Dzieci OnLine

SEKS - Pomóżcie:(

magda1234 - Pią 13 Kwi, 2007 19:48
Temat postu: Pomóżcie:(
Witam:)Mam 15 lat i od niedawna zaczęłam uprawiać seks(tylko z jednym chłopakiem)ok dwóch dni po ostatnim sexie pochwa zaczęła mnie swędzieć i jest strasznie czerwona a pozatym takie białe kawałki(nie wiem czego),których jest bardzo dużo....Proszę pomóżcie co mam zrobić...
Anonymous - Pią 13 Kwi, 2007 19:54
Temat postu:
Idź do ginekologa.
A w ogóle to po co się z tym tak pośpieszyłaś? Z resztą seks legalnie można uprawiać od 16 roku życia.
Akacja12 - Pią 13 Kwi, 2007 20:02
Temat postu:
Ale tylko z jendym nie ? Więc co za problem.
Możliwe że coś złapałaś... kto wie.
magda1234 - Pią 13 Kwi, 2007 20:02
Temat postu:
No tak...ale do ginekologa musze iść z mamą a nie chce żeby ona się dowiedziała

[ Dodano: Pią 13 Kwi, 2007 19:03 ]
Ale co to moze być?

[ Dodano: Pią 13 Kwi, 2007 19:41 ]
Prosże piszcie bo naprawde nie wiem co mamzrobić?Czy to cos poważnego?
nasty_girl - Pią 13 Kwi, 2007 21:02
Temat postu:
od 15 lat, nie 16. Po pierwsze, to porozmawiaj z nim, bo może się czymś zaraziłaś, a może coś z twoją higieną?
Memi - Pią 13 Kwi, 2007 21:06
Temat postu:
A może z higieną chłopaka? Wystarczy że nie umyje penisa i niedaleka droga do zakażenia.
lol
Anonymous - Pią 13 Kwi, 2007 21:39
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:
od 15 lat, nie 16.

Bullshit. Wiem, że tak wypisują w Bravo, ale to bzdury, już niejeden raz można było wyczytać takie głupoty. Można od 16 roku życia.

Wracając do tematu - może to być grzybica pochwy, lecz to nic pewnego. Jeśli nie daje Ci to spokoju, idź do ginekologa (jak wcześniej napisałam) albo czekaj, aż bardziej się to rozwinie lub jakimś cudem zaniknie.

Chyba nie jestem bierząco z informacjami, gdyż nie wiedziałam, że do ginekologa trzeba iść z mamą. Cóż... zależy to od wieku? Smile
Shaunri - Pią 13 Kwi, 2007 21:54
Temat postu:
Nasty - Prawnie od 16-o roku życia

Natalie - Teoretycznie, jak i nierzadko praktycznie wizyta u ginekologa NIE JEST zależna od wieku. Chcesz - idziesz.

Jednak jak mamusia zakłada jeszcze szaliczek, to wizyta u ginekologa mogłaby przyprawić dzieciaka o zawał serca.
Słupek - Pią 13 Kwi, 2007 22:02
Temat postu:
Cytat:
Bullshit. Wiem, że tak wypisują w Bravo, ale to bzdury, już niejeden raz można było wyczytać takie głupoty. Można od 16 roku życia.

15 lat, wiem z kilku wiarygodnych źródeł, a Bravo nie czytam.
Anonymous - Pią 13 Kwi, 2007 22:08
Temat postu:
Tak jak Shaunri mówi - prawnie od 16 roku życia.
nasty_girl - Pią 13 Kwi, 2007 22:17
Temat postu:
jakiś program oglądałam jakiś czas temu - jestem na 99% że od 15! To może pokażcie przepis o tym mówiący, bo jakoś dalej jestem przekonana co do 15.
Słupek - Pią 13 Kwi, 2007 22:20
Temat postu:
http://ks.sejm.gov.pl/proc4/ustawy/2693_u.htm
Cytat:

art. 200 otrzymuje brzmienie:
"Art. 200. § 1. Kto obcuje płciowo z małoletnim poniżej lat 15 lub
dopuszcza się wobec takiej osoby innej czynności seksualnej lub
doprowadza ją do poddania się takim czynnościom albo do ich
wykonania,
podlega karze pozbawienia wolności od lat 2 do 12.
§ 2. Tej samej karze podlega, kto w celu zaspokojenia seksualnego
prezentuje małoletniemu poniżej lat 15 wykonanie czynności
seksualnej.";

Od 2005 raczej tego nie zmienili. Nie jestem prawnikiem, wg mnie "poniżej lat 15" znaczy przed ukończeniem 15 roku życia, a po 15. urodzinach hulaj dusza Smile
Anonymous - Pią 13 Kwi, 2007 22:33
Temat postu:
"Co z tą Polską!" Razz

Widzę, że różne pogłoski nam tu chodzą. Telewizja, internet, tu i tamto, w co wierzyć? Smile

To na filmy i inne programy niech zrobią granicę wiekową od lat 15.
Akacja12 - Pią 13 Kwi, 2007 22:42
Temat postu:
Na co ja traciłam cały ostatni rok ? Razz
Niby nie nakłanianie, a zewsząd jednak jest...
Słupek - Pią 13 Kwi, 2007 23:14
Temat postu:
Cytat:
Widzę, że różne pogłoski nam tu chodzą. Telewizja, internet, tu i tamto, w co wierzyć?

