CHoCoLaTE napisał/a: |
Ile mialas lat jak sie pierwszy raz calowalas i uprawialas seks?
Do Czarna i joasia1990 : ) |
najwcześniej to chyba 17 lat. |
A wy się nie wstydziłyście tak rozebrać przy chłopaku? |
A tego chlopaka tez to byl 1 raz? |
Ile mialas lat jak sie pierwszy raz calowalas i uprawialas seks?
Do Czarna i joasia1990 : ) |
Czarna napisał/a: |
Pierwszy raz calowalam sie 22 lutego a pierwszy raz mialam 5 marca Szybka jestem:) |
PS. Joasia ile Twoj chlopak ma lat? |
obecnie plany sa takie, ze ja koncze 18nastke i mieszkamy razem |
w lutym 2008 planowany slub:) |
Niby jak mowie komus o tym to sie lapie za glowe co ja zrobilam ale ja jeszczem szczesliwa i tego nei zaluje Smile |
Shaunri napisał/a: |
Pamiętacie takie daty - To już jakieś istne zboczenie jest : ) |
Memi - A to Ci dowcip, bo Ja jakoś nie pamiętam, ani tego, ani tego, ani wielu, wielu innych rzeczy, których nie mam nigdzie zapisanych : ) |
A twój chłopak ile miał wtedy lat? Bo ty 16? |
Czarna napisał/a: | ||
Jak dobrze pamietam to 23lata ![]() |
Aguś napisał/a: | ||||
jak dobrz epamietam ? jezu zenada |
Słupek napisał/a: |
Do wieku nie, a do dat tak? |
Date to ja pamietam kazda praktycznie. Nawet te najglupsze ale wazne dla mnie. Typu kiedy zaczelismy chodzic ze soba tak "wstepnie" a kiedy juz "oficjalnie". Kiedy pocalowal mnie w policzek, kiedy w usta a kiedy wlozyl mi reke pod bluzke pierwszy raz... |
joasia1990 napisał/a: | ||||||
Moze niektórzy nie przywiązują aż tak wielkiej wagi to wieku. Co? |
Nasty mnie wyprzedziła... Nawet trochę sporo : )
Aguś - Piszesz o tym jakby to była czysta regułka, której muszą trzymać się wszyscy - Pamiętaj, że to co dla Ciebie jest normą (A bo tak), dla kogoś innego może być czymś dziwnym. |
Cytat: |
"Ooookej, jak mniemam:
Spr z biol Tylko z protistów Kart z fiz - Eeee : )? spr z geo - Powstanie świata i te pierdoły" |
Słupek napisał/a: | ||
Wstyd mówić, ale nie zrozumiałem dowcipu. |
Aguś napisał/a: |
po pierwsze pierwszego razu nie przezywa sie z kims, o kim wie sie nie wiele,takie rzeczy sie pamieta do konica zycia,ja mam 19 lat jeszcze nie mam pierwszego razu za soba mialam wielu facetow,teraz jestem w stalym zwiazku nie spieszy nam sie do seksu, bo to nie jest kwestia zeby jak najszybciej stracic,ale zeby wiedizec z kim,a posiadanie wielu partnerow seksualnych w zyciu to troche jak handel wlasna prywatnoscia i intymnoscia |
PS: Seks to nie sam akt? Wow, a co? Uczucie może ; )? |
uwielbiam 16,17 latkow ktorzy twierdza ze sa dorosli , a potem za jakies 2 lata budza sie z przerzeniem ze troche przegieli coz ale nie zebym Ci zle zyczyla |
Memi napisał/a: |
Seks to akt który POWINIEN łączyć osoby kochające się. |
joasia1990 napisał/a: |
Według Kościoła tak, ale czy zawsze postepujemy zgodnie z przykazaniami? A co, jesli ktos jest niewierzący? |
Akacja12 napisał/a: |
Wowww uwielbiam 19-20 latkow ktorzy uwazaja sie za super doroslych i maja prawo do jechania na 16-17 latkow tylko dlatego, ze sa 16-17 latkami. Przypominam ze to zaledwie 2-3 lata roznicy.
