Dzieci OnLine

Do śmiechu - Bzdura roku

EU07 - Pią 01 Kwi, 2005 15:28
Temat postu: Bzdura roku
Plebiscyt o tej nazwie przeprowadzila ucka GW, ja proponuje cobysmy my sposrod czterech kandydatur wybrali te najidiotyczniejsza. Ja oddalem glos na "Warszawiak dobrze ostrzeżony" Wink

napisał/a:
1. JAŚ I MAŁGOSIA W WERSJI SOFT. W grudniu 2004 r. patronami częstochowskiego przedszkola zostali Jaś i Malgosia. Wybór ten tak uzasadnia Ewa Jelonek, dyrektorka przedszkola: - Jaś i Małgosia mogą być dla dzieci wzorem, jak sobie radzić w kłopotach. W wersji bajki, którą poznały przedszkolaki, Baba Jaga jest cukiernikiem. Dzieci trafiły do niej, zbierając w lesie słodycze. Jaś oswobodził siebie i Małgosię, a w klatce zamknął Babę Jagę. Ta wytłumaczyła im, że zamknęła ich za karę, bo nie wolno zabierać cudzych słodyczy. Pouczeni Jaś i Małgosia wypuszczają Babę Jagę i razem tańczą.

2. SPRINTEM DO PREZYDENTA. Jerzy Talkowski, prezydent Dąbrowy Górniczej zarządził, że wzywani przez niego naczelnicy mają trzy minuty na zjawienie się w jego gabinecie. Dąbrowski urząd miejski nazywany jest pentagonem, bo należy do największych takich budynków w regionie.

3. WARSZAWIAK DOBRZE OSTRZEŻONY. Stołeczny Ratusz wydał broszurę, w ktorej doradza jak radzić sobie z różnymi zagrożeniami. Z publikacji dowiadujemy się m.in. , że śnieżyca to "duży opad śniegu połączony z silnym wiatrem", a mrozy to "temperatura powietrza na otwartej przestrzeni poniżej 0 st. C". Autorzy radzą, co zrobić, jeśli wśród zadymki i wiatru znajdziemy ludzi. Przede wszystkim "nie uznawaj pochopnie osoby wyziębionej za zmarłą. A co robić podczas śnieżycy w samochodzie? "Pozostać w aucie, od czasu do czasu klaskać w dłonie dla podtrzymania krążenia krwi".

4. JAK DALEKO JEST W GŁĄB. Lech Bogusławski nie dostał odszkodowania za wywózkę w głąb Rzeszy, bo wywieziono go za blisko - z Łodzi do Zgierza, a później do Wolsztyna pod Poznaniem. Polsko-Niemiecka Fundacja "Pojednanie" twierdziła, że nie był deportowany "w głąb" Rzeszy. Ustalanie, czy Wolsztyn to już "głąb" czy jeszcze nie, trwało prawie rok. Stanęło na tym, że nie, bo kraj Warthegau nie był Rzeszą w ogóle.

