ale...kiedys jak mi sie uda to przejde na wege
 ale...kiedys jak mi sie uda to przejde na wege  
      wrecz przeciwnie
 wrecz przeciwnie  

nie dlatego ze ja nie moge zyc bez mięcha bo oczywiście moge, czasami nie jem miesa przez jakis dluzszy czas bo poprostu nie mam ochoty. Wiec nie ma przeszkód zebym go wcale nie jadła.
 nie dlatego ze ja nie moge zyc bez mięcha bo oczywiście moge, czasami nie jem miesa przez jakis dluzszy czas bo poprostu nie mam ochoty. Wiec nie ma przeszkód zebym go wcale nie jadła. 
 A człowiek jadł i jeść mięso bedzie to jest nieuniknione, jest drapieżnikiem jak wszyscy inni zwierzęcy konsumenci. Nawet Jezus jadł rybki wiec czemu my mielibysmy nie jesc
 A człowiek jadł i jeść mięso bedzie to jest nieuniknione, jest drapieżnikiem jak wszyscy inni zwierzęcy konsumenci. Nawet Jezus jadł rybki wiec czemu my mielibysmy nie jesc  
 i innym robactwom które sie tym zywia
 i innym robactwom które sie tym zywia  Ponad to często jest nam tak szkoda jak jakies roslinki usychaja bo nie maja wody czy sa chore. A zjadając je rowniez zabieramy im zycie
 Ponad to często jest nam tak szkoda jak jakies roslinki usychaja bo nie maja wody czy sa chore. A zjadając je rowniez zabieramy im zycie  
     | Cytat: | 
| Ale jesli ja nie zjem jakiegos miesa to na pewno kilka innych osób je zje, | 
 w ciągu roku w typowej rodzinie zjada sie naprawde dużo zwierzątek i nawet jesli nam sie wydaje że to jest mało ...  to jest bardzo dużo ... bo to jest życie jakiegoś zwierzęcia
 w ciągu roku w typowej rodzinie zjada sie naprawde dużo zwierzątek i nawet jesli nam sie wydaje że to jest mało ...  to jest bardzo dużo ... bo to jest życie jakiegoś zwierzęcia
| mi sie wydaje że chyba można wyróżnić dwa rodzaje wegetarianizmu i tu nie chodzi o to że w tym pierwszym nie je sie mięsa a w tym drugim nie je się mięsa tylko: wegetarianizm - rodzaj diety bezmięsnej i bezprzetworowej mięsnej [słowotwórstwo mi nie wychodzi ale pewnie sie kapniecie - żelatyna itp] wegetarianizm - ideologia mająca na celu sprzeciwianie się tragicznemu traktowaniu zwierząt rzeźnych i tu jest kwestia dobrowolnego wyboru | 
 ) - rozwiniete sa tylko skroniowe, u czlowieka miesnie zuciowe sa dosyc dobrze rozwiniete. bla bla przewod pokarmowy miesozernych jest krotki - wszystko i roslino - dluzszy,
) - rozwiniete sa tylko skroniowe, u czlowieka miesnie zuciowe sa dosyc dobrze rozwiniete. bla bla przewod pokarmowy miesozernych jest krotki - wszystko i roslino - dluzszy,

| mroweczka napisał/a: | 
| Ile postów ostatnio takich jest...ja b.chciałabym być wege,ale ze względów zdrowotnych nie moge...Jak wszystko pójdzie dobrze to za jakieś...3 lata może   Mróweczka  | 
 a mam takich znajomych dużo
 a mam takich znajomych dużo      

raz na tydzien
 raz na tydzien  ... też mam takich znajomych
 ... też mam takich znajomych
 - z cyklu nie jadam wlasnych pacjentow.
 - z cyklu nie jadam wlasnych pacjentow.
| nidhogg napisał/a: | 
| ale wiecie, z drugiej strony daza do czegos o co Wam chodzilo - ograniczenia spozywania. | 

