Dzieci OnLine

AIDS/HIV NARKOTYKI SEKTY - Czy próbowałeś kiedyś.....

Ulka - Pią 02 Maj, 2003 09:36
Temat postu: Czy próbowałeś kiedyś.....
Mam dla was małą ankietke. Prpsze was odpowiadajcie.
Maciek - Nie 11 Maj, 2003 16:26
Temat postu:
jeshcze nie ma odpowiedz "tak , ale rzucilem"
mnie papierosy wziely ale po 1 roku rzucilem to bo jakos kondycje stracilem i jush od 1/2 roku niepale biggrin
Gościówa - Nie 20 Lip, 2003 18:05
Temat postu: papierosy
Jeśli chodzi o papierosy to mnie to niewzięło i uważam że to głupota. Ale znam takie osoby co już po pierwszej próbie się uzalezniły, a znam równiez takie co paliły dla szpanu a wcale im to niesmakowało ale potem ich i tak wciągnęlo. Także odradzam bo potem jest bardzo trudno żucić !! Cool
Anonymous - Nie 20 Lip, 2003 20:46
Temat postu:
Zgadzam sie
BIUST(ola) - Pią 25 Lip, 2003 00:06
Temat postu:
Papierosy to straszne shit. Smierdzi sie i traci smak. W zyciu bleeee
Iśka - Pią 25 Lip, 2003 15:04
Temat postu:
Ja nigdy nie próbowałam i nie spróbuję !!!

Ale czas ankiety chyba się już skończył biggrin
Tim - Pią 25 Lip, 2003 15:13
Temat postu:
Nie mam zamiaru zapalić ani macha łłeee.. szlugi to nie dla mnie Wink
Anonymous - Pią 25 Lip, 2003 15:27
Temat postu:
Pewnie kiedyś zapalę, choć nie chce... Mój brat już w 5 klasie spróbował i mu się nie spodobało... no cóż, trzymam dłużej Smile
Anonymous - Pią 25 Lip, 2003 15:32
Temat postu:
Moja mama pali i mi sam zapach sie nie podoba więc nigdy nie zapale bo to mogło bybyć złe dla dziecka ( w przyszłości oczywiście)
Iśka - Pią 25 Lip, 2003 16:02
Temat postu:
Weronika napisał/a:
Moja mama pali i mi sam zapach sie nie podoba więc nigdy nie zapale bo to mogło bybyć złe dla dziecka ( w przyszłości oczywiście)

Czy wiesz Weroniko, że już teraz palisz ... biernie ???

Pogadaj z mamą i powiedz jej, że nie chcesz palić, ale jesteś do tego zmuszona, przez nią... może mama przestanie palić biggrin ...
Anonymous - Pią 25 Lip, 2003 16:08
Temat postu:
zobacze co z ego wyjdzie
Kamix - Sro 06 Sie, 2003 20:11
Temat postu:
No poprostu weroniczko palac biernie trujesz sie bardziej niz mama Wink