Dziennikowi Ustaw, oczywiście.
Shaunri - Pią 13 Kwi, 2007 23:16
Temat postu:
Cóż, zwracam honor, ale cóż, rzeczy się zmieniają : )
nasty_girl - Sob 14 Kwi, 2007 07:45
Temat postu:
a jednak Wink
Juchu:) - Sob 14 Kwi, 2007 20:43
Temat postu:
Natalie Hetfield napisał/a:
Chyba nie jestem bierząco z informacjami, gdyż nie wiedziałam, że do ginekologa trzeba iść z mamą. Cóż... zależy to od wieku?

Jeśli nie masz ukończone 18 lat to rodzic albo opiekun musi iść z tobą i wyrazić zgodę na badanie.

A co do tematu, nie wiem co to jest. Miałam to samo jak zaczęłam się pieścić z chłopakiem, po miesiącu przeszło. Byłam później u ginekologa ale ponieważ byłam sama (bez rodzica) więc mnie nie przebadał. Powiedział tylko że jak już przeszło i nic się nie dzieje to badanie nie jest konieczne. A jak chce to mam przyjść z mamą. No i się już drugi raz nie wybrałam.
nasty_girl - Nie 15 Kwi, 2007 11:34
Temat postu:
byłaś prywatnie?
magda1234 - Nie 15 Kwi, 2007 13:34
Temat postu:
No własnie tak samo jest z tabletkami.Już powoli mi chyba przechodzi...A możliwe że to jest nasienie mojego chłopaka?
Shaunri - Nie 15 Kwi, 2007 15:10
Temat postu:
<umarł i już nie wstanie>

A możliwe że to jest nasienie mojego chłopaka?

Podnieście mnie : D
Anonymous - Nie 15 Kwi, 2007 17:46
Temat postu:
Dziewczyno, żeby współżyć, to trzeba mieć jakieś obeznanie w temacie ;D
Powiedz nam tyle: było z zabezpieczeniem czy bez? Inaczej sprawa jasna. A jak nie wiesz skąd się biorą dzieci... To tym bardziej powinnaś się "poduczyć" w tych sprawach.
magda1234 - Nie 15 Kwi, 2007 18:20
Temat postu:
bez...ale już mi całkiem przeszło
Nikita - Nie 15 Kwi, 2007 19:07
Temat postu:
LUZ.
mała 13 - Pon 16 Kwi, 2007 16:33
Temat postu:
witamy na naszym forum nastoletlnia mamusie !! lol
nasty_girl - Pon 16 Kwi, 2007 16:59
Temat postu:
tak, tak od ciąży swędzi ją pochwa.
magda1234 - Pon 16 Kwi, 2007 18:45
Temat postu:
Widać że wszyscy znacie się na tym tak jak ja...byłam z mamą u ginekologa i okazało się że to nasienie chłopaka.A swędziała mnie od tego ponieważ przez te resztki doszło do zakażenia
Juchu:) - Pon 16 Kwi, 2007 23:06
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:
byłaś prywatnie?

nie
Shaunri - Wto 17 Kwi, 2007 07:58
Temat postu:
byłam z mamą u ginekologa

<kwiczy ze śmiechu> O mój Boże, umarłem! : D

PS: Tak mnie naszło, swoją córkę podwiążę w wieku 5-ciu lat O_o
Anonymous - Wto 17 Kwi, 2007 17:10
Temat postu:
mała 13 napisał/a:
witamy na naszym forum nastoletlnia mamusie !! lol

Hehe.
Żeby jeszcze ktoś o tym mówił...
magda1234 - Wto 17 Kwi, 2007 20:32
Temat postu:
Tak byłam prywatnie...Shaunri tylko z mamą moge iść będąc niepełnoletnia
nasty_girl - Wto 17 Kwi, 2007 21:34
Temat postu:
hehe, to znajdź mi prywatnego ginekologa, który cię nie przyjmie?
Akacja12 - Sro 18 Kwi, 2007 14:13
Temat postu:
No tak, ja nawet jak szlam do laryngologa to musialam z ktoryms z rodzicow...
Shaunri - Sro 18 Kwi, 2007 14:43
Temat postu:
Tu nie chodzi o to czy możecie, tylko czy dacie radę - Jak weźmiesz kasę i rzucisz na blat, to nawet nikt nie spyta Cię ile masz lat - Ceny są i tak wygórowane, a jak wiemy kasa najważniejsza. Wtedy nie ma znaczenia czy idziesz do ginekologa, czy do psychiatry - przyjmie bez gadania i pomoże z chęcią.

