Dzieci OnLine

Z życia szkoły... - Testy gimnazjalne

Iśka - Wto 26 Kwi, 2005 14:00
Temat postu: Testy gimnazjalne
Przepraszam z góry jeśli taki temat już istnieje...
Ale czy znalazł już ktoś w internecie odpowiedzi do dzisiejszego testu humanistycznego? Bo słyszalam, ze na gazecie.pl juz mialy być... ale nie mogę ich znaleźć.
Bylabym wdzieczna gdyby ktos byl ta uprzejmy i podal mi linka Wink Chcialabym sprawdzic dzis - poki pamietam jakie odpowiedzi zaznaczylam.
A tak w ogole trzecioklasisci: jak Wam poszło? Wink
(jutro koszmaru ciag dalszy ... O_o)
BamBI - Wto 26 Kwi, 2005 14:04
Temat postu: Re: Testy gimnazjalne
Iśka napisał/a:

A tak w ogole trzecioklasisci: jak Wam poszło? Wink
(jutro koszmaru ciag dalszy ... O_o)

Mój brat mówi ze dobrze mu poszlo. Trzeba bylo napisac list. Very Happy To duzo łatwiejszy temat od rozprawki.
Kinga - Wto 26 Kwi, 2005 14:11
Temat postu:
Wolałam cos bardziej wznioslego jakis temat Autort\ytety or sth ... a tu list

Nie wiem sama Razz nie przygotowałam sie na cos takiego
nasty_girl - Wto 26 Kwi, 2005 14:13
Temat postu:
tez mi sie odpowiadal temat.. trudno mi bylo opisac jakis zabytek szczegolowo.. i zadania otwarte tez nie najlatwiejsze byly..

no a na odpowiedzi chyba za wczesnie.. pewnie jutro w wyborczej beda jak zawsze..
Napastnik - Wto 26 Kwi, 2005 14:17
Temat postu:
Test
Iśka - Wto 26 Kwi, 2005 14:31
Temat postu:
Ja tez wolalabym rozprawke, albo esej... a oni tu zwykly list Neutral
Co opisywaliscie? Ja napisalam 'droga madziu' a mialbyc kolega zagraniczny ;] [cenzura]... Jak zwykle nie wczytalam sie w polecenie. Opisalam dzwon Zygmunta w Krakowie i ogolnie Krakow.
A plan wycieczki dokad zrobiliscie? Ja do Berlina ^^ To nie bylo trudne, a szkoda ze tylko 4 pkt mozna bylo zdobyc. Ja mialam problemy z trzema zamknietymi... pewnie bedzie zle to co zaznaczylam.
A wiecie ze byly rzedy? Na probnym przynajmniej w Poznaniu nie bylo... a teraz były Razz
Anonymous - Wto 26 Kwi, 2005 14:45
Temat postu:
Ja wyxcieczke zrobiłam do Paryża, a list pisałam o Krakowie (Wawel) do Piotra z Berlina =]
Kinga - Wto 26 Kwi, 2005 14:56
Temat postu:
napisaiscie skad ten Kolega jest ?
Ja nie pisałam = =

Normalnie jechałam Razz <rotfl> z braku laku opisałam swoja miejscowość

A plan zrobilam do rzybmu ogolnie mma stracha = = jak mi to ocenią = =

I oczywiscie w pytaniu z napoleonem i kotem zaznaczyłam ze napoleon wygrał ,rotfl>
nasty_girl - Wto 26 Kwi, 2005 15:33
Temat postu:
tez napisalam w liscie ze do krakowa i opisalam wawel.. no ale bylam tam w 6 klasie wiec za bardzo szczegolowo nie potrafilam.. dopiero teraz za 2 tyg bede.. Sad a wycieczke napisalam do pragi..
ajeczka11 - Wto 26 Kwi, 2005 15:46
Temat postu:
Sąsiadka mówi że poszedł OK! I ze 100% mówi że napisała na ok. 80% i jest zadowolona Wink
nasty_girl - Wto 26 Kwi, 2005 16:01
Temat postu:
wyzej jest podany link do testu.. ja dalam odpowiedzi w zadaniach zamknietych takie: b,d,a,d,a,b,db,b,d,c,d,c,a,c,b,c,a,a,c mam nadzieje ze dobrze przepisalam.. a wy?
malenstwo - Wto 26 Kwi, 2005 18:32
Temat postu:
Wiecie może gdzie można znaleść odpowiedzi na test?Smile
nasty_girl - Wto 26 Kwi, 2005 18:46
Temat postu:
malenstwo po co powtarzasz pytanie? ten temat tego dotyczy wiec jak ktos bedzie mial to poda..
dziewczyneczka - Wto 26 Kwi, 2005 19:14
Temat postu:
No dzięki wam dzisiaj nie szłam do szkółki;-)
Pisze za rok więc na razie nie muszę się nim martwićWink

