Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Mocna mutacja-natychmiastowy bas czy prawdziwy problem?

swierk84 - Sob 21 Lis, 2009 18:24
Temat postu: Mocna mutacja-natychmiastowy bas czy prawdziwy problem?
Tak przegladam forum,i w sumie troche malo o mutacji wyczytalem.A mam jedno pytanie-Gdby mi sie mutacja zaczela,mialem gruby bas.Pozniej przeszlo na pare miesiecy na baryton,a w ostatnim miesiacu znow basowy ton powrocil,doslownie taki ze gdy rycze w sali klasowej to cale gimnazjum mnie slyszy.Oczywiscie,tak tylko jest gdy rycze.Gdy mwoie,to tak cicho,i tyle tych drgan,ze gdy mowie przez telefon to nikt prawie mnie nie rozumie.
Nikogo takiegp nie znam,nawet znam osobe ktorej glos sie uksztaltowal na bas,i mowi mi ze mam naprawde dziwny glos (porownujac glos tej osoby do mojego to mial tenor),ale najgorzej jest gdy rano sie budze.Wychodze i "hrhrhrhrhrhrharararararalrlrlrlrlrlrorororooror",cos w tym stylu,ale tak to mowie ze malo brakowalo aby babcia zawalu dostala.
Nie wiem co z tym zrobic,gdy z kims rozmawiam to osoba czuje jakby z potworem rozmawiala,da sie ze mna rozmawiac tylko wtedy gdy probuje mowic piskliwie.
Macie moze jakies wytlumaczenie na to,albo sposob zeby chociaz do normalneo basu glos doprowadzic?
SIMON300195 - Sob 21 Lis, 2009 22:42
Temat postu:
poćwicz troche na dworze (albo w domu jak będzie pusto) mów troche takim a troche piskliwym i potem kapniesz sie czemu raz tak raz tak zależy jak wydajesz dźwięk

Ja w szkole tak gadam normalnie po staremu ale jak pani pyta i trochę denerwuje albo mówie wiersz piosenke to takim grubym że aż baba uczy zatyka Rolling Eyes

ĆWICZ ĆWICZ BO ĆWICZENIE CZYNI MISTRZA Smile poprostu musisz kontrolować głosem Smile
swierk84 - Nie 22 Lis, 2009 11:25
Temat postu:
Ja tez,ale gdy zaczalem tak mutowac,to sie wszyscy mnie bali.Nawet dyrektor,bo pamietam ze poszlem do niego o to ze rozpier***** jakiegos araba.Jak ryknalem mu ze to on zaczal,to sie cofnal jak pe*al,i powiedzial ze zalatwi to tak zebym problemow niemial.Widze ze taki glos przynosi niezly autorytet,ale dyrcio od tego czasu grzeczny ze mna jest.
Anonymous - Nie 22 Lis, 2009 16:06
Temat postu:
Przez tę mutację to gadam jakbym miał katar , mnie też to denerwuje bo mam te załamania w głosie (czy jakoś tak) najgorzej jest rano wtedy w ogóle głosu nie umiem z wyżyć , trudno mi się już też piszczy , albo jak pani coś się pyta i mówię a ona "co powiedziałeś?" i reszta klasy to samo.
swierk84 - Nie 22 Lis, 2009 16:13
Temat postu:
Wlasnie najgorzej jest w klasie,gdy czytam cos to trudno mnie zrozumiec.Musze mowic piskliwym glosem zeby miec mniej wiecej cichy baryton,a gdy sie zapomne to szkoda mowic..
SIMON300195 - Nie 22 Lis, 2009 21:53
Temat postu:
swierk84 napisał/a:
Wlasnie najgorzej jest w klasie,gdy czytam cos to trudno mnie zrozumiec.Musze mowic piskliwym glosem zeby miec mniej wiecej cichy baryton,a gdy sie zapomne to szkoda mowic..

coż identycznie mam z czytaniem na polskim ;/ ahh...wsadziłbym jakiś komputer do gardła i mieć spokój ze zmianami głosu Smile niż się wnerwiać na samego siebie Rolling Eyes
swierk84 - Nie 22 Lis, 2009 22:01
Temat postu:
Najbardziej wkur*iajace w tym jest to,ze gdy chce zarwac do tutejszych dziewczyn to sie mnie boja mimo iz gdy pokazuje sie z zarostem to pol szkoly idzie na mnie...
SIMON300195 - Nie 22 Lis, 2009 22:02
Temat postu:
swierk84 napisał/a:
Najbardziej wkur*iajace w tym jest to,ze gdy chce zarwac do tutejszych dziewczyn to sie mnie boja mimo iz gdy pokazuje sie z zarostem to pol szkoly idzie na mnie...