Shaunri: Chyba musze Ci przyznac po czesci racje - kultura ma na nas ogromny wplyw. Z drugiej strony, ktos by musial miec niezly popęd żeby 10 dziewczyn dziennie... ;P |
pogadamy za te dwa lata tez tak mowilam , potem zrozumialam ze kazdy rok roznicy to duzo i teraz sie bedziecie burzyc ja to wiem ale za 2 lata przytalniecie |
Memi napisał/a: | ||
Uczucie?? Akt? Seks to akt który POWINIEN łączyć osoby kochające się. I nie bądz Shaunri taki schematyczny jak moja nauczycielka od jezyka polskiego. |
Tremere napisał/a: |
sorry kotek, ale jak idziesz sobie potanczyc tylko po to zeby znalezc sobie kogos na noc to to jest milosc? |
żal. |
Memi - Twoje kanony wywodzą się od rodziców, którzy Ci je wpoili, a te zaś w dalekiej przeszłości wywodzą się z religii. |
Zaprzeczaj ile chcesz. |
Memi napisał/a: |
Owszem. Mnie również żal. |
Słupek, wyskocz mi tu z jakimiś Brazylijskimi małpami Chiku-banga a zabiję |
Ha! Ale delfiny akurat przyjemność przy stosunku odczuwają, więc zły przykład ;P |
Nie uważam człowieka za zwierze. Mówta co chceta o ewolucji, człowiek tworzy kulture, piękno, poezję, cywilizację, etc. |
mała 13 napisał/a: |
dzisiaj na religi mieliśmy o przykazaniu "nie zabijaj" i było że jak babka z faciem kochają się przed ślubem to to jest wielki, smiertelny grech. Jak to w końcu jest ? |
dzisiaj na religi mieliśmy o przykazaniu "nie zabijaj" i było że jak babka z faciem kochają się przed ślubem to to jest wielki, smiertelny grech. Jak to w końcu jest ? |
psycholoszka |
Nie mieszajac juz kosciola i tego co mowi, nawet ateista moze podswiadomie wybrac chec bycia z jednym partnerem seksualnym. |
ale z wiekiem w 80% populacji rodzi sie chec stabilizacji spokoju |
Słupek napisał/a: | ||||||
Mała locha z zaburzeniami umysłowymi?
Dlaczego podświadomie? To kwestia w 100% świadomego wyboru.
Proszę o namiary na opracowanie naukowe, w którym te procenty wyliczono. |
poped seksualny jest w sferze podswiadomosci nie swiadomosci ID i EGO (toeria Freuda) |
Ale to, czy uprawiam seks czy nie, jest moim osobistym wyborem, w całkowicie zależnym od mojej woli. Jeśli odbyłbym stosunek płciowy nie będąc tego świadomym, to albo byłbym nieprzytomny, pod wpływem jakichś środków odurzających lub chory psychicznie (niepoczytalny). W normalnych przypadkach stosunki seksualne są wynikiem naszej świadomej decyzji. |
nie dyktuje ci to twoje super ego podswiadomy poped ze chcesz z kims uprwiac seks reszta tak swiadomosc ale gdyby nie podswiadomosc sesk nie istnial by wcale |
Aguś pierdzielisz glupoty. |
Cytat:
