Dzieci OnLine

Z życia szkoły... - Próbny Egzamin gimnazjalny

Kinga - Czw 13 Sty, 2005 17:54
Temat postu: Próbny Egzamin gimnazjalny
Cytat:
Gimnazjalisto, sprawdź się
Trzecioklasiści z województw wielkopolskiego, zachodniopomorskiegio i lubuskiego 4 i 5 stycznia 2005 pisali próbny sprawdzian na koniec gimnazjum. Sprawdź jak poszedłby Tobie egzamin, który będziecie zdawać w kwietniu. Publikujemy też rozwiązania testów.

Pisaliscie ten egzamin próbny ?
Jak wam poszedl ?

[/quote]
Anonymous - Czw 13 Sty, 2005 19:58
Temat postu:
<pac>
dobra
u nas dzisiaj i jutro piszą 3 klasy próbny egzamin a ja jako 2 klasa pisałam próbny w grudniu
44/50 - mat - fiz
39/50 - humanistyczny

temat testu to żeglarstwo - test ten jak ten oficjalny pisany przez rocznik 86 [ tegoroczni maturzyści:)]
zazulita - Czw 13 Sty, 2005 20:00
Temat postu: Re: Próbny Egzamin gimnazjalny
U mnie w szokole egzamin pisali 11, 12 stycznia. Z tego co wiem, to trzecim klasom poszło nawet dobrze!! Ja jestem w pierwszej gimnazjum i zamiast mieć w tym dniu wolne (żeby nie przeszkadzać piszącym), musieliśmy pisać egzaminy semestralnie Rolling Eyes
Anonymous - Czw 13 Sty, 2005 20:48
Temat postu:
Ja będę pisać 8/9 luty, więc mam czas w ferie się uczyć w gazecie wyborczej były egzaminy i nie wiem co bym dostała z humana, ale robiłam w sumie na odpieprz i byle jak i dostała 31/50 ze ścisłych więc mysle, że będzie nieźle na próbnym i głównym
Anonymous - Czw 13 Sty, 2005 21:04
Temat postu:
Ja, tegoroczny maturzysta:), miałem na tym "ostatecznym" egzaminie gimnazjalnym w sumie 90 punktów z obu częœci.

Z tego co mi wiadomo, dwa lata temu bardzo dobrze poszły egzaminy.

Mogę za to powiedzieć wam coœ na temat próbnych matur- otóż o ile angielski był łatwy, to w nowej formule język polski jest TRUDNY.
EU07 - Czw 13 Sty, 2005 21:19
Temat postu:
Otwieracz napisał/a:
Ja, tegoroczny maturzysta:), miałem na tym "ostatecznym" egzaminie gimnazjalnym w sumie 90 punktów z obu części.

Z tego co mi wiadomo, dwa lata temu bardzo dobrze poszły egzaminy.

Mogę za to powiedzieć wam coś na temat próbnych matur- otóż o ile angielski był łatwy, to w nowej formule język polski jest TRUDNY.

Ja także tegoroczny maturzysta Smile Na gimnazjalnym z dwóch części miałem 87 pkt. A co do matur... Angielski byl latwy, to prawda. Przynajmniej na podstawowym. Nie wiem jak wyglada sprawa na rozszerzonym, bo tego nie pisalem, nie przyda sie pozniej. A ile Otwieraczu miales z polskiego? Ja mialem 67% i jako tako jestem zadowolony Smile Za to mogę narzekać na fizykę... 28% na podstawowym! Toż to nawet nie przekroczylem progu zdawalnosci Razz Dlatego juz fizyki nie chce zdawac, zmienilem deklaracje. A Ty na tych probnych co zdawales i z jakim rezultatem?
Ppark - Czw 13 Sty, 2005 21:44
Temat postu:
Nie pamiętam ile miałem pkt na egzaminie gimnazjalnym, nie interesowało mnie to wówczas z pewnych względów Smile. Za to również mam w tym roku przyjemność bycia testowanym nową maturą.
Polski na maturze to niesamowita farsa. A angielski faktycznie jest banalny, zarówno podstawowy jak rozszerzony. Fizyka jest dość dziwna, ale średnio trudna. Matematyka to w gruncie rzeczy sprawdzian naturalnych zdolności do popełniania błędów rachunkowych, bo innego rodzaju błędów się tam chyba nie dało popełnić. Podsumowując, nowa matura ogólnie śmierdzi Razz.
Anonymous - Czw 13 Sty, 2005 21:55
Temat postu:
Ja z polskiego miałem z podstawowego coœ koło 70-72%, a z rozszerzonego około 60%. Do tego historia- podstawowa 88%, rozszerzona 72% i WOS- podstawowy 67%, rozszerzony nie pamiętam, ale więcej.
Moim zdaniem nowy system pisania i oceniania wypracowań jest co najmniej dziwny.
Agentka - Czw 13 Sty, 2005 22:00
Temat postu:
ja mam egzaminy 26-27 stycznia,a będe się przygotowywać z ćwiczeń z testami i z takiej płytki z wyborczej (z testami)
Anonymous - Pią 14 Sty, 2005 08:27
Temat postu:
Bede trzymała za Was kciuki:d