A tak apropo na ile pkt. napislaiście test z podstawówk?Mr. Green
BamBI - Wto 26 Kwi, 2005 19:22
Temat postu:
[quote="dziewczyneczka

A tak apropo na ile pkt. napislaiście test z podstawówk?Mr. Green[/quote]

napisalam na 31pkt. na 40 pkt. I ogólnie dobrze mi wtedy poszlo. Ale chyba taki temat juz byl.
Tez pisze za rok - na szczęście Razz.
Odpowiedzi do testu pewnie beda jutro w Wyborczej
nasty_girl - Wto 26 Kwi, 2005 19:25
Temat postu:
w podstawowce.. 34:D
Kinga - Wto 26 Kwi, 2005 19:34
Temat postu:
Z 6 klasy ?
39/40 Smile
nasty_girl - Wto 26 Kwi, 2005 20:33
Temat postu:
kinga a ile mialas teraz z probnych ?
Anonymous - Wto 26 Kwi, 2005 20:53
Temat postu:
w podstwówce
34/40

A za 2 lata gimnazjalny....
Trzymam za Was kciuki jutro tez Smile mocno mocno mocno
Chesterka - Wto 26 Kwi, 2005 21:21
Temat postu:
A ja jeszcze nie wiem ile mi wyszło w tym teście 6kl. czekam do połowy maja :]
zazulita - Wto 26 Kwi, 2005 22:02
Temat postu:
Ja w podstwawówce miałam tak jak Agnieszka 34/40 Wink
Życze powodzenia wszystkim uczniom klas trzecich gimazjum na jutzrjszym teście!. Boicie się jutrzejszego testu, czy uważacie, że będzie łatwiejszy (jutro jest test matematyczno-fizyczny?)??

Pozdrawiam!
Girl Zone - Wto 26 Kwi, 2005 22:35
Temat postu:
ja za rok pisze dla 6kl. a za 4 lata dl a trzecich
nasty_girl - Sro 27 Kwi, 2005 07:47
Temat postu:
ojj bedzie strasznie (w sumie to sie nie boje bo nie ma czego ale troszke mi sie udziela strach innych i zaczynam sie schizowac.. lol) no a jezeli bedzie tak samo jak humanistyczny ze trudniejszy od probnego to bedzie lipa..
EU07 - Sro 27 Kwi, 2005 08:58
Temat postu:
Dzisiejsza GW publikuje rozwiązania wczorajszego testu:
napisał/a:

Pytania zamknięte
1. B
2. D
3. A
4. D
5. A
6. B
7. D
8. B
9. B
10. D
11. C
12. D
13. C
14. A
15. C
16. B
17. C
18. A
19. A
20. C

Pytania otwarte

21. np. przytoczenie wypowiedzi ojca;

22. np. nauczyciela, przewodnika;

23. np. proste obrazowe sformułowania, odwoływanie się w opisach do doświadczeń (wyobraźni) dziecka, prosty zrozumiały dla dziecka język; zdrobnienie

24. np. zamki dawniej budowano na wzniesieniach, wzgórzach; kiedyś zamki budowano w miejscach stwarzających dogodne warunki do obrony np. na wzgórzach

25. np. widok na Bazylikę św. Piotra w Rzymie; Bazylika św. Piotra w Rzymie;

26. np. układ stroficzny (zwrotki), układ sylabiczny (regularna liczba sylab w wersie), rymy, poetyckie obrazowanie, użycie środków poetyckiego obrazowania;

27. np. rycerze i duchowni; dostojnicy świeccy i duchowni;

28. berło, kula (jabłko);

29. np. wskrzeszenia Rzymu - uniwersalnego państwa chrześcijańskiego pod berłem Ottona III, które składa się ze zjednoczonych ziem Włoch, Niemiec, Francji, Słowiańszczyzny; zjednoczenie ludów chrześcijańskich Europy pod berłem cesarza Ottona III;

