Dzieci OnLine

SONDY ANKIETY - sport walki

Naomi - Pią 01 Paź, 2004 21:20
Temat postu: sport walki
No więc czy lubicie sporty walki, jakie ?
Ja trenuję judo, więc je zaznaczyłam .
Choć niezabardzo lubię trenować...
Malvina - Sob 02 Paź, 2004 09:15
Temat postu:
Ja kiedyś chodziłam na judo ... ale niestety musiałam zrezygnowac:( Miałam za malo czasu..
Ale zaznacze judo Wink
Juwenta - Sob 02 Paź, 2004 09:31
Temat postu:
ja zaznaczyłam teakwondo bo chodziłam kiedys na to, niestety tylko 2 miechy ale podobało mi sie Wink
Anonymous - Sob 02 Paź, 2004 10:40
Temat postu:
Witam.
Karate Shorin-Ryu - 3 lata
Ju Jitsu (mam nadzieję, że dobrze napisałem) - Tak coś koło 1,5 roku
Nie trenuję od dwóch lat. Wink
Pozdrawiam Kwiat
zazulita - Sob 02 Paź, 2004 14:25
Temat postu:
Ja nie lubię tego typu sportów. Uważam, że są bardzo brutalne Neutral
Juwenta - Sob 02 Paź, 2004 16:54
Temat postu:
zazulita napisał/a:

No cóż....to zalezy w jaki sposób te ćwiczenia wykonujesz....Bo jesli tak zeby komus reke złamać to rzeczywiscie, ale jesli traktujesz to tlyko jako ćwiczenie i nie robisz nikomu krzywdy to jest spoko Smile (nie tworzy sie takich grup, spotkań by kogoś na nich zabić) A znając pare przydatnych chwytów mozna sie przed kimś obronić, a bezpiecznie na ulicach nie jest Neutral Nawet to ze jest sie zwinną i szybko myślącą osobą jest pewna przewagą.
zazulita - Sob 02 Paź, 2004 18:31
Temat postu:
Juwenta napisał/a:
zazulita napisał/a:

No cóż....to zalezy w jaki sposób te ćwiczenia wykonujesz....Bo jesli tak zeby komus reke złamać to rzeczywiscie, ale jesli traktujesz to tlyko jako ćwiczenie i nie robisz nikomu krzywdy to jest spoko Smile (nie tworzy sie takich grup, spotkań by kogoś na nich zabić) A znając pare przydatnych chwytów mozna sie przed kimś obronić, a bezpiecznie na ulicach nie jest Neutral Nawet to ze jest sie zwinną i szybko myślącą osobą jest pewna przewagą.

Jeżeli chodzi o bezpiczeństwo to się zgadzam z Tobą. Ale nie popieram tego jako sportu, np. nie popieram boksu. Uważam, że jest to niepotrzebne narażanie swojego zdrowia.
aga - Sob 02 Paź, 2004 21:15
Temat postu:
Ja od miesiąca ćwicze karate :p(dlatego też je zaznaczyłam).Uważam,że wszystkie sporty typu karate.boks, judo itp.są do obrony ale nie do waczenia. Przynajmiej z taką myślą są wymyslane. To zależy juz od ludzi co chcą z tą swoją wiedzą zrobić.Niektórzy trenuja dla rozrywki, niekturzy dla walki...Ja zdecydowanie do tego pierwszego...
Anonymous - Sro 06 Paź, 2004 14:21
Temat postu:
Brucee Lee,Jeckie Chan i Thau Tai to jak się patrzy na ich walki to się robi ciekawie Wink
Anonymous - Pon 25 Paź, 2004 22:39
Temat postu:
Wybrałem Inny gdyż, ponieważ najbardziej lubię Jujitsu, thai boxing, Krav Mage oraz Bjj no i wspomnę, że macham sobie nunchakiem Wink
roger-1989 - Pią 26 Lis, 2004 23:02
Temat postu:
ja nie lubie sztuk walki bo sa w nich zasady ja nie nawidze zasad
mroweczka - Sob 27 Lis, 2004 11:30
Temat postu:
Ja nie uprawiam zadnego z tych sportów alet już bym miała,to wybrałabym chyba karate :)Można nie tylko sie bronić(tak jak w judo) ale także zaatakować Smile
panienka_wierzba - Nie 28 Lis, 2004 21:11
Temat postu:
zaznaczyłam inny
Capoeira
Kinga - Nie 28 Lis, 2004 21:14
Temat postu:
Ja swego czasu takewondo Wink
Elly - Pon 29 Lis, 2004 17:34
Temat postu:
Ja nigdy nie uprawiała żadnego z tych sportów i chyba nie będe bo mi sie nie podobają choć przydaja się w obronie .
Elun - Pon 29 Lis, 2004 18:29
Temat postu:
ja cwiczylam sobie kiedys w karate, bo moja siostra chodzila gdzies do takiej szkoly i mnie w domu uczyla. Ale znudzilo mi sie to, bo w domu tak czy siak nie mam mozliwosci zdania na jakis pas.
Inteligencja - Pon 29 Lis, 2004 18:43
Temat postu:
Jako osoba pacyfistycznie nastawiona do świata nie popieram takowych sportów.

