Słupek napisał/a: |
Jasiu, Ty wierzysz w stworzenie świata w tydzień (wraz z całym dobrodziejstwem inwertarza - ewolucji nie było), to że ten świat istnieje zaledwie kilka tysięcy lat, itd.? |
Cytat: |
Bóg stworzył świat w 6 dni nie 7 !!!!!
A co do stworzenia świata to czysta głupota!! |
Maziak napisał/a: |
Zgadzam się ze słupkiem zdecyduj się. Dlaczego w 6 dni a nie w 7? Uzasadnij. |
Shaunri napisał/a: |
Jasiu, czy Ty jesteś komediantem? |
Jaś napisał/a: |
wszak miedzy świnią a człowiekiem jest duże podobieństwo genetyczne, kto wie czy nie większe niż od małpy. |
Kod: |
http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,title,Przeszczepy-swinskich-organow-nadzieja-dla-pacjentow,wid,11191804,wiadomosc.html?ticaid=683cd |
twierdzicie że człowiek bezpośrednio pochodzi od jednokomórkowca. |
Słupek napisał/a: | ||
Właściwie jak ktoś w kółko pieprzy o Darwinie to nie wiem czy warto z nim rozmawiać. Facet żył w czasach gdy jeszcze nie wiedziano o DNA, więc siłą rzeczy jego teoria nie była ostateczna i naukowcy stale ją doskonalą.. |
Nie przekręcaj moich słów. Nie napisałem, że nie są możliwe przeszczepy międzygatunkowe między świnią a człowiekiem tylko wyśmiałem twoje stwierdzenie, że świnia jest bliżej spokrewniona (genetycznie bardziej podobna) z człowiekiem niż małpy człekokształtne. Znajdź sobie jakiś schemacik ewolucji człekokształtnych. Będzie tam orangutan, goryl, szympans, człowiek, itd., ale już dzika czy innego guźca tam nie znajdziesz. Gdybyś chwilę pomyślał, to zauważyłbyś, że być może wybrano akurat świnię dlatego, że: eksperymenty na świniach wywołują mniejsze wątpliwości etyczne niż na małpach ? |
violetLily napisał/a: |
Jasiu, Ty musiałeś wybrać w życiu kierunek teologiczno-filozoficzny lub coś w tym rodzaju. Prawda? ;D Pisząc magisterkę i będąc na Twoim miejscu, nie trzeba byłoby opierać się na żadnych książkach. Zazdroszczę słowotoku. ;P |
Dobra jest. Człowiek pochodzi od małpy, ale niektórzy niestety od świni. ;d
Nie rozumiem po co snuć takie chore domysły w tym kierunku skoro i tak nie ma na to konkretnych potwierdzeń i dowodów mówiących, że człowiek na pewno pochodzi od danego zwierzęcia. Ludzie jakby tak drążyć i drążyć to doszłoby się pewnie jeszcze jakoś do konia, no bo to przecież prawie rodzina. ;d Bez sensu. Jasiu, Ty musiałeś wybrać w życiu kierunek teologiczno-filozoficzny lub coś w tym rodzaju. Prawda? ;D Pisząc magisterkę i będąc na Twoim miejscu, nie trzeba byłoby opierać się na żadnych książkach. Zazdroszczę słowotoku. ;P |
Jasiu, Ty musiałeś wybrać w życiu kierunek teologiczno-filozoficzny lub coś w tym rodzaju. Prawda? ;D Pisząc magisterkę i będąc na Twoim miejscu, nie trzeba byłoby opierać się na żadnych książkach. Zazdroszczę słowotoku. ;P |
Żart który powoli przestaje być zabawny, ale mimo wszystko nadal jeszcze śmieszysz, więc z chęcią poczytam Twoje dalsze wypociny : ) |
Jeśli się okaże, że ktoś Jasiowi dał dyplom wyższej uczelni to padnę. |
Po krótkim zastanowieniu stwierdziłem, że Jaś może mieć rację:
http://ihadabadname.net/durp/sites/default/files/beyond_good_and_evil_2_screenshot_0.jpg http://www.whysanity.net/muppets/mimages/piggy.gif Przekonujące, prawda? |
Akacja12 napisał/a: |
Ja myślę że ten koleś pisze magisterke z psychologii "jak na forach internetowych ludzie reagują na pseudonaukowe i pseudosatyryczne teksty" ![]() |
W sumie powinniśmy się cieszyć. Dobry troll podwyższa prestiż forum, ale Jaś niestety nie dorasta do pięt takim legendom jak chociażby Vacarius. |
Tremere, no tak, nie wytłumaczyłam, że głównie chodziło mi o tą rzekomą świnię. ;d |
Dlaczego więc każda formacja genetyczna, każda warstwa nie jest przepełniona takimi ogniwami pośrednimi? Geologia nie odsłania nam bynajmniej takiego szeregu organizmów i to jest może najsłabszy i najpoważniejszy zarzut, jaki można postawić mojej teorii. |
Właściwie jak ktoś w kółko pieprzy o Darwinie to nie wiem czy warto z nim rozmawiać. Facet żył w czasach gdy jeszcze nie wiedziano o DNA, więc siłą rzeczy jego teoria nie była ostateczna i naukowcy stale ją doskonalą. |
Tremere napisał/a: |
jak to nie ma dowodow, sa klarowne dowody ze w toku ewolucji malpa powoli ewoluowala. |
Maziak napisał/a: |
Jaś piszesz dużo, ale nie jest to potwierdzone ani w żaden sposób zrozumiałe, gubisz się i piszesz cały czas o tym samym. Może to są twoje domysły, ale kłócisz się z potwierdzonymi teoriami . |
chłop miał wielkiego zgryza. bo tak do końca nie wiedział czy pochodzimy od szympansa czy od goryla. |
Jego najwięksi wyznawcy postanowili mu pomóc i wykopali parę kości, trochę zębów i kamieni. |
Obalają je też naukowcy tacy jak John N. Moore. Wielki profesor nauk przyrodniczych. Teorie ewolucji podtrzymuje tylko i wyłącznie presja tłumu, nawet wśród naukowców , mimo to, niema wśród nich jednomyślności, taką presję tłumu widać i na tym forum. |
Ps.. na innych forach też tą dyskusje podjęto w obronie stwarzania, tak że ja nie jestem osamotniony, wskazuje to że jest wiele wątpliwości co do teorii Darwina.