30. ludy;

31. np. niewłaściwych, błędnych, krzywdzących opinii prowadzących do nietolerancji, ksenofobii, konfliktów;

32. propozycja - po jednym punkcie za: uporządkowanie wydarzeń z uwzględnieniem następstwa czasu (jedne dzień zwiedzania); zaplanowanie wycieczki do jednego, dowolnego miasta w Europie (podanie nazwy); wskazanie trzech obiektów (niekoniecznie zabytkowych); zapis w punktach;

33. propozycja:

TEMAT

1. Praca świadczy o zrozumieniu tematu (list do kolegi z zagranicy) ; (1)

2. Wybór przynajmniej jednego obiektu; (1)

3. Dokładny opis jednego obiektu; (1)

FORMA

1. Uwzględnienie adresata, nadawcy, miejsca i daty; (1)

2. Użycie formuł charakterystycznych dla listu (zwroty do adresata); (1)

3. Zastosowanie środków charakterystycznych dla stylu perswazyjnego (zachęca, nakłania); (1)

KOMPOZYCJA

1. Tekst ma kompozycję trójdzielną (z zachowaniem odpowiednich proporcji); (1)

2. Tekst jest spójny i logicznie uporządkowany; (1)

JĘZYK I STYL

1.Poprawność językowa; (3)

2. Dostosowanie stylu do sytuacji komunikacyjnej; (1)

3. Ortografia; (2)

4. Interpunkcja (1)

Nirfanka - Sro 27 Kwi, 2005 11:19
Temat postu:
ja w 6 klasie w próbnym mialam 36\40 a potem tylko 30 !!

a test gimnazjalny (chyba) zdaje za rok bo jestem dopierow 2 biggrin

ale jak narazie sie nie boje chociaż nic nie wiem ;/

bedzie co ma być Exclamation biggrin
Anonymous - Sro 27 Kwi, 2005 11:33
Temat postu:
ja w teście kompetencji miałam 37(czy tam 36)/40 pkt ;]
a gimnazjalny piszę za rok i już mam schiza dużego :/ boję się jak cholera... Sad
nasty_girl - Sro 27 Kwi, 2005 16:15
Temat postu:
juz pare godz wczesniej sprawdzalam w gazecie.. z zamknietych mam 20/20 z otwartych 7/10 .. mam nadzieje ze za plan i list troszke dostane.. Smile a z matematycznych widzial ktos gdzies odpowiedzi czy trzeba do jutra czekac na gazete?
dziewczyneczka - Sro 27 Kwi, 2005 19:05
Temat postu:
Ja miałam w podstawówce 39/40 Mr. Green
Stare dobre czasy... oj jak było w tedy łatwo... Very Happy
nawiązując do tego tematu.. jaką mieliście średnią w pods.?
Ja 5,9
nasty_girl - Sro 27 Kwi, 2005 19:35
Temat postu:
nie wiem.. jakos powyzej 4.. 4,3 chyba?
Anonymous - Sro 27 Kwi, 2005 19:41
Temat postu:
A więc mi wyszło w gazecie, ze z otwartych i zamkniętych mam maximum, więc tylko trzeba zobaczyć jak mi poszedł list, ale mam nadzieje, że też dobrze =]
A matematyczny chyba mi poszedł nie najlepiej,a le jak zawsze nadrobie humanistycznym... byle mieć więcej od koleżanek =]
nasty_girl - Sro 27 Kwi, 2005 19:59
Temat postu:
ja z matmy mam 33.. tak przynajmniej mi wyszlo jak odpowiedzi sprawdzalam przedchwila..
Iśka - Sro 27 Kwi, 2005 20:54
Temat postu:
Mi z matmy poszlo tragicznie... Zrobilam tak centralnie głupie bledy ze szok... akle to tak sie mowi. A siedzialam na matematycznym w drugim rzedzie. Niech zyja szczesliwi.
Na humanistycznym mam 2 zle w zamknietych, a otwarte powinnam miec wszystkie dobrze. Zalezy od listu, mniej niz 40 nie bede miala na pewno. Mam nadzieje ze tez troche nadgonie tym humanistycznym... ech... tragedia.
nasty_girl - Sro 27 Kwi, 2005 21:03
Temat postu:
ja tez na matmie porobilam smieszne bledy.. np dobrze obliczylam pole ostroslupa i zamiast dodac 5% je odjelam.. no ale z tego co liczylam te 33 pkt powinnam miec, na probnym mialam 21 wiec jestem zadowolona..
BamBI - Czw 28 Kwi, 2005 08:02
Temat postu:
Mój brat mówi, ze matematyczno-przyrodniczy poszedl mu dużo gorzej niz humanistyczny
PS: Dziewczyny w co ubralyscie sie na egzamin? W garniturki? Smile
nasty_girl - Czw 28 Kwi, 2005 08:16
Temat postu:
komplet czarny w biale paseczki spodnie + zakiet.. i biala bluzka..
EU07 - Czw 28 Kwi, 2005 09:58
Temat postu:
napisał/a:
Kilkunastu uczniów z gocławskiego gimnazjum zamiast testów humanistycznych dostało we wtorek matematyczno-przyrodnicze. - Żadnego wycieku jednak nie było - zapewnia szkoła.

