Dzieci OnLine

Zwierzęta - Skandal

Dusia - Sro 04 Cze, 2003 15:04
Temat postu: Skandal
W moim bloku w zimie, do śmietnika wyrzucili młodego szynszyla. Znalazła go dozorczyni i przyniosłą do mnie, miałam go tylko przez 4 dni, bo potem zabrała go do siebie wnuczka pani dozorczyni. Ale w tym czasie zdołał już wiele wprowadzić do mojego domu. A czy u was stało się może coś podobnego??
Anonymous - Czw 05 Cze, 2003 22:43
Temat postu:
Z szynszylami na inny temat, baloniku...
Blanka - Wto 10 Cze, 2003 18:39
Temat postu:
wymysl cos lepszego ... nie stac cie na wiesej?
to do elfka
Gościówa - Pon 21 Lip, 2003 22:00
Temat postu: gryzonie
U mnie niz podobnego się nie stało. Do Blanki: popieram
Anonymous - Wto 22 Lip, 2003 16:45
Temat postu:
Eee... A co to jest szynszyl? Razz Jakie to zwierzątko? (jeśli to zwierzątko Confused )
Iśka - Wto 22 Lip, 2003 21:22
Temat postu:
Nene napisał/a:
Eee... A co to jest szynszyl? Razz Jakie to zwierzątko? (jeśli to zwierzątko Confused )

Szynszyl, moja droga Nene, jest to zwierzę bardzo drogie, bardzo trudne w utrzymaniu, o bardzo miłym, a raczej miękkim fyterku oraz bardzo znane wśród sprzedawców futer !

A tak bardziej zrozumiale: biggrin
- szynszyl ma piękne, miękkie futerko, dlatego też robi się z niego futra (potrzeba 100 takich słodkich szynszylków aby uszć jedno futerko !!!) Jak ja nie lubię sprzedawców futer Mad Crying or Very sad !!!
Ciekawostka:
Futro z szynszyla to jedno z najdroższych futer na świecie (jeżeli nie jest najdroższe !) !!!
- szynszyle są bardzo drogie, nie tylko same w sobie, ale i w utrzymaniu. Są bardzo delikatne np. jak na takiego szynszyla (dorosłego) kichniesz to zachoruje i może zdechnąć.
Ciekawostka:
Leczenie szynszyla u porządnego weterynarza kosztuje więcej niż leczenie małego pieska.

No i to by było tyle... mam nadzieję, że trochę zrozumiałać Nene co to szynszyl biggrin
xxx7 - Nie 27 Lip, 2003 21:14
Temat postu:
ja kiedyś znalazłam gołębia ze złamanym skrzydłem, wziełam go do domku i po dwoch tygodniach odleciał.. smutno mi było bez niego! Sad
Anonymous - Nie 27 Lip, 2003 21:19
Temat postu:
Ja dostałam myszki na dwa tygodnie.
A pies oszalał bo nie mógł ich zjeść biggrin
Alice_10 - Nie 31 Sie, 2003 19:58
Temat postu:
Jezeli nene dalej niewie co to szynszyle to niech looknie na te fotki Cool Znalazlam je przed chwila w necie:

http://www.chinchilla.de/grafik/klmanng.jpg Love
http://www.chinchilla.de/grafik/alfineg.jpg Love
http://www.chinchilla.de/grafik/alfig.jpg Love

mam nadzieje ze juz nene wie Surprised [/url]
Anonymous - Pon 01 Wrz, 2003 07:57
Temat postu:
Piękne!
Czemu pokazuje że jesteś Dociekliwym jak jestem Moderatorem
Gościówa - Pon 01 Wrz, 2003 10:16
Temat postu: Szynszyl
JA mysle zę to jakiś człowiek bez serca wyżucił szynszyla do śmietnika!! Jak wogóle tak można??!! Jest taka możliwośc że komus uciekł szynszyl i sam wszedł do śmietnika - ale to już mniej prawdopodobne. TAka jest prawda że ludzie kupują sobie zwierzątka a potem jak sie okazuje że trzeba się nimi opiekować i po nich sprzątać to się ich pozbywają. Zanim się weźmie pod opieke jakies zwierzatko trzeba sie zastonowic dobrze czy będziemy sie umieli nim opiekować!
Anonymous - Pon 01 Wrz, 2003 15:59
Temat postu:
Blanka napisał/a:
to do elfka

Fikasz?... baloniku Wink
Iśka - Pon 01 Wrz, 2003 16:56
Temat postu:
elfkaNenar napisał/a:
Blanka napisał/a:
to do elfka

