Cytat: |
ktoś może chodzić do szkoly do miasta oddalonego o 130 km od domu rodzinnego i mieszkać tam w internacie. Kto by mu miał pisać te usprawiedliwienia?? |
Pixa napisał/a: |
To prawda. Ale jak ktoś ma rodzica to wartałoby poprosić o usprawiedliwienie... |
Ona89 napisał/a: |
Blanka ale co z tego? Szkoła i tak wymaga usprawiedliwienia od rodziców. Podasz do sądu dyrektora? Moja siostra bedąc w czwartej klasie liceum miała 19 lat, ale co z tego, jak matka i tak musiała dzwonić żeby usprawiedliwiać nieobecność?
Obojętnie co sobie teraz myślicie o tej pełnoletności to i tak nawet po 18 roku życia w szkole średniej nieobecność musi usprawiedliwiać rodzic. Na studiach trzeba już przynosić kartki od lekarza. |
scv napisał/a: |
I po ukończeniu 18 roku życia rodzic NIE MA PRAWA usprawiedliwiać nieobeności "dziecka", czy to do jasnej ciasnej tak trudno zrozumieć ![]() |
scv napisał/a: | ||
W ostateczności można sięgnąć nawet po takie kroki. I po ukończeniu 18 roku życia rodzic NIE MA PRAWA usprawiedliwiać nieobeności "dziecka", czy to do jasnej ciasnej tak trudno zrozumieć ![]() |
stotka napisał/a: |
scv - w którym miejcu jest napisane, ze rodzic lamie prawo piszac uspr? |
Ant0nFucker napisał/a: |
u mnie w lo tez mozna samamu po osiagnieciu pelnoletnosci. a tak swoja droga- wszystko masz w statucie szkoly |
stotka napisał/a: |
scv - czyli wychodzi na to, ze wszystkie LO w moim miescie powinni zamknac, bo lamia prawo... w sumie fajnie. ;d |
scv napisał/a: | ||
Nie powiedziałem, że zamknąć, jedynie powinny zostać wyciągnięte konsekwencje prawne. |