u mnie akurat odwrotnie... dziewczyny kochają facetów z wąsami i brodami Wink
swierk84 - Nie 22 Lis, 2009 22:04
Temat postu:
Wlasnie mowie ze gdy zostawiam zarost to polowa szkoly idzie na mnie,tylko wystraszam ich potwornym glosem,no chyba ze "piskliwie" mowie Smile
SIMON300195 - Nie 22 Lis, 2009 22:06
Temat postu:
swierk84 napisał/a:
Wlasnie mowie ze gdy zostawiam zarost to polowa szkoly idzie na mnie,tylko wystraszam ich potwornym glosem,no chyba ze "piskliwie" mowie Smile

no to ja źle zrozumiałem sens Razz

zdjecie na PW wyślij jak nie chcesz tu wstawiać Smile oczywiście rano Razz
swierk84 - Nie 22 Lis, 2009 22:07
Temat postu:
Zdjecie czy nagranie?
A jesli chodzi o zarost to pisalem ze wyprobowywalem dzisiaj golenie sie z pianka,wiec jutro co najwyzej troche szaro mi bedzie Smile
SIMON300195 - Nie 22 Lis, 2009 22:09
Temat postu:
swierk84 napisał/a:
Zdjecie czy nagranie?
A jesli chodzi o zarost to pisalem ze wyprobowywalem dzisiaj golenie sie z pianka,wiec jutro co najwyzej troche szaro mi bedzie Smile

foto wystarczy Razz ale najlepiej przed goleniem Smile bo chyba najbardziej zarośnięte jest Rolling Eyes

to czekam i dziękuję jak wyślesz Razz
swierk84 - Nie 22 Lis, 2009 22:10
Temat postu:
Jak chcesz to moge przeczkac caly tydzien,ale musialbym z kadz wykombinowac sprzet do pstrykania,bo tu h*ja znajde.
SIMON300195 - Nie 22 Lis, 2009 22:12
Temat postu:
swierk84 napisał/a:
Jak chcesz to moge przeczkac caly tydzien,ale musialbym z kadz wykombinowac sprzet do pstrykania,bo tu h*ja znajde.

jak tam chcesz i mozesz przez cały rok nie golić Razz

nie masz aparatu? to moze... kolega ma Razz
swierk84 - Nie 22 Lis, 2009 22:16
Temat postu:
Aparat brat rozj*bal,a znajac tutejsza mentalnosc,to musialby sie cud zdarzyc zeby ktos cos pozyczyl.Spytam sie sasiadow jutro po szkole (rano wszyscy spia),jesli bede mial to pstrykne i moge i tutaj przeslac,z reszta co mi tam...Mozecie sie smiac,kiedys sami takimi niedzwiedziami sie staniecie Cool
SIMON300195 - Nie 22 Lis, 2009 22:42
Temat postu:
swierk84 napisał/a:
Aparat brat rozj*bal,a znajac tutejsza mentalnosc,to musialby sie cud zdarzyc zeby ktos cos pozyczyl.Spytam sie sasiadow jutro po szkole (rano wszyscy spia),jesli bede mial to pstrykne i moge i tutaj przeslac,z reszta co mi tam...Mozecie sie smiac,kiedys sami takimi niedzwiedziami sie staniecie Cool

dziewczyny też? ;>
swierk84 - Nie 22 Lis, 2009 22:44
Temat postu:
Mialem na mysli chlopakow,ale dziewczyn tez,bo jesli za duzo hormownow meskich sie dorobia to beda kupowaly gilette itp... Mr. Green
Słupek - Nie 22 Lis, 2009 23:27
Temat postu:
Nie chcę Cię martwić, ale na statystycznym 13-latku zarost wygląda przezabawnie.
Tremere - Pon 23 Lis, 2009 08:24
Temat postu:
sluchaj sie starszych, slupek ma racje!
swierk84 - Pon 23 Lis, 2009 08:49
Temat postu:
To zapuszcze se teraz z 2 tygodnie i powiem wam jak inni zareaguja.
quara99 - Wto 24 Lis, 2009 17:17
Temat postu:
jak sobie chcesz, a potem wstaw tu zdjęcie to się pośmieję ;p

żart...zobaczę czy masz tak jak mój kolega czy mniej lub więcej
swierk84 - Wto 24 Lis, 2009 20:31
Temat postu:
Jak narazie mam tak ze jak dokladnie ale to odkladnie wygole,to nie wygladam jakbym mial zarost,ale gdy zapuszczam to twarde odrastaja.
Sprobuj sie posmiac to ci pupe na plocie powiesze Mr. Green
quara99 - Wto 24 Lis, 2009 20:45
Temat postu:
a skąd będziesz wiedzieć czy się śmieję Wink
swierk84 - Wto 24 Lis, 2009 23:22
Temat postu:
To bylo sarkazmicznie droga kolezanko Smile takim sadysta nie jestem.Jak znajde czym pstryknac oczywiscie ze wkleje.A smiejcie sie,az wam kupa buzia wyjdzie Mr. Green
Anonymous - Wto 08 Gru, 2009 17:48
Temat postu:
Ależ wy zmieniacie temat ...
trej5947424 - Czw 10 Gru, 2009 07:22
Temat postu:
a ja sie gole 8o

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group