Dzieci OnLine

Z życia szkoły... - Prezent na Mikołajki

Anonymous - Sob 25 Lis, 2006 14:12
Temat postu: Prezent na Mikołajki
W sumie nie wiem, gdzie dokładnie umieścić ten temat, ale jest on w pewnym sensie związany ze szkołą.

Mieliśmy losowanie w szkole na Mikołajki. Wylosowałam taką jedną dziewczynę, której szczerze mówiąc najbardziej nie chciałam wylosować. Ale stało się. Problem w tym, że nie wiem co jej kupić. Jest z niej różowa techniawka. Niestety ja gustuję całkiem w czym innym, dlatego nie wiem jaki prezent jej kupić (do 40 zł).

Doradźcie mi coś dla 16-letniej dziewczyny.
nasty_girl - Sob 25 Lis, 2006 14:27
Temat postu:
najlepiej chyba będzie, jak porozmawiasz z jej koleżankami, na pewno ci coś ciekawego podpowiedzą, tylko pamiętaj żeby poprosić je o dyskrecję
Anonymous - Sob 25 Lis, 2006 14:37
Temat postu:
Z jej koleżankami, tak? To już będzie problem. Nikt dużo nie wie o niej, jak i o innych. Jest to 1 klasa LO, znamy się od września, więc nie jesteśmy jeszcze na takim etapie, by się tak dobrze znać.
Nikita - Sob 25 Lis, 2006 14:51
Temat postu:
do 40 zł?! ...
Ja również wylosowałam osobę, którą znam dopiero od września i niezbyt za nią przepadam i po prostu zapytałam jej się co by chciała dostać. Smile Przynajmniej nie będzie rozczarowana...

Albo zwróć uwagę na to jakie kolczyki np. nosi, jakie dodatki, w jakim stylu (to co mówiłaś) i dobierz coś pod jej gust...
Anonymous - Sob 25 Lis, 2006 14:56
Temat postu:
Z tego co zauważyłam, to nosi jedne kolczyki - kolucha o średnicy 3 cm.
Pytałam się, co chce, bym jej kupiła. Jej odpowiedź: "nie wiem". Słyszałam jak mówiła, że uwielbia kolor różowy. OMG... Nosi jeszcze jakieś pierścionki.
Monik - Sob 25 Lis, 2006 19:44
Temat postu:
40 zł to dużo. My mamy kupować od 20 zł do 21 ^^ Ja kupiłam coś za 20 zł 20 gr :] Miałam szczęście, bo wylosowałam przyjaciółkę : )
No cóż... Spytaj jeszcze drugi, trzeci, czwarty... Aż do skutku Wink
Do którego LO chodzisz?
Aneta65 - Sob 25 Lis, 2006 20:01
Temat postu:
My tez kupujemy za 20zł. Ja tez znam ludzi do września, naszczęscie wylosowalam dziewczyne. (chłopców mamy tylko pięciu-biol-chem) A dobrze ze dziewczyne bo łatwiej mi bedzie cos kupić. Ja juz chyba planuj kolczyki jakieś srebrne.... Co masz na myśli mówiąc ze jest techniawą?
Anonymous - Sob 25 Lis, 2006 20:45
Temat postu:
Nie dziwcie się, że dużo. Chodzę do prywatnego liceum, więc nic na to nie poradzę. Inni kasą mogą sobie nawet tyłki podcierać.

