Dzieci OnLine

SEKS - jak wy do tego podchodzicie???

sloneczko - Sob 11 Gru, 2004 23:36
Temat postu: jak wy do tego podchodzicie???
no taa to ja mam problem:] m,oj chlopak jest starszy ode mnie o 3 lata i to raczej oczywiste moim zdaniem ze chce chce to zrobic:] tzn on juz jest po pierwszym razie ale ja nie... wsumie chce z nim to zrobic bo chcialabym sprobowac i wiem ze go kocham ale boje sie co bedzie gdy wpadniemy... przeciez zadne zabezpieczenie nie daje 100% pewnoosci:/co zrobic???
Anonymous - Nie 12 Gru, 2004 06:12
Temat postu:
Dzień dobry.
Hm...A ile Ty masz lat? Jeżeli chodzi o środki antykoncepcyjne, to prezerwatywy działają dobrze nasączone tym całym środkiem plemnikobójczym, a Ty możesz wziąć tabletkę...Po prostu mądre skrzyżowanie różnych środków daje większą pewność.
Pozdrawiam Kwiat

Edit: Literówka
Anonymous - Nie 12 Gru, 2004 11:07
Temat postu:
tylko wtedy gdy nie masz okresu.Można wziac jakieg globulki dopochwowe.
Ja ci sexu nie radze
Bay bay Wink
Nikita - Nie 12 Gru, 2004 11:33
Temat postu:
Z twojego pewnego postu pisałaś że masz niecałe 16 lat , czyli Twój chłopak ma 19...
Uff...myślałam że to znów jakaś 12-letnia małolata chce się seksić Smile

Tak...to prawda...żadne zapezpieczenie nie daje 100 % pewności...
Twój partner powinien wziąć prezerwatywę , a Ty na wszelki wypadek tabletkę..
Pamiętaj że przed pierwszym razem musisz być gotowa psychicznie i fizycznie
Girl Zone - Nie 12 Gru, 2004 14:12
Temat postu:
Gabra napisał/a:
tylko wtedy gdy nie masz okresu

zajść w ciąże można 20(czy ileś tam)przed pierwszą miesiączką

najlepiej prezerwatywa(choroby) i środek plemnikobójczy
tak mi sie wydaje
frigg - Nie 12 Gru, 2004 14:21
Temat postu:
byal o tym mowa w dziale jak sie zabiezpieczac....ja polecam pigolke antykoncepcyjna...proponuje wizytye u ginekologa, on dobierze ci pigolke i nie powinno byc problemu...albo prezerwatywy o czym wspomnieli moi przedmowcy Smile
Anonymous - Nie 12 Gru, 2004 17:44
Temat postu:
sexxxx jest booski-ne ma na co czekac ale dobrze sie zabezpieczcie Durex ze srodkirm plemnikobujczym naprawde duzo daje
Anonymous - Nie 12 Gru, 2004 19:07
Temat postu:
Gabra napisał/a:
Ja ci sexu nie radze

Czemu? Przecież jak ma 17> lat i jest na to gotowa, no to jaki problem?

