nasty_girl napisał/a: |
Zmienisz zdanie jak Cię oszukają |
mareczek napisał/a: |
Hejka, co sądzicie o robieniu zakupów w sieci, ja ostatnio zaczynam się martwić, że u mnie powoli zamienia się to w rodzaj nałogu ![]() ![]() |
violetLily napisał/a: |
Tak, to prawda Siex. |
Przepraszam Panno @siex ![]() |
SIMON300195 napisał/a: |
mój tata kupował przez internet malucha |
mój tata kupował przez internet malucha i wyobrażcie sobie przyjechał po 2 godzinach zamówienia... ![]() |
nasty_girl napisał/a: | ||
Jak bym się chciała pozbyć malucha, też bym czym prędzej przywiozła. Zanim kupujący się rozmyśli ![]() |
nasty_girl napisał/a: | ||
Jak bym się chciała pozbyć malucha, też bym czym prędzej przywiozła. Zanim kupujący się rozmyśli ![]() |
a jak robisz przez inetrnet to zamawiasz i czekasz aż przyjdzie paczka(poczta polska na 60% kradnie paczki a na 37% nie kradnie natomiast 1% paczka zginie 2% zostaniesz oszukany więc nie warto robić przez internet... |
mareczek napisał/a: | ||
A widzisz, pamiętaj, że są sklepy, które umożliwiają korzystanie z przesyłek kurierskich ![]() ![]() ![]() |
Słupek napisał/a: |
Do mnie przesyłki pocztowe dochodziły, ale to raczej dlatego, że zamawiałem głównie książki, a elektronikę, itd. tylko kurierem. Teraz różnice cenowe między tymi opcjami są mniejsze, więc jak mam taką możliwość to wybieram przesyłkę kurierską. |
Ja zamawiałam jedwab do włosów - w sklepie internetowym, ale mają też normalny sklep oraz salon fryzjersko / kosmetyczny. Więc niby nie powinno być problemów - zawsze zamawiam za pobraniem i sprawdzam, ale jak za złość nie wysyłali za pobraniem, a listonosz pod moją nieobecność zostawił paczkę u sąsiada. Potem okazało się, że jest rozcieńczony - jakimś spirytusem jak po zapachu sądzę.. Więc wiesz, różne rzeczy się zdarzają.. teraz zamawiam już tylko książki. No i karmę dla psa, ale to kurierem, więc nie ma problemu. W każdym razie warto uważać, a jak coś niepewnego, lepiej poszukać w swoim mieście i odebrać indywidualnie.. |
Dokładnie. Jeszcze rzeczy typu książki bądź ubrania pocztą da radę, ale już elektronika u mnie nie wchodzi w grę. Za bardzo się obawiam : P |
Dlatego, że listonosz może tą paczuszkę rzucić, niepatrząc na to co tam jest. Jak tak parę razy ktoś tym rzuci, to kto wie, co dojdzie do Ciebie.. |
Ja na szczęście jak do tej pory trafiałam raczej na tych delikatnych ;-) Nigdy nie było tak, że np. paczka była pokiereszowana itp. Kiedy kupywałam ostatnio telefon, to wiadomo, że miał on swoje opakowanie, które było do tego otoczone drugim z takimi powietrznymi poduszkami. Na początku myślałam, że to była robota sprzedającego, ale potem okazało się, że po prostu ta firma kurierska ubezpiecza dodatkowo przesyłki. |
A jak zamawia się szkło, to sprzedawca nakleja specjalną naklejkę na opakowaniu, a kupujący .. modli się, aby doszły całe. |
Haha, gdyby chodziło mi o te bombelkowe gówienko, to w ogole bym o tym nie wpsomniała ^^. Chodzi mi o takie 3 doobrze napompowane poduchy dodawane przez niektóre firmy kurierskie. |
Nie wszystko można zapakować i wysłać. I podejrzewam, że i malucha kurierem wysłać nie można ![]() ![]() |
Nie wszystko można zapakować i wysłać. I podejrzewam, że i malucha kurierem wysłać nie można ![]() ![]() |
Simon, twoje "żarty" naprawdę nie są śmieszne wręcz idiotyczne ;D Chińska i włoska. |
Heh ![]() |
Aa.. wiesz, że nawet dokładnie nie wiem jaki to model tej kamerki? ;P |
Jedyne co wiem, to to, że kamerka jest z Lapteca. (czy jakoś tak ;P) |