SONDY ANKIETY - Czym najbardziej lubicie podróżować? Nikita - Wto 26 Paź, 2004 13:44 Temat postu: Czym najbardziej lubicie podróżować?
Czym najbardziej lubicie podróżować ?
Ja wybrałam samolot , samochód , statek EU07 - Wto 26 Paź, 2004 14:04 Temat postu:
To zależy gdzie i jak... Na duże odleglości oczywiście pociąg, w mieście najchętniej (i najszybciej) metrem oraz autobusami. Malvina - Wto 26 Paź, 2004 14:05 Temat postu:
Ja...rower, samochód.. :] Chyba to wszystko ;] Lubie na skuterze jezdzic (ale nie moge po ulicach bo nie mam karty ) Nie lubie pociągiem bo słyszalam o zlodziejach.. a wogule tam jakos dziwnie...tramwaj..tak sobie.. samolotem jeszcze nigdy nie leciałam... statek mam chyba chorobe morską więc nie EU07 - Wto 26 Paź, 2004 14:10 Temat postu:
Co do bezpieczeństwa w pociągach... To jest material na zupelnie osobny temat Ale tak po krótce. Pociągi mogą być bezpieczne, jeżeli przestrzega się kilku zasad (PKP wydalo nawet oficjalny komunikat na ten temat - postaram się go znaleźć). Proste, źe nie należy zbytnio obchodzić się z komórkami, łańcuszkami, itp., a także nie podejmować rozmów z nieznajomymi. Ale to chyba jasne. No i problem bezpieczeństwa w glownej mierze dotyczy raczej pociągów nocnych... Naomi - Wto 26 Paź, 2004 15:24 Temat postu:
Ja tylko raz leciałam samolotem (do Turcji). Było fajnie i mam nadzieję, ze jeszcze kiedyś poszybuję w przestworzach Pulkownik Nikt - Wto 26 Paź, 2004 16:14 Temat postu:
Samochod . Publiczny transport jest zazwyczaj niebezpieczny.
No i jeszcze lubie wedrowac Aletego w ankiecie nie bylo Anonymous - Wto 26 Paź, 2004 16:19 Temat postu:
O wlaśnie co do nóżek własnych to się zgodzę - najlepszy transport Iśka - Wto 26 Paź, 2004 18:31 Temat postu:
A ja najbardziej lubię samochodem, nie męczy się człowiek, wygodnie, szybko, same plusy A rowera nienawidzę... nóżki mogą być Juwenta - Wto 26 Paź, 2004 19:29 Temat postu:
ja lubie samochodem i rowerem-wybrałam rowerem. Również lubie spacerowac Idda - Wto 26 Paź, 2004 20:59 Temat postu:
A ja nie lubię spacerować...lubię wędrówkować,rowerować,pociągować i autobusować:DBo co do innych środków transportu,to mam chorobę lokomocyjną....szczegołnie nie znoszę jazdy samochodem.... A więc tak:
-wędrówka(lubię,bo wtedy można najlepie jsię przyjrzeć otoczeniu i tłuszcz zmienić w mięśnie:D)
-rower(też mięśnie się wyrabiają i uwielbiam jechać b.szybko,tak,żeby czuć opór wiatru:D)
-pociąg(wprost uwielbiam!Można wstać,połazić.Tylko nienawidzę,jak w dziale dla nie palących zasiada palacz i mi śmierdzi w przedziale:D)
-autobus(szybki,twarde krzesełka:DA takie lubię....i ogoleni fajny:D) zazulita - Sro 27 Paź, 2004 18:38 Temat postu:
Ja najbardziej lubię podróżować samolotem i pociągiem. Nie cierpię jeździć samochodem, bo mam chorobę lokomocyjną EU07 - Czw 28 Paź, 2004 08:15 Temat postu:
No to i ja się ustosunkuję do wszystkich:
pociągiem - najbardziej (tanio, szybko, najbezpieczniej)
autobusem - ale tylko miejskimi
samochodem - jako pasażer średnio, ale jako kierowca calkiem, calkiem...
samolotem - nie moge sie wypowiedziec (nie korzystalem)
rowerem - tak, świetna sprawa.. tylko musi byc cieplo
tramwajem - nawet lubię
motorem (skuterem) - kiedyś jeździłem dziadka WSK ale nie powiem żeby to bylo tak rewelacyjne
statkiem (promem itp. ) - szczególnie długie, 48-godzinne rejsy (Triest (Włochy) - Patra (Grecja) kicp - Pon 15 Lis, 2004 13:26 Temat postu:
na nogach. Kinga - Pon 15 Lis, 2004 13:54 Temat postu:
Cze
Ja nie przepadam za autobusami
Lubię samochody, rowerki, samoloty
Statki to tak na jeża Anonymous - Pon 15 Lis, 2004 13:57 Temat postu:
Ja lubię samoloty, ale się boję.