Egzamin na koniec szkoły zaczął się dla gimnazjalistów we wtorek. Tego dnia wszyscy uczniowie w Polsce mieli rozwiązywać takie same testy humanistyczne. Z kolei w środę - matematyczno-przyrodnicze. Okazuje się jednak, że uczniowie Gimnazjum nr 27 im. Orląt Lwowskich już we wtorek dostali test matematyczny. - Pomyliłem testy, każdemu mogło się to zdarzyć - sumituje się Apoloniusz Stawicki, dyrektor szkoły.

Arkusze przyjechały do jego gimnazjum, podobnie jak do wszystkich innych w Warszawie, w poniedziałek. Humanistyczne miały kolor niebieski, matematyczno-przyrodnicze - żółty. Apoloniusz Stawicki twierdzi, że pomylił się, bo choć testy miały różny kolor, były dostarczone w jednakowych pudełkach. - Jednak tylko niewielka część uczniów dostała testy żółte zamiast niebieskich. Było ich co najwyżej 13 - zapewnia Stawicki. - Do tego żaden z nich nie miał szansy zajrzeć do arkusza, bo nauczyciele natychmiast zauważyli błąd i im je zabrali. O wycieku nie może być więc mowy. Oczywiście natychmiast powiadomiłem Okręgową Komisję Egzaminacyjną.

Ta wysłała do szkoły swojego przedstawiciela, który zabrał arkusze. Nowe dostarczono tam dopiero wczoraj rano, przed egzaminem. - Co roku zdarza się kilkanaście takich pomyłek - mówi Maria Magdziarz, dyrektor Centralnej Komisji Egzaminacyjnej. - W tym roku stało się tak w pięciu szkołach w Polsce. Jednak nic nie wskazuje na to, by ktoś ujawnił pytania. Na pewno nie będziemy karać dyrektorów, którzy się zagapili.

Laughing Znając rzycie będzie afera...
Kinga - Czw 28 Kwi, 2005 12:28
Temat postu:
Ooo= =

Ej ale jak to mozliwe ?

Ashh ... Gocław Nyu Razz szkoda ze nikogo stamtad nie znam ( chyba ? )
panienka_wierzba - Czw 28 Kwi, 2005 13:23
Temat postu:
ponoć wszsytkie pytania
na matematyczno-przyrodniczy
były we wtorek po południu już w necie
połowa klasa mojej kumpelki znała wszystkie odpowiedzi
a ja sie wnerwiam
bo w tym roku mieliścoie cholernie łatwy egzanim =/ czy wychozdi na to ze w przyszlym bedzie odwrotnie
Kinga - Czw 28 Kwi, 2005 13:32
Temat postu:
Ja go i tak skwasiłam = =
Normalnie rozum mi odjeło
Moze orzez szelest gazety pana pilnującego
Przez hego puszczanie oczeka moze przez cigle czyjeś pikanie komorki lub zegarka
Moze przez tupot biegajacych facetek
Lub wizytatorów jakis z gminy którzy dyszeli mi nad glowa patrzac czy nie mam sciag ...
Moze dlatego ze siedzialamw pierwszej ławce
A moze dlatego ze mialam katar Razz

