to po porostu przez naszą BYŁĄ drużynową. Wg. mnie to przez nią się tak zraziłaś. Ale to twoje zdanie... trochę głupio że tak się to zaczęło. Ale jak tak uważasz to twoja sprawa. Tylko okazujesz to na każdym kroku
 to po porostu przez naszą BYŁĄ drużynową. Wg. mnie to przez nią się tak zraziłaś. Ale to twoje zdanie... trochę głupio że tak się to zaczęło. Ale jak tak uważasz to twoja sprawa. Tylko okazujesz to na każdym kroku  Mnie osobiście już nudzi to twoje naskakiwanie na ZHP.
 Mnie osobiście już nudzi to twoje naskakiwanie na ZHP.   

nie mówię o zuchach,tylko o 10-latkach na przykład.Nie wiem czy ktoś z Was zna taką piosenkę "Noc w Bieszczadach"-Milkną słowa,milkną słowa,nie potrzeba więcej nic.Gaśnie watra,gaśnie watra...chociaż nastrój wciąż się tli.Jeszcze chwila ,jeszcze chwila...jeszcze tylko chwile dwie...kilka iskier,kilka iskier...ognia blask i parę łez...".I LOVE THIS!!!!
 nie mówię o zuchach,tylko o 10-latkach na przykład.Nie wiem czy ktoś z Was zna taką piosenkę "Noc w Bieszczadach"-Milkną słowa,milkną słowa,nie potrzeba więcej nic.Gaśnie watra,gaśnie watra...chociaż nastrój wciąż się tli.Jeszcze chwila ,jeszcze chwila...jeszcze tylko chwile dwie...kilka iskier,kilka iskier...ognia blask i parę łez...".I LOVE THIS!!!!  A pląsy też są świetneee!!!Może Ty po prostu nie umiesz się bawić???
 A pląsy też są świetneee!!!Może Ty po prostu nie umiesz się bawić???      
     | Otwieracz napisał/a: | 
| Wła�nie ograniczajšc możliwo�ć rozwoju jednostek poprzez wszelkiej ma�ci zakazy. Poza tym to próba uniformizacji młodzieży, jak Hitlerjugend czy Komsomoł. | 

Sama idea jest bardzo pozytywna i wychowuje ludzi w duchu tolerancji i samodoskonalenia. Oczywiscie samo wstapienie w szeregi harcerstwa tego nie zapewnia i to oczywiste ze wymaga sie rowniez dobrej woli od czlonkow.
 Sama idea jest bardzo pozytywna i wychowuje ludzi w duchu tolerancji i samodoskonalenia. Oczywiscie samo wstapienie w szeregi harcerstwa tego nie zapewnia i to oczywiste ze wymaga sie rowniez dobrej woli od czlonkow.
| moniaklonia napisał/a: | 
| Witajcie. Według mnie to harcerstwo nie ma rzadnych celów łączących się z Polską itp. Tyle się mówi o patrotyzimie harcerzy a tak naprawdę większość z nich to należy do duzyny tylko dla tego by ; zabić nudę, pochwalić się swoimi zaiteresowaniami przed kolegami, itd. A druzynowy? Uważa się na nie wiem co... Wogóle nie zwraca uwagi na szeregowych tylko wykorzystuje ich do prac społecznych,a on siedzi se na dupsku i tylko rozkazy wydaje :/ Ja kiedys nalerzałam do drużyny harcerskiej i mam nieco doświadczenia. Na zbiórkach same NUDY , NUDY i jeszcze raz NUDY. Śpiewa się jakies idiotyczne pioseneczki, pląsa się ja przedszkolaki. I po za tym nic więcej sie nie dzieje. A Druzynowy ma to wszystko gdzieś , I ja tez postanowiłam miec druzynowego, zuchów wogóle harcerstwo GDZIEŚ!!! I wiem że duzo osób mnie poprze! Prawda że mam racje. Buntownicy przeciwko ZHP!! YO! | 
| Cytat: | 
| harcerstwo nie ma rzadnych celów łączących się z Polską | 
| Cytat: | 
| A druzynowy? Uważa się na nie wiem co... Wogóle nie zwraca uwagi na szeregowych tylko wykorzystuje ich do prac społecznych,a on siedzi se na dupsku i tylko rozkazy wydaje :/ Ja kiedys nalerzałam do drużyny harcerskiej i mam nieco doświadczenia. Na zbiórkach same NUDY , NUDY i jeszcze raz NUDY. Śpiewa się jakies idiotyczne pioseneczki, pląsa się ja przedszkolaki. I po za tym nic więcej sie nie dzieje. A Druzynowy ma to wszystko gdzieś , I ja tez postanowiłam miec druzynowego, zuchów wogóle harcerstwo GDZIEŚ!!! I wiem że duzo osób mnie poprze! Prawda że mam racje. Buntownicy przeciwko ZHP!! YO! |