Samochody, bo umiem prowadzić.
Skuterki, bo umiem jeździć.
I nogi, bo najbezpieczniej. Anonymous - Pon 15 Lis, 2004 17:13 Temat postu:
Ja tam ufam jedynie swoim nogom. Chociaż jeśli miałabym już wybierać - wybrałabym chyba autobus. Chesterka - Pon 15 Lis, 2004 17:44 Temat postu:
autobusem - do mojej przyjaciółki samochodem - wszędzie daleko, najlepiej nocą samolotem - Ooh do Szwecji rowerem - na wycieczki
tramwajem - po mieście
statkiem (promem itp. ) - hehe po morzu sami10 - Pon 15 Lis, 2004 18:01 Temat postu:
Nina a czy mogłabyś dopisać jeszcze inne? Anonymous - Pon 15 Lis, 2004 18:04 Temat postu:
Najbardziej lubię na desce (lol) pieszo oraz zaczynam lubić koleje (a to dzięki pewnemu forumowiczowi) EU07 - Pon 15 Lis, 2004 18:31 Temat postu:
Noid, ciekawe dzięki któremu...Anonymous - Pon 15 Lis, 2004 18:34 Temat postu:
EU07 napisał/a:
Noid, ciekawe dzięki któremu...
Nie mam zielonego pojęcia, ale chyba... tak... z Twojego powodu
A co do środków transportów to jeszcze pamiętam, że kiedyś straszliwie lubiłem pływać statkami EU07 - Pon 15 Lis, 2004 18:50 Temat postu:
Noid napisał/a:
Nie mam zielonego pojęcia, ale chyba... tak... z Twojego powodu
(...)
To kochane Polish Railways powinno mi placić, że znajduję dla nich nowych pasażerów Agentka - Wto 16 Lis, 2004 21:14 Temat postu:
Polskie koleje rulez! Lubię jeżdzić pociągami, tramwajem i autka lubię havranek - Wto 23 Lis, 2004 13:28 Temat postu:
najbardziej lubie podórżować moim samochodem FIAT UNO z silnikiem 1.4
kiedyś lubiłem również statkami ale mi przeszłoklacz - Sro 24 Lis, 2004 17:55 Temat postu:
No zgadnijcie na czym najbadzier lubię podróżować
a tak po za tym to lubię autobusem, samochodem i motorem kiedyś 'jeździłam' (ze znajomym po podwórku heh ) mozgol3 - Pon 06 Gru, 2004 18:56 Temat postu:
ja tam na wszystkim lubię podrozowac
pozdro Elun - Pon 06 Gru, 2004 19:23 Temat postu:
pociagiem, statkiem, samochodem, a samolotem to nie wiem, bo jeszcze nie lecialam Elly - Pon 06 Gru, 2004 20:48 Temat postu:
Ja lubie samochodem , statkiem i samolotem . EU07 - Pon 06 Gru, 2004 21:58 Temat postu:
Ja nigdy nie lecialem samolotem Może bym i chcial, ale jak juz to na jakiejs dluzszej europejskiej trasie (np. do Madrytu czy Aten). W momencie kiedy mieli wejsc na polski rynek tani przewoźnicy lotniczy (jestesmy wlasnie swiadkami konca jednego z nich) pojawily sie opinie, ze zrewolucjonizuje to podrozowanie po (nie tylko Europie), ale i kraju. Tymczasem ciezko jest mi sie z tym zgodzic. Wydaje mi sie, za wcale nie jest tak szybko jak sie wydaje. Dajmy na przyklad polaczenie Warszawy z Poznaniem. Mozna leciec samolotem z Okęcia do Poznania, jednak paradoksalnie zajmie to więcej czasu niż podróż pociągiem! Niemożliwe? Też tak na początku myslalem, ale po glebszym namysle uswiadomilem sobie, za faktycznie tak jest. Otoz, co prawda, samolot leci do Poznania tylko 1h05min, ale to nie wszystko. Na lotnisku trzeba byc na odprawie 30 minut przed lotem, podobnie po wylądowaniu (odbiór bagażu, itp.). Kolejna 1 godzina Ponadto, port lotniczy w Poznaniu znajduje się 10 km od Centrum, więc dojechanie do niego w godzinach szczytu zajmie kolejne 30 minut. Więc ile lącznie trwa podroz samolotem (z centrum W-wy do centrum Poznania)? 2,5 godziny!! A jak prezentuje się siatka polaczeń kolejowych? Średnio expres jedzie 2h55min, więc niewiele dluzej (a sporo taniej). Ponadto, samolot może nabrać opóźnienia z powodu zlych warunkow atmosferycznych (chociazby gesta mgla czy silny deszcz, grad, etc.). Dla pociągu pogoda nie straszna, zawsze (to też jest olbrzymia zaleta w porownaniu z samochodami) na trasie do Poznania osiaga srednia predkosc okolo 110-120 km/h., Czy podczas zawieji i zamieci samochodem da rade tyle jechac? Ciezko. Podsumowaujac uwazam ze podroz samolotem na pewno ma swoje zalety, jednak jest ona "przydatna" tylko na dalszych trasach... Na pewno nie po kraju Anonymous - Sro 08 Gru, 2004 15:58 Temat postu:
Nie ma jak wrotki ::PtyLuQ:: - Sro 08 Gru, 2004 16:33 Temat postu:
Samochody de best !
