Dzieci OnLine

INNE PYTANIA - Wegetarianka

quara99 - Sro 08 Lip, 2009 19:07
Temat postu: Wegetarianka
Otóż mam 12 lat i nie przepadam za mięsem. Gdy ktoś mnie pyta, czy zjem np. kotleta schabowego, to stanowczo odmawiam. Nie czuję w jedzeniu mięsa przyjemności. Moja mama jest wegetarianką. Też mogłabym nią zostać. Mama mi mówiła, że jeśli nie chcę jeść mięsa, to muszę spożywać takie składniki, które zawierają te same witaminy, co mięso. Ja się z tym zgadzam i jem więcej takich rzeczy np. pietruszkę. Czasem jest tak, że ktoś z mojego otoczenia, albo z rodziny dowie się o moich planach i już mówi mi jakie to głupie, i że trzeba jeść mięso. Czy to, że chcę zostać wegetarianką jest złe? Co ja mam odpowiadać takim osobom po ich wypowiedziach nad tym, że trzeba jesć mięso?
Anonymous - Sro 08 Lip, 2009 21:10
Temat postu:
No cóż... masz 12 lat. Jest to wiek, w którym wszystko się kształtuje, rośniesz, ite sprawy. Wtedy twój organizm potrzebuje mnóstwo witamin.
Odpowiadając na pytanie pierwsze "Czy chęć zostania wegetarianką jest zła"- oczywiście, że nie! Po prostu, nie lubisz mięsa- to można przyrównać do nielubienia surówki z selera.

Pamiętaj, że są także zamienniki witamin z mięsa- na przykład soja, kostka sojowa, kotlety sojowe- to są wegetariańskie potrawy, które wege spożywają zamiast mięcha.

Wszystkie potrawy, jakie wege jedzą, są zdrowe, bo w szczególności składają się z warzyw i soi (bo z niczego innego to chyba nie mają? ;p) które zawierają dużo witaminek.
Osobom, które wykazują wysokie zainteresowanie mięsem, odpowiadaj, że po prostu ty wolisz zdrowo się odżywiać, a nie jakieś tam, na tłuszczu toto smażone ;p
Niee, a tak serio to im mów, że soja jest zamiennikiem mięsa, i że ona i warzywa dostarczają także mnóstwa witamin.

I hope I'll help. Smile
Anonymous - Sro 08 Lip, 2009 22:18
Temat postu:
Riaga napisał/a:
Pamiętaj, że są także zamienniki witamin z mięsa- na przykład soja, kostka sojowa, kotlety sojowe- to są wegetariańskie potrawy, które wege spożywają zamiast mięcha.

Dobrze, że jestem wszystkojadem - 4 parówki sojowe kosztują 8,95 w Tesco. Doprowadziłbym swoją rodzinę do ruiny, bo jem 10 parówek dziennie + kotlety. A kotlety to już nie sprawdzałem ile kosztują ;].

Wegetarianizm sam z siebie ma zalety i wady - naprawdę warto jeść mięso. Ale jeżeli naprawdę nie lubisz jeść mięsa, a nie - po prostu "brzydko wygląda" czy coś - możesz zostać wegetarianinką. Tylko w tym wieku bym ci raczej nie radził, bo masz duuże zapotrzebowanie na wszystkie witaminy. A akurat zamiennikami się nie najesz.

Tyle odemnie, wszystkożercy ;].
quara99 - Sro 08 Lip, 2009 22:34
Temat postu:
Riaga napisał/a:

tak właśnie mama robi ze mną i z sobą; np. mój tata i siostra jedzą kotlety schabowe, a mama i ja jemy kotlety sojowe Smile mniam....są przepyszne biggrin

Chippy napisał/a:
A akurat zamiennikami się nie najesz.

tego nie byłabym taka pewna. Ja tam się najadam...xD
SIMON300195 - Sro 08 Lip, 2009 23:40
Temat postu:
Chippy napisał/a:

Dobrze, że jestem wszystkojadem - 4 parówki sojowe kosztują 8,95 w Tesco. Doprowadziłbym swoją rodzinę do ruiny, bo jem 10 parówek dziennie + kotlety. A kotlety to już nie sprawdzałem ile kosztują ;].