A tak o sobie papierosy pale ale mam zamiar zucic
A tak dla tych palacych : czy wiecie ze jakosc waszej spermy jest 30x gorasza jak palicie to taka nowinka bo kazdy tylko o sercu i raku pisze a tu jednak nie tylko biggrin
Fruźka - Wto 12 Sie, 2003 17:14
Temat postu:
Papierosy to ohyda... Nie wiem po co palecze palą... hmn... Chyba po to żeby palić biggrin Przecież nie ma się po tym jazdy jak po alkoholu czy trawie... Może to uspokaja ale zawsze można sobie wybić kawę... tam jest w prawdzie kofeina a nie nikotyna... kokaina... hehehe ale przynajmniej smaczne. Osobiście polecam Nescafe Frape - Mega wypaśna Cool
Kamix - Wto 12 Sie, 2003 18:30
Temat postu:
No ja musze sie pochwalic juz jestem dwa dni bez papierosa i wcale mnie nie ciagnie, do tego az sie lepiej czuje biggrin
Kawe pije tylko jak mi sie chce spac Wink
Maciek - Wto 12 Sie, 2003 20:43
Temat postu:
hmm....
zacznya sie palic najeczescie "probojac papierosa"
za pierwszym razem nie umiesz sie zaciagnac
potem kolega ci daje 2 i sie uczysz zaciagac
za 3 razem na imprezie wszyscy pala i ty tez sobie zapalisz
potem zaczynasz chodzic z kolegami na laweczke , za garaz , w krzaki i jaracie
potem mowisz ze przestajesz ale ci w gardle sciska jak pomyslisz o fajce <tak jest ze mna Sad chodz niepale juz dluzszy czas nadal mam ochote na fajke>
i wtedy musiasz wybrac czy pojdziesz na jakis trening czy znowu sie truc
to zalezy tylko od twojej silnej woli Wink
Maciek - Wto 12 Sie, 2003 20:45
Temat postu:
aha
jedni pala fajki bo :
fajnie sie kreci w glowie
dla przyjemnosci <ja dlatego palilem>
bo rozluznia
Fruźka - Sro 13 Sie, 2003 00:02
Temat postu:
Ja już próbowałam palić. Pierwszego papierosa zapaliłam stosunkowo niedawno ... Podkradłam Tacie fajki, pamiętam, to były MARLBORO Light. Tata się nie skapnął nawet a ja siedziałam sobie w kibelku i próbowałam się zaciągnąć. Najpierw połykałam ten cholerny dym a później już jakoś poszło ... Moi znajomi palą więc chciałam zobaczyć jak to jest ... W ciągu tygodnia podkradłam Tacie jeszcze kilka fajek i na tym się skończyło. Jak doszłam już do wprawy puknęłam się w głowę i doszłam do wniosku że to jest okropne ... Mam nadzieję, że już nigdy nie sięgnę po fajki ale nie żałuję też tego że spróbowałam. Przynajmniej teraz nie ciągnie mnie już do tego i będę miała co opowiadać wnukom ... Hehehe Wink Wink Wink
Tim - Sro 13 Sie, 2003 07:02
Temat postu:
No kurde coraz bardziej korci mnie zapalić Crying or Very sad no ja musze sprubować jak to jest Confused niewiem jak długo jeszcze wytrzymam jakbym miał okazie to napewno bym pociągnął Help Exclamation Crying or Very sad
Maciek - Sro 13 Sie, 2003 09:08
Temat postu:
No to idz do kiosq kup popularne mocne i zjaraj cala paczke <chyba ze wczesniej wykitujesz>
to potakim seansie juz niepopatrzysz na papierosy Wink
Narvana - Sro 13 Sie, 2003 09:36
Temat postu: ......
ja tam nigdy nawet nie sprobowalam i wcale nie mam zamiaru sprobowac! moja koleznaka sadzi ze po kilku papierosach w tygodniu czyli jak to ona mowi po 2, 3 nie mozna sie uzaleznic..... według mnie papierosy i alkohol nie jest dla dzieci przeciez dlatego nie mozemy do kupywac no nie? a pozatym jezeli ktos by sie dowiedzial ze pale to na pewno bym miala nieprzyjemnosci i kilkunasto gpodzinne kazanie w domu!!Q :D
wiec pytanie po co zaczynać? jedna dziewyczna palila papierossy nie wiem czy dalej pali ale po lkilku fajkach wymiotowala przez 2 dni........
Fruźka - Sro 13 Sie, 2003 10:32
Temat postu:
Najgorsze jest to że dzisiaj kupienie papierosów nie stanowi dla takiego 12-latka najmniejszego problemu. Może poprosić starszego kolegę albo nawet sam iść do kiosku... Moje koleżanki bez problemu kupują fajki w kiosku przed szkołą... Większości nastolatków którzy palą nie da się z tego wyleczyć ale można zapobiec temu żeby się nie uzależniali... Ja bym całą winę zwaliła na dorosłych (bo tak jest łatwiej) Laughing Laughing Laughing
Narvana - Sro 13 Sie, 2003 11:15
Temat postu: hmm
tak sie sklada ze to wina doroslych jest! wiadomo bede sprzedawac papierosy i alkohol nieletnim zarobia kupeee kasiorki.... Confused nio niestety a my sie od tego uzalezniamy...

