Dexter napisał/a: |
Te po generalnym remoncie prezentują się o wiele lepiej ![]() |
inspektor_nr4 napisał/a: |
Na jakiejś lokalnej lini w okolicach Nowego Sącza takie jeżdżą. Ten na który akurat trafiłem był prawie nowy. Czy inne też są nowe, nie mam pojęcia. |
EU07 napisał/a: |
Teraz tylko czekać aż wyremotnują pierwszy skład i wbić się na konferencję prasową ![]() |
W tym roku bylo kapitalnie, swietne odnowione wagony prezentowali (jak chcesz fotki daj znać). |
EU07 napisał/a: | ||
O których konkretnie mówisz? O tych co jeżdżą na RegioPlusach (Warszawa-Łowicz, Warszawa-Sochaczew)? Czy o tych co Przewozy Regionalne.. sorry Koleje Mazowieckie, przemalowują na czerwono-pomarańczowe? Jechalem obydwoma i musze przyznac, ze te kible z RegioPlusów są naprawde wygodne. A plastiki... to po prostu esencja polskich torów a w nowym mazowieckim malowaniu po prostu wyglądają ciut świeżej. |
Inspektor --> Zdjęcia wysłałem. |
Miałem dziś przyjemność skorzystać z uslug Kolei Mazowieckich na trasie Warszawa-Skierniewice i trochę się zdziwilem tym co ujrzalem na stacji. Otoz jako pociag relacji Łowicz Główny - Warszawa Wschodnia jechal zwykly kibelek (nawet w starym malowaniu), ale za to mial fajne wnetrze. Nie zwykle plastiki, ale takie obleczone miekkim materialem (brazowym). Przyjemnie to wygladalo i w miare wygodnie sie siedzialo. Ale dawno takiego czegos nie widzialem ![]() |
A to co jeszcze szczegolnie rzucilo mi sie dzis w oczy to fakt, ze flagowy i najbardziej luksusowy pociąg PKP InterCity z Brukseli przyjechal z opoznieniem okolo 70 minut! No comments. |
inspektor_nr4 napisał/a: | ||
Szkoda że takich kibelków nie można spotkać również w Trójmieście. Dziś jechałem takim rozwalającym się żółtkiem i musiał być w nim chyba uszkodzony termostat, bo było w środku gorąco nie do zniesienia. Grzejniki były gorące podobnie jak plastikowe siedzenia ![]() |
inspektor_nr4 napisał/a: | ||
Ciekawe co mogło wpłynąć na to opóźnienie. Albo roboty na torach albo strajk kolejarzy ![]() |
Wiesz ja tam lubie gdy w srodku jest goraco (nawet bardzo). Szczegolnie kiedy na zewnatrz panuje kilkustopniowy mroz (jak dzisiaj). ![]() ![]() |
inspektor_nr4 napisał/a: |
u Was likwidują, a na pomorzu pojawiły się nowe połączenia regiolnalne, ale nie z inicjatywy "PKP Przewozy Regionalne", tylko "PKP SKM w Trójmieście". była nawet o to awantura, bo PKP P.R. bało się wewnętrznej konkurencji (paranoja). odwołano prezesa SKM ale po strajkach kolejarzy decyzję cofnięto. do tej pory kolejka SKM kursowała na trasie Wejherowo - Gdańsk. teraz są również połączenia do Tczewa oraz Lęborka. na tych nowych trasach są odremontowane, "plastikowe" kibelki. |