Dzieci OnLine

SEKS - Czy prostytucja powinna być legalna???

Zen12 - Pon 19 Maj, 2008 20:48
Temat postu: Czy prostytucja powinna być legalna???
Czy prostytucja powinna być legalna???
Słupek - Pon 19 Maj, 2008 22:07
Temat postu:
Dziedzina gospodarki jak każda inna. To, że godzi w czyjeś odczucia estetyczne czy poglądy religijne nie jest żadnym argumentem za jej penalizacją.

Tylko proszę mi tu nie wyjeżdżać z tekstami, że niewolnictwo, itd. bo tak samo można zrobić kogoś niewolnikiem w fabryce orzeszków ziemnych, a jednak nikt nie zakazuje ich produkcji.
Zen12 - Wto 20 Maj, 2008 18:53
Temat postu:
To właściwie ich (prosytutek) problem. Jak chcą nich się puszczają.
Akacja12 - Czw 22 Maj, 2008 10:07
Temat postu:
Według mnie tak.
Przede wszystkim państwo wszystko kontroluje i na tym zarabia. Może więc wyeliminować przypadki handlu, których w czasach nielegalnej prostytucji jest wiele.
A tak to prostytucja istnieje, wszyscy o tym wiedzą i nikt z tym nic nie robi...
Blanka - Pią 23 Maj, 2008 14:41
Temat postu:
Człowiek to taka dziwna istota- dasz palec, a on zrobi wszysko by wziąć całą rękę. A wynika to tylko i wyłącznie z jego zachłanności i głupoty. Gdyby prostytucja stała się legalna częściej zdarzałoby się zmuszanie kobiet do nierządu, byłby to łatwiejsze i trudniej byłoby udowodnić, że dokonano przestępstwa. Po drugie sama prostytucja too jakaś żenada. Zmieszanie kobiecości z ziemią, dowód na to, że wielu mężczyzn myśli penisem a nie główką. Dowód na płytkość ludzi, na zatracenie jakichkolwiek wartości. Kobiety- prostytutki, to nie kobiety. To ścierwa. A mężczyźni korzystający z ich 'usług' są żałośni, nieporadni, zakompleksieni.

Więc tak, zalegalizujmy prostytucje, stańmy się ścierwami, akceptujmy to, co jest żałosne, żenadne. Przy okazji zalegalizujmy aborce (bo kobieta ma prawdo decydowac^^ trza było myśleć jak się lądowało w łóżku...), eutanazje (zaróbmy na skórkach znów i będzie miło!), pozwólmy homoseksualistom adoptować dzieci (tak miło byłby mieć 2 tatusiów...) i wtedy świat będzie naprawdę piękny i pełen kolorów...^^ żałosne. Już i tak faceci zachowują się jak męskie pi*** a kobiety jak dzi***. Świat naprawdę się rozwija, ahhhh, cud, miód i orzeszki...
Akacja12 - Pią 23 Maj, 2008 14:48
Temat postu:
Blanko, co do eutanazji, aborcji i homoseksualizmu zgadzam się z Tobą w 100 procentach że powinniśmy je zalegalizować i dać pełne prawa Smile

A nie pomyślałaś o tym że te kobiety mogą chcieć zarobić, a przy tej pracy zarabia się na prawdę dużo ? Taki wrzucanie do jednego worka podpisanego "ścierwy", bardzo mi się nie podoba.
Blanka - Pią 23 Maj, 2008 14:58
Temat postu:
Nie nazywaj ścierw kobietami, bardzo Cię o to proszę. Chcą zarabiać- praca czeka (zaraz usłysze o bezrobociu w Polsce i o tym, że pracuje się za grosze...) . Bo prawdziwa kobieta nie ponizy się do tego, nie sprzeda się dla jakchś pieniędzy, woli zapieprzać na zmywaku za te 'marne grosze'. Jest tylko kilka skrajnych (więc i rzadkich) przypadków, w których byłabym w stanie zrozumieć i zaakceptować posunięcie się do prostytucji.

A zarabianie na kosmetyczki, ciuszki czy nawet chlebek- dupcią- no wybacz. Są inne sposoby. Takie, które nie hańbią i przy okazji nie zmniejszają aż tak wartości kobiet.
Akacja12 - Pią 23 Maj, 2008 15:09
Temat postu:
Jeżeli ona chce to robić, to nie widzę żadnego powodu żeby nie miała. Złe jest za to zmuszanie do prostytucji, do którego dochodzi kiedy jest ona nielegalna. Rozejrzyj się dookoła - wszędzie jest pełno burdelów ale nikt z tym nic nie robi...
Shaunri - Pią 23 Maj, 2008 15:43
Temat postu:
Blanka - Na pierwszy rzut oka widać że nie miałaś nigdy kontaktu z żadną prostytutką : )

Czasem naprawdę lepiej nie wypowiadać się na temat o którym nie ma się zielonego pojęcia : )
Blanka - Pią 23 Maj, 2008 16:36
Temat postu:
ja tam sie ciesze, że nie miałam kontaktu;D

Po prostu prostytucja nie pasuje do mojego romantycznego^^ wizerunku kobiet. Uwłacza godności. Mylę się?
Słupek - Pią 23 Maj, 2008 17:03
Temat postu:
1.
Blanka napisał/a:
Gdyby prostytucja stała się legalna częściej zdarzałoby się zmuszanie kobiet do nierządu, byłby to łatwiejsze i trudniej byłoby udowodnić, że dokonano przestępstwa.

