Dzieci OnLine

O Forum - nie jest dobrze

rodzynka - Czw 10 Cze, 2004 12:56
Temat postu: nie jest dobrze
niewiem po co te zmiany bo forum dziala moim zdaniem duzo gorzej!!!! nie ma polskich liter. Wszystko jakies jest pomieszane i trudno co kolwiek znalezc. Moze to tylko pierwsze wrazenie ale moim zdaniem te zmiany tylko pogorszyly dzialanie forum. A najgorzej ze wogole nie wiem po co one byly. Zrobcie cos z tym ( glownie polskie litery ) bo tylch postow nie da sie czytac!!!!!!!!!!!!

dzieki

A POZA TYM DLACZEGO JESTEM <JUNIOREM> SKORO BYLAM JUZ DYSKUTANTEM?!! TE ZLOTE PUNKTY BYLY DOBRE PRZYNAJMNIEJ COS SIE DZIALO A TAK...OJJ WIECIE CO ZAWIODLAM SIE.... TYLE. TAMTO FORUM BYLO FAJNIEJSZE A TERAZ MIMO ZE ZMANY NIE SA DUZE TO JEST JUZ JAKIES INNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kamix - Czw 10 Cze, 2004 13:11
Temat postu:
Troszki czasu potrzeba :-) aby wszystko bylo juz ok Aga sie nie rozdwoji, a po drugie czemu tak zalujesz ze nie ma punktow, wtedy kazdy gonilby tylko za punktami a tak to pomagamy sobie nawzajem i tez jest dobrze, przeciez nie zarejesttrowalas sie po to na forum aby miec jak najwiecej punktow lub jak najwieksza range. Kazdy sobie tutaj pomaga traktujmy sie tutaj jak rodzina. Jak nie ma punktow jest nawet lepiej kazdy czuje sie rowno Very Happy a rangi to tylko dowod na to kto ile czasu spedza na forum Smile
Kinga - Czw 10 Cze, 2004 13:20
Temat postu:
Cze
Forum wygląda teraz o wiele wiele lepiej
złote punkty nie są potrzebne
a co z tymi polskimi znakami ?? u mnie jest ok (próba - ąćęłóźż)
Kamix - Czw 10 Cze, 2004 13:22
Temat postu:
Rzeczywiście u mnie też, może ustaw w kompie język polski programisty wtedy będziesz mogła pisać ąęć itd.
ToJa - Czw 10 Cze, 2004 13:27
Temat postu:
Też miałam na początku to samo (brak polskich liter), ale wystarczyło kliknąć w przeglądarce Odśwież i było już dobrze. Ale takie klikanie mnie wnerwiało. Kliknij na stronę prawym przyciskiem myszki i wybierz Kodowanie. Jeśli masz zaznaczone ptaszkiem Automatyczny wybór to wyczyść a kodowanie ma być Europa Środkowa (ISO) i będzie ok.
Nie wiem czego nie możesz znaleźć? Forum jest przeniesione razem z serwisem. Kategorie i posty są tam gdzie były. Jedyna zmiana to taka, że moderatorzy mają więcej uprawnień. Na dole jest np. link Ostrzeżenia użytkowników. Moderatorzy też mogą z tego korzystać.
Jeśli forum działa dużo gorzej to masz coś nie tak z kompem. Forum działa o niebo szybciej...
spontan - Czw 10 Cze, 2004 15:47
Temat postu:
óóóóó żżżżżżżżżżż polskie literki:)
mroweczka - Czw 10 Cze, 2004 20:12
Temat postu:
Dla mnie forum zmieniło się teraz na lepsze. Nie ma nareszcie Złotych Punktów co rozwiązało wiele sporów. U mnie też forum chodzi szybciej. Dobre jest też to,ze aby mieć awatar trzeba napisać więcej postów, zmiana rang itp. Forum po przemianie bardziej mi się podoba Kwiat
Nikita - Czw 10 Cze, 2004 21:18
Temat postu:
Mi te forum bardziej się podoba , niż tamto... A co do polskich liter to nie było z tym u mnie problemw i jest OK!
Ja za to byłam Dyskutantem a teraz jestem Dociekliwa.....
Jednego co mi brakuje to......ZŁOTE PUNKTY !!! Dlaczego ich już nie ma??!! Zgadzam się z rodzynką , że TE ZLOTE PUNKTY BYLY DOBRE PRZYNAJMNIEJ COS SIE DZIALO , a od kogo to zalezy czy one są czy nie? Rolling Eyes Crying or Very sad
Kamix - Czw 10 Cze, 2004 21:54
Temat postu:
Złote punkty czy są czy ich nie ma to zależy od właścicielki forum czyli Toji, ale Nino moim zdaniem lepiej ze nie ma zlotych punktow, zreszta w sumie to mi obojetne, ale zaoszczedzi to wiele sporow, nikt nie bedzie ze soba rywalizowal o punkty i bedzie rowny.
spontan - Pią 11 Cze, 2004 10:00
Temat postu:
a ja sie juz na złote punkty nie załapałe. kiedy one zostały zniesione?
Martyna - Pią 11 Cze, 2004 10:08
Temat postu:
Dla mnie to forum jest teraz dużo lepsze
spontan - Pią 11 Cze, 2004 15:26
Temat postu:
martyno wojciechowska odpowiedz mi
ToJa - Pią 11 Cze, 2004 17:13
Temat postu:
Te forum ma sporo dodatków. Powyłączałam je, bo wiele z nich nie miało zainteresowania. Był kiedyś Album. Można było wrzucać swoje fotki. Niestety większość nie umiała tego zrobić. Zdjęcie musiało mieć odpowiedni rozmiar i ciężar. Nie pamiętam kto był w albumie, ale dyndały tam moje fotki prawie samotnie Razz Lista Przebojów to samo. To akurat było proste. Bez problemu można było dopisywać utwory, ale niebyło tym zainteresowania. Złote punkty? To było naliczane automatycznie. Za nowy post 1 punkt a za odpowiedź 2 punkty. Nikt nikomu nie oddawał punktów, bo ubywało ich z puli tego, który dawał. A przecież chodziło o to, żeby ludziom, którzy pomogli czy napisali ciekawy temat podarować punkty. To zrobiło się nieco chore. Każdy chciał nazbierać ich jak najwięcej dla siebie. No i niestety nie można było blokować punktów za posty ble ble ble... Zaczęły się też pretensje, że punktów ubywa. Ubywało jeśli moderator je odebrał, albo jeśli został skasowany jakiś post. Teraz za to moderatorzy mają link (na samym dole forum i w profilach) do ostrzeżeń.
Jeśli bardzo chcecie mogę włączyć ShoutBox czyli mini czat. Będzie na dole strony i można zostawiać info, albo pogadać z kimś kto jest na forum. Jest też czat. Mogą korzystać z niego zarejestrowani użytkownicy. Też jest oczywiście na razie wyłączony...
Anonymous - Sob 12 Cze, 2004 09:11
Temat postu:
A jakie są rangi ?
Tzn. ile trzeba mieć postów, żeby tam "urosnąć" o jeden itd.
I od kiedy można mieć avatar ? Rolling Eyes
nie podam. - Sob 12 Cze, 2004 09:14
Temat postu:
Avatar możesz mieć od samego początku, a ile trzeba mieć postów żeby mieć więcej gwiazdeczek to nie wiem.
Anonymous - Sob 12 Cze, 2004 09:34
Temat postu:
Od 60 jest się Juniorem Smile
A od 20 jest się Debiutantem.
Ale jaka jest dalsza ranga ?

