kradziejka napisał/a: |
nie ma[m] sensu życia |
Iśka napisał/a: | ||
Kradziejko: oczywiscie, że jets sens życie i że Ty, tak jak każdy, go masz! Żyjesz chociażby po to, żeby kiedyś spoktkać kogos z kim stworzysz własny dom ![]() |
Cytat: |
Sztuką jest zobaczyć świat usłyszeć głos,zrozumieć sens prostych słów... |
R2 napisał/a: |
Co ma wspólnego sens życia z planami na przyszłość? ;] |
panienka_wierzba napisał/a: |
tylko że (jesli jestes wierząca co napisałaś) owe życie wieczne nie polega na tym że wciaż płynie czas i wogóle. Po prostu wtedy nie ma czasu (tak nam gadała babka na religii =/ że taki jest bóg, dla niego nie ma czasu i my tego nie pojmiemy, my tego nie ptorafimy zrozumiec jako ludzie) i jeśli jesteś wierząca osobą to wydaje mi się że wlasnie (gdybym sama w cos takiego wierzyla ![]() |
R2 napisał/a: | ||
Mnie by tam za przeproszeniem kurwica wzięła ;P. Takie po prostu istnienie w wieczności nie jest dla mnie jakąś 'nagrodą'. Po co marnować życie dla takiej perspektywy istnienia po śmierci. Jeżeli bóg istnieje to kiepsko sobie to zaplanował. |
elfkaNenar napisał/a: | ||||
Popieram tego pana.... tak sobie dzisiaj myslałam o Monty Pythonie (dobrze napisałam) i przypomniał mi się ten film... proponuje obejrzenia go każdemu. Przedstawia życie po kawałku od urodzenia do śmierci =) "Sens życia według Monty Pythona" ![]() |
Przekleństwo?... Tylko dziki, kiedy się skaleczy,
złorzeczy swemu bogu, skrytemu w przestworze. Ironia?... Lecz największe z szyderstw czyż się może równać z ironią biegu najzwyklejszych rzeczy? Wzgarda... lecz tylko głupiec gardzi tym ciężarem, którego wziąć na słabe nie zdoła ramiona. Rozpacz?... Więc za przykładem trzeba iść skorpiona, co się zabija, kiedy otoczą go żarem? Walka?... Ale czyż mrówka rzucona na szyny może walczyć z pociągiem nadchodzącym w pędzie? Rezygnacja?... Czyż przez to mniej się cierpieć będzie, gdy się z poddaniem schyli pod nóż gilotyny? Byt przyszły?... Gwiazd tajniki któż z ludzi ogląda, kto zliczy zgasłe słońca i kres światu zgadnie? Użycie?... Ależ w duszy jest zawsze coś na dnie. co wśród użycia pragnie, wśród rozkoszy żąda. Cóż więc jest? Co zostało nam, co wszystko wiemy, dla których żadna z dawnych wiar już nie wystarcza? Jakaż jest przeciw włóczni złego twoja tarcza, człowiecze z końca wieku?... Głowę zwiesił niemy. Kazimierz Tetmajer "Koniec wieku XIX" |
kradziejka napisał/a: |
pratchett aaa moja miłośc![]() |
Merkavoth napisał/a: |
Kobieta i wolność wcale nie muszą się wylkuczać. Ja jestem wolny tylko z Nią... |
Robal napisał/a: |
przyprawianiu czego się da papką majonezowo-keczupową |
Robal napisał/a: |
Kobieta i wolność? Na dłuższą metę (zwłaszcza po zaobrączkowaniu) nie do pogodzenia. Złota klatka-tak, ale w żadnym wypadku nie wolność. Jedynie czemu, to do końca życia pozostanę wierny Tolkienowi w tłumaczeniach Skibniewskiej (choć zabieram się ostatnio za oryginał), muzyce Pink Floyd i przyprawianiu czego się da papką majonezowo-keczupową lub tabasco. I żadnej walki-najwyżej z pilotem od telewizora i papierkami od cukierków.