Kwestia to pójście do PRYWATNEJ placówki, których i tak jest masa wszędzie.

PS [added]: A powiedz mi że próbowałaś iść sama prywatnie i Cię nie przyjął ; )
magda1234 - Sro 18 Kwi, 2007 18:23
Temat postu:
Tak poszłam to zapisał mnie w karte i powiedział że jeżeli jestem nie pełnoletnia to nie moż mnie przyjąć bez rodzica lub opiekuna.Więcy chyba istnieją jeszcze lekarze dla których nie liczą się łapówki
nasty_girl - Sro 18 Kwi, 2007 19:05
Temat postu:
między łapówką, a zapłatą za usługę (lol) jest różnica
magda1234 - Sro 18 Kwi, 2007 20:39
Temat postu:
Nie chodzi o różicę...Nawet prywatnie lekarz mnie nie przyjmię!
Shaunri - Sro 18 Kwi, 2007 20:57
Temat postu:
Nie przyjmie czy nie przyjął? Bo to duża różnica.
Akacja12 - Sro 18 Kwi, 2007 20:57
Temat postu:
No właśnie.
Dlaczego miałby przyjąć prywatnie jak nie przyjmuje nieprywatnie ?
Juchu:) - Sro 18 Kwi, 2007 23:52
Temat postu:
U ginekologa nie przyjmują bo zmieniły się przepisy. I jak jesteś niepełnoletnia to rodzic musi wyrazić zgodę na badanie. Mi powiedział że nie może mnie przebadać bo potem może mieć nieprzyjemne konsekfencje. Co prawda to idiotyczne żeby na badanie musiała być zgoda rodzica.... ale takie realia.
magda1234 - Czw 19 Kwi, 2007 15:04
Temat postu:
nie przyjął mnie
Shaunri - Czw 19 Kwi, 2007 15:14
Temat postu:
Akacja - Bo płacisz i duże pieniążki : )

PS: Tak pytam z "ciekawości". Nadal jest ten przepis że aby zakupić prezerwatywy trzeba pisemnej zgody rodziców <uśmiecha się szyderczo>?
Akacja12 - Czw 19 Kwi, 2007 16:15
Temat postu:
A był taki kiedykolwiek ? ;P
Chyba nie, bez problemu można kupic.
magda1234 - Czw 19 Kwi, 2007 20:48
Temat postu:
Tylko wiesz co jest duża różnica między prezerwatywami a tabletkami antykoncepcyjnymi
nasty_girl - Czw 19 Kwi, 2007 21:05
Temat postu:
czym się różnią? tym że tabletki to jednak lek, i musi go przepisać lekarz. ale jeśli chodzi o wykorzystanie, to jednak nie bardzo się różni
Akacja12 - Czw 19 Kwi, 2007 21:30
Temat postu:
Prezerwatywy nie mają działań ubocznych Wink chyba że ktoś ma uczulenie na latex, ale zawsze można z innego materiału.
Shaunri - Czw 19 Kwi, 2007 21:30
Temat postu:
Nie za bardzo do mnie dotarło o czym mówisz - Tu nie ma znaczenia różnica między tabletkami antykoncepcyjnymi a prezerwatywami. Za podobnie ironiczny przykład mógłbym podać zakaz sprzedaży alkoholu nieletnim.

Przypominam, że lekarz nie ma obowiązku "NIE PRZYJĄĆ" nieletniego, jednak ma obowiązek przyjąć go w obecności rodzica - A kto sprawdzi że rodzić był przy tym : )?

Nie za bardzo do mnie dotarło o czym mówisz - Tu nie ma znaczenia różnica między tabletkami antykoncepcyjnymi a prezerwatywami. Za podobnie ironiczny przykład mógłbym podać zakaz sprzedaży alkoholu nieletnim.

Przypominam, że lekarz nie ma obowiązku "NIE PRZYJĄĆ" nieletniego, jednak ma obowiązek przyjąć go w obecności rodzica - A kto sprawdzi że rodzić był przy tym : )?

Edit: Proste zasady którymi świat rządzi się od dawien dawna, i nie wmówicie mi że to nieprawda. Po prostu - jesteś dziecko, do tego głupie i tępe, bo:

1) Twierdzisz że dorosłaś już do seksu
2) Znalazł się problem i przyleciałaś na forum dla dzieci młodszych od Ciebie szukając mądrej pomocy
3) Następnie dziwisz się że tej mądrej pomocy od doświadczonych 10-o latek nie otrzymałaś
4) Następnie idziesz z matką do ginekologa

Boże, widzisz i nie grzmisz - Ale skończmy temat, pośmiałem się, dzięki, było fajnie. Cieszę sie że problem się rozwiązał.
Akacja12 - Czw 19 Kwi, 2007 21:35
Temat postu:
Nikt nie będzie sprawdzał, ale lekarz może mieć kłopoty.

[ Dodano: Czw 19 Kwi, 2007 21:36 ]
Uh, przecze sama sobie, ktoś może zauważyć, albo sam młody wkopać lekarza ;]

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group