... a co to
 ... a co to 
 a do dziś mowi że jest vege
 a do dziś mowi że jest vege  3 razy w tygodniu je mieso a do szkoly kanapki z wedlinką ...
 3 razy w tygodniu je mieso a do szkoly kanapki z wedlinką ...  Haaah ... Fajnp
 Haaah ... Fajnp  

| mroweczka napisał/a: | 
| Ile postów ostatnio takich jest...ja b.chciałabym być wege,ale ze względów zdrowotnych nie moge...Jak wszystko pójdzie dobrze to za jakieś...3 lata może   | 
| zwariowana_jedenastka napisał/a: | 
| JA chcę być wegetarianką, ale rodzice tego niestety nie tolerują...... ale mam nadzieję, że w przyszłoście uda mi się być wegetarianką :-) Znam pare takich babek,które nie jedzą mięsa, nic co ma oczy i są w znakomitej formie itp .... | 
 .
 .

Mieso pyszne i dobre. Nie wyobrazam sobie obiadku bez pyrkow i schaboszczaka ;D A zwierzatka serio jakos mnie nie obchadza i dla mnie sa zwierzeta rowne i rowniejsze:) Okrutnik ze mnie i tyle hehehe ;]
 Mieso pyszne i dobre. Nie wyobrazam sobie obiadku bez pyrkow i schaboszczaka ;D A zwierzatka serio jakos mnie nie obchadza i dla mnie sa zwierzeta rowne i rowniejsze:) Okrutnik ze mnie i tyle hehehe ;]     | Pulkownik Nikt napisał/a: | 
| Jadlem jem i bede jadl mieso  Mieso pyszne i dobre. Nie wyobrazam sobie obiadku bez pyrkow i schaboszczaka ;D A zwierzatka serio jakos mnie nie obchadza i dla mnie sa zwierzeta rowne i rowniejsze:) Okrutnik ze mnie i tyle hehehe ;] | 

Jak widac nieswiadomosc jest dosc zdrowa.
 Jak widac nieswiadomosc jest dosc zdrowa.      Nie przeżyje bez: schabowych, mielonych, tataru i gołąbków
  Nie przeżyje bez: schabowych, mielonych, tataru i gołąbków  Nie chce zabijać i jeść zwierząt ale cóż...... Pokusa robi swoje, niestety
 Nie chce zabijać i jeść zwierząt ale cóż...... Pokusa robi swoje, niestety   

| czy glupie, kazdy tam robi to co uwaza za słuszne | 

). Mianowicie - skoro weganie nie jedzą nic pochodzenia zwierzęcego, to co zrobią, kiedy lekarz przepisze im tabletki z np. tranu wielorybiego (czy jakiegoś innego) i muszą to zażywać??
). Mianowicie - skoro weganie nie jedzą nic pochodzenia zwierzęcego, to co zrobią, kiedy lekarz przepisze im tabletki z np. tranu wielorybiego (czy jakiegoś innego) i muszą to zażywać??      

