Dzieci OnLine

DOM RODZINA - Rodzice

Anonymous - Czw 24 Lip, 2003 18:02
Temat postu: Rodzice
Rodzice cały czas sie kłucą ja już tego nie wytrzymam pomóżcie mi
Iśka - Czw 24 Lip, 2003 18:52
Temat postu:
Weroniko, rodzice kłócą się często i w różnych sprawach Smile. To tzw. kłótnie małżeńskie... rodzice kłócą się o np. pieniądze, za długi pobyt w pracy itp. itd Smile. Może to niezbyt pocieszające, ale myślę, że nawet najidealniejsza para musi się czasem kłócić Smile.

Ale naprawdę nie mam pomysłu co masz zrobić Confused . Ty chyba nie możesz zaprzestać rodzinnych kłótni biggrin. A rodzice sami skończą się kłócić... przejdzie im to Smile.
Anonymous - Czw 24 Lip, 2003 19:31
Temat postu:
Moi rodzice kilka kłótni zakończyli decyzją o rozwodzie, ale nigdy jej nie spełnili, bo się pogodzili Laughing
Gościówa - Pią 08 Sie, 2003 14:13
Temat postu: kłotnie
Nene u mnie było tak samo. Każda rodzina przeżywa prawei jakieś kłotnie Sad
Kamix - Pią 08 Sie, 2003 16:21
Temat postu:
No pewnie weroniko nieprzejmuj sie ja tez mialem kiedys juz dosc klutni rodzicow prubowalem ich pogodzic ale bez skutku w koncu sie sami godzili biggrin
Fruźka - Sro 13 Sie, 2003 18:57
Temat postu:
Porozmawiaj z rodzicami i powiedz im że przykro Ci jest jak widzisz że się tak kłócą... Może wtedy przestaną się kłócić, a na pewno nie będę kłócić się przy Tobie... Każde małżeństwo przeżywa czasem kryzys a takie kłótnie najczęściej kończą się zgodą i tylko umacniają związek... Moi rodzice też się kłócą, zazwyczaj sprzeczają się o takie bzdety, ale szybko im przechodzi... Tak to już jest...
Anonymous - Pon 18 Sie, 2003 19:48
Temat postu:
Iśka napisał/a:
Weroniko, rodzice kłócą się często i w różnych sprawach Smile. To tzw. kłótnie małżeńskie... rodzice kłócą się o np. pieniądze, za długi pobyt w pracy itp. itd Smile. Może to niezbyt pocieszające, ale myślę, że nawet najidealniejsza para musi się czasem kłócić Smile.

Ale naprawdę nie mam pomysłu co masz zrobić Confused . Ty chyba nie możesz zaprzestać rodzinnych kłótni biggrin. A rodzice sami skończą się kłócić... przejdzie im to Smile.

A Ty coś taka wesolutka w tym temacie? Zamiast poradzić dziewczynie coś konkretnego, np. rozmowę z zaufanym krewnym, psychologiem, przyjacółką, to rechoczesz jak głupia. Ileż to wiosenek sobie liczysz infantylna moderatorko?
deg - Pon 18 Sie, 2003 19:57
Temat postu:
Ech, Anka1.
Iśka ZDECYDOWANIE więcej pomogła, niż Ty.

Kłótnie w rodzinie to rzecz normalna - każdy ma sporo zmartwień na głowie, często dochodzi do nieporozumień i kłótni. Do tego trzeba się przyzwyczaić - nie ma "idealnych" rodziców, którzy by się nie kłócili. Musimy wszyscy nauczyć się rozwiązywać problemy i szybko kończyć kłótnię i przywracać spokój. A groźby typu "rozwód" też zdarzają się w niemal każdym domu.

BTW: znałem kiedyś małżeństwo, które nigdy się nie kłóciło i nigdy sobie niczego nie bronili. Wiecie jak się to skończyło? Żona trafiła do szpitala psychiatrycznego, mąż zmarł na zawał. Diagnoza była prosta - nigdy nie wyładowywali nagromadzonych emocji, co doprowadziło ich do tragedii.
Bike_chan - Sob 23 Sie, 2003 15:38
Temat postu:
Moi rodzice sie kłucili codziennie przez około 2 lat, potem się rozwiedli, moja mama miała innego męza z którym było jeszcze gorzej: wyzywał ją, mówił, że woli, zeby umarła... potem zachorowała na raka, a on sie wyprowadził ... Crying or Very sad
deg - Nie 24 Sie, 2003 14:39
Temat postu:
Przykro nam bardzo Sad

Ale dobrze, że masz choć nieco optymistyczny podpis.
Carpe diem. Szkoda życia na smutki.
cornelia - Czw 28 Sie, 2003 14:23
Temat postu:
Iśka napisał/a:

To prawda Iśka
cornelia - Czw 28 Sie, 2003 14:29
Temat postu:
Rodzice muszą się czasem pokłócić bo jakby sie nie kłócili to by znaczyło że im na sobie nie zależy Weroniko
cornelia - Czw 28 Sie, 2003 14:31
Temat postu:
deg napisał/a:
Ech, Anka1.
Iśka ZDECYDOWANIE więcej pomogła, niż Ty.

