| Cytat: | 
| czy mojego dziadka, brata syn jest moim kuzynem? I gdybym by³a zwi±zana z owym "kuzynem" by³oby to kazirodztwo? | 
| Memi napisa³/a: | 
| ale jak ju¿ to ten "kuzyn" by³by od Ciebie du¿o starszy. | 
 pozwód?? zbyt podobne geny, pisz±c najprostszym jêzykiem
 pozwód?? zbyt podobne geny, pisz±c najprostszym jêzykiem   

| KIER napisa³/a: | 
| A mi siê zdaje ,¿e to nie jest twój kuzyn tylko kuzyn twojej mamy czyli dla ciebie co¶ w stylu jakiego¶ wuja | 
| joasia1990 napisa³/a: | 
| Ale odkrycie. Spójrz post wy¿ej. Agu¶ powiedzia³a dok³adnie to samo. | 

| Agu¶ napisa³/a: | 
| Wg.genetyki mam wrazenie to i tak bylby zbyt podobne geny.A on nie jest twoim kuzynem a raczej wujkiem tak jesli chodzi o nazewnictwo rodzinne | 

| Cytat: | 
| geny mo¿e i tak by³yby podobne, ale to nie by³oby niebezpieczne dla ich przysz³och dzieci | 

| S³upek napisa³/a: | ||
| 
 Pewnie o chorobach genetycznych nie s³ysza³a¶   PS. A jednak, patrzê w górê i tam o chorobach genetycznych piszesz. Wydaje Ci siê, ¿e w którym¶ momencie ryzyko zachorowañ spada do zera? | 
 zwi±zek taki mo¿e byæ rówie¿ niebezbieczny ze wzglêdu na konflikt serologiczny, ale to rzadziej...
 zwi±zek taki mo¿e byæ rówie¿ niebezbieczny ze wzglêdu na konflikt serologiczny, ale to rzadziej...   mo¿e on zreszt± wyst±piæ równie¿ u osób niespokrewnionych
 mo¿e on zreszt± wyst±piæ równie¿ u osób niespokrewnionych   

| Shaunri napisa³/a: | 
| A widzisz co¶ z³ego w p³odzeniu u³omnych dzieci : )? | 
 chyba jesnak pokrewieñstwonie jest zbyt bliskie
 chyba jesnak pokrewieñstwonie jest zbyt bliskie     | Shaunri napisa³/a: | 
| Tremere - W zwi±zku jeste¶ a¿ tak mêska, ¿e to On rodzi dzieci? Nie udawaj ¿e nie zrozumia³a¶ o co mi chodzi. S³upek - Kto tu powiedzia³ o zakazywaniu czegokolwiek? Raczej odwo³ujê siê do zdrowego rozs±dku, którego jak wiemy wielu brakuje. | 
| Shaunri napisa³/a: | 
| Dozwolony? To¿ kazirodztwo nie jest zakazane. Po prostu macie spor± szansê na upo¶ledzone dziecko i tyle. | 
 (wspomagaj± mi s³uch kurcze nie  mogê s³uchaæ mp3 ;/)
 (wspomagaj± mi s³uch kurcze nie  mogê s³uchaæ mp3 ;/)     | smerfeta565xd napisa³/a: | 
| oj przepraszam pomysli³am sie : moja babcia i jego dziadek sa rodzñstwem. a wiec? czy taki zwi±zek jest dozwolony? | 
 ale mo¿esz mi powiedzieæ, sk±d masz te informacje:)? chodzi mi o to, czy s± pewne:)?
 ale mo¿esz mi powiedzieæ, sk±d masz te informacje:)? chodzi mi o to, czy s± pewne:)?     | A¦KA napisa³/a: | 
| poza tym do 4 przej¶cia nie powinno siê wi±zaæ, a jest to spowodowane chorobami genetycznymi jakie mog³yby mieæ Wasze dzieci...  pozwód?? zbyt podobne geny, pisz±c najprostszym jêzykiem  |