PS. Tylko troszkę głupio, że avatarek musi mieć wymiary 80X80 Confused
Kamix - Sob 12 Cze, 2004 09:49
Temat postu:
Rangi na forum:

Debiutant - 1 gwiazdka - 10 postów
Junior- 2 gwiazdki - 50 postów
Dociekliwy - 3 gwiazdki - 100 postów
Dyskutant - 4 gwiazdki - 150 postów
Aktywista - 5 gwiazdek - 300 postów

Co do rang to nie jestem pewny czy się coś nie zmieniło ale kiedyś tak było Smile

P.S: Możesz coś poszukać w galerii dla siebie jeśli nie znajdziesz pisz, wyślę ci na meila kilka avatarków i coś dla siebie wybierzesz Wink
nie podam. - Sob 12 Cze, 2004 10:00
Temat postu:
To mi wyślij, bo wszystkie avatary które chciałem mieć były za dużę.
Kamix - Sob 12 Cze, 2004 10:09
Temat postu:
Pierw podaj adres e-mail Smile bo w profilu nie podaeś Razz albo już lepiej nie podawaj poszukaj tutaj, powinieneś coś znaleść, sporo kategori jest http://www.avatary.cad.pl/
nie podam. - Sob 12 Cze, 2004 10:25
Temat postu:
dominikulon@interia.pl
Ale już niemusisz wysyłać
Kinga - Sob 12 Cze, 2004 10:36
Temat postu:
Cze
Aktualnie na forum troche sie zmieniło
Złotych Punktów nie ma
Obrazki można ustawiać po napisaniu 30 postów
nie ma Listy przebojów.
nie ma albumu

Zmieniona jest ilość postów potrzebna do otrzymania rangi:
Debiutant 30 postów
Junior 60 postów
Dociekliwy 200 postów
Dyskutant 300 postów
Aktywista 500 postów
spontan - Wto 15 Cze, 2004 13:21
Temat postu:
honor i charakter, jeszcze ranek nie tak blisko:)
ToJa - Wto 15 Cze, 2004 15:21
Temat postu:
Kinga Albumu i wcześniej nie było. A właściwie był na początku, ale bardzo krótko. To miał być album do fotek forumowiczów. Prawie nikt nie umiał tak dostosować zdjęcia i miniaturki żeby można je wrzucić na serwer. Musiały mieć odpowiedni ciężar, format, itp. Nie miałam i nie mam czasu na przerabianie fotek. Wychodziło na to, że ludzie będą przysyłać mi mailem zdjęcia, a ja będę je przerabiać, robić miniaturki i dodawać do albumu, albo odsyłać. Album był super, ale co z tego? To miało ułatwić ludziom życie. Nie każdy ma stronę i nie każdy umie założyć i zamieszcić na niej fotkę żeby pokazać na forum.
spontan - Wto 15 Cze, 2004 17:38
Temat postu:
powiem wam że album to na zadnym forum sie nie przyjmuje.
sami10 - Pon 05 Lip, 2004 09:19
Temat postu:
próba-wszędzie widzę pszczółki no i co są polskie znaki!
Nikita - Pon 05 Lip, 2004 09:38
Temat postu:
sami10 napisał/a:
próba-wszędzie widzę pszczółki no i co są polskie znaki!

Nie rozumiem Cię , o co ci chodzi????????????????
lilijka - Wto 06 Lip, 2004 08:49
Temat postu: Polskie Litery
ąćżćę
Iśka - Czw 08 Lip, 2004 17:30
Temat postu:
Hehe... Kochana Sami Smile Próbujemy w dziale testy, bo inaczej to siem nazywa nabijaniem postów Wink (Lilijko to Ciebie też się tyczy Smile )... Nie wiem o co chodzi z tą pszczółką, ale u mnie na kompie wszystko działa biggrin Są znaki polskie... jeśli o to chodzi Wink

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group