Tabletki tylko wtedy, gdy masz okres od conajmniej 2 lat (w miare uregulowany) - tak czytałam w jakimś poradniku. Prezerwatywa - właściwie, najwłaściwsze zabezpieczenie. No i środek plemnikobójczy - ryzyko zajścia w ciąży bardzo, bardzo, bardzo małe! Do tego jeszcze naturalna antykoncepcja (temp. ciała, ilość śluzu między miesiączkami) no to już właściwie nie powinniście wpaść. Wink
sloneczko - Pon 13 Gru, 2004 00:53
Temat postu:
no taaa mam 16 lat:] wydaje mi sie ze jestem gotowa... chlopak nie naciska ale wiem ze tego chce:] ja raczej tez... tylko naprawde bardzo sie boje "wpadki" nie wyobrazam sobie spojrzec rodzicom w twarz jesli cos takiego by mi sie przytrafilo oni mi ufaja i mysla ze napewno bym tego teraz nie zrobila:
a co do ginekologa to moze i to by byl dobry pomysl ale mieszkam w dosc malym miescie ktore bardzo lubi plotki wiec to raczej nie wchodzi w gre... a zreszta glupiobym sie czula mowiac temu panu czy pani ile mam lat i ze tak wczesnie chce zaczac:] zawsze myslalam ze zrobie to za iles... iles... czasu i bylo to dla mnie odlegle pojecie - SEX! ale im dluzej jestem z nim czuje ze chce chyba to zrobic wlasnie z nim ... co mam robic?
nidhogg - Pon 13 Gru, 2004 11:40
Temat postu:
jesli naprawde chcesz - zrob. 16 lat to nie tak malo. co do wpadki i zabespieczen - caly topic kilku stronnicowy jest- jesli zastosujesz jedna z sensownych metod (jak dla mnie prezerwtywa wystarczy - oczywiscie odpowienio zalozona i odpowiednio zdjeta) - nie powinno byc mowy o zadnych wpadkach.
co do ginekologa - lekarza zobowiazuje cos takiego jak tajemnica lekarska, ale jesli obawiasz sie, ze panie w poczekalni beda plotkowac - coz przeciez mozesz isc z kazdego innego powodu, przeciez nie bedziesz siedziec w poczekalni i krzyczec "ludzie uwaga che uprawiac seks". tak, ze nie stresuj sie tylko idz - wtedy bedziesz miec wieksza pewnosc, ze to co zaleci zadziala. a wiekeim sie nie przejmuj, to naprawde nie jest tak malo. z reszta wiek ma tutaj mniejsze znaczenie niz w pewnym sensie dojrzalosc emocjonalna.
frigg - Pon 13 Gru, 2004 13:22
Temat postu:
jak najbardzij zgadzam sie z nid (a propo ginekologa) - przeciez do tego lekarza chodzi sie nie tylko po recepte na pigolki, ba kiedys nawet obilo mi sie o uszy, ze kobieta regularnie miesiaczkujaca powinna chodzic do ginekologa raz w roku na kontrolne badania (cytologia np.)...jesli to cie jednak nie przekonuje bo boisz mimo wszytko plot, to moze pojedz do sasiedniego miasta (jesli masz oczywiscie taka mozliwosc)...i pamietaj, lekarz jest dla cibie ,a nie ty dla lekarza...
Pan_Feanor - Sro 15 Gru, 2004 09:47
Temat postu:
Jeeez rób co chesz.... na co ci opinia dzieciaków z forum któy nieznają cie ani twojego synka ???
Powiem wam ze spokojnie starczy wam gumka. a jak zdaży się wapdka to w ciagu 72 godzin do szpitala po (jak to się nazywało. chyba tak) Prostinol i po krzyku.
Życze miłego parzenia się ^^ Wink
nidhogg - Sro 15 Gru, 2004 10:43
Temat postu:
Pan_Feanor napisał/a:
Prostinol

Postinor
sloneczko - Sro 15 Gru, 2004 15:26
Temat postu:
aha aha... a co ma do tego to czy ktos mnie tu zna czy nie... ja poprostu nie wiem co mam robic... a skad bede wiedziec ze mam isc po ten Postinor?jesli bedzie prezerwatywa i ona nie peknie itd to nie ma mozliwosci zajscia w ciaze?przeciez zawsze sa te 2% czy cus:/
Pan_Feanor - Sro 15 Gru, 2004 17:30
Temat postu:
Hmmmm wiec tak. Skoro chcesz to robić znaczy że powinnaś być powinna wszystkich za i przeciw. Znać formy antykoncepcji i przed i niedajboże po ... To się nazywa dojżałość...
frigg - Sro 15 Gru, 2004 19:39
Temat postu:
no wiec te dwa procent to jest jak prezerwtywa peknie itp..jak nie peknie, chlopak po stosunku wyjdzie z cibie nim prezerwatywa sie zsunie i zostanie w tobie itp itp to nie masz po co brac postinoru
nika - Wto 21 Gru, 2004 14:34
Temat postu:
Najlepszym zabezpieczeniem chyba są prezerwatywy.Ja jedzak sexu ci nie radze, powinnaś zaczekać aby później nie żałować swojej decyzji.
Pan_Feanor - Czw 23 Gru, 2004 16:03
Temat postu:
Droga Niko Pigułeczki najbezpieczniejsze... pigułeczki.....
dominik 69 - Sob 25 Gru, 2004 01:27
Temat postu:
dziewczyna przed pierwszym razem zawsze ma opory no chyba ze jest to sytuacja np. po alkoholu ale to skrajne sytuacje!

