Dzieci OnLine

Zwierzęta - Kotek...czemu go nie ma ?

Mia - Wto 15 Mar, 2005 16:25
Temat postu: Kotek...czemu go nie ma ?
Crying or Very sad w tym tygodniu zaginął mój kotek. Nazywa się Loui. Jest takim puszystym rudym kotkiem. Może ktoś goukradł jak był na podwórku. Nigdzie go nie ma. Jakby go ktoś widział... na terenia Katowic. Miał taką różową obróżkę z adresem domu. W obróżce był mały cekin. Kotek ma puszysty ogonek i okrągłe oczka. Jak nadarzy się okazja to pokaże zdjęcia. Co mam robić by go odnaleźć...? Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad tak baaardzo go kocham...Mój kochany Loui !!!!
Anonymous - Wto 15 Mar, 2005 16:38
Temat postu:
Wspolczuje,tez kiedys zginal mi kot.Porozwieszaj na miescie plakaty ze zdjeciami kotka i numerem Twojego telefonu.Nie zapomnij wspomniec o nagrodzie dla znalazcy Wink .Zycze powodzenia w szukaniu kotka.
Anonymous - Wto 15 Mar, 2005 17:21
Temat postu:
może go poprostu poszukasz? w internecie sie nie znajdzie...
Ari - Pią 18 Mar, 2005 15:53
Temat postu:
twoj kotek sie odnajdzie, nie martw sie... Wink
Miracle - Pią 18 Mar, 2005 15:57
Temat postu:
Heh.. nie martw sie ale chyba powinnas go poszuakac. Ja mieskam blisko katowic ale tu chyba by nie zaszedl.
Gladiatorpl - Pią 18 Mar, 2005 16:01
Temat postu:
u mnie go nie ma, ale moge sie zalozyc ze napewno nie siedzi w kafejce internetowej wiec nie znajzie tutaj ogloszenia ze jest poszukowany

Ari: Technika posunela sie na tyle do przodu. ze wymyslono takie cos jak edycja postow
Anonymous - Pią 18 Mar, 2005 17:26
Temat postu:
No wiec... <sprawdza wszystkie katy> tu go nie ma no chyba na drugi koniec Polski by nie zawedrował ... mi kiedys uciekla kotka ale niestetyn juz jej nie znalazlam.. jakies 2 lata temu czy rok uciekla druga i sie znalazla Smile teraz spi sobie na monitorku biggrin porozwieszałam ogloszenia. Ty tez tak zrob. Dobrym sposobem jest napisanie na kartce dopisek "Płacze dziecko" jezeli ktos wtedy znajdzie to wiesz napewno zaluje i odda.
Naomi - Pią 18 Mar, 2005 17:35
Temat postu:
Jeśli przeszukałaś już wszystko to radzę ci poprostu czekać. Większość kotów z na drogę do domu. Może wróci...

Ps. Już wiem skąd się wzięło imię twego kota i twój nick (też czytam te książki Wink)
Ona89 - Pią 18 Mar, 2005 19:09
Temat postu:
Współczuję Crying or Very sad Też jeszcze do niedawna miałam rudego kotka o imieniu Kubuś. W nocy ze środy na czwartek zadusiły go psy, które najprawdopodobniej są mieszańcami z wilkami. Niedawno pojawiły się na moim osiedlu i dzisiaj w nocy zagryzły chyba jeszcze małego pieska. Mój tato zauważył, że tych mieszańców bąją się także inne duże psy, bo na ich widok gwałtownie przestają szczekać i schodzą im z drogi.
Ari - Pią 18 Mar, 2005 20:52
Temat postu:
są zwierzęta bez skrupułów. Takich trzeba unikać. Współczucia Rolling Eyes
Olcia - Pią 18 Mar, 2005 20:53
Temat postu:
kradziejka napisał/a:
może go poprostu poszukasz? w internecie sie nie znajdzie...

Zgadzam sie w zupelnosci z Kradziejka...Powinnas go poszukac...tu go na 100% nie ma...
Nikita - Sob 26 Mar, 2005 10:23
Temat postu:
Również jest mi przykro z powodu zaginięcia Twojego kotka...Wiem jaki to ból...Najlepiej będzie jak napiszesz ogłoszenie w spraiwe zaginięcia Twojego kotka Wink I porozwieszasz w okolicach twego zamieszkania....
Podam Ci przykładowe ogłoszenie, które możesz napisać :
" 12 lutego w okolicy parku Łazienkowskiego zaginął jamnik krótkowłosy. Ma krótką sierść koloru rudego. Na lewej tylnej łapie podłużna blizna.Pies jest w trakcie leczenia. Na znalazcę czeka nagroda. Telefon... "

Data: To wiadomość dla tych, którzy w tym czasie przebywali we wskazanym miejscu.
Miejsce zaginięcia: Być może pies jest ciągle w pobliżu Wink
Wygląd psa: Jest niezbędny, aby go znaleźć.
Blizna - to szczegół odróżniający psa.
Pies jest leczony. To ważne ! Jeśli nie otrzyma potrzebnych leków, jego stan może się pogorszyć. Taką informację podaje się, aby zniechęcić tych, którzy znaleźli psiaka i chętnie by go sobie zostawili, a nie oddawali właścicielowi.
Nagroda - Bardzo często obiecuje się ją, jeśli zaginie pies, kot, lub cenny przedmiot...
Numer Telefonu, ( lub adres meilowy) : Jest to niezbędna informacja, aby odbiorca mógł skontaktować się z ogłoszeniodawcą Wink

Podałam Ci oczywiście przykładowe ogłoszenie...
Możesz go też poszukać przez internet, ale są miejsze szanse...nie wszyscy mogą mieć internet...
Życzę powodzenia !
Odpowiedz nam czy Twój kotek się odnalazł Wink
Pozdraviam ^^
Anonymous - Nie 27 Mar, 2005 22:47
Temat postu:
Prosze bardzo a czy to nie sciema... bo masz nick Mia z pamietnika ksiezniczki i jeszcze swojego kotka nazwalas jak jej kotka? moze to tylko po to by sie tak jakby pochwalic? eee
Anonymous - Nie 27 Mar, 2005 23:43
Temat postu:
A teraz z kolei mi zginal kot.siodmy dzien go nie ma:(Cholera...
Inversja - Sro 30 Mar, 2005 15:51
Temat postu:
Krzysiu nie martw się znajdzie się!!
Almycha - Sro 27 Gru, 2006 17:26
Temat postu:
Mnie nie dawno też zgionął kotek Sad. Nie było go 5 dni Sad. PO okolicy latają różne psy... Tata powiedział, że pewnie już nie wróci, bo nie mógłby przeżyć te 5 dni bez jedzenia... Chdziłam po okolicy i go nawoływałam... Niestety nie skutecznie, bo nie przychodził Sad. Płakałam i próbowałam przygotować się na następnego kota... Naszczescie wrócił 1 6 dniu Smile Nie schudł ani nic. Koty tak mają Wink. Nie martw się.. Bedzie ok.
Monik - Sro 27 Gru, 2006 19:46
Temat postu:
Almycha, wiem, że jesteś nowa, ale tak na przyszłość: nie odnawiaj starych tematów. Patrz na datę ostatniego napisanego postu i dopiero - jeśli post był napisany niedawno -napisz post, a jeśli post był napisany dawno, to nie pisz. Wink
Temat zamykam.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group