Blanka napisał/a: |
Gdyby prostytucja stała się legalna częściej zdarzałoby się zmuszanie kobiet do nierządu, byłby to łatwiejsze i trudniej byłoby udowodnić, że dokonano przestępstwa. |
Po drugie sama prostytucja too jakaś żenada. Zmieszanie kobiecości z ziemią, dowód na to, że wielu mężczyzn myśli penisem a nie główką. Dowód na płytkość ludzi, na zatracenie jakichkolwiek wartości. Kobiety- prostytutki, to nie kobiety. To ścierwa. A mężczyźni korzystający z ich 'usług' są żałośni, nieporadni, zakompleksieni. |
Słupek napisał/a: |
Tylko proszę mi tu nie wyjeżdżać z tekstami, że niewolnictwo, itd. bo tak samo można zrobić kogoś niewolnikiem w fabryce orzeszków ziemnych, a jednak nikt nie zakazuje ich produkcji. |
Słupek napisał/a: |
To, że godzi w czyjeś odczucia estetyczne czy poglądy religijne nie jest żadnym argumentem za jej penalizacją. |
Akacja12 napisał/a: |
Blanko, co do (...) homoseksualizmu zgadzam się z Tobą w 100 procentach że powinniśmy je zalegalizować i dać pełne prawa |
Słupek napisał/a: | ||
Zawsze mnie denerwuje takie pisanie. Homoseksualizm JEST legalny. Związki homoseksualne SĄ legalne. Nikt za nie siedzieć nie idzie. Nie trzeba ich legalizować. Co najwyżej można mówić o daniu zarejestrowanym parom homoseksualnym przywilejów przysługujących teraz małżeństwom. |
Magwill napisał/a: |
No cóż chyba tak, po drugie to od bardzo bardzo dawna jest to modne |
Chodzi o to, że ludzie i tak już pozwalają sobie na zbyt wiele. Co będzie potem? |
Shaunri napisał/a: |
Może was w szkole uczą że wartości moralne są ogółem takie same dla całej ludzkości, ale to błędne myślenie. |
Może i jest, ale w mniejszym stopniu. Ponad to prostytutki sa często poniżane, bite, wykorzystywane. I nie wmówisz mi, że 'tak może być w każdym zawodznie', bo owszem, może, ale skala w jakiej te zjawiska wystepują w prostytucji jest znacznie większa. |
Cytat: |
Seks ma być przyjemnością, a nie sposobem na zarobek.Prostytucja sprowadza kobietę do przedmiotu. Z zakupionym przedmiotem można zrobić przeciez wszystko- więc czemu by nie z kobietą? |
ps. Chciałbyś by Twoja córka pewnego pięknego dnia stwierdziła 'tato, będę prostytutką' ? |
Cytat: |
ps.2 A mężczyźni? Tego tez nie jestem w stanie zrozumieć. Czy są aż takimi nieudacznikami, że potrzebując seksu sa w stanie dać za niego kase i to w dodatku kobiecie w której nie wiadomo co było już? To obrzydliwe. |