jeœli go kochasz i jestes pewna że chcesz to zrobić musisz zaufać zabezpieczeniom.
sa tabletki, chłopak może rzecież mieć prezerwatywe. Lepiej miec 90% pewnoœci z prezerwatywš ze wszystko jest ok niż 110% bez niej że jestes w cišzy!
Pan_Feanor - Sob 25 Gru, 2004 14:15
Temat postu:
dominik 69 napisał/a:
dziewczyna przed pierwszym razem zawsze ma opory no chyba ze jest to sytuacja np. po alkoholu ale to skrajne sytuacje!

jeœli go kochasz i jestes pewna że chcesz to zrobić musisz zaufać zabezpieczeniom.
sa tabletki, chłopak może rzecież mieć prezerwatywe. Lepiej miec 90% pewnoœci z prezerwatywš ze wszystko jest ok niż 110% bez niej że jestes w cišzy!

Skrajna sytacja po alkocholu...... hmmmm niewiem w jakich kręgach ty się obracasz misiu, ale u nas to się zdaża......
dominik 69 - Sob 25 Gru, 2004 17:39
Temat postu:
zdarza sie i doskonakle to wiem ale konteks mojej wypowiedzi tego niedotyczył.
Napisałem zeby było jasne o co mi chodzi
Anonymous - Sob 25 Gru, 2004 21:59
Temat postu:
frigg napisał/a:
no wiec te dwa procent to jest jak prezerwtywa peknie itp..jak nie peknie, chlopak po stosunku wyjdzie z cibie nim prezerwatywa sie zsunie i zostanie w tobie itp itp to nie masz po co brac postinoru

A nasz przypadki o kobietach pracujących w sklepie, które braly szpileczki po zamknięciu i robiły dziurki? Hehehehe... zatwardziałe chrześcijanki, które się boją o przyrost naturalny w Polsce
Kinga - Sob 25 Gru, 2004 22:05
Temat postu:
Dlatego pezerwatywy kupuje sie w aptece Wink
Pan_Feanor - Sob 25 Gru, 2004 22:19
Temat postu:
Powodzenia
Fanziela - Sob 25 Gru, 2004 23:26
Temat postu:
co ci penknie niepeknie moje rosetexy nie pękły policz ndni i potem się gzij ssunąc teżsię nie zsunie facen powyżej 16 ma jusz spory kawałek miesa w gaciach a wiec się nieprzejmuj aha i nierub pierwszego kroku w tą strone sami do tego dojdziecie a on jak sam zacznie to bendzie bardzej ostrożny
Anonymous - Nie 26 Gru, 2004 00:05
Temat postu:
Ortografia i interpunkcja zostały w brutalny sposób zamordowanie.
Bondz tfartki nie mientki to ci nie penknie.
<jeb>
Fanziela - Nie 26 Gru, 2004 00:25
Temat postu:
hahaha a co myślałeś ze na ziaranego bende na błędy uważał hahahahahaha biggrin
nidhogg - Nie 26 Gru, 2004 01:15
Temat postu:
Fanziela napisał/a:

jest sie czym chwalic doprawdy..... (swoja droga to ostatnimi czasy nagminne - hahaha jestem zjarany to mam w dupie bledy)
Fanziela - Nie 26 Gru, 2004 17:26
Temat postu:
nidhogg napisał/a:
Fanziela napisał/a:

jest sie czym chwalic doprawdy..... (swoja droga to ostatnimi czasy nagminne - hahaha jestem zjarany to mam w dupie bledy)

Hehe nio dokładnie tak jest biggrin hah Razz nawet niewiedziałem ze pisalem coś w tym temacie własnie to odkryłem hehe ah ta pamięć biggrin
Elun - Nie 26 Gru, 2004 23:17
Temat postu:
no a wracajac do sprawy prezrwatyw, to kiedys odwiedzilam jedno forum, niby mlodziezowe lecz wieksza czesc osob mialam tam miedzy okolo 19 lat. No ktos zalozyl kiedys temat pt "czy pękla wam kiedys prezerwatywa?". No i zdazylo sie to sporej ilosci ludzi, a niektorzy nawet pisali, ze stalo im se tak parokrtotnie i ze od tatej pory uzywaja tylko pigulek. Wiec jak to mowic o tym, ze pekniecia zdazaja sie zadko i zeby az nadto sie tym nie przejmowac??? (moze nie tylko w tym temacie bylo tak mowione, ale w innym tez).
Kinga - Pon 27 Gru, 2004 11:12
Temat postu:
Czy prezerwatywa pęknie czy nie to zalezy od paru czynników ... jeśli sie je spełni to nie ma czym sie przejmować ... zresztą pisałam już o tym
A wiec

