Dzieci OnLine

Moda, Uroda, Wygląd - glany

Anonymous - Czw 13 Sty, 2005 21:33
Temat postu: glany
Od pewniego czasu podobaja mi sie glany i taki styl wiecie... ale nie metalowy:D tylko wkurza mnie, ze jak ktos nosi glany jest uwazany za metala, ja np. mam zamiar sobie kupic a nie slucham metalu. Dzisiaj szłam z kolezanka i ona miala wlasnie glany jakis dresik sie do iej przyczepil troche sie zdygalysmy ale nic nie dpowiedziala i poslzysmy dalej... boje sie wlasnie ze jeli juz nabyje te glany dresiarze moga zaczepiac a nawet pobic...

a tak wogle czy glany są modne?
zazulita - Czw 13 Sty, 2005 21:43
Temat postu:
Myślę, że aż takiej reakcji, że Ciebie pobiją nie powinno być. Czasem tylko ludzie mogą się krzywo na Ciebie spojrzeć.

Co do tego czy glany są modne - teraz wszystko można nosić!!

Pozdrawiam Wink
nidhogg - Czw 13 Sty, 2005 22:28
Temat postu:
heh, a jak nie sa modne to co to juz ich nei chcesz ?
po za tym same glany nie robia z ciebie 'metalowca' 'punka' czy kogos innego...
zazwyczaj nosi sie jeszce ubranie...
jak zalozysz glany do rozowej kiecki, to gwarantuje, ze nikt nie pomysli ze jestes metalowcem/matalowa etc etc
Napastnik - Czw 13 Sty, 2005 22:45
Temat postu:
nidhogg napisał/a:
jak zalozysz glany do rozowej kiecki, to gwarantuje, ze nikt nie pomysli ze jestes metalowcem/matalowa etc etc

Twisted Evil

Raczej pomyśli czy się nie uderzryłaś w głowe Twisted Evil .

Glany, oprócz ich czystego, praktycznego zastosowania zimą, nie mają chyba żadnego innego. Oprócz trV kVltowego wyglądu i cieżkości. Twisted Evil
panienka_wierzba - Pią 14 Sty, 2005 09:45
Temat postu:
modne to chyba nie są hm... poprzedniczka miała racje =) jeśli masz same glany nikt raczej nie pomysli zes jest "metalem," "punkiem" itp. potrzeba do tego jeszcze stroju czy fryzury czy czegos w tym stylu Wink. No ale niewazne.

A czy za glany mogą Cię pobić? nie za glany raczej nie, ewentualnie jakis za przeproszeniem idiota sie głupio spojrzy... mnie za same glany nigdy nikt nic nie zrobil, ale np. za stroj to co innego...
Anonymous - Pią 14 Sty, 2005 15:34
Temat postu:
glany to buty wojskowe - po kilku marketingowych przeróbkach
nosili sie wojskowi potem dezerterzy skini [nie wiem czy to dokładnie tak przeszło] punki metale
potem pojawila sie moda na glany więc kupili je prawie wszyscy
trudno sie dziwić że skoro glany zostały perfidnie "zmałpowane" po metalach i punkach to są z nimi kojarzone

swoją drogą glany jako buty zimowe noszone są zimną/wczesną wiosną/ późną jesienią a jako buty metalowe ogólnorocznie więc raczej latem sie głównie okresla ludzi po glanach
Anonymous - Pią 14 Sty, 2005 15:47
Temat postu:
panienka_wierzba napisał/a:
A czy za glany mogą Cię pobić? nie za glany raczej nie, ewentualnie jakis za przeproszeniem idiota sie głupio spojrzy... mnie za same glany nigdy nikt nic nie zrobil, ale np. za stroj to co innego...

