poniewaz tych przedmiotow niema w planie szkol srednich. Zastepuje je zwalony wok ;] ale to juz zupelnie co innego.
Gegry tez nie polecam - w szkole sredniej staje sie kompletnie beznadziejna...
Polecil bym Ci humanistyke, ale skoro nie przepadasz za historia to ciezko... ;]
Moze rzeczywiscie powinnas wybrac lo.. W niektorych lo sa tez takie niby profile, ale poprostu w mniejszym zakresie niz w lp [ja mam np 4 infy a w przyszlym roku 9 ;]].
Kinga - Sro 23 Mar, 2005 14:39
Temat postu:
nidhogg napisał/a:
hmmm Kinga a Cervantes? znajoma poszla w zeszlym roku i jest zachwycona...

Przyznam szczerze ze szkoly nie znam :> jesli mialabys jakies blizsze informacje to poprosze Smile

Aa ... wieze ten szał który sie zaczyna = = w szkole i wogole, straszna atmosfera bardzo stresująca ... niedlugo jakies tance na koniec roku tzn polonez - -")
Na informatyce z racji ze dobrze nawet nam idzie robimy powrtroki z fizyki przed egzaminem = = troche dezorganizacji jest = =
A ta atma jest tragicznie stresująca ... zes
Noo cóż ... ale to tak btw biggrin ...

No wlasnie słyszałam ze z tymi LO bywa żee pozniej ciezko jest
Ale byłabym w sumie skłonna cos tam dodatkowo samemu rozszerzać biggrin heh ... alhbo chociaz korki jeslibym sie zdecydowała na jakis przedmiot Smile
EU07 - Sro 23 Mar, 2005 22:27
Temat postu:
Kinga, przegapilas te targi ubieglotygodniowe po prostu Smile Tam bylo doslownie wszystko co chcialabys wiedziec. Tak to mozesz popatrzec tutaj bądź tutaj.
frigg - Sro 23 Mar, 2005 22:54
Temat postu:
http://www.lo43.edu.pl/
liceum kotre konczyla ja i nidhogg czyli XLIII im kaziemirza wielkiego
strony szkol, w kotrych zaczynalysmy kariere licelana szukac mi sie nie chce (bo wspomnienia nie mile) a jak chcesz poszukaj sobie sama: moje to XLIX l.o im. goethego a nidhogg to XXVII l.o im. czadzkiego.................
Kinga - Czw 24 Mar, 2005 08:50
Temat postu:
Powiem że jasna cholera mnie bierze jak widze te odzdziały profile i wogole biggrin Heh
Frigg ... ale szkoła fajna Mhhmm ...

W poniedzialek po swietach wybieram się do wawy z koleżanką biggrin ma wolniejszy dzien wiec mnie oprowadzi :> A w czwartek do innego do kolegi biggrin jednak najelpeij jest wszystko zobaczyc osobiscie Smile zobaczymy jak to wyjdzie Smile Narazie to dzieki za wszytsko co napisaliście :*** Smile
Kinga - Czw 31 Mar, 2005 19:41
Temat postu:
Post pod postem ale 6 dni przerwy :p nie bic Razz jak cos to niech mod zedytuje Razz