Data wazności jeśli prezerwatywa jest stara to nie ma co sie dziwić że może pęknąć

Sposób przechowywania przechowywanie na słońcu, za grzejnikiem (moj kolega kiedyś tam schował :>) osłabia jakość prezerwatywy ... dlatego zawsze powinno sie kupowac w aptece a nie w kiosku

Uszkodzenia mechaniczne Kto to to pisał o tych katoliczkach co po zamknięciu sklepu biorą szpileczki ? ... no wiec tak ... a pozatym samemu trzeba uważać żeby nie przebić paznokciem, biżuterią czy czym tam jesczze

Sposób zakłądania podczas zakłądania należy ścisnąć pojemniczek na końcu ... w prezerwatywie nie może być powietrze

sposób użycia No cóż ... nie należy od razu działać "ostro" ...

To chyba tyle Wink
sloneczko - Pon 27 Gru, 2004 22:53
Temat postu:
troszke sie po czytaniu tych postow uspokoilam (tzn przestalam sie az tak bac tej "wpadki")
czyli mowicie ze jesli prezerwatywa nie peknie ani sie nie zsunie (co napewno bedzie mozna zauwazyc???) to jest 100% pewnosc ze nie tyrzeba uzywac postinora ??? czy wrazie co uzyc jeszcze globulki?
nidhogg - Pon 27 Gru, 2004 23:02
Temat postu:
tak,
jezeli nie peknie, nie spadnie, nie zalozycie za pozno. nie zdjemiecie za wczesnie - powinno byc ok (nie pisze, ze bedzie bo wszak to antura i biologia, a ztym to nigdy 100% pewnosci nie ma, ale w domysle o to chodzi);
a i zsuniecie NAPEWNO da sie zauwazyc Smile (pekniecia na ozcy nigdy nie widzialam, ale skoro moja kolezanka to przezyla i zauwazyla, wiec meimam, ze widoczne to to jest)
lepiej przytrzymac ja 'po wszytskim'

ale jesli to ma byc Twoj pierwszy raz i masz sie skupiac caly czas tylko na tym czy aby nie zajde w ciaze, zamiast cieszyc sie z doznan, to mozesz sobie zaplikowac globulke (chociaz jak juz keiyds pisalam - sensu w tym nei widze)
Juwenta - Wto 28 Gru, 2004 10:43
Temat postu:
Ja jednak mimo wszystko moge Ci poradzic uzycie globulki bo nawet jesli z prezerwatywa nic sie nie stanie to piana ktora sie wytworzy w srodku po rozpuszczeniu nawilzy Cie od srodka przez co moze to zmniejszyc ewentualne bóle bo nie bedziesz czula takiego tarcia Wink
Ale globulka to tak dla bezpieczenstwa bo jakby peklo i cos sie nie daj boze dostalo do srodka to globulka moze to zatrzymać. Ponad to sa do kupienia bez recepty i nie sa szkodliwe wiec mozna zastosowac. O podobnym działaniu jest tez krem (Delfen) który rowniez stosuje sie dopochwowo.

A tak w zasadzie mam jedno pytanie co do globulek. Bo one sie rozpuszczaja tworzac piane ale ta piana po jakims czasie zanika i co sie z nia dzieje? ona sie wchlania jakos?Razz bo ze srodka nic nie wycieka Wink a jesli w tej pianie znajda sie jakies plemniki i ta piana zniknie to co z plemnikami? Bo z tego co wiem to ta piana ich w zaden sposób nie zabija ani nic tyle tylko ze unieruchamia przez co dalej nei moga sie przedostać.
jesli cos wiesz na ten temat nidhog to bylabym wdzieczna Wink
nidhogg - Wto 28 Gru, 2004 11:21
Temat postu:
no czy sie wchlania tp ja taka pewna nei jestem (chyba, ze stosowalas i faktycznie sie wchlania) jak dla mnie logicznym byloby to, ze jednak sie wydala razem z plemnikami, a jezeli sie nie wydala, to skoro plemniki sa porazone to i tak nie zaszkodza, wiec albo zostana wydalone albo zniszczone przez organizm kobiety (przez uklady chroniace blony sluzowe, komorki zerne etc) - jak wszytsko co obce i znajudujace sie nie w tym miejscu.
jak poiszer, nei stosowala, wiec top co powyzej to jedeynie moje domysly nie wiem na ile sluszne, ale zdaja sie byc logiczne Wink