Monik: Chodzę do Społecznego LO (Pl. Rybny).
Aneta65: Zdążyłam zauważyć w jakiej muzyce gustuje. Poza tym u niej przeważa kolor różowy ;/
Słupek - Sob 25 Lis, 2006 23:23
Temat postu:
Książkę, popularnonaukową najlepiej.
Monik - Nie 26 Lis, 2006 10:05
Temat postu:
Natalie Hetfield, kup jej jakąś płytkę z muzą, którą lubi (piszesz, że zauważyłaś, jaką). Możesz dorzucić jeszcze jakąś różową ozdobę ; ) Jeśli ma komę, może to być np. smycz lub zawieszka, dioda... Tylko różowe ; ))
Ja kupiłam takie ładne mydełko i kulki do kąpieli...
nasty_girl - Nie 26 Lis, 2006 11:31
Temat postu:
oo, to dobry pomysł Wink wiesz, jescze to, że szkoła prywatna/niepubliczna dużo nie znaczy, u mnie np nie ma samych super bogatych..
Anonymous - Nie 26 Lis, 2006 14:22
Temat postu:
Za miesiąc dość dużo płacę za szkołę i widzę, jak u niektórych się kasa sypie.
nasty_girl - Nie 26 Lis, 2006 14:25
Temat postu:
ile płacisz? wiesz, ale to że większość ma pieniądze, nie znaczy że wszyscy, bo np mam w klasie 1 dziewczynę, której jej ktoś inny niż rodzice..
Anonymous - Nie 26 Lis, 2006 14:42
Temat postu:
Płacę 340 zł co miesiąc. Do tego doliczmy jeszcze inne klasowe wydatki i wychodzi ponad 340 zł.
nasty_girl - Nie 26 Lis, 2006 14:56
Temat postu:
szczerze, to większość szkół niepublicznych ma takie czesne, nie jest ono jakieś wygórowane, są szkoły w których płaci się po 700/800 zł, więc masz porównanie.
Anonymous - Nie 26 Lis, 2006 14:59
Temat postu:
Tylko ciekawa jestem: na miesiąc czy na semestr? To też różnica.
nasty_girl - Nie 26 Lis, 2006 15:09
Temat postu:
na miesiąc. gdyby za semestr tyle brali, prowadzenie takiej szkoły by im się w ogóle nie opłacało. więc nie wywyższaj się do jakiej ty drogiej i nadzwyczajnej szkoły chodzisz, bo mniej więcej taką kwotę płaci się w większości takich szkół.
Anonymous - Nie 26 Lis, 2006 15:46
Temat postu:
Ja się wywyższam? Pytałaś - odpowiadam. Znajdź coś, gdzie się wywyższam.
nasty_girl - Nie 26 Lis, 2006 15:48
Temat postu:
tak to odbieram, jak wypisujesz do jakiej to ty drogiej szkoły chodzisz, jacy tam przebogaci ludzie są itd.
Anonymous - Nie 26 Lis, 2006 15:53
Temat postu:
To źle to odbierasz. Napisałam, że takie osoby mogą sobie nawet kasą tyłki podcierać - o sobie nie wypisuje nie wiadomo co. Pytasz ile płacę - odpowiadam. Nie zarzucaj mi, że wypisuję, do jak drogiej szkoły chodzę. Tego nie napisałam. Jeśli tak - powiedz mi gdzie.
Laki - Nie 26 Lis, 2006 19:13
Temat postu:
Natalie Hetfield napisał/a:
Płacę 340 zł co miesiąc

U mnie wychodzi 600zł za miesiąc : / My w klasie wybraliśmy, że na Mikołajki jakieś małe upominki, a na te później święta- coś do 50zł.
Anonymous - Nie 26 Lis, 2006 20:41
Temat postu:
O, teraz wszyscy chodą do prywatnej szkoły <lol>
nasty_girl - Nie 26 Lis, 2006 21:02
Temat postu:
Natalie Hetfield napisał/a:
prywatnej szkoły

ja tylko do niepublicznej ;p
Laki - Nie 26 Lis, 2006 21:03
Temat postu:
Ja do społecznej, bo to jest jest organizacja szkół, czy coś...
Anonymous - Pon 27 Lis, 2006 16:39
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:
ja tylko do niepublicznej

Jedno i to samo.

Laki napisał/a:
Ja do społecznej, bo to jest organizacja szkół, czy coś...