A więc ... byłam w jednej szkole :p na dniu otwartym wczoraj ... przyznam ze mi sie podobała Smile ... Maja jezyki na dosyc dobrym poziomie i tak mysle nad profilem lingwistycznym gdzie rozszerzona jest informatyka ( troche inaczej nazwana ale zawsze informatyka ) angielski i wloski ... i tak sobie mysle z moim zapalem na prawo czy dziennikarstwo czy po tym profilu moglabym cos dzialac w ktoryms z tych kierunkow ?
nasty_girl - Czw 31 Mar, 2005 19:50
Temat postu:
a u mnie o podaniach jescze nic nie wiadomo.. narazie chodzilismy na targi edukacyjne zeby poznac oferty szkol, i juz wiem gdzie ide..
Ona89 - Pią 01 Kwi, 2005 17:06
Temat postu:
U mnie w szkole to były dwie osoby, które reklamowały swoją szkołę, ale tak poza tym to cisza. Powinniśmy chodzić oglądać inne szkoły, ale narazie jakoś nikt o tym nie mówi. Nie wiem też do kiedy i od kiedy można złożyć podania. Ja chcę iść na mój kochany kierunek matematyczno-fizyczny Razz tz. matmę kocham, fizyki niebardzo
paulinka-blondynka - Pią 01 Kwi, 2005 18:25
Temat postu: :)
nie wiem do kiedy trzeba składać podania...
Ale bym się zastanowiła na twoim miejscu gdzie pójdę Wink
Życzę powodzenia w wyborze
panienka_wierzba - Pią 01 Kwi, 2005 18:41
Temat postu:
a ja jestem w 2 i wariuje
bo musze w tej chwili znalezc szkoly!!
dostalam manii (loool)
nie no po prostu tak jakos mnie zlapalo ze musze sobie poznajdowac pare szkol (najbardziej to bym chciala do LP iśc ale eweltanie LO ujdzie :/) których profile będą mi odpowiadały a następnie wziaść się za siebie, swoją naukę itp.
czas zacząc sie starać dostać sie do dobrej szkoły Wink
nasty_girl - Pią 01 Kwi, 2005 22:07
Temat postu:
a u nas oprocz tego ze bylismy na targach edukacyjnych gdzie wszystkie szkoly w miescie mialy swoje stoiska i przedstawialy oferty z wiekszosci szkol byli przedstawiciele z ulotkami i mozna bylo ich popytac, i z niektorych szkol maja nauczyciele lub dyrektorzy przyjsc na zebranie i rozmawiac z nauczycielami, po zatym zaczal sie okres ze w wiekszosci szkol sa "drzwi otwarte" i mozemy se wejsc i zobaczyc szkole..
nidhogg - Nie 03 Kwi, 2005 23:48
Temat postu:
hm ja to jeszce chcialam dodac, ze z drugiej strony elytarne licea sa z lekka przrekamowane, na dobra sprawe ja jestes zdolny to i tak sie dostaniesz na studia i tak (chociaz ja nie wiem co oni Wam zrobili z tyi nowymi maturami, ale nic to). Sama chodzilam 3, 5 roku do tzw elytarnego liceum, pozniej zmienilam na zdecydowanie nieelitarne i doskonale je wspominam. na studia i tak sie dostalam, jak mniemam niebyle jakie za pierwszym razem, natomiast ludzie z mojego poprzexniego elytarnego liceum niekoniecznie. wiec ja bym sie tak jednak nie podniecala i nie sugerowala tzw elytarnoscia, bo oprocz tego, ze mozesz sie "chwalic" to bez swojej pracy i tak nic nie osiagniesz.

a cervantes - nie wiem jak teraz, swego zcasu mial chyba jakas klase artystyczna i maja hiszpanski wykladowy. taka jedna dalsza znajoma chyba w zeslzym roku zdala, zastanawiala sie jeszce nad czackim (ktorego jej bardzo wybijalam z glowy), ale w koncu poszla tam i jest zachwycona od samego poczatku twierdzila, ze jest niesamowicie. maja jakas lacine i jakies humonistyczne tez chyba rozszezone.
nasty_girl - Pon 04 Kwi, 2005 07:30
Temat postu:
ja ide do prywatnego ktore jest w pwsz, i po tym lo beda duze szanse zeby sie do pwsz dostac bo nakierunkowuje na przedmioty tam, i wiadomo jakies ulatwienie ze tam sie chodzilo juz wczesniej
nasty_girl - Pon 04 Kwi, 2005 14:12
Temat postu:
a i u mnie w miescie trzeba skladac od 20 kwietnia do 20 maja wiec jescze mam czas:D
Anonymous - Pon 04 Kwi, 2005 16:55
Temat postu:
PWSZ? Nie lepiej na porządny uniwersytet?
nasty_girl - Pon 04 Kwi, 2005 19:44
Temat postu:
narazie to do liceum sie wybieram, spokojnie z reszta sie bedzie potem myslec, ale wydaje mi sie ze lepszy bedzie dla mnie pwsz Razz
Anonymous - Wto 12 Kwi, 2005 22:36
Temat postu:
Dlaczegóż to niby?
nasty_girl - Wto 12 Kwi, 2005 22:41
Temat postu:
chociazby poziom.. kierunki itd.. po prostu mi odpowiada :p
Anonymous - Wto 12 Kwi, 2005 22:41
Temat postu:
Czyli im poziom niższy tym lepszy? Dziwne.
nasty_girl - Wto 12 Kwi, 2005 22:44
Temat postu:
otwieracz nie mowie ze nizszy lepszy.. tylko po co mialabym isc gdzies gdzie wiem ze bym se nie dala rady..
Anonymous - Wto 12 Kwi, 2005 23:10
Temat postu:
"Mierz siły na zamiary, nie zamiar podług sił"
Kinga - Sro 13 Kwi, 2005 15:07
Temat postu:
Tak sobie mysle jest szkola bardzo blisko dojazd swietny ... znajduje sie ona na Irzykowskiego 1a ... na Bemowie i to jest bodajze albo 20 albo 48 liceum Razz nie wiem bo zmieniali wiec mi sie teraz miesza biggrin