Kłótnie w rodzinie to rzecz normalna - każdy ma sporo zmartwień na głowie, często dochodzi do nieporozumień i kłótni. Do tego trzeba się przyzwyczaić - nie ma "idealnych" rodziców, którzy by się nie kłócili. Musimy wszyscy nauczyć się rozwiązywać problemy i szybko kończyć kłótnię i przywracać spokój. A groźby typu "rozwód" też zdarzają się w niemal każdym domu.

BTW: znałem kiedyś małżeństwo, które nigdy się nie kłóciło i nigdy sobie niczego nie bronili. Wiecie jak się to skończyło? Żona trafiła do szpitala psychiatrycznego, mąż zmarł na zawał. Diagnoza była prosta - nigdy nie wyładowywali nagromadzonych emocji, co doprowadziło ich do tragedii.
Masz racje deg
Xesquio - Czw 28 Sie, 2003 14:33
Temat postu: Re: Rodzice
Weronika napisał/a:
Rodzice cały czas sie kłucą ja już tego nie wytrzymam pomóżcie mi

Teraz tego nienawidzisz ale rodzina bez kłutni to niejest prawdziwa rodzina.
girl_in_black - Wto 09 Wrz, 2003 22:21
Temat postu:
W kazdej rodzinie tak jest. Kłocą sie...kłócą a za chwile godza ijeste w porządku. Kłotnie małżeńskie porównać można troszkę np z kłotnia Twoją i kolegi/kloeżanki.
Anonymous - Sob 13 Wrz, 2003 13:52
Temat postu:
Cze
to ze rodzice się kłócą jest normalne czasami mają odmienne zdania
i tyle nie ma co sie prtzejmować
Kinga - Sob 13 Wrz, 2003 13:56
Temat postu:
Cze
sory nie zlogowałam się
nie przejmuj się tym naprawde jest to normalne do tego trzeba sie przyzwyczaic i ciesz się że rodzice cię nie biją wiele dzieci chciało by mieć taką normalną sytuację w domu
Anonymous - Pon 22 Wrz, 2003 20:06
Temat postu:
prawda moi rodzice też się czasami kłócą to ormalne.
deg - Wto 23 Wrz, 2003 23:40
Temat postu:
Kłótnia to naturalny (i potrzebny!) sposób rozładowania nagromadzonych emocji. Oczywiście - z umiarem!

Jedno jest ważne - nigdy nie wińcie siebie za kłótnie rodziców. To oni mają problemy i oni sobie w taki sposób z nimi radzą. To nie Wasza wina, że się kłócą, nawet jeśli kłócą się w Waszej sprawie. To bardzo ważne.
monia771 - Sro 21 Sty, 2004 08:29
Temat postu:
niemartw się napewno się pogodzą i znowy będziesz miał wspaniałą rodzine tylko nie pokazuj im ze sie onich martwisz bo wtedy będzie to trwało naprawde dłlugo
Idda - Sro 21 Sty, 2004 22:41
Temat postu:
Zgadzam się z girl_in_black-kłótnie rodziców są podobne do kłótni dwóch przyjaciół,przyjaciółek.Ja mam jedną,z którą czasem sie wykłócam o takie bzdury,że nie wiem Very Happy .Dziś np. pokłóciłam się z nią dlatego,że mi podstawiła przez przypadek nogę Very Happy Po pięciu min. znów ze sobą gadałyśmy i się śmiałyśmy.....jeszcze jedną historię Ci opowiem-raz siedziałam w kuchni,aż tu nagle wpadają do niej rodziece i zaczynają spory.Tata krzyczał na mamę,a mama na ojca Smile .W końcu,nie mogąc tego wytrzymać,krzyknęłam do nich-"Moze weźmiecie rozwód,co??????!!!!!!!!".Oni się uspokoili,popatrzyli na mnie,a pochwili zacżęli się śmiać i mówić-"ty duraku(czy durnoto-przyjazny zwrot,w celu podkreślenia czegoś tam Very Happy )i wszystko było po staremu! Very Happy Nie polecam jednak tego sposobu na Twoich rodziców,bo nie wszyscy reagują tak samo.Byc może Twoi rodzice pomyśleliby wtedy na poważnie o rozwodzie???? Rolling Eyes
aguSia - Pią 23 Sty, 2004 22:56
Temat postu:
Spoko. Luz. Przyjaźnź bez kłutni jest jak żołnież bez karabinu;) A tak zresztą. Drobne spory rodzinne to normalka. U mnie też jest podobnie Ale szybko im przechodzi i jest luuuuz:P

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group