2.
Blanka napisał/a:
Po drugie sama prostytucja too jakaś żenada. Zmieszanie kobiecości z ziemią, dowód na to, że wielu mężczyzn myśli penisem a nie główką. Dowód na płytkość ludzi, na zatracenie jakichkolwiek wartości. Kobiety- prostytutki, to nie kobiety. To ścierwa. A mężczyźni korzystający z ich 'usług' są żałośni, nieporadni, zakompleksieni.

To ja może zacytuję kogoś mądrego Mr. Green

Ad. 1
Słupek napisał/a:
Tylko proszę mi tu nie wyjeżdżać z tekstami, że niewolnictwo, itd. bo tak samo można zrobić kogoś niewolnikiem w fabryce orzeszków ziemnych, a jednak nikt nie zakazuje ich produkcji.

Ad. 2
Słupek napisał/a:
To, że godzi w czyjeś odczucia estetyczne czy poglądy religijne nie jest żadnym argumentem za jej penalizacją.

I tak na uboczu tematu:
Akacja12 napisał/a:
Blanko, co do (...) homoseksualizmu zgadzam się z Tobą w 100 procentach że powinniśmy je zalegalizować i dać pełne prawa

Zawsze mnie denerwuje takie pisanie. Homoseksualizm JEST legalny. Związki homoseksualne SĄ legalne. Nikt za nie siedzieć nie idzie. Nie trzeba ich legalizować. Co najwyżej można mówić o daniu zarejestrowanym parom homoseksualnym przywilejów przysługujących teraz małżeństwom.
Magwill - Pią 23 Maj, 2008 18:01
Temat postu:
No cóż chyba tak, po drugie to od bardzo bardzo dawna jest to modne Smile
A z tymi dziweczynami co tam pracują, to co wy myślicie, one to dla pieniędzy robią, no i tam czasem się takie trafiają co tylko o seks, no ale wiecie....
Blanka - Pią 23 Maj, 2008 19:28
Temat postu:
Ok, zlegalizujcie wszystko. Tylko wpierw zajmijcie się tym co istotne. I nauczcie ludzi myśleć. Dawac [cenzura] umieją. I za kase i darmo.

Nie chodzi tu o estetyke czy religie. Raczej o wartości moralne. Chodzi o to, że ludzie i tak już pozwalają sobie na zbyt wiele. Co będzie potem?
Shaunri - Pią 23 Maj, 2008 19:58
Temat postu:
Blanka -

ja tam sie ciesze, że nie miałam kontaktu;D

Nie uważasz że ciężko wypowiadać się na temat, który zna się z telewizyjnej propagandy only?

Raczej o wartości moralne.

Może was w szkole uczą że wartości moralne są ogółem takie same dla całej ludzkości, ale to błędne myślenie. Każdy człowiek ma swoje wartości moralne i nie możesz przyrównywać swoich do innych, bo takie same nigdy nie będą.

Nie chcę stawiać się po żadnej ze stron i tego nie robię, zwracam tylko uwagę że nie macie zielonego pojęcia o czym mówicie.
Akacja12 - Pią 23 Maj, 2008 20:12
Temat postu:
Słupek napisał/a:

Akacja12 napisał/a:
Blanko, co do (...) homoseksualizmu zgadzam się z Tobą w 100 procentach że powinniśmy je zalegalizować i dać pełne prawa

Zawsze mnie denerwuje takie pisanie. Homoseksualizm JEST legalny. Związki homoseksualne SĄ legalne. Nikt za nie siedzieć nie idzie. Nie trzeba ich legalizować. Co najwyżej można mówić o daniu zarejestrowanym parom homoseksualnym przywilejów przysługujących teraz małżeństwom.

