Dexia napisał/a: |
cZY KTOŚ LUBI PIOSENKĘ O-ZONE - DRAGOSTEA DIN TEI?? WYPOWIEDZCIE SIĘ! |
Ewcia napisał/a: |
Masz racje piosenka to czyste disco polo. Jak cała płyta. Ale oni tego nie ukrywają - tytuł płyty - DISCO ZONE. Z czym się kojarzy - z disco polo. A śpiewają po rumuńsku.
No i jeszcze jedno. Nie wiem czy widzieliście tłumaczenie na polski piosenki Dragostea Din Tei. - To szczyt kiczu Disco polo. Ale i tak lubię tą piosenkę i uwarzam ze jest dobra na wakacje. Taki mały hit, o którym za nikt nie bedzie pamietał ![]() Dla Tych którzy nie czytali tłumaczenia Dragoste Din Tei na polski - bardzo proszę: >Miłość pod drzewem (Dragostea din tei) > > >Ma-ia-hii >Ma-ia-huu >Ma-ia-hoo >Ma-ia-haa /x4 > >Halo, Cześć, to ja, bohater >I chcę, moja miłości, ściskać radość >Cześć, Cześć, to ja, Picasso >Dałem Ci sygnał i jestem silny >Ale wiesz, że niczego od Ciebie nie chcę. > >Refren: >Chcesz iść, ale nie weźmiesz mnie, nie >Nie weźmiesz mnie, nie, nie weźmiesz mnie, nie >Twoja twarz i miłość pod drzewem >Przypomina mi Twoje oczy. / x2 > >Wzywam Cię by powiedzieć jak się teraz czuję >Cześć, moja miłości, to ja radość >Cześć, cześć, to jeszcze raz ja, Picasso >Dałem Ci sygnał i jestem silny >Ale wiesz, że niczego od Ciebie nie chcę. > >Refren: >Chcesz iść, ale nie weźmiesz mnie, nie >Nie weźmiesz mnie, nie, nie weźmiesz mnie, nie >Twoja twarz i miłość pod drzewem >Przypomina mi Twoje oczy. / x2 > >Ma-ia-hii >Ma-ia-huu >Ma-ia-hoo >Ma-ia-haa / x4 > >Refren: >Chcesz iść, ale nie weźmiesz mnie, nie >Nie weźmiesz mnie, nie, nie weźmiesz mnie, nie >Twoja twarz i miłość pod drzewem >Przypomina mi Twoje oczy. / x2 Tekst nie za barzdo ambitny - chyba lepiej go jednak nie rozumieć, no ale cóż... takie właśnie pioseneczki najszybeciej wpadają w ucho i są najchętniej słuchane w lat ... Pozdrawiam cieplutko |
Nena napisał/a: |
Aha, zapomnialam - wersja Haidicci i tak jest 100 razy gorsza ![]() ![]() |