Dzieci OnLine

Między nami chłopakami... - dorosłość

Michuś - Sro 09 Mar, 2005 20:10
Temat postu: dorosłość
chłopaki jakie według was cechy powinien mieć dorosły facet Question zastanawiacie się nad tym jacy chcielibyście być będąc już dorosłym Arrow jakim trzeba być żeby dziewczyny mówiły prawdziwy mężczyzna Love Question
altruista - Sro 09 Mar, 2005 21:39
Temat postu:
zdefiniuj 'dorosly facet'. Jezeli chodzi ci o stan kiedy juz bede po trzydziestce, za soba skonczone studia, ciepla posadke i zone ktora bedzie mnie tluc walkiem po kazdym wyjsciu z kumplami do pubu to raczej za bardzo sie nie zmienie fizycznie, za to moge zmadrzec, co by sie nawet przydalo.
Papierowa Tęcza - Czw 10 Mar, 2005 12:18
Temat postu:
Urzędowo podstawowym wymogiem dorosłości mężczyzny jest ukończenie 18 lat XD - a teraz na serio:
Paradoksem jest to, że mimo, iż chłopcy stają się później dojrzali, "dorośli", niż dziewczyny, to właśnie od nich wymaga się wcześniej tej dorosłości. Dorosły facet przede wszystkim powinien być odpowiedzialny - i świadomy wszystkich swych czynów. Dorosłość wcale nie wiąże się z zerwaniem z wszelakimi zabawami, dziecinnością - po prostu należy wiedzieć i zachowywać się stosownie do sytuacji. IMO to tyle ;]
Merkavoth - Czw 10 Mar, 2005 16:40
Temat postu:
Widzisz Tench, z tymi różnicami w dojrzewaniu płci to jest tak, że one szybciej ZACHOWUJĄ się dojrzale, co w zasadzie nic nie znaczy. Kobiety szybko kształtują w sobie odruchy, jakich społeczeństwo oczekuje, co ogólnie jest przyjmowane jako objaw dojrzałości. My [z reguły] podchodzimy do życia z przymrużeniem oka, czasem bez niepotrzebnego pośpiechu, co odbierane jest jako brak zaangażowania w Sprawy Ważne...

a co do tematu...

Dorosły facet powinien umieć odróżnić szajs od dobrego sprzętu, ściemę od szczerości, szampan od szamponu i kobietę od mężczyzny Mr. Green
ps. i powinien być trochę zmęczony. Kobiety [nie wiedzieć czemu] uwielbiają zmęczonych mężczyzn. Takich zmęczonych życiem, ale nie pasywnych, ok? Pewnych siebie i z nutką 'przywódcy'.
t h e e n d

ajeczka11 - Czw 10 Mar, 2005 16:53
Temat postu:
ekem...Jestem tu pierwszą dziewczyną:DAle mioim zdaniem powinien być:
wysoki
ładny:D
sprawiedliwy
pomóc czasem w robieniu obiadku:/
wyrzucić czasem śmieci...
kochać żnkę i dzici:D
A zeby dziwczyny mówiły prawdziwy mężczyzna to chyba musiz coś dla nich zrobić,ale nie jestem pewna!!
Papierowa Tęcza - Czw 10 Mar, 2005 17:07
Temat postu:
Cytat:
wysoki
ładny:D
przepraszam bardzo ale co to ma do dojrzalosci? XD
Pulkownik Nikt - Czw 10 Mar, 2005 18:10
Temat postu:
A ja jestem brzydki i niski ;( nigdy nie bede dorosly :[
Anonymous - Czw 10 Mar, 2005 18:14
Temat postu:
płon! plon!
Gladiatorpl - Czw 10 Mar, 2005 18:17
Temat postu:
płk do konca zycia bedziesz dzieckiem Razz hm....... w takim razie to ja pewnie tez Smile
nidhogg - Czw 10 Mar, 2005 22:31
Temat postu:
hmmm dorosly facet ? przeciez jedno wyklucza drugie Wink nie istnieje cos takiego jak dorosly facet Wink

a w kwestii prawa - nie wiem czy taka doroslosc w wykonaniu mezczyzny w wieku 18 lat to naprawde doroslosc, skoro i tak maja ograniczona zdolnosc do czynnosci prawnych do 21 r zycia Wink czyli 18 letni facet w pewnych sytuacjach traktowany jest dokladnie tak samo jak 13 letni facet.
Anonymous - Czw 10 Mar, 2005 23:01
Temat postu:
Ba, prezydentem można przecież zostać dopiero mając minimum 35 lat.
altruista - Pią 11 Mar, 2005 08:42
Temat postu:
czyli za prog doroslosci od dzis uznajemy objecie stolka prezydenckiego :P
Gladiatorpl - Pią 11 Mar, 2005 15:34
Temat postu:
nidhogg napisał/a:
hmmm dorosly facet ? przeciez jedno wyklucza drugie Wink nie istnieje cos takiego jak dorosly facet Wink

a w kwestii prawa - nie wiem czy taka doroslosc w wykonaniu mezczyzny w wieku 18 lat to naprawde doroslosc, skoro i tak maja ograniczona zdolnosc do czynnosci prawnych do 21 r zycia Wink czyli 18 letni facet w pewnych sytuacjach traktowany jest dokladnie tak samo jak 13 letni facet.

ja popieram facet 18l etni powinien byc traktowany jak 13 letni czyli nie mozna go zmuszac do pracy ani do ciezkich prac fizycznych zbyt czesto Razz
panienka_wierzba - Pią 11 Mar, 2005 15:43
Temat postu:
dać mu do zabawy samochodzik i nie dać pic alkoholu ani palic papierosow : >
altruista - Pią 11 Mar, 2005 17:31
Temat postu:
jezeli chodzi o samochodzik, to najlepiej najnowsze evo, z wymontowanymi airbagami, pasami, systemem kontroli trakcji, abs i wspomaganiem kierownicy. Wtedy zadziala tzw selekcja naturalna :P
Papierowa Tęcza - Pią 11 Mar, 2005 21:19
Temat postu:
Cytat:
dać mu do zabawy samochodzik i nie dać pic alkoholu ani palic papierosow : >
a ja chce czooołg XD
panienka_wierzba - Pią 11 Mar, 2005 22:02
Temat postu:
o samochodzik to mi chodzi : > hym.. plasitkowy ^^
Anonymous - Pią 11 Mar, 2005 22:19
Temat postu:
dorosłość polega na zdaniu sobie sprawy ze swojego położenia
polega tez na umiejętności trwania w swoijej decyzji a także przyznania sie do błędu
to także samowystarczalność

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group