natomiast pzred chwila wyczytalam, ze przy zakupie globulki czy raczej kremu nalezy sie wywiedziec, czy aby przypadkiem nie rozpuszcza prezerwatywy (z tego co zrozumialam krem - jako tlusty nei wplywa najlepiej na kondycje gumy)
sloneczko - Wto 28 Gru, 2004 11:28
Temat postu:
no taa to co w takim razie co robic? uzywac czego? prezerwatywy? czy globulek? hyh i co to ma pisac na opakowaniu - TEN KREM ROZPUSZCZA PREZERWATYWY?? hyhy
nidhogg - Wto 28 Gru, 2004 11:31
Temat postu:
haha nie no napisali, ze globulki nei zawiweerja tluszczu, wiec takich atrakcji nie oferuja Smile
a po za tym pani w aptece poniekad po studiach chyba powinna wiedziec, globulek sie raczej w spozywczaku nei kupuje Wink
Juwenta - Wto 28 Gru, 2004 13:25
Temat postu:
Użyj prezerwatywy i dodatkowo globulki jesli chcesz. Globulek sie samych nie uzywa, sa jedynie dodatkiem ktory czasami warto uzyc. Jesli sie bardzo boisz to weź globulkę i dobrze jest oczywiscie wyliczyc dni niepłodne i wlasnie na ten dzień to zaplanować.

A te cale kremy i inne srodki plemnikobójcze (lub nawilżające) nie beda uszkadzać gumy jesli są na bazie wody, bez zadnych tluszczy. Mysle ze globulka nie jest szkodliwa poniewaz b. czesto stosuje sie ja z prezerwatywą wiecj nie powinna uszkadzać. Ale zawsze dobrze sie spytac farmaceuty oraz przeczytac ulotke w opakowaniu.

Jesli chodzi o mnie to wlasnie stosowałam glubelkę i myslalam ze później bedzie sie ze mnie lać po niej Smile ale nic takiego nie bylo, nawet bielizna była całkiem czysta Wink wiec troche mnie to zastanawialo co sie z tym stało Razz Wink
sloneczko - Wto 28 Gru, 2004 22:02
Temat postu:
heh no to fajno:) ja juz bym kciala mniec to chyba za soba... niby ten pierwszy raz ma byc najlepszy, a...Razz tyle strachu Razz heh dziekowa wam ze mi pomagacie;P:***
sloneczko - Sro 26 Sty, 2005 20:43
Temat postu:
a ja pozwole sobie jeszcze wrocic do tego tematu... bo sobie tak mysle...
sporo sie teraz mowi o mlodych matkach (wiek ok. 16 lat) skoro mowicie ze niebezpieczenstwo zajscia w ciaze to tylko 3% jesli oczywiscie prezerwatywa peknie czy sie zsunie i mowicie, ze to jest widoczne podczas stosunq... to dlaczego mamy tyle mlodych mam? nie mogly isc do ginekologa po POSTINOR skoro widzialy ze cos jest nie tak:>
tyro se powiecie ze ja jakas niekumata jestem...Razz ale ja naprawde zanim sie zdecyduje musze rozpatrzyc wszystkie za i przeciw Smile pozdrawiam:*
nidhogg - Sro 26 Sty, 2005 21:47
Temat postu:
czemu ?
pierwszy rzyklad z brzegu - kalendarzyk,
drugi przyklad - brak kalendarzyka ino 'na oko'
trzeci przyklad- mialy to w pupie za przeproszeniem
czwarty - lykaja piguly, ale cosik im sie pomylio, nie wziely zaponmialy etc etc