Co do obrony... Em, czy wyznaje ktoś jeszcze bierny opór Smile?
Inteligencja - Sob 04 Gru, 2004 18:40
Temat postu:
Aha... to wybrałeś sobie znakomite forum ;P - pasujące do swej osoby ;>. Apropo... witam ;>.

Żeby nie było ;>... ja na tym forum się udzielam, gdyż jestem altruistą; lubię pomagać ludziom ;>.
Miracle - Nie 05 Gru, 2004 17:14
Temat postu:
U mnie w szkole uczyli karate i cala szkola sie zapisala a po miesiacu wszyscy sie poodpisywali bo facio byl okropny.Ja z qmpela zostalysmy jako jedyne dziewczyny ale potem jak inni odpisowa.Ale niektorzy od nas z budy wygrywali zawody....
Will11 - Pon 06 Gru, 2004 18:39
Temat postu:
Ja nie trenuje żadnego z tych stylów.
Anonymous - Sro 22 Gru, 2004 22:28
Temat postu:
Młoda Ty Chyba Wiesz Że Ja Lubię I Chodzę Na Judo Smile Widujesz Mnie Co 2 Dzionek Razz
Yarpen_Abbil - Sro 18 Maj, 2005 11:14
Temat postu:
Jak dla mnie sporty walki, które się przydają to:

Karate, Dżudo i Ajkido biggrin

Wprawdzie nie trenuję "profesjonalnie", bo mam spore problemy z kolanami i nie zostałbym przyjęty, to trenuję "co-nieco: biggrin Zresztą raz uratowało mi chyba życie biggrin.

W skrócie skończyło się na tym, że dwóch dresów zaczęło się zajmować trzecim z o ile się nie mylę wyrwanym barkiem, a ja uciekłem. Co do tego barku to nie jestem pewien. Taki miałbyć efekt, ale co mu zrobiłem dokładnie to nie wiem, bo ani myślałem się przyglądać biggrin
Anonymous - Sro 18 Maj, 2005 14:02
Temat postu:
Ciekawe, że mało skuteczne karate ma więcej zwolenników niż znacznie skuteczniejszy boks.
Anonymous - Sro 18 Maj, 2005 14:16
Temat postu:
bo karate to zabawa?
Noid - Sro 18 Maj, 2005 15:36
Temat postu:
Yarpen_Abbil napisał/a:
Jak dla mnie sporty walki, które się przydają to:

Karate, Dżudo i Ajkido biggrin

Ja się z Tobą zgodzić nie mogę. Według wielu (w tym i mnie ;]) jedne z mniej "przydatnych" to taekwondo, aikido, kung fu i karate (zwłaszcza shotokan) aczkolwiek jak wiadomo wszystko zależy od sekcji i senseia
Anonymous - Sro 18 Maj, 2005 15:43
Temat postu:
karate zabawa??? jak dla kogo uczenie sie jakiś "kat'ów" żeby zdobyć kolejne paski...sorry ale paski to sobie mozna na stadionie kupić i przykleić :> jak kto lubi (do dresiku :>)
pewnie że boks skuteczniejszy ...ucza go w klasztorze szaolin obecnie
i tylko jego..bo szybszy i efekt prawie ten sam co kung-fu, no nie równy ale nie tyle lat treningu
codi - Sro 18 Maj, 2005 17:11
Temat postu:
Tsej napisał/a:
karate zabawa??? jak dla kogo uczenie sie jakiś "kat'ów" żeby zdobyć kolejne paski...sorry ale paski to sobie mozna na stadionie kupić i przykleić :> jak kto lubi (do dresiku :>)
pewnie że boks skuteczniejszy ...ucza go w klasztorze szaolin obecnie
i tylko jego..bo szybszy i efekt prawie ten sam co kung-fu, no nie równy ale nie tyle lat treningu

Ta ta Tsej i się obudziłeś...
Chodziłem kilka lat na karate tradycyjne oraz oyama teraz znowu zamierzam się zapisać i zapewniam cię Tsej że to zabawa nie jest.
A co do tych twoich pasków (belek) to możesz je sobie nawet z bibuły wyciąć ale liczy się satysfakcja i stopień który się otrzymało...
Ikej - Pon 13 Sie, 2007 14:05
Temat postu:
Trenuje Karate =P
Smile
Almycha - Czw 01 Lis, 2007 21:51
Temat postu:
Zapisałam się na kurs samoobrony ( chyba kung-fu ?) ale przez pomyłkę zaznaczyłam żaden biggrin
@siex - Nie 01 Lut, 2009 11:26
Temat postu:
Ja zaznaczyłam inny, ponieważ ja Love siatkówkę! {Jest the best, na cześć Agaty Mróz} Wiem co to ból po zmarłej osobie, w mojej klasie zmarł kolega też na białeczke. To straszne, nie życzę tego nawet najgorszemu wrogowi! Rolling Eyes

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group