Fikasz?... baloniku Wink

Eee... można wiedzieć o co chodzi ? Very Happy
Anonymous - Czw 04 Wrz, 2003 21:57
Temat postu:
Iśka napisał/a:
elfkaNenar napisał/a:
Blanka napisał/a:
to do elfka

Fikasz?... baloniku Wink

Eee... można wiedzieć o co chodzi ? Very Happy

Zakładam nową subkulture Balonikowców, która głosi, żre wszyscy jesteśmy balonikami Laughing Cool
Iśka - Czw 04 Wrz, 2003 22:04
Temat postu:
A mogę wiedzieć o co chodzi dokładniej ?
CHOMICZKAAA - Nie 05 Paź, 2003 14:29
Temat postu:
Mam do was jedno pytanie:
Dlaczego ludzie są tacy okrutni i bez serca ? Crying or Very sad
Mogli przecież oddać go do sklepu zoologicznego lub schroniska,a nie wyżucać do śmietnika jak śmieci. Sad
Alice_10 - Nie 05 Paź, 2003 16:23
Temat postu:
jest duzo powoduw

°to szaleniec
°nie lubi zwierzat
°niechce mu sie jechac do zoologicznego sklepu
°mysli ze na wolnosci szynszyla przezyje.
CHOMICZKAAA - Nie 05 Paź, 2003 16:46
Temat postu:
Alice ostatnie 3 opcje to odpowiedniki opcji 1 Crying or Very sad
Rozumiesz Question Question Question
Alice_10 - Nie 05 Paź, 2003 17:23
Temat postu:
oh...swieta racja,nie zauwazylam
CHOMICZKAAA - Pon 06 Paź, 2003 21:25
Temat postu:
Laughing !!!
Alice_10 najpierw pomyśl zanim coś napiszesz(żart).Rozważ wszystkie wypowiedzi i porównaj je.To jest ważne w pisaniu postu.Hy to chyba wazne nie???
A teraz do tematu??
Można chomiki karmić mleczem(miszkiem lekarskim-liściami)???
Blanka - Sro 08 Paź, 2003 22:02
Temat postu:
po prostu elwce spadla balon z cegla w srodku cegla na glowe i wszystkich kojarzy teraz z blaonem
Smile
ale koniec zartow
CHOMICZKAAA - Pią 10 Paź, 2003 20:12
Temat postu:
BALON Z BALKONU,CEGŁA NA GŁOWIE" WSYSTKO ROZUMIEM". Confused

Zobaczcie mój nowy post:
CHOMIKOWICZE-zebranie
MEFIU - Sro 07 Sty, 2004 21:44
Temat postu:
TO OKROPNE CO LUDZIE ROBIĄ ŻEBY SIĘ POZBYĆ ZWIEŻĄD MOGLI NP.
ODDAĆ DO SCHRONICKA
ALBO PODRZUCIĆ SCHRONISKU KOTA LUB PSA I.T.D
Z GRYZONIAMI MOĄKOMUŚ ODDAĆ LUB DAĆ DO SKLEPU ZOOLOGICZNEGO
TAK POWINNI SIĘ POZBYWAĆ ZWIERZĄD KIEDY NIECHCĄ A NIE DO ŚMIETNIKA Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
EU07 - Pon 20 Gru, 2004 12:43
Temat postu:
Na początku przepraszam, że wygrzebuje tak stary temat, ale nie chcialem zakladac nowego Smile

napisał/a:

Ośmiocentymetrową tarantulę znalazł w podwórkowym śmietniku mieszkaniec Ursynowa.

Zajrzał do środka i zobaczył akwarium, a w nim ogromną tarantulę. Przerażony, zadzwonił na 997. Pająkiem zajęli się strażnicy miejscy, którzy przewieźli go do hodowcy pająków. Ten stwierdził, że pająk to ptasznik, niestanowiący zagrożenia dla człowieka. Ocenił, że tarantula jest przemarznięta i wymaga specjalistycznej opieki. Pająk dochodzi do siebie w specjalnym terrarium.