Ja też chodzę do szkoły społecznej. W każdym razie - to samo co prywatna, niepubliczna...

A teraz wrócę do tematu - doradźcie mi coś konkretnego.
Nikita - Pon 27 Lis, 2006 16:48
Temat postu:
Monik ci bardzo dobrze doradziła. Smile
Anonymous - Pon 27 Lis, 2006 16:59
Temat postu:
Hmm... dioda na komórkę? Ma telefon z klapką i aparatem - a poza tym juz jej świeci coś niebieksiego.
Nikita - Pon 27 Lis, 2006 17:02
Temat postu:
I tak dioda byłaby jedynie dodatkiem...
Moje propozycje: jakaś płytka lub misiak lub jakiś kosmetyk. Smile
Anonymous - Pon 27 Lis, 2006 17:03
Temat postu:
Albo jakaś biżuteria. Sztuczna Razz
Nikita - Pon 27 Lis, 2006 17:08
Temat postu:
Możliwości jest naprawdę sporo, jeśli prezent ma wynieść do 40 zł. Kupisz jakiegoś różowego miśka, dodasz pare słodyczy i będzie. : )
Albo kolczyki w stylu jakim ona nosi, bądź kosmetyk (choć z tym będzie większy problem, bo z kosmetykami zawsze trudno trafić w gust).
Lub tj. proponowała Monik - płyta zespołu, którego jest fanką.
Anonymous - Pon 27 Lis, 2006 17:16
Temat postu:
Mnie by akurat miś nie uszczęśliwił.
nasty_girl - Pon 27 Lis, 2006 17:47
Temat postu:
kochanie, między szkołą niepubliczną a prywatną jest ogromna różnica.
Anonymous - Pon 27 Lis, 2006 17:55
Temat postu:
To też zależy kto jest właścicielem lokalu, w którym jest szkoła. Jeżeli właścicielem lokalu jest dyrektor czy jakaś prawna osoba w szkole, można ją już nazwać prywatną.
Tu też zależy jak odbierasz słowo "prywatna" - dla najlepszych uczniów, płatna lub jakaś inna. Różnie bywa.
Monik - Pon 27 Lis, 2006 18:05
Temat postu:
Natalie Hetfield: a do kiedy masz kupić ten prezent?
Aż się boję, co mi mama kolegi kupiła ;p
Słupek - Pon 27 Lis, 2006 18:25
Temat postu:
A ja chodzę do szkoły publicznej z płatną klasą matury miedzynarodowej. Z takich jak Wy dyrekcja ma kasę na nasze zachcianki Razz
nasty_girl - Pon 27 Lis, 2006 19:36
Temat postu:
prywatna - mówi samo za siebie, niepubliczna - państwowa, o uprawnieniach szkoły publicznej, i właścicielem nie jest sobie dyrektor, tylko np jakaś organizacja, stwarzyszenie, i jescze zasadnicza różnica co do pieniędzy, bo do niepublicznej też jakaś tam część pieniędzy z tych co do publicznych szkół idzie, + czesne, i nie mogą sobie wydać na co chcą, że dyrektor sobie zarabia 20 tys, a z czesnych 50 idzie na szkołę/nauczycieli itd.. mniej więcej tyle pamiętam, może coś lekko poprzekręcałam, ale jednak jak by nie patrzyć, różnicę widać..
Anonymous - Pon 27 Lis, 2006 20:38
Temat postu:
Monik napisał/a:
Natalie Hetfield: a do kiedy masz kupić ten prezent?

Prezentów nie wręczamy w Mikołajki, tylko podczas klasowej wigilii - jednak lepiej dać wtedy w tak fajną uroczystość Smile
Monik - Wto 28 Lis, 2006 16:53
Temat postu:
A mnie na Mikołajkach w klasie prawdopodobnie nie będzie Sad Chyba ok. 3 dziewczyny z naszej klasy (w tym ja) idziemy na turniej siatkówki...

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group