Cytat: |
podany werset jest tylko dla wierzących (to tak na wszelki wypadek aby Deg znów nie poił mnie rozpucholem ) |
Pan_Feanor napisał/a: |
Kto z was wogóle czytał Biblię ? |
A chodziło mi o Biblkię klasyczną ![]() |
BIUST(ola) napisał/a: |
Chyba ze pisana brailem. A i tej jest kilka wydan.
Poczytajcie o satanizmie w niemczech, albo stanach. To sa cale kartele. Siedza w tym adwokaci, lekarze, prawnicy. Sponsoruja wyjazdy i spotkania |
Weronika napisał/a: |
Jestem blądyna bo nie rozumiem |
Weronika napisał/a: |
Jestem blądyna bo nie rozumiem |
Metal napisał/a: |
ja czytalem biblie szatana wszystko to pseudosatanisci tak jak napisal ktos na poczatku, tzn takie rzeczy jak utozsamianie metali z satanistami, qrwa ludzie wezcie sie szczelcie w leb. |
Tisiana napisał/a: |
Ja się nie boje...w takiego z bajek nie wierze...w takiego zbibli to tak...ale nie ma się czego bać...ja tak uważam |
magda_ns napisał/a: |
I chyba jest sie czego bać |
Heh uczepiłeś się tej bibli klasycznej jak rzep..... Chodzi mi o biblię najbardziej klasyczną w naszym żytnim kraju czy li rzymsko-katolicką zawierajacą stary und nowy testament... (chociaż na klasyk uznawana jest tora.. nie czepiaj się tego klasyka ![]() Powiedz mi drobi myśłicielu cuż złego jest w ideologi Satanistycznej ? i niepisz mi tu o żadnych speudo .... |
Pułkowniku. Nie powiedziałam tego bezmyślnie. Odkąd jestem na forum ciągle zaskakuje mnie d098. |
panienka_wierzba napisał/a: |
zgadzam się z Tavion co do jednego z postów D098, zabrzmiał on jakby napisany przez fanatycznego katolika i mnie po prostu rozśmieszył, jak pisało tu wiele osób już, sama też nie wierze, choć stwarzam pozory przed rodzicami z którymi ostatnimi czasy i tak mam już ogromne problemy.. |
ja poprostu nie mam zamiaru w nic wierzyć oprócz siebie i muzyki. |
Pulkownik Nikt napisał/a: | ||
Mozesz objasnic o co chodzi z ta muzyka? Tak z ciekawosci pytam:) |
Pulkownik Nikt napisał/a: |
Niezbyt rozumiem no ale coz ![]() Aczci zapytam jeszcze raz: Chodzi tu o jakis "glebszy sens" czy np. o taka niemoznosc zycia bez muzyki tak jak bez dajmy na to czekolady? ![]() |
A propo braku "sily wyzszej" to raczej cos takiego jest. Nie chodzi mi tu bynajmniej o boga badz jakiegos "wielkiego ducha" czy inne takie banialuki. Chodzi mi o to ze czlowiek nie jest w pelni "wolny". Wiekszosc zalezy od tego gdzie i kiedy sie urodzil oraz jakie mial warunki ( ludzie dookola niego ,srodowisko naturalne, rozne potrzeby , przypadek itp ;P ).
No i reszta jaka pozostaje to juz decyzje tej jednostki ktora uwaza sie za tak niezalezna. Pozdrawiam:) |
pojawia sie w swiecie gdzie zadzi sila i przemoc. Czyli jednym slowem anarchia calkowita |
Ehh nie chodzi mi o anarchie jako o ideologie itp. Chodzi mi tu o calkowity brak wladzy. |
elfkaNenar napisał/a: |
W sumie to mam taki pogląd jak Pechowa_ona, ale jakby było piekło i niebo, to w sumie mój pogląd to, ze niebo by było drętwe, bo jakże by inaczej ino nakazy i zakazy, piekło by było o wiele lepsze. Raczej, bo by można było wszystko |
bo tam kurcze co, caly czas sie lazi, modli sie, nie wiem niby tam jest raj ale co mi z takiego raju jezeli tam nic sie nie dzieje? |
Lesbijka napisał/a: |
Ale powód jest prosty, biedni, zacofani katolicy. Pojęcia bladego nie macie co to szatan i ideologia satanistyczna. |
Polega na racjonalnym myśleniu. |
Ma podstawy ideologii hedonizmu. |
Niby "Ave" też jest satanistyczne, a my z koleżankami zawsze się tak pozdrawiamy... a po za tym KK to kościół katolicki? |
Niby "Ave" też jest satanistyczne, a my z koleżankami zawsze się tak pozdrawiamy... a po za tym KK to kościół katolicki? |
KoT napisał/a: |
Witam.
Ja też to już kiedyś czytałem. W gruncie rzeczy czytając posty chcialem napisać o "Ave" mniej więcej to, co zostało napisane, ale...Ale to już zostało napisane. ![]() |
Czyli jest przeciwieństwem przykazań. Ja sobie nie wyobrażam jakie umysłowe, psychiczne i emocjonalne zadowolenie będzie stanowić dla mnie złamanie przykazania "Nie zabijaj". To tyle. |
Wniosek: to przykazanie nie jest dobre . |
Buli: Znasz taki przypadek? Nie? ... I dobrze. |
rock girl napisał/a: |
Ej no ludzie o co wam chodzi ? czy wy uważacie ze jak ktos sie ubiera na czarno nosi glany y pieszczochy to jest satanistą ? :/ i nie myślcie se ze jak ktos jest "metalem " to nie musi wierzyc w szatana i byc w sektach ![]() |
rock girl napisał/a: |
wierzyc w szatana i byc w sektach ![]() |
kabama napisał/a: |
widzę że nie wszyscy rozumieja pojecie satanizmu
satanizm jest to ideologia nie religia. Media i kościoły lubią rozgłaszać że sataniści są winni morderstwom ludzi i zwierząt , dewastacjom cmentarzy, paleniu kościółów itd... itp... Robią to pseudosataniści. Są to zazwyczaj chore dzieciaki (młodzież niedojrzała psychicznie) którzy chcą zwrócić na siebie uwage myślą : "ej zobacz jestem satanista bój sie mnie bo złożę cie w ofierze szatanowi!!! (i diabelski śmiech)" |
Ja to czego szukałem znalazłem w pogaństwie, całkowita wolnośc, powrót do korzeni przodków oraz brak "symboliki" jak dla mnie rzecz idealna. |