nie dyktuje ci to twoje super ego podswiadomy poped ze chcesz z kims uprwiac seks reszta tak swiadomosc ale gdyby nie podswiadomosc sesk nie istnial by wcale Czyli co? Jak podświadomość mi każe uprawiać seks to będę musiał to zrobić? Nie będę mógł się powstrzymać przed stosunkiem? Jak to się ma do deklarowania celibatu przez księży i do różnego rodzaju ruchów popierających wstrzemięźliwość przedmałżeńską? Skoro nie możemy świadomie kontrolować swoich popędów, to dlaczego nie gzimy się wszyscy przy każdej nadarzającej się okazji? Przecież ludzie bez popędu (tzw. aseksualiści) stanowią bardzo nikły ułamek społeczeństwa. |
Słupek - Człowiek może się powstrzymać przed seksem tak samo jak samiec w stadzie (Duże uproszczenie) nie będąc samcem dominującym nie przegzi żadnej samicy - Bo wie, że drogo by go to kosztowało, i tutaj w grę również nie wchodzi instynkt, tylko czysta kalkulacja. |
Miałes juz na Wosie socjologie? ja Ci to wszystko wytlumacze ale chce poprostu wiedziec czy mam zaczac od podstaw,czy moge troche ominac |
nie będąc samcem dominującym nie przegzi żadnej samicy |
Bo wie, że drogo by go to kosztowało, i tutaj w grę również nie wchodzi instynkt, tylko czysta kalkulacja. |
Proszę tłumaczyć jak niedorozwiniętemu. |
poprostu zrodlem tej kalkulacji swiadomej jest instykt pod swiadomy i tylko o to mi chodzilo |
To po co mi wmawiałaś, że świadomość nie ma nic do gadania? |
joasia1990 napisał/a: | ||
nie wiem jak w innych religiach, ale w kosciele katolickim seks przed slubem to grzech i trzeba sie z niego spowiadac ![]() a tak naprawde to kwestia indywidualna. kazdy ma przeciez wlasne wartosci |
PS. jehowi nie są chrzescijanami, to prawnie sekta. |
ee, wybacz, ale moi rodzice są ewangelikami i jak byłam młodsza to uczęszczałam do zboru. luteranie najczęściej pobieraja się po 30-stce, w wieku w którym najlepsze rzeczy się już przeżyło, a pobieraja sie ze wzgledu na wspolne podatki, późniejsze wychowywanie dzieci i bonusy od państwa. [a sam ślub cywilny bez święceń równy jest usunięciu z kosciola, dlatego trzeba święcić zaślubiny i w zborze.]
nie mów że protestanci przestrzegają wartosci malzenskich. PS. jehowi nie są chrzescijanami, to prawnie sekta. |
nasty_girl napisał/a: |
a jak ktoś uprawia seks przed ślubem, to już nie porządny? |
Nie, nie, nie, Ty stwierdziłaś że ten kto uprawia seks przed ślubem jest nieporządnym człowiekiem - Czyli czymś odwrotnym do człowieka porządnego.
Ustosunkuj się do tego, a nie migaj że tego nie powiedziałaś : ) |
Z powodu jakiego : )? |
Natalie Hetfield napisał/a: |
Są ludzie, którzy testują się w łóżku. Ta daje źle - papa. Tamta dobrze - ta będzie moja.
