Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - sluz !!!

monia2299 - Nie 06 Kwi, 2008 16:57
Temat postu: sluz !!!
Od pewnej pory mam bardzo dużo śluzy ale wsześniej też go miałam ale nie w takich ilościach co to może oznaczać jestem chora ?
monira97 - Nie 06 Kwi, 2008 16:58
Temat postu:
To oznacza że niedługo dostaniesz okres Smile

[ Dodano: Nie 06 Kwi, 2008 16:01 ]
Poczekaj 1 rok a jeśli nie przejdzie to pewnie choroba
Nikita - Nie 06 Kwi, 2008 17:08
Temat postu:
Dojrzewasz i przygotuj się na to, że niedługo możesz dostać pierwszej miesiączki. Smile
Anonymous - Nie 06 Kwi, 2008 17:21
Temat postu:
Zadna choroba ... ciało kobiety wytwarza sluz nie tylko gdy dojrzewa i ma dostac pierwsza miesiaczke ... ale przez całe zycie.

W zaleznosci od roznych czynników np dnia cyklu czy podniecenia ... sluzu jest mniej wiecej i moze miec rozna konsystencje

Chorobe zwiastuje sluz o intensywnym nieprzyjemnym zapachu i zmienionym kolorze
Sir Józek - Nie 13 Kwi, 2008 08:39
Temat postu:
Jeśli śluz jest biały i bezzapachowy to wszystko ok. Ale jesli śluz est brązowy i brzydko pachnie to albo jestes chora albo masz jakies zakazenie..
Anonymous - Nie 13 Kwi, 2008 14:30
Temat postu:
brazowy moze byc przed okresem ... taka krew pomieszana ze sluzem jakby ... wiec tez nie choroba
PotworAreturn - Sro 16 Kwi, 2008 15:32
Temat postu:
No niezupelnie, duza ilosc sluzu tez jest pewna reakcja na infekcje itd. Kobieta, ktora juz zna swoje cialo wie, co moze byc niepokojace, ale jezeli Ty nie masz jeszcze okresu to na Twoim miejscu bym sie upewnila Wink Pojdzie do ginekologa Ci na pewno nie zaszkodzi a moze Cie uspokoic albo przygotowac na to, ze niedlugo mozesz zaczac miesiaczkowac. Ale imo powinno byc wszystko w normie... Wink
Agata1996 - Sro 06 Sie, 2008 10:09
Temat postu:
Ja taki śluz mam już ze 2 lata, po prostu dojrzewanie...najlepiej nosić wkładki higieniczne Smile
Gall Annonim - Pią 29 Sie, 2008 12:44
Temat postu:
Ej no pomózcie! Zalozylam nowy temat, ale nie odpowiadacie! Otóż 33 dni temu dostala pierwszy okres, a teraz po krótkiej przerwie znowu mam ten śluz (biały, gęsty, ciagnący się, w duzych ilościach) już drugi raz w cyklu. I dalej mi się okres spóżna (juz 5 dni!!!0 Czy to normalne?
Akacja12 - Pią 29 Sie, 2008 12:59
Temat postu:
Jak może Ci się spóźniać okres jak nie dostałaś jeszcze drugiego ? To normalne.
CHoCoLaTE - Pią 29 Sie, 2008 13:03
Temat postu:
Pierwsze okresy są nieregularne. A śluz ma prawie każda kobieta.
Akacja12 - Pią 29 Sie, 2008 14:08
Temat postu:
Cóż Chocolate - ale to nie chodzi o regularność. Dziewczyna myśli że dokładnie po 28 dniach od pierwszego okresu może dostać drugi.

Cykl miesiączkowy może trwać zarówno 26 dni jak i 36 i jest to całkowicie w normie. Natomiast musisz wiedzieć, że drugą miesiączkę możesz dostać nawet za 3 miesiące, i też będzie to normalne. Twój organizm dopiero będzie regulował cykl, chociaż możliwe że od początku będzie regularny ale to rzadki przypadek, i po jakichś dwóch latach możesz mieć dopiero krwawienie w równych odstępach czasu. Cierpliwości.

Co do śluzu - występuje on w różnych momentach cyklu, i dopiero po jakimś czasie zaobserwujesz pewne zależności co do dnia cyklu a różnego wyglądu śluzu.
Sheere - Sob 28 Mar, 2009 15:44
Temat postu:
Po prostu dojrzewasz ten śluz ma każda kobieta
Bodziek - Sob 28 Mar, 2009 20:16
Temat postu:
@UP:
Ostatni post
Cytat:
Wysłany: Pią 29 Sie, 2008 12:08

groszek014 - Pią 07 Sie, 2009 00:29
Temat postu:
Dojrzewasz:) Gratuluję biggrin To oznacza ze dostaniesz niedlugo miesiaczke Smile

Ja mialam taki sluz jakies 3 lata zanim dostalam okres... no ale to tak na marginesie ^^

Mozesz sobie kupic wkladki, wtedy sluz nie bedzie ci brudzil majtek Smile

Dziekuje za wypowiedz biggrin Mr. Green
dominika0106 - Pon 24 Sie, 2009 14:06
Temat postu:
co to są wkładki higieniczne?
lampka666 - Pon 24 Sie, 2009 14:24
Temat postu:
Co to są wkładki?
1. Używaj funkcji --> Szukaj <--
2. Tu masz --> topic. <--
Anonymous - Pon 24 Sie, 2009 16:33
Temat postu:
A jak się nie chce czytać czegostakiego to wpisz w Wikipedii coś.
black rose - Wto 25 Sie, 2009 15:29
Temat postu:
ja mam biało-żółty śluz który nieprzyjemnie pachnie
czy to normalne? Question Question
nnnina - Sob 12 Wrz, 2009 12:24
Temat postu:
Mam do was pytanko mam 12 lat , od ok. półtora roku mam włoski łonowe jest ich już dość dużo i zaczynają mi rosnąć piersi kiedy dostanę ten śluz bo chcę być przygotowana?
Akacja12 - Sob 12 Wrz, 2009 14:51
Temat postu:
To nie jest nic do czego się trzeba przygotowywać, sama zobaczysz. Tak naprawdę jakieś tam kłopoty - że komuś może być mokro itd. może sprawiać jedynie kilka dni w miesiacu kiedy są dni płodne. Ale to już zależy od indywidualnego odczucia, mi nie przeszkadza.
Madi - Pią 11 Gru, 2009 15:26
Temat postu:
Taki śluz, mam tak Wink obok mnie przechodzi ... ładny kolega Embarassed
Ale to normalne , przynajmniej tak słyszałam.
a Wkładki ? Wink
proszę bez długich zdań. Coś.. jak podpaski ? bez skrzydełek ;d.
ii bardzo .cieniutkie Smile
Oczywiście też Razz zależy jakie chcesz Smile
Ja. pod czas tego śluzu nosze ... Razz

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group