Steve Hogarth napisał/a: |
Laska zna 2 piosenki i w rozmowy by sie chciała wdawac. Kazdy zna nothing else matthers. Zresztą kindermetaówki żegnam borzygac mi sie chce.
|
Nena napisał/a: |
A ja szczerze powiem, że nie przepadam za Metallicą. Ani za starą ani za nową. Nie leży mi. Właśnie nie przepadam z takimi metal-rock (chociaż Dry kill logic lubię), heavy i power metalowymi zespołami. |
Cytat: |
Nirvaną mozna tylko gardzic, a metalica stara jest faktycznie dobra ale mam namysli płyty z lat 80. pOtejzewam ze nie wytrzymałbyscie 5 minut masterki czy kil them alla. |
Dezerter - Wschodni Front
Na Brudnie śmierć w nocy i w południe Na Żoliborzu rany po nożu Na Ochocie bomba w samochodzie Na Mokotowie dziura w głowie Na Śródmieściu śmierć w podziemnym przejściu Na Kole porachunki nawet w szkole Na Ursynowie kijem po głowie Na Starym Mieście umiera się wcześnie Na Zaciszu ofiary nikt nie słyszy Na Saskiej Kępie kastetem po gębie Na Jelonkach krwawa nagonka Na Bemowie pistolet przy głowie Płonie Warszawa, Warszawa się wykrwawia Ucieka w panice skorumpowany rząd Nikt nie panuje już nad sytuacją To dzikie miasto, to jest wschodni front |
czarny_krzysiek napisał/a: |
więc widać że uczestniczymy w zupelnie innych "rodzajach" ruchu punkowego. To co mówię to nie jest szufladka, to raczej szacunek do korzeni i tradycji ruchu, sprit of 69, punk 77 itp itd. Old Punk Never Die, a nie jakaś hybryda skrzyżowana z hipisem albo metalem, absolutnie nic do ciebie nie mam, ale myślę że podrośniesz, posłuchasz, poczytasz i zrozumiesz mój punkt widzenia troche bardziej. |
kolejna bzdura, elfkaNenar masz jakieś informacje złe. Punkowcy ze skinami trzymali się zawsze razem ,stąd hasła np. Punks and Skins- Unite and Win!, kapele których słuchają i punki i skini (ska i oi) i wiele innych rzeczy. Ale większość ludzi to ignoranci i nie wiedzą że naziści(ci co są rasistami) mają mało wspolnego ze skinami prawdziwymi, a skini 69, skankowcy, ojowcy i sharpowcy(żałożę się że nikt tutaj nie wie co te nazwy znaczą) zawsze trzymali się razem. Radzę poczytać i troszkę się podowiadywać, bo z tego co piszecie (przepraszam jesli kogoś urażam) wiecie naprawde mało. |
kapele których słuchają i punki i skini (ska i oi) |
nie nie nie! co ty wygadujesz! Punki i Skini nie zawsze trzeymali sie razem bo po pierwsze:
- NAJPIERW NARODZILI SIĘ SKINI (O ILE SIE NIE MYLE W WIELKIEJ BRYTANI LUB AMERYCE) ,Z NIENAWIŚCI DO JAMAJCZYKOW KTORZY PRZYJEDZALI DO ICH KRAJU PRACOWAĆ! |
-SĄ RÓŻNE ROZDZAJE SKINÓW JAK JUŻ NAPISAŁEŚ SĄ UNITED, sharp, Oi itd... ale tylko Skinheads United jednoczą się z punkami! oi itd... przedewszystkim stawiają na miłość do ojczyzny, czystość i sport, a jak sami sądzą PUNK TO BRUDAS.... Czytałam o tym sporo więc wiem. |
Wiele razy miałam doczynienia ze Skinami, oczywiscie teksty typu zajbie cie czy cuś... jedna taka ze mna gadala przez dobra godzine a ja do niej w pewnym momencie takie coś.. SORRY ALE JAK CI SIE COS NIE PODOBA TO ZACHOWAJ TO DLA SIBIE! a ona JESTEŚ W POLSCE, MOWI SIE PRZEPRASZAM I NIE PRZEKLINAJ. TROCHE KULTURY!!!
no i tpotem chciala mnie bić.. |
- no cóż jeszcze oskinach? ubierają się nawet charakterystycznie. Ubrania marki PITT BULL to chyba najczęstsza jest, Glany czyściutkie oczywiście, faceci łysi babki nie koniecznie... |
muzyka Oi powstała ponieważ wystąpił konflikt z jakąś firmą której nazwa zaczynała się na Oi niepamietam co dalej i oni produkowali żekomo jakies filtry itd.. a zanieszyszczali tym środowisko. no i kapele zaczely o tym spiewać, ale jednak pozniej wytoczono sprawe sadowa i zabroniono to tym mowic. no i na koncertavh ludzie krzyczeli tylko OI i bylo wiadomo o co chodzi... stad muzyka Oi... której słuchają i Punki i Skini bo są za przyroda... |
której słuchają i Punki i Skini bo są za przyroda. |
Czerwony Miś napisał/a: |
a co powiesz o człowieku który ma na brzuchu tatuaż z napisem SKINHEADS a na piersi SFASTYKĘ jest łysy i ma glany ? że jest pozerem... cos ci sie popieprzyło.. |
hmm dziwne że akurat wszystkim ludzim łysym i laską, którzy sie mnie czepiali zdawało sie ze są skinami... |
kurde strasznie dziwne. jakież to dziwne tez ze na stronie o skinheadach sa linki równiez do marki ubrań Pitt Bull... i o dziwno widziałam wiele łysych w takich kurtkach a nawet spodniach... |
i akurat dziwne jest to że nawet w wielu piosenkach jest mowa że Skinheadzi mają Punków za nic...(z czym sie oczywiscie nie zgadzam)! Na przykład Pop Kultura Debila... może nie słyszałeś.. albo w Anarcholu.. ehh ale no cóż... |
a o co ci z jakims vibovitem chodzi to nie za bardzo kapuje ale dobra, nie wszystkow ogole rozumiem ale dobra... |
elfkaNenar napisał/a: |
A co do wypowiedzi Czarnego Krzyśka, to z tego co zauważyłam z jego wypowiedziami nie zgadza się Czerwony Miś, Panienka Wierzba i JA... jak już mówiam znam kilka osób nalezących do ruchu punkowskiego i one też by na pewno były zszokowane tym co Krzysiek wygaduje.
|
Czerwony Miś napisał/a: |
Wierzba coś źle zrozumiałaś, ja napisałam że Pitt Bull to marka też dla skinów nie dla Punków :] |
Otwieracz napisał/a: |
Krzysiek- od kiedy niby skin nie może być nazistą, czy też nacjonalistą? Kim ma niby być- komuchem!? |