Za same glany raczej nie pobiją tak jak Wierzbuuś mówi, mnie nawet za czasem straszny strój do tego nie pobili, więc źle nie jest bynajmniej u mnie... chyba, żebyś na glanach napisała [cenzura] sk8
A po za tym co to za pytanie czy są modne...?
Miracle - Pią 14 Sty, 2005 16:07
Temat postu:
Czesto glany sa kojazone wlasnie z metalem, chociaz nie sadze ze przez noszenie ich mozna zostac pobitym.Przeciez kazdemu moga podobac sie glany a nie musi sluchac metalu.
Elly - Pią 14 Sty, 2005 20:06
Temat postu:
Ja też zamierzam kupić sobie glany ale dopiero na jesień . I myśle tak jak pozostali ze za same noszenie glanów raszej cie nie pobiją prędzej za ciuchy .
Anonymous - Pią 14 Sty, 2005 22:22
Temat postu:
tak sie sklada ze czesto nosze czarne rzeczy ale staram sie ograniczac hehe nawet mam kolczyki z krzyzykami ale t wiecie... nikt i tk nie widzi a glany podobaja mi sie biggrin mierzylam siorki bo ona juz ie chodzi ale sa za małe juz raczej napewno sobie kupie jesli sie uda nomowic rodzicow:D
Pulkownik Nikt - Pią 14 Sty, 2005 23:01
Temat postu:
Czarne ciuchy i kolczyki z krzyzami? Hmm.... Watpie aby ktos cie za to pobil. Jedyne co ci grozi to to ze ludzie moga cie wziasc za fanatyczna zakonnice a jesli dojda do tego glany to i za zbrojne ramie pobliskiej parafii.

A co do moich upodoban to uznaje jedynie wojskowe buty Wink Zadnych marketingowych odmian ;P
Anonymous - Sob 15 Sty, 2005 19:30
Temat postu:
hehehehe Pulkownik zle to zrozumiales... kolczyki z krzyzykami to nie znaczy ze jestem fanatyczka religijna:D a do czranych ciuchow to nie zawsze i mam duzo kolorowych ale nie doprzesady nie lubie typu barbie .... HAHA zakonnica... no spoko raczej nie czeka mnie taka przyszłosc.. Mr. Green
Pulkownik Nikt - Sob 15 Sty, 2005 19:45
Temat postu:
O ja nie madry Sad W takim razie co znacza te kolczyki? Zapewne maja bogata symbolike w kulturze metalowo szatanistycznej tak? Prosze o wyjasnienie bo naprawde sie zamotalem o ja glupiutki oh oh Rolling Eyes
Anonymous - Sob 15 Sty, 2005 20:05
Temat postu:
Nie nie... ja jestem katoliczka ... poprostu podabaja mi sie te kolczyki:D
Anonymous - Sob 15 Sty, 2005 20:32
Temat postu:
Agnieszka12 napisał/a:
Nie nie... ja jestem katoliczka ... poprostu podabaja mi sie te kolczyki:D

Ostatnio stały się one bardzo, ale to bardzo popularne... Widziałam w nich także kilka Barbie, a obraz... katastroficzny. Myślałam, że apokalipsa 'przyszła'. Wink

Ja mam glany i tylko tyle. I uwierz, to nie znaczy, że jestem metalem. Poza tym nikt nie zwraca takiej uwagi na buty, no chyba, że masz koszulke pt. "Noszę glany!" albo gadasz wszystkim o tym, jakież to piękne, ciężkie, czarne, metalowe buty. Metalowcem się jest, że tak to powiem, od psychiki. A wygląd zewnętrzny to tylko dodatek. Wink

Glany modne być nie muszą, żeby je nosić. Właściwie może i miały czas świetności, jak wszystko. Dużo osób nosi glany, podobnie jak kozaczki. A czy kozaczki (zwykłe, nie wymyślne) są modne? Nie. Więc problem z głowy.

Rada: jeśli chcesz je mieć, to sobie je kup. Nie przejmuj się zdaniem innych, bo to Twoja sprawa w czym chodzisz i ważne, aby Tobie było wygodnie, i żebyś się sobie podobała.