Słupku, ale to był skrót myślowy, bo wymieniłam 3 rzeczy, i już nie chciałam wyszczególniać, ale zdaje sobie sprawę że związki homoseksualne są legalne Smile
Słupek - Pią 23 Maj, 2008 21:47
Temat postu:
Magwill napisał/a:
No cóż chyba tak, po drugie to od bardzo bardzo dawna jest to modne

Nie bez kozery mówi się o prostytutkach, że to najstarszy zawód świata (może poza politykami Mr. Green). Jeszcze niedawno nikomu nie przeszkadzało, że wielki konserwatysta Roman Dmowski od czasu do czasu wybrał się do burdelu. Ciekawostka - nawet św. Tomasz Akwinita uważał, że domy uciech muszą istnieć, chociaż był oczywiście przeciwnikiem prostytucji.

Blanka napisał/a:
Chodzi o to, że ludzie i tak już pozwalają sobie na zbyt wiele. Co będzie potem?

To może tak profilaktycznie zdelegalizujemy parę obecnie legalnych rzeczy (seks pozamałżeński?), żeby się ludziom w d...ach nie poprzewracało? Albo np. wprowadźmy ustawowy obowiązek cotygodniowego chodzenia do świątyni wybranego i zatwierdzonego przez Ministerstwo Moralności wyznania.

Shaunri napisał/a:
Może was w szkole uczą że wartości moralne są ogółem takie same dla całej ludzkości, ale to błędne myślenie.

To jest jeden z powodów mojego sprzeciwu dla narzucanych odgórnie programów edukacji.
Blanka - Pią 23 Maj, 2008 22:09
Temat postu:
Nie popadajmy w skrajności, ale jakis ład panować powinien. Pytanie brzmi 'czy prostytucja powinna być legalna?', a ja odpowiadam- nie, nie powinna. Nie powinna bo nie podoba mi się sprowadzanie wartości człowieka do pieniędzy. Nie podoba mi się sprzedawanie ciał. I nie chcę żyć gdzieś, gdzie będzie to na porządku dziennym, zupełnie bez konsekwencji, zupełnie legalne.
Słupek - Pią 23 Maj, 2008 22:25
Temat postu:
A czy praca w fabryce albo w kopalni też nie jest sprowadzaniem wartości człowieka do pieniędzy? Każda praca polega na wynajęciu swojego ciała w określonym zakresie, prawo ma traktować prostytucję inaczej tylko dlatego, że w grę wchodzi wagina?

Dlaczego darmowy seks ma być legalny, a płatny nie? Idąc tym tokiem rozumowania powinnaś opowiadać się za legalizacją twardych narkotyków pod warunkiem, że będą rozdawane za darmo (zakładam, że jako konserwatywny beton, wybaczcie mój francuski, jesteś im teraz absolutnie przeciwna).
Shaunri - Sob 24 Maj, 2008 10:24
Temat postu:
Ależ cudowny flame się szykuje ; ) <idzie po chipsy> Dawno tutaj nic takiego nie było ; )
Blanka - Sob 24 Maj, 2008 11:36
Temat postu:
Może i jest, ale w mniejszym stopniu. Ponad to prostytutki sa często poniżane, bite, wykorzystywane. I nie wmówisz mi, że 'tak może być w każdym zawodznie', bo owszem, może, ale skala w jakiej te zjawiska wystepują w prostytucji jest znacznie większa.

Seks ma być przyjemnością, a nie sposobem na zarobek.Prostytucja sprowadza kobietę do przedmiotu. Z zakupionym przedmiotem można zrobić przeciez wszystko- więc czemu by nie z kobietą?

ps. Chciałbyś by Twoja córka pewnego pięknego dnia stwierdziła 'tato, będę prostytutką' ?

ps.2 A mężczyźni? Tego tez nie jestem w stanie zrozumieć. Czy są aż takimi nieudacznikami, że potrzebując seksu sa w stanie dać za niego kase i to w dodatku kobiecie w której nie wiadomo co było już? To obrzydliwe.
Akacja12 - Sob 24 Maj, 2008 12:02
Temat postu:
A dlaczego niby seks nie może być sposobem na zarobek ? Jeżeli ktoś chce to sprzedawać i zdrugiej strony kupować, obie strony są zadowolone bo jedna ma pieniążki a druga przyjemność, chociaż śmiem twierdzić że dla prostytutek seks też może być przyjemny, aczkolwiek to zależy jeszcze z kim... to nie widzę powodu żeby tego nie legalizować. Powiem Ci jeszcze raz - kobiet bitych i wykorzystywanych jest więcej gdy prostytucja nie jest legalna, i władza nic z tym nie robi.
Słupek - Sob 24 Maj, 2008 12:21
Temat postu:
Shaunri - chyba jednak niedługo sobie odpuszczę, bo na wszystkie argumenty Blanki odpisywałem parę razy, a ona nadal powtarza to samo, jak katarynka Smile

Blanka napisał/a:
Może i jest, ale w mniejszym stopniu. Ponad to prostytutki sa często poniżane, bite, wykorzystywane. I nie wmówisz mi, że 'tak może być w każdym zawodznie', bo owszem, może, ale skala w jakiej te zjawiska wystepują w prostytucji jest znacznie większa.