Autobusy też mogą być. Laki - Sob 12 Sie, 2006 18:54 Temat postu:
Ja kocham latac samolotem (45razy) no i lubie tez samochody Nikita - Sob 12 Sie, 2006 19:02 Temat postu:
łał, liczyłeś? 45 razy? nie pogadasz, oj nie pogadasz : P Laki - Sob 12 Sie, 2006 21:39 Temat postu:
Nom, policzylem Kamix - Sro 13 Gru, 2006 18:50 Temat postu:
Ja preferuje samolot jezeli jest to podroz za granice, w kraju najchetniej i najczescie poruszam sie samochodem, rowerem. CHoCoLaTE - Sro 13 Gru, 2006 18:56 Temat postu:
ja lubie samolotem, ale wtedy kiedy nie ma turbulencji. ostatnio mialam takie ze az picia by sie wylaly. a jak sie balam. A w autokarze musze brac tabletki i na dalekie podroze samochodem i autobusem tez ;/ lubie jezdzic na rolkach ^^ Anonymous - Nie 07 Sty, 2007 11:55 Temat postu:
CHoCoLaTE napisał/a:
lubie jezdzic na rolkach ^^
Nie ma to jak podróżować na rolkach. Laki - Nie 07 Sty, 2007 12:19 Temat postu:
Moim skuterkiem, tylko jak teraz jest zimno i pada to nie mogę ; ( Czarna - Nie 07 Sty, 2007 15:09 Temat postu:
samochodem albo pociagiem.... qacper - Wto 30 Sty, 2007 14:07 Temat postu:
ja lubie samochodem, rowerem (bo jest szybko i fajnie) i autobusem ewamarchewa - Wto 30 Sty, 2007 16:59 Temat postu:
Rowerem, później samochodem. Almycha - Czw 01 Lis, 2007 22:08 Temat postu:
Nie leciałam jeszcze samolotem to nie wiem jak to jest. Lubię jeździć na rowerze i uważam, że mam dobrą kondycję więc jakbym miała jechać gdzieś do 30 km. w jedną stronę to czemu nie . Na dalsze wycieczki wole jechać samochodem, bo za autobusami nie przepadam. W aucie można przynajmniej wygodnie usiąść @siex - Nie 01 Lut, 2009 11:22 Temat postu:
Ja tam samochodem, ale jak jest ciepło i jestem na działkach to oczywiście rowerkiem♥ [xD] hippie - Nie 01 Lut, 2009 11:37 Temat postu:
Najbardziej lubię samolotem choć jest trochę adrenaliny xD Monnaly - Nie 01 Lut, 2009 18:43 Temat postu:
samochód i autobus Akacja12 - Pon 02 Lut, 2009 22:24 Temat postu:
Pociągiem, nie stresuje się że będzie jakiś wypadek. Samochodem nie lubię dlatego jeźdźić a komunikacji miejskiej nie znoszę. GothicLolita - Pon 02 Lut, 2009 22:26 Temat postu:
A byle czym jechać ! XD
Byleby w ogóle dojechać : D Tremere - Pon 02 Lut, 2009 23:32 Temat postu:
samolot, to najbardzieczniejszt srodek podrozy ;p lampka666 - Wto 03 Lut, 2009 01:52 Temat postu:
Rowerem <3
Lub autem