Pozdrawiam. Wink
Anonymous - Sob 15 Sty, 2005 21:31
Temat postu:
No ale Ty zacytowałaś o kolczykach ... a co do glanow to sa spoko no i masz racje Barbie w glanach? tragedia heheh
Pulkownik Nikt - Sob 15 Sty, 2005 22:27
Temat postu:
No tak... To oczywiste. Wszak wy jestescie tr00 prawdziwe oryginalne i nie plastikowe i jedyne macie prawo nosic super cool 5 tonowe glany. Rotfl. A kto sie pytal czy glany sa modne hę? Kto tu jest "barbi" no kto ? Mr. Green
A tak mnie naszlo na zlosliwosci arghh jak dobrze zzucic w tym temacie plachte naiwnosci i ironi. W koncu sie wyladowalem yeah Wink
Anonymous - Nie 16 Sty, 2005 09:57
Temat postu:
Hmm... Pulkownik nie rozumiem Twojej zlosci.. zreszta glany nie waza 5 ton Mr. Green
Anonymous - Nie 16 Sty, 2005 12:18
Temat postu:
Szkoda, że nie ważą 5 ton, bo by ładniej nogi wyglądały po spotkaniu się z moimi glanami^^
Chesterka - Nie 16 Sty, 2005 12:42
Temat postu:
Agnieszka12 napisał/a:
(...) Barbie w glanach? tragedia heheh

Barbie w kolczykach - krzyżach, to dopiero musi być tragedia... Rolling Eyes
Anonymous - Nie 16 Sty, 2005 17:31
Temat postu:
Chesterka napisał/a:
Agnieszka12 napisał/a:
(...) Barbie w glanach? tragedia heheh

Barbie w kolczykach - krzyżach, to dopiero musi być tragedia... Rolling Eyes

Bo to właśnie o tym pisałam. <jeb> Naucz się Aga dokładniej czytać - zacytowałam, dopisałam do tego o barbie w kolczykach, oddzieliłam i o glanach. -_____-''

Płk. ach, a więc dziewczyna nie ubierająca się na czarno, to barbie? No super. -___*

Cytat:
A kto sie pytal czy glany sa modne hę?

Pytała się Aga na końcu swojego posta. Razz
Pulkownik Nikt - Nie 16 Sty, 2005 17:59
Temat postu:
Czy gdzie kolwiek tak pisalem Gabrielan? Wink Nie? No wlasnie Smile
Moj post odnosil sie do pierwsze w tym temacie gdzie Agnieszka pytala sie czy glany sa modne. O ile dobrze sie orientuje wsrod tr00 metalowych dziewczynek kobieta ktora nosi sie modnie zasluguje na miano barbi.
Unikajac kolejnej bezowocnej dyskusji o subkulturach napisze ze do zadnej nie naleze i z wiekszosci szydze. Bawi mnie przeswiadczenie dziewczynek ( i chlopcow - byle by nie polecialy we mnie kamienie Wink ) ubierajacych sie na czarno i majacych glowki wypchane tekstami z nightwisha i evenesence oraz... ( tu wstaw jakis kolejny durny zespol metalowy ktorego czlonkowowie maja piorka we wlosach i piszcza jak eunuchy ) o swojej niezaleznosci mrocznosci a w skrajnych przypadkach rowniez inteligencji. Bawi mnie rowniez ziomalstwo oraz inne glupoty.
Poprostu jestem soba i nie bawia mnie rozne durne zabawy w subkultury i tyle.
Ojoj troszke sie rozpisalem ale glownym zamyslem tego postu bylo powiedzenie wam ze bawi mnie jak i jedna tak i druga strona barykady Wink Pamietajcie dziewczynki - ubieranie sie po "metalowemu" to tez uleganie modzie wiec prosze was nie najezdzajcie na tzw. barbi gdy same ulegacie modzie na bycie andergrałndowym. Poprostu to silniejsze od wiekszosci kobiet aby byc modnym Wink A gdy moga to jeszcze sptynie zamaskowac i wytlumaczyc nalezeniem do super subkultury to juz wogle wielka podnietka - bo i sa modne i niezwykle ynteligenckie oraz nietypowe.