za to ja mam 21 egzamin semstralny (jestem w 1 gimnazjum) bede pisała humanistyczny... mysle ze to dobrze, bo z matmy i z innych przedmiotów ścisłych nie jestestem zbyt dobra biggrin
EU07 - Pią 14 Sty, 2005 15:17
Temat postu:
Otwieracz napisał/a:
Ja z polskiego miałem z podstawowego coœ koło 70-72%, a z rozszerzonego około 60%. Do tego historia- podstawowa 88%, rozszerzona 72% i WOS- podstawowy 67%, rozszerzony nie pamiętam, ale więcej.
Moim zdaniem nowy system pisania i oceniania wypracowań jest co najmniej dziwny.

No to galancie napisales. I widze ze Ty jestes raczej humanista Smile Gdzie zamierzasz isc po liceum? Wnioskuje, ze pewnie Uniwerek W-wski? Smile Ja mialem wyniki jak poniżej:
Język polski - 67% (rozszerzonego ze wzgledu na znikoma przydatnosc w dalszym ksztalceniu nie pisalem)
Język angielski - 83% (rozszerzonego nie pisalem z powodu jak wyzej)
Matematyka - 78% (podstawowy), 67% (rozszerzony).
No i fizyka o ktorej juz wspomnialem - 28% (podstawowy).
justka007 - Sob 22 Sty, 2005 18:37
Temat postu:
U nas w szkole jest taka tradycja,ze jak piszą trzecie klasy do pierwsze i drugie piszą coś podobnego.
MeGi111 - Sob 22 Sty, 2005 19:17
Temat postu:
Ja miałam próbne 11 i 12 stycznia. W tym roku na próbnych był wyjątkowo łatwy temat... Przynajmniej na polskim.. Pisaliśmy o liście... Jest to forma z którą spotykamy się na codzień więc jest oki Smile Na samym końcu opowiadanie, więc jedna z najprostrzych form wypowiedzi Smile Mam nadzieję, że prosty próbny nie oznacza trudnego prawdziwego!! biggrinbiggrin Ogólnie nie wiem jak mi poszło... Praktycznie część humanistyczna zawierała chyba 3 pytania, w których trzeba było coś wiedzieć... Reszta to pytania do tekstu... Jednak nie jest to takie proste bo pytania są baaaardzo podchwytliwe i często pasuje pare odpowiedzi, a czasem żadna... No zobaczymy...

Test matematyczno-przyrodniczy... temat: "unia europejska". Pierwsze skojażenie: "ja nic o niej nie wiem!!!!!!". Jednak okazało się, że znowu nie miało to praktyczni3e nic związanego z unią... Było dużo przeliczania, procentów, osie symetrii... Sporo biologii i geografii... Chyba 3 zadanka fizyczne... Wyników jeszcze nie ma, ale z tego testu wyliczyłam, że powinnam mieć koło 42-45 pkt... zobaczymy... Smile
Załamana14 - Pią 28 Sty, 2005 21:50
Temat postu:
No i cio jak ci poszedł ten póbny????hehheh napewno dobrze
Anonymous - Wto 08 Lut, 2005 14:51
Temat postu:
Kurde, zapomniałem o tym temacie Sad