A ja raz w miesiącu w niedziele zjem 3 mega pizze plus średnia do domu na kolacje a rodzice w restauracji najedzą sie tylko małą pizzą a średnią już nie mają szans zjedz co dopiero ja ale w poniedziałek wieczorem ide na rowerek SmileSmile
Tremere - Czw 09 Lip, 2009 02:22
Temat postu:
na zdrowie, oby twoje serduszko dlugo bilo a brzuszek byl szczuply.
Anonymous - Czw 09 Lip, 2009 11:51
Temat postu:
A ja rowerkiem jeżdże codziennie, koło 2 km do Kostrzyna (do siostry), tam jest mcdonald, kina itd. Fajnie tam jest. A jem dosyć dużo, mimo to sobie ćwiczę (tym co zawsze robie). I tak mam już 178cm i 67kg, i nie czuję się grubiutki. A serduszko bije mocno ;].
Tremere - Czw 09 Lip, 2009 13:12
Temat postu:
niedlugo mnie przerosniesz :[
Słupek - Czw 09 Lip, 2009 13:29
Temat postu:
Mnie już przerósł :'(
quara99 - Czw 09 Lip, 2009 14:36
Temat postu:
mnie też....;D ja mam tylko ok. 162 xD ale jeszcze rosnę...
Anonymous - Czw 09 Lip, 2009 14:45
Temat postu:
Słupek napisał/a:
Mnie już przerósł :'(

Spokojnie, jeszcze rośniesz ;].
eviltwin1 - Czw 09 Lip, 2009 15:34
Temat postu:
A ja mam ok. 150 cm wzrostu Smile.
Shaunri - Czw 09 Lip, 2009 19:11
Temat postu:
Mnie też przerósł, a już ani centymetra nie urosnę : ) Klops : )
eviltwin1 - Czw 09 Lip, 2009 21:16
Temat postu:
Trudno się mówi : P. A ile masz cm?
quara99 - Czw 09 Lip, 2009 21:22
Temat postu:
też się z chęcią dowiem ;]
Anonymous - Pią 10 Lip, 2009 00:50
Temat postu:
Nie powie wam. Smile
Shaunri - Pią 10 Lip, 2009 09:44
Temat postu:
Ja? Hmmm... Coś koło 170 cm : ) Mogło być gorzej : )
quara99 - Pią 10 Lip, 2009 20:41
Temat postu:
zależy ile masz lat...? (staram się jakoś z ciebie wydusić te informacje xD)
SIMON300195 - Sob 11 Lip, 2009 00:17
Temat postu:
Shaunri napisał/a:
Ja? Hmmm... Coś koło 170 cm : ) Mogło być gorzej : )

mam 182 cm.....
Shaunri - Sob 11 Lip, 2009 13:41
Temat postu:
Simon - Znaczy się chcesz mi powiedzieć że gorzej już być nie może : )?
SIMON300195 - Nie 12 Lip, 2009 21:44
Temat postu:
W pewnym sensie tak : )
quara99 - Nie 12 Lip, 2009 22:39
Temat postu:
może, może ;] niestety, ale może być gorzej. Moj kuzyn ma 18 lat i 164 cm, albo 162 :/ już do końca nie pamiętam xD
Anonymous - Pon 13 Lip, 2009 10:16
Temat postu:
A ja mam 152 i wszyscy wołają na mnie "Malutka"... a mój brat ma 1,70! Evil or Very Mad Evil or Very Mad Mad
Shaunri - Pon 13 Lip, 2009 18:25
Temat postu:
Mówiłem już że niskie dziewczęta mają w życiu łatwiej : )?
Akacja12 - Pon 13 Lip, 2009 19:19
Temat postu:
Np. nie mogą znaleść spodni ? Ja mam 166 a jeszcze nie spotkałam się żeby coś było na mnie za krótkie, a bardzo rzadko jest na mnie akurat. Także nie wyobrażam sobie co by było gdybym miała kika cm mniej Smile
Anonymous - Pon 13 Lip, 2009 19:19
Temat postu:
Intrygujące. A łatwiej w czym? Bo na razie wszystko poza myśleniem (i spamem Twisted Evil ) przychodzi mi z trudnością.
quara99 - Pon 13 Lip, 2009 22:10
Temat postu:
a inni mi mówili, że niskie dziewczyny mają swój urok... biggrin
Anonymous - Pon 13 Lip, 2009 22:21
Temat postu:
ta, tak piszą osoby które chcą pomóc za niskim. Za wysokim z kolei piszą że to wysokość to urok. Połapać się nie da ;]
quara99 - Pon 13 Lip, 2009 23:32
Temat postu:
heh..ja na szczęście ani za niska, ani za wysoka nie jestem ;]
Tremere - Pon 13 Lip, 2009 23:58
Temat postu:
niskie laski maja latwiej w tym ze moga sobie kupic ciuchy jakie chca, same moje nogi maja ponad 110cm wiec kupic spodnie to koszmar, oprocz tego kazdy facet wydaje sie niski, jak zaloze obcasy (a nosze glownie obcas 8cm i wyzsze) to wygladam troche jak transwestyta, nizsi mezczyzni rozmawiaja z moimi cyckami a nie ze mna, koszule sluzbowe szyje na zamowienie bo wiekszosc w sklepach ma 60cm rekawy i wygladam w nich jak malpa, musze nosic dlugie wlosy bo w krotkich wygladam jak chlopiec i mozna tak wymieniac i wymieniac, dlatego cieszcie sie ze jestescie niskie, bo wysokim laskom nie jest w zyciu latwo! =d
Anonymous - Wto 14 Lip, 2009 00:33
Temat postu:
A chłopom na odwrót :p
Shaunri - Wto 14 Lip, 2009 05:29
Temat postu:
Ja tylko miałem na myśli, że niskiej kobiecie łatwiej jest znaleźć partnera : )
Tremere - Wto 14 Lip, 2009 12:38
Temat postu:
no to ja troche rozwinelam te mysl XD
quara99 - Wto 14 Lip, 2009 15:45
Temat postu:
ja tam jeszcze rosnę, więc może się okazać, że będę taka jak ty, Tremere. :/
SIMON300195 - Wto 14 Lip, 2009 21:55
Temat postu:
Ja poprostu lubie dziewczyny które są odemnie niższe ale różnica wieku 2-3 lat albo wyskości jak ja ale wyższych nie lubie takie dziwnie to wygląda niski chłopak i wysoka laska ;/
Tremere - Wto 14 Lip, 2009 22:04
Temat postu:
spoko, ja tez nie lubie nizszych facetow ode mnie, dla mnie facet musi miec minimum 182.
nasty_girl - Pon 20 Lip, 2009 18:42
Temat postu:
Tremere, wcale nie.. Ja kupując spodnie, które mają rozmiar tylko na szerokość mam miejsce na kolana w połowie łydki. I wszystko trafi fason.

