Dzieci OnLine

Gry i programy komputerowe - 98 czy milenium?

Anonymous - Wto 17 Sie, 2004 16:52
Temat postu: 98 czy milenium?
Będę mieć za niedługo formatowany dysk, bo dostał się na niego wirus i nie chce odejść... Mam windows 98 i kolega zaproponował mi, żeby zamast 98 wgrać milenium, bo podobno wiele się nie różni wymaganiami (na XP by mi komp za wolno chodził), a jest lepszy... ja za to słyszałam, że jest gorszy od 98. Prosze o pomoc, ludzi, któzy się bardziej na tym znają, bo nie chce mieć za chwile nastepnego formata, żeby dać 98
Malvina - Wto 17 Sie, 2004 17:04
Temat postu:
Ja sie na tym malutko znam .. ale zdaje mi się ze lepszy jest milenium ... Ten 1 głos to wlasnie moj biggrin .
panienka_wierzba - Wto 17 Sie, 2004 19:25
Temat postu:
a ja słyszałam że Win. Millenium jest dobry tylko do biurowych zajęć itp. Polecam 98-se jeżeli nie możesz mieć XP.
nie podam. - Sro 18 Sie, 2004 09:39
Temat postu:
Lepszy jest milenium
Egoista - Sro 18 Sie, 2004 11:03
Temat postu:
ME jest tragiczny i zdecydowanie gorszy od 98 SE i jest to opinia wszystkich ludzi ktorych znam i ktorzy uzywali obu tych systemow, w tym moja.
Dexter - Sro 18 Sie, 2004 19:25
Temat postu:
Ale ME ma ładniejszy wygląd od 98 Mr. Green
panienka_wierzba - Sro 18 Sie, 2004 20:01
Temat postu:
może jest ładniejszy ale dużo mniej praktyczniejszy i gorszy pod wieloma względami ja osobiście nei używałam ale wieeeele moich znajomych używało, jednak tylko krótki czas, im prędzej chcieli zmienić system!
Kamix - Pią 20 Sie, 2004 13:22
Temat postu:
Mam ME nie polecam kompeltna chala pelno bledow, wole juz 98 SE a najlepiej to wgrac XP prof. z tym nie mialem wogole problemow. Wink
Anonymous - Wto 31 Sie, 2004 11:55
Temat postu:
Chciałam powiedzieć, ze jednak mam ME i nie jest tak źle jak się obawiałam. Jak na razie jedyna jego wada, którą wykryłam to jest to, ze nie da się przenieść plików jpg do painta jedynie w sumie sie da tylko bmp, a to mi utrydniło robienie szablonu na bloga i musiałam dużo szukać po necie tego co mnie iteresowało zamiast przerobić trochę kilka plików u mnie na kompie, ale takto to nie jest tak źle.
Sova - Pią 03 Wrz, 2004 21:35
Temat postu:
Stanowczo odradzam Millienium. Jeśli masz wybierać między 98 a Milenium to polecam ten pierwszy. Chociaż jest starszy to jednak jest o wiele szybszy. Poza tym Milenium to była jakaś mała pomyłka Microsoftu i bardziej nazwałbym to chwytem reklamowym na zarobieniu grosza niż na wydaniu dobrego systemu operacyjnego.
Anonymous - Sob 11 Wrz, 2004 15:29
Temat postu:
Linux - to jest najlepsze
Anonymous - Sob 11 Wrz, 2004 21:32
Temat postu:
Linuxa najprawdopodobnie będe mieć, ale na nowym kompie, którego będę mieć najwczesniej za pół roku Sad
Anonymous - Nie 12 Wrz, 2004 07:42
Temat postu:
I ja również polecam 98 - byle SE. Wink
Naomi - Nie 12 Wrz, 2004 10:30
Temat postu:
Moja kolezanka ma millenium. Często się zacina, a ona ma dobry komputer.
Ja polecam zostać przy 98. Ja mam XP biggrin
klacz - Wto 14 Wrz, 2004 21:54
Temat postu:
Ja polecam linuxa!(moja siostra ma) ale w żadnym wypadku 2000!!!! Miałam i 98 i 2000. 98 sto razy lepszy! Cóż....wprawdzie go sforsowałam więc ciągle się wieszał, ale ten 2000 jest *ocenzurowane przez autorkęRazz* A po za tym słyszałam od wielu koleżanek z neta, że trafiłam na najgorszy systemm jaki mógł być(cóż...nie ja wybierałam-chciałam linuxa, ale brat oczywiście musiał mi dać 2000:|)
nie podam. - Sro 15 Wrz, 2004 13:02
Temat postu:
Dowiedziałem się że 98 jest lepszy, bo na windows 98 nie ma żadnych groźnych wirusów