Po maturce pójdę zapewnie na iranistykę na UW.
Kicia91 - Wto 08 Lut, 2005 20:15
Temat postu:
U nas 3 gimnazjalisci pisali testy al nie wiem kiedy bo juz nie pamietam a jesli chodzi o nas 1 gimnazjalistow to zadnych testow nie pisalismy... I to jest dziwne bo prawie wszyscy pisali a my nie... Słyszałam że jakies inne gimnazjum u mnie w miescie pisało a my nie i nic nam o tym nie mowili... A tak przy okazji to czy wszysy z was pisali (1 gfimnazjalisci oczywiscie) ten test probny?? Czy to tylko pisze taka szkoła co chce dyrektor cy to nie zalezy od dyrekcji...
Anonymous - Wto 08 Lut, 2005 22:06
Temat postu:
A ja mam jutro i pojutrze biggrin trzymajcie za mnie kciuki... potem napisze jaka jazda, bo mi się teraz ie chce, a po za tym po fakcie lepiej opisze
panienka_wierzba - Sro 09 Lut, 2005 10:05
Temat postu:
a ja mam dzisiaj i jutro (u nas i 2 i 3 klasy maja probne egzaminy =/)
napisze jak mi poszło z humanistycznego jak wróce - -" a jutro matematyczno przyrodniczy =/ feeeees
Olcia - Sro 09 Lut, 2005 10:40
Temat postu:
No własnie u wiekszosci z was probne testy gimnazjalne pisze sie juz w 2 klasie gimnazjum a u mnie w szkoile klasy drugie nie pisza!!!Czemu tak jest ?Po za tym jak pisane byly przez 3 klasy te testy to w 2 szkolach niedaleko mojej juz pisali a w naszej szkole pisali z jednodniowym opoznieniem...
EU07 - Sro 09 Lut, 2005 12:10
Temat postu:
Olcia napisał/a:
No własnie u wiekszosci z was probne testy gimnazjalne pisze sie juz w 2 klasie gimnazjum a u mnie w szkoile klasy drugie nie pisza!!!Czemu tak jest ?Po za tym jak pisane byly przez 3 klasy te testy to w 2 szkolach niedaleko mojej juz pisali a w naszej szkole pisali z jednodniowym opoznieniem...

Nie wiem dokladnie jak to jest, ale pewnie jest to zwiazane z tym, ze mieszkasz w wojewodztwie wiejskostolecznym, a nie slaskim jak przedmowczynie.
panienka_wierzba - Czw 10 Lut, 2005 08:42
Temat postu:
no więc, był egzanim humanistyczny i.. i.. tak szczerze chyba średnio mi poszedł =/ mieliśmy 4 teksty źródłowe (jeden tak zagmatwany że z 3 razy musiałam go przeczytac, a dobrze czytam ze zrozumieniem), a z zadań historycznych tez wyskoczyli =/ no ale jak poszlo dowiem sie dopiero za kilka tygodni (ew. troche wczesniej, jak szybciej sprawdzą).
A dziś matematyczno przyrodniczy, o zgrozo... trzymajcie za mnie kciuki ^_______^
Anonymous - Czw 10 Lut, 2005 14:33
Temat postu:
No a więc co do humana to chyba miałaś taki sam jak ja test? O miłości? Jesli tak to ten sam... źródłowe były nawet spoko, tylko ten o dzieciństwie o zgrozo chyba na nim sptraciłąm jedyny punkt z tekstów =( potem charakterystyka o tym kto poświęcił się dla miłości napisalam o Arwenie biggrin cztałam władcę i historię jej miłości to poszło gładko biggrin
A o cisłym nawet lepiej nie mówić ściagało się co się dało
panienka_wierzba - Czw 10 Lut, 2005 14:58
Temat postu:
nie to nie byl ten sam...
dzisi eeee wdupilam wszystko =/ a raczej wyszstko co obejmowało zakres chemiczno fizyczny :/
yellow_flower - Czw 17 Lut, 2005 20:40
Temat postu:
Ja 9/10 lutego pisałam próbny....Wyników jeszcze nie ma bo to za wcześnie, ale licze, że z humanistycznego będę miała jakieś 40, a z mat-fiz....masakra....chciałabym mieć chociaż 20/30 =P
Z hum. był spoko, nie pamiętam dokładnie tematu, ale był związany z miłością....chyba dobrze mi poszedł.
Z mat-fiz dużo było u nas z chemi i fizyki, z tych przedmiotów mam najgorsze oceny i nic z nich nie umiem, więc dla mnie było to straszne =P Jendnak łatwe zadania były z geografii i biologi =)
nasty_girl - Sob 19 Mar, 2005 23:11
Temat postu:
srednio chodz myslalam ze bedzie gorzej

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group