Anonymous - Pią 01 Kwi, 2005 15:36
Temat postu:
Moim zdaniem największą bzdurą jest sprint do prezydenta, czytałem więcej troche na ten temat i z przeprowadzonych bada wynikało iż ów sprint jest prawie, że niemożliwy, ponieważ trzeba przejść przez kilka par drzwi, z których prawie, że każda jest zabezpieczona, obezpiecza ją karta z paskiem magnetycznym.
Anonymous - Pią 01 Kwi, 2005 17:29
Temat postu:
A ja jestem za wersją Soft Jasia i Małgosi
frigg - Pią 01 Kwi, 2005 17:44
Temat postu:
zdecydowanie 'warszawiak..'
Anonymous - Pią 01 Kwi, 2005 20:12
Temat postu:
Jaś i Małgosia.... boszsze......
maadzia - Pią 01 Kwi, 2005 21:11
Temat postu:
pfy....... jas i malgosia rlz:)Smile
Miracle - Sob 02 Kwi, 2005 09:28
Temat postu:
Jasiek i malgoska...
Akacja12 - Sob 02 Kwi, 2005 09:33
Temat postu:
Jak daleko jest w głąb nie no biggrin Jaś i Małgosia tez niezłe Smile
dziewczyneczka - Sob 02 Kwi, 2005 09:43
Temat postu:
Ja jestem za "jak daleko w gląb" niektórzy są trzśnięci Laughing
Kinga - Sob 02 Kwi, 2005 12:52
Temat postu:
Nananana "warszawiak ... " Smile
Chesterka - Sob 02 Kwi, 2005 13:01
Temat postu:
Hahaha sprintem do prezydenta...
Crakken - Pon 02 Maj, 2005 10:13
Temat postu:
Ja uważam że najglupszym pomysłem jest ten Jaś&Małgosia. Z resztą nie lubię małych dzieci, ani ic co z nimi związane. Bo zawsze jakieś bzdury wymyślają dla nich. Np. Teledown'isie i inne kreskówki które zaśmiecają kanał. Zapraszam do tematu ,,Talibunis'ie'' w tym dziale, gdie jest podana wersja ciekawsza, no nie powiem. Ale mówię, z tym jasiem & małgosią to przesadzili. I jeszcze uzasadnienie: dlaczego ich nie lubię? Bo dla nich wszysko jest takie miłe i cukierkowe, żeby nie powiedzieć że widzą swiat jako miejsce radości i innych takich gównianych bzdur. Nie widzą istoty świata, co się na nim dzieje. są zamknięte we własnym, przyjaznym dla nich świecie, tak dalekim od realnego. Tak na serio to wkurza mnie szkoła. Ale offtop rozpisałem, lepiej już kończę.
KasiaP - Pią 24 Cze, 2005 14:18
Temat postu:
Ja uważam że najglupszym pomysłem jest ten Jaś&Małgosia. Z resztą nie lubię małych dzieci, ani ic co z nimi związane. Bo zawsze jakieś bzdury wymyślają dla nich. Np. Teledown'isie i inne kreskówki które zaśmiecają kanał. Zapraszam do tematu ,,Talibunis'ie'' w tym dziale, gdie jest podana wersja ciekawsza, no nie powiem. Ale mówię, z tym jasiem & małgosią to przesadzili. I jeszcze uzasadnienie: dlaczego ich nie lubię? Bo dla nich wszysko jest takie miłe i cukierkowe, żeby nie powiedzieć że widzą swiat jako miejsce radości i innych takich gównianych bzdur. Nie widzą istoty świata, co się na nim dzieje. są zamknięte we własnym, przyjaznym dla nich świecie, tak dalekim od realnego. Tak na serio to wkurza mnie szkoła. Ale offtop rozpisałem, lepiej już kończę.

Masz racje to jest przesada. Cool
nasty_girl - Pią 24 Cze, 2005 14:34
Temat postu:
jak daleko jest w glab..

<lol>
opętana - Pią 24 Cze, 2005 15:56
Temat postu:
jak daleko jest w głąb... buehehe ;p
altruista - Sob 25 Cze, 2005 13:23
Temat postu:
komisja orlenowska. Wygrywa nawet z cala czworka razem wzieta.
Anonymous - Sob 25 Cze, 2005 14:08
Temat postu:
Moim zdaniem Warszawiak
KasiaP - Sob 25 Cze, 2005 14:21
Temat postu:
Jasiek i Małgośka!I koniec!!! Evil or Very Mad
Anonymous - Sob 25 Cze, 2005 20:34
Temat postu:
Eee tam, najlepsza jest nowa definicja słowa "przestępca" (w myśl której don Corleone, "Słowik" i spora część prawdziwych i fikcyjnych gangsterów nie jest przestępcami).
Anonymous - Nie 26 Cze, 2005 16:33
Temat postu:
taki Bagsik np nie był przestępca tylko cwaniakiem

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group