Dobra zdeczka sie rozpisalem i zdeczka zamotalem moze bo pisalem post z przerwa. Pozdrawiam wszystkich czy to metali skejtow czy takich normalnych ludzi z jako tako lbem na karku jak ja Smile
Anonymous - Nie 16 Sty, 2005 19:57
Temat postu:
JEsli chodzilo mi o Barbie to nie znaczy ze to ta ktora nie chodzi w czranych ciuchach tylko ktora juz przesadza z jaskrawymi kolorami i jak sie jej paznokiec zlamie wzywa karetke... no sie pytalam czy glany sa modne... bo coraz wiecej ludzi w nich widze. Wiec to moze swiedczyc o tym czy sa modne. Dobra ludzie ... spokoj biggrin glany sa fajne a Barbie to sztuczne idiotki... wiecie o co chodzi .. Taki jest moj poglad ale to nie znaczy ze jestem jakas metalowa lub cosik tam jestem poprostu soba ... slucham tego co leci w radiu itd biggrin
Idiotka - Nie 16 Sty, 2005 20:16
Temat postu:
Agnieszka12 napisał/a:
Ja Barbie to sztuczne idiotki...

No wypraszam sobie biggrin
Poza tym skoro mówisz,że to są idiotki to się zastanów Rolling Eyes . W mojej klasie jest własciwie jedna taka "barbie" i jest to naprawdę fajna i wartościowa osoba na pewno nie sztuczna idiotka... Rolling Eyes Tak samo barbie powie,że metale to sztucnzi idioci Rolling Eyes Ptrzecież to nie zależy od subkultury,"różowe" dziewczyny nie musza być od razu eliminowane?
I nie oburzaj się od arzu,musze przyznać rację Pułkownikowi Nikomu [?],czytając Twój pierwszy post miałam wrażenie,że chcesz nosić glany,bo to modne.
Anonymous - Nie 16 Sty, 2005 21:46
Temat postu:
pułkownik racje ma bo do każdej subkultury ludzi przyciąga moda a ideologi już niema
[powiedziałam ja zaliczająca się wedłuj innych do subkultury która prawieże wymarła]
ale agnieszka racji tez troche ma bo skoro glany modne są to chyba może chcieć być modną?

pozatym pułkownik to ty nie mów że kobiety chcą być modni bo faceci tak samo
ziomy to w 90% faceci
Anonymous - Nie 16 Sty, 2005 22:06
Temat postu:
Może i większosć osób uważa, ze się bawię w subkultury, ale jak się bawię to nie tylko, bo to modne, ale dla ideologii danej subkultury... A po za tym zawsze potrzebowałam utorzsamianie się z czymś... Nie wyglądam jak typowa metalówa, ale ubieram się na czarno i jak znajduje jakiś ciekawy ciuch to go od razu biorem... tylko, ze u nas same sklepy z modną odzieżą
Barbie mają własne wersje glanów farbione na różowo, bądź biało, bez blaszki z modną podeszwą i numerkiem z boku widziałam takie u nas na giełdzie...
Pulkownik Nikt - Nie 16 Sty, 2005 22:17
Temat postu:
A czy ja mowie ze faceci nie? Wink w sprawach kobiet nie biezcie moich postow 100% serio bo i tak moja szowinistyczna naturka wplecie w to swoje kilka groszy :]

Cytat:

powiedziałam ja zaliczająca się wedłuj innych do subkultury która prawieże wymarła]

Hipis?Smile
Anonymous - Pon 17 Sty, 2005 09:18
Temat postu:
Idiotka sorki ze Cię obraziłam... ale mi sie wydaje ze jak ktos patrzy tylko na swoje paznokcie i figure ma troche poprzewracane w głowie... Rolling Eyes
panienka_wierzba - Pon 17 Sty, 2005 09:31
Temat postu:
Pulkownik Nikt napisał/a:
A czy ja mowie ze faceci nie? Wink w sprawach kobiet nie biezcie moich postow 100% serio bo i tak moja szowinistyczna naturka wplecie w to swoje kilka groszy :]

Cytat:

powiedziałam ja zaliczająca się wedłuj innych do subkultury która prawieże wymarła]

Hipis?Smile

dada kradziejka być hipiska =)
a ja od pewnego czasu rpzyjmuje ową ideologie =D zresztą wiesz, chyba z Tobą rozmawiałam na ten temat kiedys Wink
Anonymous - Pon 17 Sty, 2005 11:26
Temat postu:
Pulkownik Nikt napisał/a:

Cytat:

Hipis?Smile

dada kradziejka być hipiska =)
a ja od pewnego czasu rpzyjmuje ową ideologie =D zresztą wiesz, chyba z Tobą rozmawiałam na ten temat kiedys Wink

[boje sie jeszcze używać przy was cytatów]

panienko mój ty adwokacie jak zwykle racje masz:)
panienka_wierzba - Pon 17 Sty, 2005 13:11
Temat postu:
hyhy =) no coz ^^
a glany hm.. glany po prostu bardzo fajna wygodna i przydatna rzecz Mr. Green
Anonymous - Pon 17 Sty, 2005 22:03
Temat postu:
ty.... słońce [moja bystrość mnie przerasta^^] z kąd ty właściwie wiedzialaś?:>
panienka_wierzba - Pon 17 Sty, 2005 22:16
Temat postu:
wiesz ja jestem bardzo dziwna.
Ja przywiązauje wagę praktycznie do samych, na pierwszy rzut oka błachych szczegółów. I po prostu widocznie keidyś o tym wspominałaś i ja to zapamiętałam (tak samo jak np. zapamiętałam ze chłopak którego wogóle nie znałam [poznałam go na 5 minut nim pojechał z sylwestra] mieszkał na tej i na tej ulicy w tym i tym miescie a nawet nie zapamietalam jak mial na imie).
Bo ze mną ejst właśnie taki problem, że ja bardzo dziwne stworzenie jestem kochanie =].
Kloe - Sro 23 Lut, 2005 20:52
Temat postu: Re: glany
Agnieszka12 napisał/a:
Od pewniego czasu podobaja mi sie glany i taki styl wiecie... ale nie metalowy:D tylko wkurza mnie, ze jak ktos nosi glany jest uwazany za metala, ja np. mam zamiar sobie kupic a nie slucham metalu. Dzisiaj szłam z kolezanka i ona miala wlasnie glany jakis dresik sie do iej przyczepil troche sie zdygalysmy ale nic nie dpowiedziala i poslzysmy dalej... boje sie wlasnie ze jeli juz nabyje te glany dresiarze moga zaczepiac a nawet pobic...

1. Mi tez się podobają glany, ale chyba mi rodzice na nie nie pozwolą Sad
2. Niee....nie każdy jest uważany za metala Wink moja qmpela chciała sobie kupić glany, a słucha hip hopu...
3. Ciebie zbiją? To chyba ty przywalisz z glana i po dresiku Laughing Laughing
panienka_wierzba - Sro 23 Lut, 2005 20:56
Temat postu:
wlasnie
musialam sobie nowe glany kupic, stare przemakaja maja mnóstwo dziur i wogóle więc nie chcialam zeby stare seidziały takie osamotnione to kupiłam spray =]
chcialam czerwony ale nie bylo to wzięłam zółty, i teraz mam zółte glany : > i są przejebiste szczerze : ).
czaja - Sob 14 Mar, 2009 22:25
Temat postu:
hyhy =) no coz ^^
a glany hm.. glany po prostu bardzo fajna wygodna i przydatna rzecz Mr. Green

glany [cenzura] rzecz;d wygodne, piekne a najlepsze na koncerty (pogo^^) ladne te uczucie jak babcie ktora obok ciebie przechodza mysla 'ale ona zepsuta, niewychowana! dobrze ze to nie moja wnuczka!' ;D
SIMON300195 - Sob 14 Mar, 2009 22:28
Temat postu:
moja droga nie odnawiaj tematów wiem że jesteś nowa ale musisz się przyzwyczaiś nie odnawiaj Smile
violetLily - Sob 14 Mar, 2009 22:34
Temat postu:
"Moja droga" - padam xD
Mowię lepiej, żeby odnawiala niż nowe zakładala ;D
hippie - Sob 14 Mar, 2009 23:38
Temat postu:
czaja napisał/a:
a najlepsze na koncerty (pogo^^)

O tak. Trampki podarte, a glany tylko przybrudzone, a i ludzie pokopani xD

czaja napisał/a:
ladne te uczucie jak babcie ktora obok ciebie przechodza mysla 'ale ona zepsuta, niewychowana! dobrze ze to nie moja wnuczka!' ;D

