Cytat: |
Co nie zmiena faktu, że te anime jest brutalne. |
Gabra nzlgw napisał/a: |
inteligencja tez daje ci ignor bo ta inteligencja przerasta sie w ZAROZUMIALSTWO I PYCHĘ. |
Tavion napisał/a: |
Przez internet też możesz zrobić komuś krzywdę, chyba nie zdajesz sobie z tego sprawy. Po tej 'drugiej stronie' siedzi żywa osoba, która posiada ludzkie uczucia. Lubisz sprawiać ludziom przkrość? |
Gabrielen napisał/a: |
"Bajki uczą i wychowują" -> przeczytałam kiedyś w gazecie... ![]() |
A co do tego całego latania... ile lat może mieć takie dziecko? Bo wątpię, by np. 10... ;>. Wątpię, by taka np. Weronika próbowała takich sztuczek... chociaż... ;> |
Przez Internet można 'zrobić komuś krzywdę', np. przesyłając mu mailem wirusa ;>. Można też okaleczyć daną osobę duchowo; psychicznie; emocjonalnie, można również zdegenerować ją moralnie. Ja natomiast zajmuję się Waszą reedukacją, próbuję wyzwolić w Was chęć powrotu do natury. Czy natura nie jest piękna? Dojrzyj piękna lasu, piękna porannej rosy... to właśnie takie malutkie 'szczęścia' nadają naszemu życiu sens. Kto wie, może nawiedzi Cię twórcza wena, sięgniesz po długopis/pędzelek i powstanie dzieło? ;> |
R2 napisał/a: | ||
Inteligencjo, powiedz po co narzucasz innym swój styl bycia, dociera do twojej świadomośći, że niektórzy nie lubią szkicować, chodzić na spacery, interesować się kroplami rosy?! Być może lubią coś innego, co ty uważasz za stratę czasu. Lubisz takie życie? Jedź w cholere w Himalaje i zostań pustelnikiem, a nie łap ludzi za słówka. |
kradziejka napisał/a: |
bajki japońskie [anime] są dla dzieci japońskich a nie polskich
polskie bajki są wbrew pozorom takie same bo np Rumcajs idzie do lasu i zrywa sobie grzybki na śniadanie polskie dziecko wie że rumcajs nie istnieje a jak japońskie to obejrzy to pójdzie do lasu i naje sie jakichś roślin trujących:/ tam jest technika na owiele wyższym poziomie więc bajki też to chyba normalne a takie kanały z bajkami 24godziny na dobe to nie są polskie bo polskie bajki dla polskich dzieci są normalne... a polskie dzieci oglądają bajki zagraniczne bo te sie sprzedają i z tymi są związane gadzety ja np nie widziałam nigdy kubka z rumcajsem:) |
Po co narzucam innym swój styl bycia? Przede wszystkim, takiego stylu u siebie nie wykształciłem, podobnie jak nie określiłem sobie jasno żadnych zasad moralnych. Ja nie mówię: musisz iść do lasu. Ja mówię: powinieneś iść do lasu, a nie siedzieć przed telewizorem bo... |
DAĆ BANA GŁUPOCIE (Czyli 'Inteligencji') lub ostrzezenie za zarzoumialstwo |
Femme Fatale napisał/a: |
Kochaaane moje kwiatuszki...
Czy nie uważacie, że z deczka offtopujecie? Powstrzymajcie się od tych sarkazmów. Odsyłam na gg. Każdy kolejny offtop będzie usuwany. |
kradziejka napisał/a: |
swoją drogą z Tobą drogi P. Feanorze bym dyskotowała na temat polskich i zagranicznych bajek..... |