no i poza jakakolwiek konkurencja - glupota
Anonymous - Sro 26 Sty, 2005 21:56
Temat postu:
piąty przykład - więrzyły w to, ze błona dziewicza je uratuje (sama znam taki)
Anonymous - Sro 26 Sty, 2005 22:55
Temat postu:
poprostu lepiej nie eksperymentować i zaopatrzyć się w gumkę Smile
pi - Czw 27 Sty, 2005 18:35
Temat postu:
szosty przyklad- wierzyly w to ze podczas pierwszego stosunku nie mozna zajsc w3 ciaze..chyba sie mylily, no fakt zaopatrzyc sie w gumke i moze byc cosik do tego innego jak nop te cale globulki..
Anonymous - Czw 27 Sty, 2005 18:50
Temat postu:
znam dziewczyny które wciąż w takie bajki wierzą
pi - Czw 27 Sty, 2005 20:20
Temat postu:
no to takim dziewczynom tylko pozazdroscic intelektu heh...jak mozna w ogole wiezyc w takie bzdury..
Anonymous - Czw 27 Sty, 2005 20:33
Temat postu:
najgorsze jest to że skutki takiej bezmyślności okazuja się potem fatalne. szkoda że nie istnieje żadne lekarstwo na głupotę.
pi - Sob 29 Sty, 2005 12:56
Temat postu:
no dokladnie, heh ale medycyna idzie do przodu moze za jakies 100lat takowe zstanie wynajdzione hehe Wink
Anonymous - Sob 29 Sty, 2005 17:26
Temat postu:
Lol.
Co do tego nie zachodzenia w ciążę podczas pierwszego razu - kiedyś czytałam nawet w gazecie, że to prawda. Oczywiście wiem, że to nie jest prawdą, tylko do ich głupoty przyczyniają się właśnie takie pisemka, plotki i rady niedoinformowanych koleżanek. Wink
Anonymous - Sob 29 Sty, 2005 20:35
Temat postu:
tak to jest jak się czyta głupie pisma typu Bravo.
zapewne teraz odezwą się czytelniczki tego magazynu, ale mam o tym piśmie swoje zdanie.
babe - Nie 20 Lut, 2005 15:19
Temat postu:
pianki i globulki sa beznadziejne- odradzam. dyskomfotr, czesto podrazniaja, wystepuja uczulenia. lepiej z gumka a pozniej w razie wpadki po do ginekologa, 60 zl zalatwiacie i do apteki postinor Cool
Coupe - Pon 28 Lut, 2005 18:51
Temat postu:
Mam dopiero i 15 lat więc jeszcze ma na "to" czas ,poco teraz (byćmoże przypadkiem) wpakować się w kłopoty Mr. Green młodocianym tatusiem nie chciałbym być Razz Ale zdaża się :/
Wielka Łapa - Pon 28 Lut, 2005 18:59
Temat postu:
O seksie poczytajcie sobie w książkach znanego seksuologa Lwa Starowicza i możecie (ale nie musicie) luknąć na książkę pt. Sztuka Kochania Michaliny Wisłockiej, a nie czytać jakieś tam Bravo. Razz

To na tyle...
Coupe - Pon 28 Lut, 2005 19:02
Temat postu:
Heh nie czytam Bravo (nie lubię takich gazetek bleh........) ,a książki tego Pana już przejżałem. Cool
sloneczko - Wto 08 Mar, 2005 16:03
Temat postu:
aj no seks to chyba cos waznego i trza sie do niego przygotowac a nie potwierdzac sfoje glupie domysly czytajac tego typu gazetki... to bardzo wazny moment na moje w zyciu kazdego czlowieka... i nie powinno robic sie tego byle zaliczyc kolejna panienke:/ chociaz czasem mozha sie pomylic myslac ze to jush jest ta wlasciwa osoba:/ hyh... kiedy ja jush bylam zdecydowana ze to wlasnie ten facet i kcialam z nim to zrobic on stwierdzil ze przestal mne kochac<lol2> ale nie chodzilo mu o seks bo zafsze powtrzaal ze nie mam sie z tym spieszyc ze on poczeka bo mnie kocha ale wrazie co nie mam sie obawiac bo bedzie pieknie... i jush z nim tego nie przezyje;((( a tak bardzo bym kciala;((( teraz to wiem...;(
Gladiatorpl - Wto 08 Mar, 2005 19:55
Temat postu:
W gazecie bravo swoje udzialy ma Rydzyk, ktory takimi poradami chce spowodowac zwiekszanie sie liczby obywateli,a nie zmniejszanie. Patrzcie to dopiero porzadny polak Razz, z jeszcze niesprawdzonych zrodel doszly mnie sluchy ze siedzi w tym rowniez Lepper z cala lewica jak i prezydent, to byl glowny powod z jakiego sie nie pojawil przed komisja sledcza (cykor i ...... (nie bede pisal) :p)
Anonymous - Czw 17 Mar, 2005 22:17
Temat postu:
zapomniałeś wpomnieć o Talibach z PGR'u w Klewkach Wink Wkońcu to znajomi "pierwszego mulata" III RP.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group