Najwięcej przemocy kobiety doświadczają w małżeństwach. Powinniśmy zakazać ślubów.

Cytat:
Seks ma być przyjemnością, a nie sposobem na zarobek.Prostytucja sprowadza kobietę do przedmiotu. Z zakupionym przedmiotem można zrobić przeciez wszystko- więc czemu by nie z kobietą?

Zawód niańki do dziecka sprowadza kobietę do przedmiotu. Zakupioną nianię mogę zabić i zakopać w ogródku. Znowu zacytuję sam siebie Smile
prawo ma traktować prostytucję inaczej tylko dlatego, że w grę wchodzi wagina?
Jeśli wykupiłem jakąś usługę, powiedzmy seks oralny, to nie mogę nagle żądać BDSM i stosować przemoc by prostytutkę do niego przekonać. To jest oczywiście przestępstwo.

Blanka napisał/a:
ps. Chciałbyś by Twoja córka pewnego pięknego dnia stwierdziła 'tato, będę prostytutką' ?

Taki sposób argumentacji jest powszechnie uznawany za nieuczciwy Smile Chciałabyś, żeby Twój syn pewnego pięknego dnia stwierdził "Mamo, jestem alkoholikiem"? Odwołując się do emocji można każdą bzdurę uzasadnić.

Cytat:
ps.2 A mężczyźni? Tego tez nie jestem w stanie zrozumieć. Czy są aż takimi nieudacznikami, że potrzebując seksu sa w stanie dać za niego kase i to w dodatku kobiecie w której nie wiadomo co było już? To obrzydliwe.

Będziesz miała łatwiej przy odsiewie kandydatów na męża Smile
Blanka - Sob 24 Maj, 2008 12:28
Temat postu:
Po prostu nie wiem po co komu legalizacja prostytucji? Co to zmieni na lepsze? Jak dla mnie może tylko wiele pogorszyć. I pod wpływem desperacji kobiety, często młode, moga posunąc się do tego kroku- a potem żałować. Po co ułatwiac komuś psucie sobie życia?

ps. I dlaczego porównujesz chorobę (alkoholizm) do tak zacnego i potrzebnego zawodu prostytutki?;P

Widzisz, prostytucja nie jest zbyt hmm' pozytywna'. Więc po cholere ona? Czy świat nie byłby piękniejszy gdyby seksu nie trzeba było kupować i sprzedawać?^^
Akacja12 - Sob 24 Maj, 2008 13:04
Temat postu:
Świat będzie piękniejszy bez wojen, a nie bez płatnego seksu ;p
Słupek - Sob 24 Maj, 2008 13:43
Temat postu:
Świat będzie piękniejszy, jeśli różnego rodzaju inżynierowie społeczni nie będą decydować za ludzi, co jest dla nich dobre.

Nie masz żadnego prawa, by zakazywać dwojgu dorosłym ludziom umowy, która bezpośrednio w żaden sposób nie szkodzi osobom trzecim. Nie jest w tym przypadku ważne, czy prostytucja jest dla Ciebie pozytywna czy negatywna. Wystarczy, że ktoś uważa, że potrzebuje usługi seksualnej, a ktoś inny jest gotowy tę usługę na rynek dostarczyć. Nie rozumiem, dlaczego ktoś miałby przemocą utrudniać im zawarcie transakcji.
Shaunri - Sob 24 Maj, 2008 15:13
Temat postu:
Słupek - W sumie to chyba Ci się nudzi, bo mógłbyś sobie darować, bo Blankę po prostu prostytucja kłuje w szeroko pojęte zasady moralne. Nie wytłumaczy Ci tego dlaczego - Prostytucja dla niej po prostu jest zła, sama z siebie.

Ty jesteś bardziej "przedsiębiorczym" człowiekiem. Widzisz w tym zyski, straty. Ona nie, tym się różnicie, nigdy się nie dogadacie : )
Słupek - Sob 24 Maj, 2008 15:59
Temat postu:
Zyski? Straty? Prostytucja nie interesuje mnie ani jako konsumenta, ani jako usługodawcę.

Ja to także rozpatruję na gruncie etyki, z tym, że w przyjętym przeze mnie systemie wszystko opiera się na prawie własności (w tym prawie do samoposiadania) i aksjomacie nieagresji (są to tzw. prawa naturalne w filozofii libertariańskiej). Co nie jest w w tych ramach zakazane, jest dozwolone.

Ten post możecie traktować jako zakończenie mojej aktywności w tym temacie.
Shaunri - Sob 24 Maj, 2008 18:12
Temat postu:
Słupek - Zyski i straty można rozpatrywać nie tylko z perspektywy konsumenta, lub usługodawcy, wiesz ; )?

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group