To dopiero trzeba być bez serca. A z drugiej strony ten co znalazl to naprawde musial byc przerazony Twisted Evil Twisted Evil Normalnie będzie wymagal pomocy psychologicznej do końca życia, bo pająka na śmietniku zobaczyl. I nie wiadomo kto bardziej pokrzywdzony: biedny pająk czy przerażony odkrywca biggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrin
Anonymous - Pon 27 Gru, 2004 23:02
Temat postu:
u mojej znajomej w wieżowcu wrzucili na 10 piętrze małego kotka do zsypu, nie przeżył gdy "doleciał" na parter
Nadia25 - Sro 29 Gru, 2004 10:04
Temat postu:
TAk te wszystkie wasze posty są naprawde wzruszające ja nie rozumiem tego.Mam program Animal PLane. Niektórzy ludzie w Maiami Nie karmią zwierząt bądź zostawiają je w opuszczonych domach.Ale są też tacy którzyt zgłaszaja się do specjalnej jednostki jesdnostka przyjeżdża i zabiera zwierzę które stan jest badany a jeśli jest dobry zwierzę oddawane jest do adopcji.Popieram tych ludzi!!!!
nidhogg - Sro 29 Gru, 2004 12:08
Temat postu:
Nadia25 napisał/a:
TAk te wszystkie wasze posty są naprawde wzruszające ja nie rozumiem tego.Mam program Animal PLane. Niektórzy ludzie w Maiami Nie karmią zwierząt bądź zostawiają je w opuszczonych domach.Ale są też tacy którzyt zgłaszaja się do specjalnej jednostki jesdnostka przyjeżdża i zabiera zwierzę które stan jest badany a jeśli jest dobry zwierzę oddawane jest do adopcji.Popieram tych ludzi!!!!

wzruszajace?
inaczej bym to okrezlila, ale ok moze sie czepiam, moze i CIebie to wzrusza

taaak sa badane, ale jesli nie przejda testow psychiocznych dostaja strzala i zegnaja sie ze swiatem zywych (podobnie zreszta jest w Wielkiej Brytanii), co poniekad jest sluszne, bo skoro zwierzak nie andaje sie do adopcji to po co ma sie meczyc w schronisku, u nich jest krotka pilka, a w polsce mamy przepelnione schroniska z masa chorob.
frigg - Sro 29 Gru, 2004 16:07
Temat postu:
tylko jak ogladam te programy na animal to tam jest wszytko poukladane, czyste, organizacja jest super...a u nas...jakies 3 lata temu zginela mi moja suczka...nie mozna sie bylo dowiedzic telefonicznie bo panie nie wiedzila czy znalezli jakies nowe psy w przeciegu tygodnia, w koncu pojechlam z mam na paluch..okazlo sie ze krova jest..pani w recepcji sie mnie pyta czy ja sama ju tu przywiozlam czy transport psa byl ze schroniska....zbaranialm lekko..pies mi zaginol a baba sie mnie pyta czy ja sama ja przywiozlam..ale to jescze nic...mama zalatwiala formalnosci a ja poszlam do wetrrynarza na badanie..ale lekarz nie mogl go przeprowadzic parwidlowo bo nie mial karty krovy (krova ma wklesnieta czaszke-niewadomo czemu, jak glebokie jest to wklesniecie itp), rentegn byl (jak podejrzewal weterynarz) w innej lecznicy, wiec nie mogl stwierdzic czy jest jaks poprawa...ja rozumiem brak kasy itp ale nie rozumime burdelu wyniakjcego z zaniedbania..wiec gdyby wprowadzili takie medoty jak uspypanie ( zreszta calkiem sluszne) to tylko wtedy jak zrobia porzedek z organizacja pracy...a dodam jescze ze pani zainkasowala (za adopcje mojego wlasnego psa) 250 zeta ( w cene wliczone bylo leczenie najtanszymi lekami, popbyt w szpiatlu ktory wygladal jak komra gazowa podzielna blacha)..koszmar
Emkacf - Pią 21 Sty, 2005 12:09
Temat postu:
Przecież to straszne to był twój pies i jeszcze kazali ci tyle płacić za takie ,,SPARTAŃSKIE" warunki dla psa to horror!!!!!! Twisted Evil
Anonymous - Pią 21 Sty, 2005 18:52
Temat postu:
Emkacf- troszke starszy już ten pościk nie uważasz archeologu<żartuje>? Wink następnym razem postaraj sie nie odnawiać pościków Smile
Iśka - Pon 24 Sty, 2005 17:00
Temat postu:
zwariowana_jedenastka napisał/a:
Emkacf- troszke starszy już ten pościk nie uważasz archeologu<żartuje>? Wink następnym razem postaraj sie nie odnawiać pościków Smile

Lepiej, żeby odnowiła niż robiła nowy Wink
To forum ma taką tendencję... za duzo nowych tematów nie da się poruszyc, a potem wszyscy odnawiaja stare... Mimo wszystko apeluję, abyscie nie odnawiali ich tak duzo Smile

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group