Dzieci OnLine

Pomoc w lekcjach - POMOCY! Opis postaci literackiej

Marcia10 - Pią 08 Gru, 2006 15:39
Temat postu: POMOCY! Opis postaci literackiej
Mam wielki problem! Nasza głupia nauczycielka od polaka co dzien meczy nas roznymi swinstwami. A w tym tygodniu zapowiedziala nam prace klasowa z "Opowiesc wigilijnej". Kolezanka z innej klasy powiedziala mi ze bedzie opis postaci Scrooge'a. Prosze, pomozcie, ale tak zeby bylo bez "był" "jest" "ma" "mial" itp. Prosze pomozcie!
rotorvator - Pią 08 Gru, 2006 15:46
Temat postu:
bierzesz ksiazke
i robisz z tego notatke.
Marcia10 - Pią 08 Gru, 2006 15:47
Temat postu:
łatwo ci powiedziec. Ale jak moznazastapic slowo "byl" w zdaniu " Scrooge byl starym niewdziecznikiem" np.
rotorvator - Pią 08 Gru, 2006 15:50
Temat postu:
scrooge, stary niewdziecznik... <tu reszta zdania>
Marcia10 - Pią 08 Gru, 2006 15:51
Temat postu:
ale chodzi o to, ze to MUSI byc zdanie, nie moze byc rownowaznik.
rotorvator - Pią 08 Gru, 2006 15:53
Temat postu:
Cytat:
scrooge, stary niewdziecznik... <tu reszta zdania>

w RESZCIE ZDANIA mozesz napisac np. lubil cos tam, czesto grywal gdzies tam...

uzyj mozgu
Marcia10 - Pią 08 Gru, 2006 16:00
Temat postu:
jesli jestes taka madra to sama napisz opis postaci. Rusz mozgiem. Nie zalozylam tego tematu aby soe z toba sprzeczac.
rotorvator - Pią 08 Gru, 2006 16:03
Temat postu:
oj moze cie to zdziwi, ale opis postaci potrafi napisac KAZDY, bo co za problem zmienic szyk zdan albo wyciagnac z nich co najwazniejsze i zapisac swoimi slowami.
to tylko swiadczy o tobie, marciu.

eot z mojej strony
Nikita - Pią 08 Gru, 2006 16:31
Temat postu:
Własnie jestem w trakcie czytania Opowieści wigilijnej (to lektura również w gimnazjum). Książka jest cieniutka i cały czas jest mowa o Scrooge i o jego postępowaniu, jaki był itd. na pewno da się go bez problemu opisać - wystarczy sobie przypomnieć treść i wyrażenia opisujące go same się nasuwają.
Przecież to nie jest trudne! Mamy pisać to za ciebie ?! Zresztą rotorvator ci bardzo dobrze doradziła...
Monik - Pią 08 Gru, 2006 17:15
Temat postu:
Scrooge'a ludzie uważali za starego niewdzięcznika.
Scrooge, uważany za starego niewdzięcznika...
kasia0001 - Pią 08 Gru, 2006 17:47
Temat postu:
mam o tej książce wiele napisane w zeszycie od polaka chyba z 2\1 czy 2 gim haa xD
ale nie chce mi się tu nic przepisywać xD
Słupek - Pią 08 Gru, 2006 18:14
Temat postu:
Będziesz się uczyć tej pracy klasowej na pamięć, czy co? Takie rzeczy pisze się z marszu, bez przygotowania (zwłaszcza, że niektórzy nauczyciele lubią dawać każdej klasie inne tematy).
Marcia10 - Pią 08 Gru, 2006 19:40
Temat postu:
Słupek, nie nasi nauczyciele. Zrobia to samo, nie chce im sie tworzyc nowych. A chcialabym napisac sobie taka mini sciage zeby miec w razie czego. Rotorvator, dziex :* Monik, Nikita, kasia.....
Kasiu mozesz (jesli masz skaner)zeskanowac i przeslac mi na maila biggrin. A o scrooge'u tez mam pelno moze wkleje pozniej gdzies.

//Dodałam literkę, bo jej pominięcie chyba uraziło użytkowniczkę tego nicku ; )
kasia0001 - Pią 08 Gru, 2006 23:48
Temat postu:
ale wiesz no niby mam ale zachodu dużo by było Wink .. bo ten zeszyt gdzieś sie wala.. prawdopodobnie w piewnicy a po drugie trzeba miec talent aby moje pismo rozczytać Mr. Green
ZgniłaDziewucha - Sob 09 Gru, 2006 09:58
Temat postu:
nie prościej ci poprosić jakąś twoją koleżanke z innej klasy żeby ci dała odpisać...skoro myślenie ci sprawia taki problem że sama nie umiesz napisać tego?
kasia0001 - Sob 09 Gru, 2006 13:09
Temat postu:
ZgniłaDziewucha napisał/a:
nie prościej ci poprosić jakąś twoją koleżanke z innej klasy żeby ci dała odpisać...skoro myślenie ci sprawia taki problem że sama nie umiesz napisać tego?
No właśnie dobry pomysł, chyba że masz takie koleżanki, że nie pożyczą zeszytu
rotorvator - Sob 09 Gru, 2006 13:19
Temat postu:
albo w ogole nie masz kolezanek Cool
kasia0001 - Sob 09 Gru, 2006 13:39
Temat postu:
rotorvator napisał/a:
albo w ogole nie masz kolezanek Cool

To tez mozliwe Very Happy
Marcia10 - Sob 09 Gru, 2006 13:41
Temat postu:
kolezanki mam ale one nie pisaly opisu w zeszycie bo tak to ja bym tez umiala. A pracy klasowej to raczej nie zapamietaja, nie?
kasia0001 - Sob 09 Gru, 2006 13:56
Temat postu:
to moze w necie bedzie ;d poszukaj na sciaga.pl albo po prostu w googlach Wink

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group