czeba by bylo zoorganizowac jakas akcje... DZIEŃ BEZ PAPIEROSA juz jest....heiehi nie ale władza mogla by nalot na sklepy zrobic kurde no!!!
Fruźka - Sro 13 Sie, 2003 11:54
Temat postu:
Palenie tytoniu powoduje raka i choroby serca - minister zdrowia i opieki społecznej...
deg - Czw 14 Sie, 2003 16:08
Temat postu:
Maciek napisał/a:
No to idz do kiosq kup popularne mocne i zjaraj cala paczke <chyba ze wczesniej wykitujesz>
to potakim seansie juz niepopatrzysz na papierosy Wink

W przypadku papierosów uważam, że jest to świetna metoda.
Warto spróbować papierosów i zdać sobie sprawę, jak bardzo po nich człowiek śmierdzi, jak nieprzyjemnie jest w ustach itp.

Ja też kiedyś siedząc w krzakach wypaliłem jakieś dwie tanie paczki - dzięki temu nie palę i nigdy nie będę palił Smile
Maciek - Czw 14 Sie, 2003 19:37
Temat postu:
ehehe
ale ty to jestes wytrzymaly deg Wink
ja bym niedal rady jakis tanich wypalic 10 a co dopiero o 2 paczkach Laughing
a dobrze sie czules po takim seansie ?
deg - Czw 14 Sie, 2003 20:15
Temat postu:
Czułem się tak doskonale, że przez następne 10 lat wypaliłem może 10 papierosów Smile
ToJa - Czw 14 Sie, 2003 21:35
Temat postu:
A dla wzmocnienia efektu proponuję założyć coś na głowę. Dymek tak nie ucieka biggrin ...

Dla tych tych, którzy mówią, że nie mogą rzucić palenia.
2 paczki papierosów + wiaderko na głowę.
Zaciągamy się, zakładamy wiaderko na głowę i wtedy wypuszczamy dymek.
Po 2 paczkach będziecie mieli dosyć palenia na bardzo długo Puke
sandra - Czw 14 Sie, 2003 22:00
Temat postu: Fuj
Flower Ja mialam wielu znajomych którzy palili. rozmawiało sięz nimi jak z popilniczkami. czasami samo ich towarzystwo (nawet jak nie alili) sprawiało że cała smieerdziałam papierosami. to było okropne. rodzice ciagle mnie podejrzewali o palenie. w smie to msie nie dziwie... nie bylo dnia zeby moje ubrania i włosy nie smierdziały papierosami. teraz przyjaznie siez ludzmi nie palacymi. jest duzo lepiej... przyjemnej sie z nimi gada, spedza wolny czas. mowie wam. nie warto palic... nie dosc ze to szkodzi zdrowiu, opustosza portfele to jeszcze sprawia ze sie smierdzi i (wazne dla kobiet) szybciej sie starzeje!!!!!!!!!!!!!!!!Flower
ToJa - Czw 14 Sie, 2003 22:17
Temat postu:
To prawda, że smród jest paskudny. Dziewczyna czy kobieta, która pali jest mało kobieca. Nawet perfumy nie zabiją tego smrodu. To chyba mało przyjemne całować taką popielniczkę.
sandra - Czw 14 Sie, 2003 22:31
Temat postu:
Flower jasne!!!! ani facet "pachnacy" fajkami ani kobieta nie sa calowani z przyjemnoscia. wydaje mi sie ze w parach gdzie jedna osoba pali a druga nie pocalunki sa jedynie obowiazkiem a nie przyjemnosca!!!!!! Flower
Bike_chan - Sob 23 Sie, 2003 15:44
Temat postu:
Obawaim sie, że to miejsce nie jeste jednak najlepsze na takie pytania, bo wchodza tutaj zazwyczaj osoby... hm... rozsądne, a wydaje mi sie, że rozsądny człowiek nie zapali, a jesli nawet, to nie pociągnie dalej Smile takie jest moje zdanie... Smile
cornelia - Sro 27 Sie, 2003 18:22
Temat postu:
Nie palcie nigdy papierosow ani nie spożywajcie narkotyków Puke !!!!!!!!!!! Bedziecie potem żalowac:shaking:
cornelia - Sro 27 Sie, 2003 18:24
Temat postu:
Nie bierzcie narkotykow i nie palcie papierosow bo bedziecie żalowac Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Alice_10 - Sro 27 Sie, 2003 18:28
Temat postu:
ja nie pale i nigdy nie bede palic Mad wedlug mnie jest to ochydne uzaleznia i powoduje choroby typu rak pluc Evil or Very Mad Mad
AJsi - Sro 27 Sie, 2003 18:30
Temat postu: Silna wola :-)
Ja spróbowałam jak miałam jakieś 9 lat, tylko że wtedy jeszcze się nie zaciągałam bo po prostu nie umiałam albo coś... teraz nie pale nałogowo ale czasami sobie zapalę jak mnie coś strasznie zdenerwuję to jakoś tak nie wiem... Confused ale paliłam 3 miesiące i stwierdziłam że szkoda mi kasy na papierosy więc nigdy chyba tego błędu już nie popełnię ... staram się przynajmniej Smile
Alice_10 - Sro 27 Sie, 2003 18:33
Temat postu:
A ile ty masz lat Ajsi??
AJsi - Sro 27 Sie, 2003 22:31
Temat postu: :-)
Ja mam teraz 16 a cio? Smile
Alice_10 - Czw 28 Sie, 2003 09:58
Temat postu:
aaa.....nic nic nic tak sie tylko pytam Laughing
deg - Czw 28 Sie, 2003 19:49
Temat postu: Re: Silna wola :-)
AJsi napisał/a:
czasami sobie zapalę jak mnie coś strasznie zdenerwuję to jakoś tak nie wiem... Confused