A co do sensu- puki nie umrzemy to się i tak nie dowiemy. A jak umrzemy naprawdę to co nas to będzie obchodziło. Żyjmy dniem dzisiejszym zgodnie z naszymi sumieniami i rewolucyjną zasadą "nie rób drugiemu co tobie niemiło", pozostawmy po sobie dobre wspomnienia (no dobra- jakiekolwiek byle trwałe. W końcu Herostratesowi też się udało), przekażmy dalej nasze geny, pozwólmy przy okazji żyć innym...i... jak dla mnie, starczy. A o reszcie przekonamy się potem. |
Wielka Łapa napisał/a: |
Dla mnie sens życia to komp, internet |
aska napisał/a: | ||
czy to nie choroba ?? KOMPUTER SENSEM ŻYCIA ?! co za nonsens !! są lepsze żeczy !! |
Idda napisał/a: |
Jak dla mnie,to gdyby nie muzyka...to...nie wiem..chyba zabiłabym się... Raz miałam koszmar...Że nagle wszyscy ludzie przestali słuchać muzyki...płyty znikały z półek,sprzedawcy zamykali sklepy,uczniowie szkół muzycznych razem z nauczycielami palili nuty.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kicp napisał/a: |
cytujac Aradesha, najwazniejsze w zyciu jest to, abys codziennie rano patrzac w lustro nie czul obrzydzenia. |
Papierowa Tęcza napisał/a: |
[i tak przy okazji mówimy NIE kobietom, które nie chcą mieć dzieci ;p] |
Życie nie ma sęsu a jego ukoronowaniem jest śmierć, pośrednim celem jest przekazanie genów dalej, sad but true... |
Tsej napisał/a: |
zawsze istnieje jeszcze ścieżka nieśmiertelności...powiedzmy->jakie to nam historia zapamietała nazwiska...czy mają one szanse na to by umrzeć? |
z resztna nawet jesli ty ich nie pamiętasz to pozostaja w książkach.. |
Jan Paweł II |
Nie jestem pewien, czy wynalazca stali damasceńskiej pochodził z damaszku |
a kto powiedział ze ci co wymieniłes byli wielcy ... |
Kiedy zaginął sposób wytwarzania stali damasceńskiej? Przecież jeszcze w XVII-XVIII wieku wyrabiano z niej broń, a później nie widzę żadnych wydarzeń, mogących przyczynić się do jego |
może i ksiażka telefoniczna poznania w wyjątkowej sytuacji będzie posiadała nazwiska "nieśmiertelnych"
co do ksiażki telefonicznej. to warto zwrócić uwage na jeden cholernie istotny fakt...co te wszystkie nazwiska dokonały? |
obawiam sie ze mnie nie wmówicie że nie jstnieje nieśmiertelność... |
ze wzgledu na to że jestem fatalista który wierzy że tylko przez walke z przeznaczeniem można stać sie takowym, poddając sie będzie sie zapomnianym... |
o, ciekawe. Powiedz mi, jak walczysz z przeznaczeniem? I jak je poznales? |
Bo wydaje mi sie, ze czegokolwiek nie zrobisz, wypelniasz swoje przeznaczenie przezywajac swoje zycie, i zmierzajac do nieuchronnej smierci |
altruista napisał/a: |
umiemy wytwarzac stal typu damascenskiego, nie umiemy wytworzyc stali o wlasciwosciach takich jak 'prawdziwa' stal damascenska, ergo - nie umiemy wytworzyc stali damascenskiej. |
machinedesign.com napisał/a: |
The damascene art went through three golden ages before it became a lost art that has only recently been rediscovered |
weraa napisał/a: |
Dobre pytanie jaki jest sens życia ??dzisiaj sie pytałam znajomych i nikt nie umiał mi na nie odpowiedzieć albo odpowiadali Nie ma , Niewiem - no własnie czyli nie ma sensu zycia=( jak dla mnie bo tylko problemy i smutki=( Ja niewidze zadnego sensu zycia=(......Bo wszystko sie kiedys skonczy ............. |