Dzieci OnLine

Zwierzęta - mam chomiki

Alexis - Sro 12 Sty, 2005 13:41
Temat postu: mam chomiki
zmieniam temat i gryzonie. mam dwa chomiki. w sklepie powiedzieli iż to dwie samiczki ale po dłuższym czasie okazałóo się że to parka. ostatnio urodziło mi się aż osiem malutkich chomiczków. ostatnim razem były cztery. co z nimi zrobić?????????????????????
zostawić je czy może sprzedać???
Anonymous - Sro 12 Sty, 2005 13:43
Temat postu:
To zależy od tego czy masz warunki do tego, aby móc je zatrzymać.
Alexis - Sro 12 Sty, 2005 13:52
Temat postu:
mam waruki ale 10chomików to za duży wydatek. a rodzice nie dadzą mi kasy na ich utrzymanie.
Agentka - Sro 12 Sty, 2005 13:57
Temat postu:
hmm pójdź zapytac sie do sklepu zoologicznego czy przyjmą/kupią młode chomiczki, a jeśli nie (chociaż raczej sie zgodzą) to zapytaj wśród znajomych.
Alexis - Pią 14 Sty, 2005 13:49
Temat postu:
dzięki ale chyba sobie je zostawie są prześliczne
Anonymous - Pią 14 Sty, 2005 19:36
Temat postu:
pamiętaj że te tez moga się rozmnażać
Alexis - Sob 15 Sty, 2005 17:57
Temat postu:
no to założę hodowle. jeśli mi mama pozwoli
Idiotka - Nie 16 Sty, 2005 14:15
Temat postu:
Mówisz,że masz warunki ale nie masz pieniędzy. No to jednak nie masz warunków. Jeśli już je sobie zostawiasz,to lepiej nie rób tej swojej "hodowli". Z tego może się rozwinąć naprawdę niezłe stadko. Lepiej podziel je na dwa akwaria czy tam klatki- osobne dla dziewczynek i osobne dla chłopców. Tak będzie najlepiej bo przecież ludzie nie będą ciągle od Ciebie kupować chomików.
GirlX - Nie 30 Sty, 2005 11:12
Temat postu:
Raczej nie polecam zalozenia hodowli. Moja kolezanka miala chomiczki (2 parki) i mniej wiecej co miesiac rodzily jej sie nowe. Na poczatku sprzedawala je do sklepoow zoologicznych ale poozniej zaden sprzedawca nie chcial ich nawet za darmo. Lepiej bedzie gdy oddasz komus te chomiczki. Przynajmniej takie jest moje zdanie.
dziewczyneczka - Pią 11 Lut, 2005 13:10
Temat postu:
Zgadzam się z GirlX. Nie polecam założenia hodowli. Możesz popytać się wśród znajomych, poprzyklejać jakieś ogłoszenia... Jeśli nie chcesz mieć następnego potomstwa roździel samczyki od samiczek.
Robal - Nie 27 Lut, 2005 13:31
Temat postu:
TO już rodzeństwo, więc krzyżowanie ich w tym gronie dalej może im zacząć powoli szkodzić (chów wsobny nie jest najzdrowszy). Popytaj w szkole, napisz ogłoszenie- na pewno chętni się znajdą. Nie ma sensu trzymać wszystkich na raz i dawać im sie mnożyć bez opamiętania.
Olcia - Wto 01 Mar, 2005 20:42
Temat postu:
Moim skorym zdaniem ta hodowla to poroniony pomysl. Nie zrozum mnie zle, poprostu moja kolezanka kiedys miala hodowle myszoskoczkow no i na poczatku oddawala ZA DARMO male do sklepu zologicznego, a pozniej juz ich nie chcieli i nie miala co z nimi zrobic. Nom i one zaczely sie zagryzac na smierc podczas gdy ona byla w szkole. Uratowala tylko dwa po czym oddala je do sklepu ze zwierzatkami jak juz wspominalam ZA DARMOCHE!!!Wiec to sie nawet nie oplaca skoro nie masz hajsu na ich utrzymanie....
Pozdrawiam! Kwiat
dziewczyneczka - Pią 04 Mar, 2005 09:13
Temat postu:
Możesz jeszce oddać je doschroniska dla zwierząt chociaż to nie jest dobre dla zwierzątek Kwiat
Anonymous - Sob 03 Gru, 2005 13:26
Temat postu:
temat ze stycznia
piszesz w grudniu
ona napewno juz cos zrobila z tymi chomikami
nie przesadzasz?
Anonymous - Sob 03 Gru, 2005 13:29
Temat postu:
Pewnie je zjadłabiggrin
Anonymous - Sob 03 Gru, 2005 13:29
Temat postu:
kolezanka odnawia temat ja ją upominam a ona usuwa swój post
inteligencja ponad wszystko==`
mniejsza, niewazne
Anonymous - Sob 03 Gru, 2005 13:31
Temat postu:
To ja se teraz pooftopuję- widzę, że kradziejka polubiła Hendrixa!

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group