Haha xD Śmieszy mnie to. Dziś kolejna mnie mierzyła.
SIMON300195 - Nie 15 Mar, 2009 09:24
Temat postu:
violetLily napisał/a:
"Moja droga" - padam xD
Mowię lepiej, żeby odnawiala niż nowe zakładala ;D

dobra kilka mięsięcy to jeszcze a ten temat ma już 4 lata i co pewnie autorki tematu już nie ma...
nasty_girl - Nie 15 Mar, 2009 10:48
Temat postu:
Ale glany nosi się dalej.. więc cisza.
violetLily - Nie 15 Mar, 2009 13:18
Temat postu:
Heh Wink I co tego, temat można odnowić. Ty tu raczej nie masz czym rządzić Simon ;].

nasty_girl napisał/a:
Ale glany nosi się dalej.. więc cisza.

@siex - Nie 15 Mar, 2009 13:37
Temat postu:
Glany to takie buty, nie? Moja kolezanka je ma! O boshe one są brzydkie!
violetLily - Nie 15 Mar, 2009 16:25
Temat postu:
Taa.. Bo ty byś tylko w jakichs szpilkach chodziła, nie? ;d
@siex - Nie 15 Mar, 2009 17:59
Temat postu:
Lubie trampki, ale glany nie ..... bleeee
violetLily - Nie 15 Mar, 2009 18:19
Temat postu:
Heh, w sumie w glanach nie chodzę, też wolę trampki i latem baleriny ;]
hippie - Nie 15 Mar, 2009 19:08
Temat postu:
@siex napisał/a:
Lubie trampki, ale glany nie ..... bleeee

Też tak uważałam, ale zmieniło mi się. Latem noszę trampki.
Bodziek - Czw 19 Mar, 2009 14:35
Temat postu:
A ja cały czas nosze glany ;D
hippie - Pią 20 Mar, 2009 01:04
Temat postu:
Nie za gorąco? ; P
Bodziek - Pią 20 Mar, 2009 07:22
Temat postu:
Jakoś żyje Razz .
W pierwszych 2 dniach ciężko było, ale potem zacząłem chodzić i chodze cały czas ;p
nasty_girl - Pią 20 Mar, 2009 13:20
Temat postu:
Widziałam już takich, co noszą glany zamiast japonek.. więc różne zboczenia ludzie mają Wink
Tremere - Pią 20 Mar, 2009 17:11
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:
zboczenia

lepiej bym tego nie nazwala :D
impresja - Pią 10 Kwi, 2009 21:54
Temat postu: Re: glany
Agnieszka napisał/a:

To przecież nie o to chodzi, aby ubrania były modne, ale o to, bys dobrze sie w nich czuła.

Miałam glany przez dwa, może trzy lata. Kupowałam całoroczne, żeby chodzić w nich także na wiosnę i w jesieni, bo przecież w ocieplanych zimówkach nie mogłabym tego zrobić, co zmuszałoby do kupna następnych butów, a przy kosztach glanów i moich zaoszczędzonych pokładach finansowych byłoby niemożliwe.
Z perspektywy czasu bardzo żałuję, że miałam "epizod z glanami", bo mam teraz niesamowicie zniszczone stopy zarówno na zewnątrz, jak i "od wewnątrz". W dodatku musiałam uczyć się długo noramlnie, kobieco poruszać, bo nabyłam rażących nawyków chodzenia na ugiętych nogach, wielkimi krokami, co przy wszelkich lżejszych butach wyglądało fatalnie. Kolejnym minusem była przemakalność. Dopóki nie przesiąknęły wodą, było w porządku, ale wystarczyło, aby raz się się to zdarzyło i buty zupełnie nie chroniły przez deszczem. Zamieniały się w istną rzekę;( Tak więc, odradząm glany choćby z praktycznego i czasowego punktu widzenia.
Jest wiele sklepów zresztą, gdzie można znaleźć dobre, ładne buty. Słyszałaś kiedyś o 1bucie? Można go spokojnie zaliczyc do tej grupy. Jeżeli będziesz miała chwilkę, to przejrzyj sobie jego stronkę. Jest na niej mnóstwo ofert i może akurat znajdziesz dla siebie coś lepszego, niż glany.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group