Cytat: |
Gimnazjalisto, sprawdź się
Trzecioklasiści z województw wielkopolskiego, zachodniopomorskiegio i lubuskiego 4 i 5 stycznia 2005 pisali próbny sprawdzian na koniec gimnazjum. Sprawdź jak poszedłby Tobie egzamin, który będziecie zdawać w kwietniu. Publikujemy też rozwiązania testów. |
Otwieracz napisał/a: |
Ja, tegoroczny maturzysta:), miałem na tym "ostatecznym" egzaminie gimnazjalnym w sumie 90 punktów z obu części.
Z tego co mi wiadomo, dwa lata temu bardzo dobrze poszły egzaminy. Mogę za to powiedzieć wam coś na temat próbnych matur- otóż o ile angielski był łatwy, to w nowej formule język polski jest TRUDNY. |
Otwieracz napisał/a: |
Ja z polskiego miałem z podstawowego co koło 70-72%, a z rozszerzonego około 60%. Do tego historia- podstawowa 88%, rozszerzona 72% i WOS- podstawowy 67%, rozszerzony nie pamiętam, ale więcej.
Moim zdaniem nowy system pisania i oceniania wypracowań jest co najmniej dziwny. |
Olcia napisał/a: |
No własnie u wiekszosci z was probne testy gimnazjalne pisze sie juz w 2 klasie gimnazjum a u mnie w szkoile klasy drugie nie pisza!!!Czemu tak jest ?Po za tym jak pisane byly przez 3 klasy te testy to w 2 szkolach niedaleko mojej juz pisali a w naszej szkole pisali z jednodniowym opoznieniem... |