I tego ... i wiele osob sobie ja chwali szkola niezla jest ... podobno maja wysoki poziom z jezykow ... ale rzekomo z reszty lipa ... ja w sumie to chcialabym na lingwistyczny isc ... ale nie wiem sama ...

Czy zna ktos te szkole ? ... jesli tak to co sadzicie o niej Razz albo wasi znajomi
nasty_girl - Sro 13 Kwi, 2005 18:25
Temat postu:
ja do tej gdzie ide od mojego miejsca zameldowania mam jakies 50 m.. a z tamtad gdzie mieszkam moze z 200 wiec dojezdzac nie bede musiala:)
Iśka - Czw 14 Kwi, 2005 15:42
Temat postu:
Jesso, ja tez w tym roku wybor LO Neutral Tylko ze ja mam do wyboru albo Poznan, albo moje misato... gdzie najprawdopodobniej pojde, bo po prostu szkoda czasu tracic na dojazdy, a poziom w naszym LO jest dosc duzy, ma roczne i trzyletnie wyjazdy zagraniczne, klase akademicka (do ktorej sie wybieram) no i wyjazdy studyjne Wink Po akademickiej bede miala papierek, ze do takowej uczeszczalam i ponoc latwiej po tym na studia sie dostac. Nauki full, ale to chyba tak jak wszedzie.
Kingus: cos co Ci doradze to, bylebys nie szla do ogolniaka bez profilu i do profilowanego. Najlapiej ogolniak, ale z jaims profilem. Biol-chem, albo humanus, albo matematik ^^ Na pewno jest cos co Cie bardziej niz wszystko interesyje Wink
No ja np. wybralam profil bardziej na zasadzie wykluczenia, heh. Gegry nie nawidze, biologii nie chce mi sie uczyc, chemii nie czaje. Matematyke lubie, ale zawsze mozna sie latwo pomylic, np jakbym zdawala mature z matmy, to bardzo latwo wg mnie dac plame. Fizyka, tak jak matma, informatyke uwielbiam, ale stwierdzilam, ze po profilu informatycznym bede miala mniejsze szanse dostac sie na studia, bo jak wiadomo informatyka w dzisiejszych czasach jest oblegana. Polski historia, lubie... nie zebym uwielbiala, ale wazne ze lubie i umiem. Wiec profil humanistyczny. A ze u nas humanistyczna, to akademicka, to ide do akademickiej ^^... No i caly czas mam nadzieje na roczny wyjazd za granice.

Ale kurde... szkoda ze dopiero teraz stwierdzilam, ze trzeba sie bylo wczesniej wziac za nauke... teraz tego w zyciu wszystkiego nie powtorze Neutral ;( ech, glupota, glupota...
Anonymous - Czw 21 Kwi, 2005 17:27
Temat postu:
Dzizys podania trzeba skladac w kwietniu?
Super :/ Nie no ja za rok zwariuje (przypomne tylko, ze zaras po skonczeniu gima wyjezdzam 250 km stad, wiec jak bede musiala zapieprzac w podaniami... bosh :/).
Kinga - Pią 22 Kwi, 2005 15:16
Temat postu:
Oh luz ... z tego co sie dowiedzialam do 20 maja te podania trzeba zlozyc :>
Jeszcze ytrcohe czasu :> pisałam chyba ze jedna szkolke juz mam :> na Bemowie