. Doskonała okazja dla "antywegan" żeby ponaśmiewać się z tych najbardziej zatwardziałych
. Doskonała okazja dla "antywegan" żeby ponaśmiewać się z tych najbardziej zatwardziałych  .
.
 . I tak nagle wpadło mi do głowy: "A co by z tym zrobili weganie"??
. I tak nagle wpadło mi do głowy: "A co by z tym zrobili weganie"??  
 .
.      ktos chcial miec swoja ideologie i nic lepszego nie mogl wymyslic
 ktos chcial miec swoja ideologie i nic lepszego nie mogl wymyslic  
     | Gladiatorpl napisał/a: | 
| lol jakie skojarzenia, normalnie pierwsza klasa ;] | 
 :].
 :].     | Robal napisał/a: | 
| podaje się zwykle tylko aktywne składniki a nie całą zawartość tabletki (np czy ktoś widział przepis na otoczke?). | 
 "inne skladniki leku to: celuloza mikrokrystaliczna, kwas alginowy, skrobia kukurydziana, stearynian magnezu, laurylosiarczan sodu (stanowiace rdzen tabletki); hypromeloza, dwutlenek tytanu, makrogol 6000, talk, glikol propylenowy (stanowiace otoczk tabletki)"
 "inne skladniki leku to: celuloza mikrokrystaliczna, kwas alginowy, skrobia kukurydziana, stearynian magnezu, laurylosiarczan sodu (stanowiace rdzen tabletki); hypromeloza, dwutlenek tytanu, makrogol 6000, talk, glikol propylenowy (stanowiace otoczk tabletki)"
 aczkolwiek nieistotnym calkowicie jest juz to, ze nie rozumiem wiele z tego co napisane, ale zawsze sobie moge sprawdzic.
 aczkolwiek nieistotnym calkowicie jest juz to, ze nie rozumiem wiele z tego co napisane, ale zawsze sobie moge sprawdzic.
 daleko mi do fanatyzmu. ale czytajac tamto forum, dam sobie reke uciac, ze oni sprawdzaja sklad wszelkich produktow - co z jednej strony fanatyzmem smierdzi, a z drugiej jest dosyc logiczne - jak cos robic to po calosci.
 daleko mi do fanatyzmu. ale czytajac tamto forum, dam sobie reke uciac, ze oni sprawdzaja sklad wszelkich produktow - co z jednej strony fanatyzmem smierdzi, a z drugiej jest dosyc logiczne - jak cos robic to po calosci.      

] zywily sie nim ;o. W dodatku nie pomorzecie tym zwierzetom..
] zywily sie nim ;o. W dodatku nie pomorzecie tym zwierzetom.. 

].
].

| nasty_girl napisał/a: | 
| ja nie jem miesa bo po prostu mnie obrzydza ze to cos wczesniej chodzilo nie wiadomo co robilo jadlo nie wiadomo co a potem my to tak normalnie jemy... fujjjjj .. zwierzatek moze i szkoda, ale tak bylo i bedzie.. miesa nie jem, ale np buciki skurzane nosze ... | 
 i nie bedzie dostepu do wegetarianskiej zywnosci, a przyzwyczajony organizm moze sie zbuntowac ;o
 i nie bedzie dostepu do wegetarianskiej zywnosci, a przyzwyczajony organizm moze sie zbuntowac ;o
 ;o ) negatywnych skutkow, w przeciwienstwie do ww mrocznych dwunastek ;].
 ;o ) negatywnych skutkow, w przeciwienstwie do ww mrocznych dwunastek ;].

| AloneMoon napisał/a: | 
| Jakie mroczne dwunastki?   Jezeli mowisz o mnie to sie mylisz( bo wcale nie jestem mroczna =P ). Nie przestalam jesc miesa dlatego ze kocham tak bardzo zwierzatka i mam w domu pieska ( bo to nawet nieprawda). Nie jestem tez zbuntowana, jak chcesz jesc mieso to jedz. Ale ja tego nie jem ,bo poprostu nie moge. Po przeczytaniu roznych stron i po obejrzeniu filmow nie moglam. Moj kolega byl raz u rzeznika na praktyce,jak wrocil nawet nie spojrzal sie na mieso. I jak myslisz ze moja dieta nie jest "dobrze wywazona" bo mam 12 lat,to sie grubo mylisz. Ty nawet mnie nie znasz,wiec czemu tak gadasz? | 
| AloneMoon napisał/a: | 
| A czemu nie wierzysz? Bo mam 12 lat? A gdybym byla zbuntowana to bym teraz tak pisala! "Te wszystkie biedne swinki! Precz z miesem! Jak wy mozenie jesc mieso,to okrucienstwo!" No coz...ajk nie chcesz mi wierzyc to nie wierz. Ja bede Vege do konca zycia... | 

ale ... musialam zrezygnowac
 ale ... musialam zrezygnowac