Gdy ta teoria padnie, ateiści stracą swego boga ewolucję i swych proroków, którym początek dał mesjasz Darwin. |
posunięto się nawet do oszustwa naukowego jakie miało miejsce 1912 r |
Teorie ewolucji podtrzymuje tylko i wyłącznie presja tłumu |
Gdy ta teoria padnie, ateiści stracą swego boga ewolucję i swych proroków, którym początek dał mesjasz Darwin. |
Nietrudno znaleźć mizerne próby udowodnienia że przedmiot upuszczony milion razy poleci w górę |
Bo Darwin nie miał możliwości wiedzieć o istnieniu DNA ani nie miał dostępu do danych kopalnych. Teraz wiemy, że człowiek nie pochodzi ani od szympansa ani od goryla. Najbliżej spokrewniony jest człowiek z szympansami, ale nasze linie ewolucyjne rozdzieliły się miliony lat temu . |
Najważniejszym dla rozwoju ewolucji nie było wykopanie czegośtam, a odkrycie DNA i praw rządzących jego replikacją. |
Tak wielki, że za diabła nie mogę znaleźć w sieci choćby jego(John N. Moore) biogramu. Tylko co z tego, że jemu wydaje się, że obala, skoro Dawkins czy Futuyuma nie czują się obaleni . |
Jest to zgodne z wynikami zakrojonych na szeroką skalę badań, przeprowadzonych przez Londyńskie Towarzystwo Geologiczne oraz Stowarzyszenie Paleontologów Wielkiej Brytanii. Profesor nauk przyrodniczych John N.Moore tak skomentował te wyniki: „Około 120 uczonych, samych specjalistów, opracowało monumentalne, liczące 30 rozdziałów i 800 stronic dzieło, w którym przedstawiono zapis kopalny mniej więcej 2500 grup roślin i zwierząt. (…) Wykazano, że każda główna forma lub odmiana roślin czy zwierząt ma własną, oddzielną historię! W zapisie kopalnym grupy roślin, jak i zwierząt pojawiają się nagle. (…) Od chwili pierwszego pojawienia się wieloryby, nietoperze, konie, naczelne, słonie, zające, wiewiórki itd. różnią się między sobą tak samo, jak obecnie. Ani śladu współnego przodka, a tym bardziej ogniwa łączącego je z którymś gadem, ich domniemanym protoplastą”. |
Nie potrzebuję teorii ewolucji by być ateistą. Gdyby nagle okazało się, że jednak naukowcy są w błędzie, pokornie czekałbym na nową falsyfikowalną teorię. Gadanie o Latającym Potworze Spaghetti niczego nie wyjaśnia, a tylko gmatwa sprawę, takiej hipotezy nie da się w żaden sposób dowieść. A dochodzi jeszcze jeden problem - skoro człowieka ktoś musiał zaprojektować, to kto zaprojektował projektanta? . |
Może Cię to zdziwi, ale teoria ewolucji nie jest ateistyczna. Nie negował jej Jan Paweł II, uważa ją za prawdziwą ks. prof. Michał Heller, jak też wielu innych chrześcijan zainteresowanych nauką. |
Chyba mi nie wmówisz że Jan Paweł II odrzucił stwarzanie człowieka przez Boga Jahwe i przeskoczył na boga Darwina ojca przypadku, nie, nie wierzę, toś mi klina zabił. |
I skąd to wiesz jak ani ciebie ani Darwina przy tym nie było, dawaj dowody. |
Niestety czasami po setkach lat od jakiegoś odkrycia KK nie ma wyboru i w końcu musi je uznać, bo inaczej straciłby za wielu wyznawców. Ideą tego jest połączenie nauki z religią i symboliczna interpretacja Biblii.... |
Nie wszystko można zbadać własnymi zmysłami. |
Więc to czego nie można do końca zbadać, może być niewiarygodne, to po co uczyć dzieci w szkole tego co jest nie pewne, chodzi w historii nauki już tak było. Np. teoria o ziemi jako centrum wszechświata, albo teoria że atom to najmniejsza cząsteczka. |
I skąd to wiesz jak ani ciebie ani Darwina przy tym nie było, dawaj dowody. |
A jakież to prawa żądzą genotypem, ot tak przez przypadek jest on kształtowany? |
Ani śladu współnego przodka, a tym bardziej ogniwa łączącego je z którymś gadem, ich domniemanym protoplastą |
Projektanta nikt nie zaprojektował, gdyż tego nie wymagała jego struktura, która nie składa się z materii której strukturę można porównać do klocków lego które ktoś musi ułożyć żeby coś powstało . |
Chyba mi nie wmówisz że Jan Paweł II odrzucił stwarzanie człowieka przez Boga Jahwe i przeskoczył na boga Darwina ojca przypadku, nie, nie wierzę, toś mi klina zabił. |