Teraz jeszcze 2 poszukuję biggrin

Ostatnio byłam w " kasprzaku " wrazenia ? ... Yy tam nie zlożę biggrin
Anonymous - Sro 27 Kwi, 2005 11:39
Temat postu:
Kinga napisał/a:
Ostatnio byłam w " kasprzaku " wrazenia ? ... Yy tam nie zlożę biggrin

czemu? ;>

a ja już wiem jak to zrobię ;]
Kinga - Sro 27 Kwi, 2005 13:23
Temat postu:
A wiesz jak weszlam na sale gimnastyczna poczulam sie jak na jakiejsc wieziennej sali Razz
Nie jest zle ale jednak taka Mhmmm Nyu mroczna biggrin

A towarzystwo = = blachary wytapetowane pseudo hh = = dresy i wogole YOO ziom madafaka = =
nasty_girl - Sro 27 Kwi, 2005 16:08
Temat postu:
aaa ja w piatek bede zawozic podania bo juz w szkole dalam do podbicia i w piatek ma wych dac, dobrze ze przypomnialam se bo musze ze starym pogadac ze autko potrzebuje zeby zawiesc.. w sumie to do 3 szkol skladam a wiem gdzie pojde na 100% i ladnie tam jest.... najwieksza szkola tego typu w woj. i od 2 lat dopiero jest wiec jest nowa, ladna itd:d jak dla mnie to ja juz moge do lo isc, jakos za gim tesknic nie bede..
Anonymous - Sro 27 Kwi, 2005 19:49
Temat postu:
A jest ktoś zmuszony tak jak ja do skłądania podań przez internet tz. wiem, ze są 3 takie miasta w tym jedno z nich to moje Bielsko-Biała... ja zobaczę jak mi poszedł matematyczny mniej więcej i zacznę się zastanawiać nad szkołą. Na pierwszym miejscu dam najlepszą do jakiej jestem w stanie się dostać, a potem do tych gorszych tz. jedna z nich ma nizszy poziom, ale jest, ze tak powiem z klimatem i wogule każdy ją chwali, a na trzecim też dobrą, ale raczej odradzaną przez to jacy są nauczyciele, ale się jeszcze dokłądnie zapytam kuzyna, który tam w tym roku mature zdaje
nasty_girl - Sro 27 Kwi, 2005 20:02
Temat postu:
ja ide do szkoly w ktorej dopiero teraz bedzie 1 rok liceum wiec jak bedzie sie dowiem dopiero jak tam pojde.. u nas podania trzeba skladac do 20 maja.. a wyniki testow maja byc w czerwcu;/
Anonymous - Sro 27 Kwi, 2005 20:14
Temat postu:
Dopiero w czerwcu!?
Ale mnie ucieszyła ta wiadomość, tyle w niepewności =(
nasty_girl - Sro 27 Kwi, 2005 20:21
Temat postu:
elfka po co w niepewnosci zyc.. chociaz mniej wiecej mozna przeciez zobaczyc jak poszlo..

http://serwisy.gazeta.pl/edukacja/1,51805,2677792.html

http://serwisy.gazeta.pl/edukacja/1,51805,2675727.html

a u was jaki jest termin skladania podan?
Kinga - Sro 27 Kwi, 2005 20:25
Temat postu:
Do 20 maja Nyu ...

Mam jedna upatrzoną w sumie wymarzoną wiecxej mi nie trzeba ale chyba musze ze 2 znalezc Nyu zeby pewnosc Smile
nasty_girl - Sro 27 Kwi, 2005 20:32
Temat postu:
no to duzo czasu nie zostalo, i bedziesz musiala zanim dostaniesz wyniki testow.. ja tez mam 1 do ktorej chce isc, i tam sie dostane, a 2 napisalam do ktorych mialam zamiar isc zanim nie dowiedzialam sie ze ALO otwieraja w tym roku.. u nas wych juz sie darla ostatnio ze mamy podania do szkoly do podbicia przyniesc.. ;p

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group