Dexter - Sro 15 Wrz, 2004 16:43
Temat postu:
Kto Ci takich głupot nagadał Question
Anonymous - Czw 16 Wrz, 2004 06:20
Temat postu:
Dzień dobry.
Ekhm...Poprzednik powiedział już co myślę. Nie ma żadnych groźnych wirusów? Laughing Do każdego systemu operacyjnego może wedrzeć się wirus. Przykład? Czarnobyl. Mam Windows 98 FE (niestety FE) i parę lat temu komputerek pojechał do serwisu. Żeby było śmieszniej, wirus był przenoszony na płycie z encyklopedią. Wink Znam wiele innych przypadków...Ale to nie jest ważne. Każdy system operacyjny można zarazić wirusem. Wink Może koledze chodziło o luki w zabezpieczeniach? No, jak się ściąga te wszystkie aktualizacje to powinno ich być mniej...Ale jakaś się pewnie znajdzie. Wink
Pozdrawiam Kwiat
Anonymous - Czw 16 Wrz, 2004 15:39
Temat postu:
Z tego co się orientuje to 98 nie łapie kilku wirusów, którymi zarażają się komputery kolegów, którzy korzystają z XP. Ja nie am żadnych antywirusów, oni mają... mi szkoda miejsca, a o wiele mniej łapię niż oni na ME bo czasem robię skanowanie komputera.
DaQ91 - Pon 27 Wrz, 2004 14:25
Temat postu:
Windows ogólnie jest do [cenzura]. Nienadaje sie do niczego. jedynie win 2000 server. Najlepszy linux. Microsoft to tylko na windowsie kase zbiera.
pozdro 4 all
DaQ
mroweczka - Sro 29 Wrz, 2004 18:52
Temat postu:
Ja wolę Xp,zaraz potem Millenium. Miałam 98,XP Profesional,Millenium ale Linuxa jeszcze nie miałam Mr. Green
zazulita - Sob 02 Paź, 2004 18:53
Temat postu:
Ja uważam, że 98 jest dużo lepsze do Millenium
Anonymous - Sob 02 Paź, 2004 19:03
Temat postu:
Od pewnego czasu ten *kurczak* non stop mi sie zwiesza no i jestem zła, chyba znowu zrobię formata, tylko tym razem na 98... tylko musze jechać do wójka.
klacz - Nie 03 Paź, 2004 23:36
Temat postu:
Co do tych wirusów...ja też słyszałam że na 98 nie ma..tzn nie że nie ma, tylko że nie...no jakby to powiedzieć...bo ludzie 'robią' te wirusy na nowsze systemy a 98 to już dla większości 'przeszłość' Rolling Eyes
Pulkownik Nikt - Pon 04 Paź, 2004 00:15
Temat postu:
Linux fajny mialem przez jaksi czas. Ale jestem do windowsa XP bardziej przyzywczajony wiec jego uzywam Razz
BigBrad - Pią 08 Paź, 2004 22:39
Temat postu:
Szczerze mówiąc to raczej polecałbym XP a jeśli chodzi o Milenium to słyszałem opinie, że jest to najgorszy syf, jeśli chodzi o system operacyjny z Redmont Smile
Osobiście używam XP i czekam na nowy sys Longhorn podobno XP i 2003 Przy nim to zabaweczki Smile
Anonymous - Sob 09 Paź, 2004 23:20
Temat postu:
gdy powstawal win 98 net byl slabo dosyc rozwinienty win me robili bo chcieli wydac cos dobrego co by im sie nadawalo do neta winME jest po tysiąckroc lepszy od 98 i nikt mnie nie przekona ze tak nie jest

ps co z tego ze pare wirów nie dziala na 98 jak i tak te najgroźniejsze zadziałaja i wtedy kazdy system leży i kwiczy
misia*** - Nie 10 Paź, 2004 10:21
Temat postu:
windows 98 jest lepszy bardziej udoskonialniony linux -może być(nie które programy nie działają na windowsie tylko na linuksie) chodziasz ja nie miałam nigdy linuksa tylko mój tata bo jest informatykiem i rozprowadza internet bez przewodowo.Mój tata ma sklep w Kaliszu na dobrzeckiej 13 ''netcom computers'' Wracając do tematu na moje wymagania jest najlepszy windows xp professional Cool
Anonymous - Nie 10 Paź, 2004 11:35
Temat postu:
Zamykam ten temat, bo już odpowiedzi zostały udzielone, a mi i tak się dostał millenium

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group