Dzieci OnLine

INNE PYTANIA - aparat ortodontyczny

sami10 - Pią 12 Lis, 2004 11:41
Temat postu: aparat ortodontyczny
cześć niedawno dentystka powiedziała mi że mam nosić aparat ortodontyczny zdejmowany. jak oni go robią i czy to boli? jak nosicie to powiedzcie jak to jest
pussi - Pią 12 Lis, 2004 11:45
Temat postu: pussi
jak prostyją sie zeby to boli ale pozniej sie ma sliczne ząbki i watto nosic:)ja ponad rok nosiłam ale stały i sie opłacało
Anonymous - Pią 12 Lis, 2004 12:18
Temat postu:
Nie ma się czego przejmowac:) ja mam... najpierw odcisna ci taka gume pacznaca na zeby Smile i zdejma to i dzieki temu zrobia aparacik on jest tylko na noc zakladasz go na noc i zdejmujesz potem:) musisz c jakis czas takim czyms srubke w nim przekrecac.. nic nie boli noszenie ja nawet lubie swoj Smile juz niedlugo nie bede musiala go nosic:) sa rozne kolory ja akurat mam niebieski z brokatem.. nie jest on stały wiec nie musisz sie oprzejmowac nie musisz z nim chodzic do szkoly itp:) tylko w nocy albo w dzien po domu ... zeby syzbko sie prostuja u mnie pomoglo ..Smile
Naomi - Pią 12 Lis, 2004 12:23
Temat postu:
Eeee.... Ja mam gorzej. W grudniu założą mi stały aparat na dolne zęby:(
Taki aparacik kosztuje ponad 1000zł !!
Czemu on musi być taki drogi !?
Malvina - Pią 12 Lis, 2004 13:52
Temat postu:
Młoda moja siostra tez bedzie nosić...Też się zdziwiłam jak usłyszalam o cenie...
Pytalam się mojej kolezanki czy to boli ona powiedziala ze przez pierwsze 2,3 tygodnie Wink
justka007 - Pią 12 Lis, 2004 14:10
Temat postu:
Ja tez noszę zdejmowany aparat. To wcale nic nie boli. Zakładasz go na noc. Przyzwyczaisz sie.
Grohówa - Pon 15 Lis, 2004 21:04
Temat postu: JA CHCE APARAT!
Nie rozumiem ludzi, którzy rozpaczają nad swoimi aparatami! Moim zdaniem to dodaje uroku! Sama chce mieć aparat mimo prostych zębów Cool

Mój przyszły mąż, KOPROFAG(ale Ci siare robię) założy mi za darmo Mr. Green Nie? Kwiat
kicp - Pon 15 Lis, 2004 21:06
Temat postu: Re: JA CHCE APARAT!
Grohówa napisał/a:
Nie rozumiem ludzi, którzy rozpaczają nad swoimi aparatami! Moim zdaniem to dodaje uroku! Sama chce mieć aparat mimo prostych zębów Cool

Mój przyszły mąż, KOPROFAG(ale Ci siare robię) założy mi za darmo Mr. Green Nie? Kwiat

kim pani jest?
Grohówa - Pon 15 Lis, 2004 21:09
Temat postu: BRENDON ZABIJE CIE
Jestem Płaszczyna, dziewczyna z Twojej paczki, z która gadasz na gadu do pierwszej w nocy, która zeswatała Cie z Twoją miłościa, która jest Twoją najlepszą przyjaciólką i uciekała dzis od Ciebie z domu przez okno.

A po za tym jestem Twoją przyszłą żoną z tego co pamietam.
Anonymous - Pon 15 Lis, 2004 21:10
Temat postu:
(jestem spokojna, jestem spokojna, jestem spokojna...)

Sami - aparat ortodontyczny 'zdejmowany' to tylko kawałek plastiku i druciki Wink
Nie boli ani trochę Smile Po prostu idziesz do ortodonty, on/a robi odlwey ząbków i za jakieś 2 tygodnie idziesz po aparat. Nosisz go np. 5h dziennie. Wkładasz i zdejmujesz.

P.S - radzę ci nosić, bo w przyszłości czeka cię aparat na stałę. Lepiej zapobiegać niż leczyć.
mroweczka - Nie 21 Lis, 2004 11:45
Temat postu:
Ja miałam zdejmowany. Nosiłam go,ale potam już mi tak go skręciłą,że nie mogłam na zęby założyć,i sobie go olałam Rolling Eyes A naprawdę chciaabym mieć stały,to gdzieś 2 lata meki,ale jaki efekt...I w sumie fajnie to wygląda Wink
kicp - Nie 21 Lis, 2004 13:42
Temat postu: Re: BRENDON ZABIJE CIE
Grohówa napisał/a:
Jestem Płaszczyna, dziewczyna z Twojej paczki, z która gadasz na gadu do pierwszej w nocy, która zeswatała Cie z Twoją miłościa, która jest Twoją najlepszą przyjaciólką i uciekała dzis od Ciebie z domu przez okno.

A po za tym jestem Twoją przyszłą żoną z tego co pamietam.

ano tak, przypomnialo mi sie.
/me bedzie w przyszlosci ortodonta, to dzieki temu ze nosze aparat i sie tym zafascynowalem Wink
Anonymous - Nie 21 Lis, 2004 18:17
Temat postu:
a jak oni dopasowują te druty bo ja też będę niedługo nosić zdejmowany
Kinga - Nie 21 Lis, 2004 18:49
Temat postu:
Zdejmowany ?
Jak dopasowują ?
No więc najpierw ortodontka odbija zęby ... tzn robi taki rulonik z paska wosku bodajże
i kładzie ci na wierch zębów dolnej sczęki ... żeby się odbiło
a pozniej to samo z górną

A pozniej bierze masę ... blech ... nakłada na taką jakby forme i odbija podniebienie z górną szczęką
a pozniej odbija na dole bez języka z żuchwą ... Wink
panienka_wierzba - Pon 22 Lis, 2004 22:13
Temat postu:
ja będe mieć stały... =( za jakieś pół roku.. rok góra... no cóz...
andre - Pią 14 Mar, 2025 10:38
Temat postu:
W razie problemów, są takie pogotowia stomatologiczne, gdzie nie ma większych problemów ze skorzystaniem z usług - https://twojdoktor.online/pogotowie-stomatologiczne/. W sensie szybko uzyskasz pomoc. W takich przypadkach nie ma to zwlekać, a przecież nie wezwiesz karetki przy problemach z aparatem ;-)

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group