Uważaj - to jeden z pierwszych kroków do uzależnienia.
A tak w zasadzie, jeśli podczas stresu czujesz potrzebę palenia, to już jest uzależnienie.
Pozstaraj się z tym powalczyć.
Kalahari - Pią 19 Wrz, 2003 18:26
Temat postu:
Szczerze?? Jestem teraz w 2 klasie szkoły średniej i siwo u mnie na korytarzach na przerwie (korytarze są wąskie kible blisko siebie) Szkoła powinna się zaopatrzyć w maski gazowe dla każdego ucznia. Nie ale serio. Nawet taki nauczyciel nic nie może zrobić uczniowi który ma 18 lat i pali! Jest dorosły! Lecz jak juz pali na terenie szkoły to musi się kryć bo poleci mu po zachowaniu! W sumie to nie wiem po co Ci ludzie palą, chyba własnie dla dreszczeku emocji-złapie mnie czy niełapie??Oto jest pytanie?? Debilizm sie szerzy baaaardzo szybko. W mojej klasie sa na 24 os. tylko ok. 7 które nie palą! Masakra! Moi rodzice tez palą i szczerze mówiąc to prędzej chyba ja umre na raka niż oni bo nie dość że truje się w domu to jeszcze w szkole i na ulicach, przystankach....
Tisiana - Pią 26 Wrz, 2003 15:10
Temat postu:
Ja nie pale i nie mam zamiaru...moi rodzice kiedyś palili...zapach mi się nie podoba...a jak sie zapili i będzie paliło to potem trudno jest to odrzucić(chyba)...
Cytryna - Sob 11 Paź, 2003 14:09
Temat postu:
Ja pierwszego papierosa wypaliłam na tych wakacjach a skończyłam dokladnie 15 dni temu. W piątek po ostatnije dyskotece wypaliłam ostatniego papierosa, a więc jak widać nie trwało to długo, a na dodatek było tego bardzo mało bo wszystkich papierosów wypaliłam chyba 5 Smile

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group