Dam Wam 5 warunków: - kontakt wzrokowy, - poznanie się, rozmowa, - siedzenie na ławce bez zbędnej już rozmowy, wszystko już o sobie wiecie, - ślub, - seks. A ludzie przeskakują z pierwszego na piąte. Taa, to słowa mojego księdza. |
A co poradzisz parze, która zrobiła to dopiero po ślubie i okazało się, że zupełnie nie mogą się dogadać w łóżku? Np. jedno chce po bożemu i w dodatku tylko w celach prokreacji, a drugie jak najczęciej i z urozmaiceniami? ; ) |
Np. jedno chce po bożemu i w dodatku tylko w celach prokreacji, a drugie jak najczęciej i z urozmaiceniami? |
Dam Wam 5 warunków:
- kontakt wzrokowy, - poznanie się, rozmowa, - siedzenie na ławce bez zbędnej już rozmowy, wszystko już o sobie wiecie, - ślub, - seks. |
Nie nazwałabym tego tak. "Po bożemu" - heee. Po ślubie możesz do woli i nie będzie to nie po bożemu w żadnym z podanych przypadków. |
jakbym się zaślubiła z mężczyzną który jest naprawdę super, a dopiero w noc poślubną zobaczyłabym jego 16cm, to stanęłabym na rzęsach żeby anulować ślub. |
cornelia.j.m napisał/a: |
jej chodzilo o to ze niechcialabym zobaczyc ciala swojego meza DOPIERO po slubie. |
Wikipedia napisał/a: |
Długość penisa
Istnieje szeroko rozpowszechnione przekonanie, że długość penisa u mężczyzny ma bezpośredni związek z jego sprawnością seksualną oraz satysfakcją partnerki podczas stosunku płciowego. Seksuolodzy zaprzeczają temu i podają, że długość normalnego penisa w czasie spoczynku wynosi 6-10 cm, a podczas wzwodu (erekcji) 11-16 cm, podczas gdy głębokość pochwy to średnio 10 cm. W ciągu ostatnich kilkudziesięciu lat wykonano szereg badań długości penisa dorosłych mężczyzn, opierając się zarówno na ocenach osób badanych, jak i wykonując badania w warunkach laboratoryjnych (te pierwsze wykazywały zwykle większą długość). * Tzw. Raport Kinseya opublikowany w 1948 roku stwierdza, że średnia długość członka we wzwodzie wynosi 15,25 cm, ze średnim odchyleniem 1,96 cm (pomiary wykonywane przez osoby badane). * Badanie zespołu Wessela z University of California, opublikowane w 1996 roku, wykazało średnią długość wzwiedzionego penisa 13,0 cm (pomiary wykonywane przez badaczy). * Badanie brazylijskich urologów wykazało średnią długość wzwiedzionego penisa 14,5 cm (pomiary wykonywane przez badaczy). * Niemieckie badanie z 1996 roku wykazało średnią długość wzwiedzionego penisa 14,5 cm (pomiary wykonywane przez badaczy). Notuje się również długość nie przekraczającą 7 cm (tzw. mikropenis), jak i przekraczającą 30 cm, aczkolwiek są to bardzo rzadkie przypadki. |
aczej o to, że jakby okazało się dopiero po ślubie, że jej ideał ma tylko 16 cm to jak najszybciej chciałaby anulowac ślub |
DSdonia napisał/a: |
Nie.. :/ Teraz mam 16 lat... :/ To z deka różnica... |
DSdonia napisał/a: |
Ojojo... a to ja się wypowiem, że pierwszy pocałunek miałam bardzo wcześnie bo kiedy byłam w 5 klasie podst. a pierwszy stosunek w wieku 14 lat. Z chłopakiem z którym jestem do dziś![]() ![]() Pzdr!:* |
Akacja - Niestety Kimex w swojej wypowiedzi ma nieco racji. Wlaściwie w samej młodzieży nie boli mnie fakt że uprawiają seks w wieku 14-18 lat, bo jest mi to obojętne. W sumie irytującym jest fakt, że ludzie tacy nie wiedzą co tracą mocząc gdzieś zamknięci w pokoju w ukryciu, żeby przypadkiem rodzice siedzący w drugim pokoju nie zauważyli.
Pierwszy raz musi mieć styl, musi mieć klasę - inaczej jest nic nie wart : ) |
czarodziejka napisał/a: |
Seks w wieku 15 lat nie jest normalny |
czarodziejka napisał/a: |
Seks w wieku 15 lat nie jest normalny (a przynajmniej dobrze postrzegany) W NASZYM KRĘGU KULTUROWYM. |
Co do wartosci uniwersalnych: miłość, przyjaźń, poszanowanie prawa do zycia, do wolnosci wyznania i gloszenia wlasnych proglądow, prawo do wybrania sobie partnera, szacunek do rodzicow i osob starszych, wiernosc malzenska, prawo do wlasnosci prywatnej itp |
fefura - Chyba najmądrzejsza wypowiedź w tym wątku : ) |