Co do wegetarianizmu, na pewno będzie Ci łatwiej przy takiej mamie. Wie co Ci podać, sama pewnie gotuje dla siebie, więc dopilnuje, żeby nie zabrakło Ci żadnych składników.
Nens - Pon 20 Lip, 2009 23:08
Temat postu:
Ja jestem od swojego niższa o prawie 30 cm xD
A co do spodni: niemal zawsze muszę skracać, za szerokie biodra do za niskiego wzrostu ;P I właśnie psuje to fason, więc poradziłam sobie z problemem tak, że prawie wcale nie noszę spodni Smile
nasty_girl - Wto 21 Lip, 2009 09:30
Temat postu:
Heh.. ja staram się szukać takich na długość i szerokość.. ale z wybrednym gustem nie zawsze się udaje coś znaleźć;p
Tremere - Wto 21 Lip, 2009 14:05
Temat postu:
Nens napisał/a:
Ja jestem od swojego niższa o prawie 30 cm xD
A co do spodni: niemal zawsze muszę skracać, za szerokie biodra do za niskiego wzrostu ;P I właśnie psuje to fason, więc poradziłam sobie z problemem tak, że prawie wcale nie noszę spodni :)

ej zgincie obie! *jealous* *jealous* :{ nigdy nie bede nizsza od faceta o 30cm, musialby miec 210, to w sumie smutne bo czasami chcialabym byc mala i siegac wszystkim do ramion
Nens - Wto 21 Lip, 2009 14:27
Temat postu:
Haha xD A ja z kolei chciałabym nieraz mieć te 5 czy nawet 10 cm więcej, ale nie jest to jakiś mój straszny kompleks, w miarę akceptuję swój mizerny wzrost Wink
A ile masz wzrostu, Tremere? Bo widziałam, że pisałaś o długości nóg, ale wzrostu zdaje się nie podałaś...
nasty_girl - Wto 21 Lip, 2009 14:34
Temat postu:
Ja bym nie mogła być wyższa, bo mój facet też niski. Znaczy, jak włożę wysokie szpilki to jest akurat Wink

A może trafisz na jakiegoś koszykarza? biggrin
Tremere - Wto 21 Lip, 2009 14:51
Temat postu:
mam 180 a faceci ktorzy mi sie podobaja maja po 175-180 Razz musialabym miec faceta 190 zeby moc chodzic przy nim w obcasach, a wszyscy 185 w góre i do tego przystojni sa zajeci. boze jakie to zycie niesprawiedliwe biggrin
nasty_girl - Wto 21 Lip, 2009 18:21
Temat postu:
Po co Ci obcasy Wink Jeszcze lęku wysokości byś dostała :d

Przynajmniej nóg nie musisz katować.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group