Nyo ale rozum mi odjeło Razz
dziewczyneczka - Czw 28 Kwi, 2005 14:33
Temat postu:
No słyszałam że w tym roku była o wiele prostrzejszy niż w zeszłym, tak samow podstwtówie. Czyżbym za rok musiała męczyć się z piekielnie trudnym testem?
O boże. Laughing
Kinga - Czw 28 Kwi, 2005 14:54
Temat postu:
A ja uwazam ze w zesłzym był prostszy
zarówno temat wypracowania na humie ... tzn moze inaczej

Bardziej odpowiadajacy mi Razz
nasty_girl - Czw 28 Kwi, 2005 16:09
Temat postu:
no tez tak mysle.. w tym roku wszyscy ciagle mowia ze latwy, latwy wiec za rok dokopia takie pytania ze nikt nie powie ze byl latwy..
panienka_wierzba - Czw 28 Kwi, 2005 16:11
Temat postu:
[cenzura]......
Anonymous - Czw 28 Kwi, 2005 22:14
Temat postu:
mieliscie bardzo latwy hum. ale za to trudniejszy mat=przyr, niz rok temu. Tak mi sie wydaje, moze poprostu zmadrzalem? ;]]]]
panienka_wierzba - Czw 28 Kwi, 2005 22:41
Temat postu:
za to mi sie oba bardzo łatwe wydawały
Anonymous - Pią 29 Kwi, 2005 17:07
Temat postu:
panienka_wierzba napisał/a:
za to mi sie oba bardzo łatwe wydawały

E tam. Pamietaj, ze jak testy beda trudne, to nie tylko Tobie pojda gorzej..
panienka_wierzba - Pią 29 Kwi, 2005 17:22
Temat postu:
tak nie tylko mi
ale osoba ktore sa b. dobre i tak pojda b. dobrze
gorzje w tym momencie z tymi srednimi (czyli na przyklad ze mną) i gorszymi
który nie będą mieli możliwości dostać się do dobrej szkoły
bo wszystkich wygryzą Ci z b. wysokimi wynikami z egzaminu
Anonymous - Pią 29 Kwi, 2005 23:06
Temat postu:
tak nie tylko mi
ale osoba ktore sa b. dobre i tak pojda b. dobrze
gorzje w tym momencie z tymi srednimi (czyli na przyklad ze mną) i gorszymi
który nie będą mieli możliwości dostać się do dobrej szkoły
bo wszystkich wygryzą Ci z b. wysokimi wynikami z egzaminu

Przeciez i tak nie zdasz.
Martw sie ocenami, a nie jaskimis testami!
;]
Anonymous - Sob 30 Kwi, 2005 08:46
Temat postu:
[cenzura]......
\
no i jebut.

czyzbym musiala rozwazac wizje uczeszczania do zawodowki? Neutral
Kinga - Sob 30 Kwi, 2005 09:17
Temat postu:
Oj dziewcynki bez przesadyzmu Razz takie licka dobre ... tzn nie najlepsze takie srednie raczej od 60 pkt przyjmują Razz
panienka_wierzba - Sob 30 Kwi, 2005 09:19
Temat postu:
taaaaa
ale jak ktoś chce dostać sie do lepszej szkoly
bo gowno mi po jakims srednim ogolniaku?= /
widze swoja wizje ze sie juz dostalam tam gdzie chce (tak Adamku, znalazłam w koncu szkole Wink ) =/ fes
Kinga - Sob 30 Kwi, 2005 09:22
Temat postu:
łee Razz jak tk mozesz mowic Razz ja skladam do sredniego ogolniaka Razz <rotfl>
Hehe nie no przyjmuja faktycznie od 80 pkt Razz
mroweczka - Sob 30 Kwi, 2005 13:24
Temat postu:
Właśnie słyszałam o tej aferze, że testy pomylili i w ogóle... A na innym forum dziewczyny pisały,ze miały wtyki co bedzie na matematyczno-przyrodniczym ale nie skorzystaly...I tez slyszalam,ze human byl b. łatwy a mt-przy trudny...Tzn taki podchwytliwy troche ;]. Ale mam nadzieje,ze bedzie dobrzez tymi punktami Razz
nasty_girl - Sob 30 Kwi, 2005 14:11
Temat postu:
no u mnie wyboru w panstwowych lo nie ma.. do jednych przyjmuja od 20 pkt, do innych tak 60-80.. a zadnego takiego przecietnego nie ma..

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group